Διαταραχη πανικου +εγκεφαλικο - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 22 of 22
    Senior Member
    ειχα παει σε νευρολογο και απο οτι μου ειπε δεν ειχα τιποτα...τα συπτωματα αυτα τα εχω 12 χρονια....αν ηταν σκληρυνση θα ειχε εκδηλωθει λετε?απο εξετασεις πως βρισκετε αυτο??ωχ φοβαμαι................

Senior Member
    πως βρίσκουν την σκλήρυνση? με αξονική και παίρνοντας ένα πολύ μικρό δείγμα υγρου απο την σκπνδυλική στήλη.....

Senior Member
    αξονικη στο κεφαλι εχω κανει...πιανεται?

Member
    Zώζα απ\' ότι ξέρω η αξονική ή καλύτερα η μαγνητική πρέπει να γίνει και στη σπονδυλική στήλη και όπως πολύ σωστά λέει ο dodiς με δείγμα υγρού απο τη σπονδυλική στήλη και με άλλες εξετάσεις νευρολογικές, γιατί η σκλήρηνση είναι νόσος που έχει σχέση με το ανασοποιητικό σύστημα και το νωτιαίο μυαλό και λαμβάνει πολλές μορφές από τις πιο ήπιες (αστάθεια) ως τις πιο σοβαρές (αναπηρία).
    Εμένα η αδερφή μου είχε για πολλά χρόνια αλλά εμείς το ανακαλύψαμε στα 26 της και μάλιστα λίγο μετά το στρες του γάμου της!
    Πρέπει να σου πω ότι ακόμη ότι αυτή η ασθένεια παρουσιάζει \"όσεις\" όπως τις λένε, δηλαδή μια μεγάλη χειροτέρευση μετά από περίοδο άγχους και τότε χρειάζεται θεραπεία με κοριτιζόνη. Αν εσύ στα τόσα χρόνια που έχεις αστάθεια δεν παρουσιάζεις \"όσεις\' ή άλλα συμπτώματα δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Εφόσον επίσης πήγες σε νευρολόγο και σου είπε να μην ανησυχείς ίσως θα πρέπει να αρκεστείς σ\' αυτό, γιατί ως ειδικός επιστήμονας σίγουρα ξέρει κάτι παραπάνω.... \'
    Αλλοτε πάλι θα ακούσεις και από τους νευρολόγους πολύ περίεργες διαγνώσεις. Εγώ για παράδειγμα, όταν είπα σε νευρολόγο ότι έχω αστάθεια, μου είπε ότι αυτό το σύμπτωμα μπορεί να μου παρουσιάστηκε, επειδή είμαι επιρρεασμένη από την ασθένεια της αδερφής μου, ως συμπαράσταση. Αυτό όμως είναι μεγάλη σαχλαμάρα διότι η αδερφή μου νόσησε στα 26 και σήμερα είνα 45 ετών και ψυχολογικό πρόβλημα να είχα τότε, θα το είχα ξεπεράσει σε 20 χρόνια...

Senior Member
    βανα μου καθησυχαστηκα λιγοη σκληρυνση πως εμφανιζετε και πως εξελισσεται?εχω αρρωστοφοβια και ολα μου περνανε απο το μυαλο.....

Member
    Μικρή και προβληματισμένη μου Ζώζα,
    Η μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού είναι η μόνη εξέταση όπου φαίνονται οι περιοχές που έχουν προσβληθεί από τη σκλήρυνση. Η σκλήρυνση είναι μια ασθένεια με πολλές μεταβολές που προσβάλει τόσο τα κινητήρια όσο και τα αισθητήρια νεύρα, και έτσι επιδρά στην κίνηση, στην αφή και στις άλλες αισθήσεις. Τα συμπτώματα διαφέρουν πολύ ανάλογα με ποια νεύρα έχουν προσβληθεί.
    Δεν υπάρχει ένας και μοναδικός τύπος σκλήρυνσης κατά πλάκας. Ο κάθε ασθενής παρουσιάζει συμπτώματα που ο άλλος μπορεί να μην έχει. Αλλά και τα συμπτώματα του ίδιου του ατόμου είναι δυνατόν να ποικίλουν από καιρό σε καιρό.
    Υπάρχουν όμως μερικά συμπτώματα που είναι κοινά σε πολλούς ασθενείς:
    α) διπλοψία
    β) αδυναμία ή ανικανότητα ενός άκρου
    γ) αλλαγή στην αίσθηση των χεριών ή των ποδιών όπως π.χ. μούδιασμα -που συχνά περιγράφεται “σαν να περπατάω πάνω σε βαμβάκι”
    δ) ζάλη ή αστάθεια
    ε) κούραση που είναι δυσανάλογη προς τις δραστηριότητές μας ή απρόσμενη κούραση
    στ) ανάγκη για συχνή ή βιαστική ενούρηση
    Τα παραπάνω τα ξεσήκωσα από σχετικές ιστοσελίδες απ\' όπου μπορείς να διαφωτιστείς και συ. Δεν θα σου τα έγραφα αυτά, αλλά το κάνω επειδή ξέρω ότι, αν κάποιος πάσχει από την νευρολογική αυτή ασθένεια και δεν κάνει εγκαίρα θεραπεία, η κατάληξη θα είναι τραγική.
    Παρόλα αυτά όμως, αν και εγώ η ίδια παρουσίασα τελευταία αυτά τα συμπτώματα, ο νευρολόγος μου διάγνωσε κρίση άγχους και ακολουθώ θεραπεία με atarax, miorel και antivom και εγώ προσωπικά δεν θέλω να ανησυχώ για κάτι τέτοιο και δεν ανησυχώ....
    Προσπάθησε λοιπόν και εσύ να μην προβληματίζεσαι άλλο και να μην ανησυχείς γιατί πιστεύω πως έχει να κάνεις πολύ σημαντικά πράγματα αυτή την εποχή....

Senior Member
    αχ βανα μου οτι ειναι να μας συμβει θα συμβει...αυτο πιστευω οποτε αδικα φοβομαστε ολοι εδω στα φορουμ

Page 2 of 2 FirstFirst 12