help!!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12

Thread: help!!!!

Member

help!!!!

αυτή τη φορά πραγματικά χρειάζομαι την υποστήριξή σας!ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ!!!Σήμερα είδα τον εαυτό μου στον καθρέφτη με μαγιό και φρίκαρα.Έχω κάνει μια κοιλιά λες και είμαι 3 μηνών έγκυος και είμαι μόνο 16(χωρίς υπερβολή θυμάμαι πώς ήταν η κοιλιά της μάνας μου όταν ήταν έγκυος στον αδερφό μου και ήταν ολόιδια,κάτι καμπύλες πέραν του δέοντος(ασύμβατες τελείως με το υπόλοιπο σώμα)και έναν ποπό(συγγνώμη κιόλας)...σαν κουβάς...μ έχει πιάσει κατάθλιψη..:sniffle::sniffle::sniffle: βάλε κι ότι έχω μακρύ κορμό και πιο κοντά πόδια.χάλια!δεν είμαι για την παραλία...με τίποτα! κι όλα αυτά με καθόλου στήθος εννοείται!τα ωραία του να είσαι υπερβολικά αδύνατη σ'όλο το Γυμνάσιο...το αποτέλεσμα φαίνεται στο Λύκειο(τώρα δηλ)που είμαι η μόνη με τόσο μικρό στήθος απ'όλες τις γνωστές μου.παρ όλα αυτά δεν λέω να σταματήσω να τρώω σαν γουρούνα ό,τι γλυκό υπάρχει.τα χω παίξει.έχω μια φίλη μου που χρόνια τώρα είναι παχύσαρκη και βλέπω τι ρατσισμό εισπράττει απ τους συνομηλίκους μας και γενικά απ'τον περίγυρο.Μάλιστα αναγκάστηκε ν αλλάξει και σχολείο γιατί δεν άντεχε να την κοροιδεύουν έτσι χοντρά.Θεέ μου,τρέμω στην ιδέα ότι αν συνεχίσω έτσι θα έρθω κι εγώ στη θέση της...Σας παρακαλώ πείτε μου τι μπορώ να κάνω για να μην καταλήξω έτσι;Δεν είμαι τόσο δυνατή για να τα βγάλω πέρα σε τέτοιες καταστάσεις.:sniff:

Senior Member
    Προσεγμένη διατροφή και άσκηση είναι η λύση. Το θέμα είναι να το πάρεις θετικά και να μην σε πάρει απο κάτω :-D

καλή μου, όσο κι αν σου φαίνεται ότι δεν έχει νόημα αυτό που θα σου πω, κράτησε το και σκέψου το σε μια ήσυχη στιγμή σου: είμαστε πολλά παραπάνω από διαστάσεις και αναλογίες. είμαστε κι αυτό, το αγαπώ ή θέλω να το αγαπώ το σώμα μου, αλλά είμαστε και χαμόγελο και ευγένεια και εξυπνάδα και χιούμορ και ιδέες και δημιουργικότητα και πολλά ακόμα. ελπίζω να με καταλαβαίνεις.

Senior Member
    Συμφωνώ με αυτό που λες, απλά πιστεύω πως αν δεν τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας σε όλα τα επίπεδα είναι πολύ δύσκολο το να χαμογελάσουμε ειλικρινά.

είναι συνεχής η προσπάθεια. και μερικές φορές συνειδητοποιώ ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο :)

Member
    Originally posted by Scarllet_D
    Προσεγμένη διατροφή και άσκηση είναι η λύση. Το θέμα είναι να το πάρεις θετικά και να μην σε πάρει απο κάτω :-D
    Όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες καταστάσεις,εύκολο να το λες,δύσκολο να το κάνεις.απλά έχω το άγχος στο αίμα μου(κληρονομιά απ'τον πατέρα μου που έχουν ασπρίσει τα μαλλιά του απ'τα 19 απ'το άγχος:shocked2: )και αγχώνομαι τρελά όταν σκέφτομαι ότι μπορεί να μην προλάβω να χάσω τα 6 κιλά που θέλω μέχρι το άνοιγμα των σχολείων(2 μήνες είναι μόνο στην τελική).έτσι ξεκινάω συνέχεια δίαιτες(ειδικά μετά το τέλος των εξετάσεων φέτος)και σταματάω το αργότερο πάνω στην εβδομάδα απ'το άγχος και μόνο από τη σκέψη"Και τι θα γίνει αν τελικά δεν προλάβω;;;".είναι πολλά που με κάνουν και νιώθω τρελά πιεσμένη.Οπότε μου είναι δύσκολο να το πάρω θετικά όπως καταλαβαίνεις.

άνβι μου,σε καταλαβαίνω αλλά στην παρούσα φάση θα συμφωνήσω με την Scarllet_D στο ότι αν όντως δεν τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας γενικά δεν γίνεται έτσι απλά να χαμογελάσουμε αληθινά προσποιούμενοι ότι δε συμβαίνει τίποτα που να μας ταράζει.

Senior Member
    Το καταλαβαίνω αυτό με την πίεση. Εγω έχω το ίδιο άγχος με την σχολή που, μάλλον, θα ξεκινησω τον Οκτώβρη. Αν κι εγω μιλάω για πολύ παραπάνω κιλά. Κοιτα 6 κιλά σε δυο μήνες δεν είναι και τόσο ζόρι :-) Γιατι δεν δοκιμάζεις να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό; Εννοω για να σου δωσει το κατάλληλο προγραμμα και για τα κιλα που θες να χάσεις και για τον τρόπο ζωής σου :)

Member
    Έχω ήδη επισκεφτεί ειδικό(τον Ιανουάριο)αλλά μου είπε ότι επειδή είμαι στην ανάπτυξη ακόμα και τα 6 κιλά θεωρεί ότι δεν πρέπει να τα χάσω κι ότι υπερβάλω μου είχε δώσει μία διατροφή για να χάσω μόνο 2 κιλά.είπε ότι ήταν το περισσότερο που μπορούσε να μου επιτρέψει να χάσω.Μάλλον επειδή όταν τα έλεγε αυτά ήταν μπροστά η μάνα μου, ήθελε απλά να πάει με τα νερά ενός ενήλικα,για να μη φανεί ότι υποστηρίζει τις "ανοησίες μίας έφηβης"όπως λέει κι η μάνα μου.Φυσικα τη διατροφή που μου έδωσε τότε δεν την ακολούθησα γιατί έχω στόχο στην πραγματικότητα την απώλεια 6 κιλών και όχι 2!Αλλά κανείς δεν το καταλαβαίνει...το άγχος μου την πίεση που νιώθω και πάνω απ όλα την αυτοπεποίθηση μου που έχει πέσει στα τάρταρα.:sniffle: Κάθε φορά που κάνω μια προσπάθεια για να χάσω κιλά όλοι με σαμποτάρουν.Δεν το αντέχω άλλο..δεν έχουν ιδέα πώς νιώθω τι είναι να νιώθεις έτσι..δεν τους νοιάζει να είμαι ευτυχισμένη,με αυτοπεποίθηση...:sniffle::sniffle:Κ� �ι εν τέλει πράγματι 6 κιλά σε 2 μήνες δεν είναι πολλά αλλά όταν ξεκινάς αυτή την προσπάθεια γνωρίζοντας ότι κανείς δεν πρόκειται να σε υποστηρίξει(ούτε καν η ίδια σου η μάνα,που ξέρει πόσο σημαντικό είναι για σένα)και μάλιστα γνωρίζοντας ότι με κάθε ευκαιρία θα προσπαθήσουν να στη φέρουν για να σταματήσεις να προσπαθείς,ε,δεν έχεις και την καλύτερη ψυχολογία.

Senior Member
    cAtTaC θα το έχεις ξαναγράψει κι αλλού αλλά πόσα κιλά είσαι? ένας ειδικός για να σου λέει μόνο 2 κιλά και όχι παραπάνω κάποιο λόγο θα έχει..όντως είσαι στην ανάπτυξη και σε λίγα κιλά από ότι φαντάζομαι και δεν είναι ώρες για χαζο-δίαιτες.. ποιός λέει ότι 6 κιλά είναι τα σωστά και όχι τα 2 ή 3 ή 4 ..??

λες ότι αγχώνεσαι πως δεν θα προλάβεις να χάσεις τα κιλά σου μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία.. ποιος σου βάζει αυτο το όριο? γιατί σώνει και ντε μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία? και τί θα γίνει αν αντί για 6 κιλά που θέλεις χάσεις 3?πάλι καλύτερα δεν θα είναι?

το πρόβλημα με την αυτοπεποίθηση χωρίς να σε ξέρω δεν πιστεύω πως είναι τα κιλά σου.. κάπου αλλού κρύβεται.. για σκέψου λίγο..

και στην τελική γιατί τόσος πανικός?και 6 να είναι τα κιλά που πρέπει να χαθούν είναι ο μεγάλος αριθμός?? είναι αυτός λόγος να χαλιέσαι , κύριε ελέησον!!καταστρέφεις την εαυτό σου και το καλοκαίρι σου!

βγές έξω και πέρνα καλα, κάνε μπάνια και άρχισε κανένα σπορ τώρα που έχεις χρόνο , όχι για να χάσεις κιλά , αλλά έτσι για να ανέβει η διαθεσή σου και να γουστάρεις, φάε σωστές τροφές όχι για να χάσεις κιλά αλλά για να τις απολαύσεις και να νιώσεις γεμάτη ενέργεια, όπως και πρέπει να νιώθεις στην ηλικία σου!ζήσε όμορφα βρε κορίτσι μου!16 χρονών δεν θα είσαι ποτέ ξανα, μην χαραμίζεις το χρόνο σου

Senior Member
    και όπως και να είναι το σώμα σου, ανέδειξε τα καλά σου σημεία και χωρίς πανικό βελτίωσε αυτα που μπορεις.. όλοι κάτι στραβό έχουμε πάνω μας ,και όχι μόνο ένα.. αλλά έχουμε και τα δυνατά μας στοιχεία και αυτά προβάλουμε, χαλάρωσε και πάρτο πιο ψύχραιμα το θέμα.. λογικό είναι μια κοπέλα 16 χρονών να θέλει να έχει όμορφο κορμί αλλά όχι έτσι, οχι με αυτο τον αγχωμένο τρόπο..
    λες πως έχεις κοιλίτσα, κ εγω έχω και εκτός του ότι μπορεί έτσι να είναι το σχήμα του σώματός σου το ότι έχεις κοιλίτσα σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά με τις διατροφικές σου συνήθειες και την άσκηση.. προσπάθησε να βελτιώσεις τις συνήθειές σου λοιπόν χωρίς πανικό και χρονοδιαγράμματα αλλά κάτι που θα το κρατήσεις,,

πάρτο χαλαρά!είναι πιο εύκολη η διαδικασία έτσι

Member
    baklavadaki, όπως έχω ξαναπεί είμαι 56 κιλά.θέλω να χάσω όμως αυτά τα 6 κιλά οπωσδήποτε,γιατί εγώ έχω το θέμα ότι αρκετό από το λίπος συσσωρεύεται κυρίως στο πρόσωπό μου και φαίνομαι σαν πρησμένη.Αυτό είναι κάτι που μισώ και για το οποίο έχω ακούσει πολλά αρνητικά σχόλια.Επειδή όμως έχω παρατηρήσει ότι όταν είμαι 50 κιλά και κάτω το πρόσωπό μου αδυνατίζει γι αυτό έχω αυτό το συγκεκριμένο αριθμό στο μυαλό μου.Όσον αφορά το deadline που βάζω έχει να κάνει με διάφορους λόγους.Ο κυριότερος απ αυτους είναι ότι φέτος πέρασα τη χειρότερη χρονιά μου στο σχολείο, γιατι δεν είχα όρεξη για τίποτα.Είμαι μαθήτρια του 19 και κάτι και πρώτη χρονιά έπεσαν τόσο οι βαθμοί μου και η κοινωνικότητά μου.Μπορείς να μαντέψεις γιατί?Μήπως είναι σύμπτωση ότι για πρώτη χρονιά φέτος ξεκίνησα το σχολείο έχοντας πάρει τόσα κιλά και άρα με καθόλου αυτοπεποίθηση ή το ότι παραμέλησα ακόμη περισσότερο τον εαυτό μου ενώ για πρώτη φορά μ ένοιαζε τόσο πολύ η εικόνα μου και τα κιλά μου?Πιστεύεις ότι είναι συμπτώσεις όλα αυτά?Επειδή λοιπόν εγώ δεν το πιστεύω κι επειδή η χειρότερη συνέπεια όλου αυτού ήταν η πτώση των βαθμων μου κάτι που πρέπει να τρέξω να σώσω γιατί από Σεπτέμβρη πάω β λυκείου και πρέπει πραγματικά να στρωθώ να διαβάσω χωρίς τίποτα να με αποσπά(έχω και υψηλούς στόχους βλέπεις για μετά το σχολείο),δεν έχω καμία όρεξη και δεν προτίθεμαι να το ξαναπεράσω όλο αυτο του χρόνου σε μια τόσο σημαντική τάξη.Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για το deadline που βάζω.

Senior Member
    με 1.68 κ 56 κιλά είσαι τέλεια στα κιλά σου.. γι αυτό σου λένε όλοι να μη χάσεις.. τώρα αν όντως πια αισθάνεσαι τόσο άσχημα με κάποια σημεία του σώματός σου τότε οκ, πάσο

εφόσον όπως λες και εσύ είναι λίπος (πρόσωπο και κοιλιά) αυτό θέλει λίγο άσκηση κ διατροφή ισορροπημένη για να πέσει το λίπος. πως είναι η διατροφή σου και τι άσκηση κάνεις?

Γενικά όντως τώρα το καλοκαίρι είσαι πιο χαλαρή για να πετύχεις κάτι τέτοιο, αλλά είσαι σε μεγάλο πανικο!Σκέψου τι γίνεται αν χάσεις 4 κιλά μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία και όχι τα 6.. θα νιώσεις να έχεις πετύχει?ή όχι?

αν νιώθεις τόσο ότι συνδέεται η απόδοσή σου στο σχολείο με το οτι σε απασχολεί η εικόνα σου τότε κάπως πρέπει να συμφιλιωθείς πρώτα μ αυτην και μετα να τη βελτιώσεις.. είσαι σίγουρη πχ οτι στα 50 κιλά θα νιώθεις καλά ή θα σε πιάσει και θα θέλεις παρακάτω?

προσωπικά σαν μαθήτρια άκουγα και εγώ πολλά σχόλια, το σώμα μου μια χαρά ήταν αλλά άκουγα άλλου είδους, επειδή ήμουν η απουσιολόγος πχ κ δεν ήμουν της φασαρίας στην τάξη, τα σχόλια που λες οτι σου κάνουν , ποιοί στα κάνουν? όντως είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημά? αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς με τα σχόλια μερικών?είναι τέλειοι αυτοί δηλαδή? τους ανθρώπους που σχολιάζουν έτσι και σε μία κοπέλα 1.68 -56 κιλά (δεν ξέρω πως είσαι στην εμφάνιση ) και καλή στα μαθήματά της αυτό που έχουν να πουν είναι το έχεις χοντρό πρόσωπο , ε φίλε, παράτα μας! θέλω να πως πως τέτοια σχόλια αν στα έκαναν συμμαθητές σου ειδικά που λόγω ηλικίας είναι ανώριμοι δεν είναι να τα παίρνεις τόσο της μετρητής..

Μπαίνεις σε μία δύσκολη χρονιά για το σχολείο σου, Ναι μέν κάνε ότι μπορείς για να νιώθεις πιο καλά με τον εαυτό σου , αλλά έχε και στο νού σου να ξεκουράσεις το μυαλό σου!να πάρεις δυνάμεις!για να μπορέσεις να συγκεντρώνεσαι. Και άρχισε κάποιο σπορ και συνέχισέ το στη διάρκεια της χρονιάς, και το πρόσωπο θα αδυνατίσει και θα φτιάχνει η διάθεσή σου και θα καθαρίζει το μυαλό!Καλή επιτυχία!