Results 1 to 15 of 25
-
01-09-2013, 16:08 #1
πως αντιμετωπίζετε το φαγητό της μαμάς;
Έχω μια απορία. Εσείς πως αντιμετωπίζετε το φαγητό της μητέρα σας;
Για να γίνω πιο ξεκάθαρη, εγώ μένω στο ίδιο σπίτι με την μητέρα μου (η οποία δεν έχει παχύνει ποτέ στην ζωή της!). Πάντοτε το φαγητά που φτιάχνει είναι κάτι παραπάνω από διαιτητικά (όχι, δεν μιλάω για κρέμες γάλακτως και τέτοια, απλά ποτέ δεν υπολόγιζε το λάδι + πως πάντα πρέπει να υπάρχει στο τραπέζι μας ψωμί και πατάτες τηγανιτές για τον μικρό μου αδελφό και σχεδόν ΠΟΤΈ σαλάτα). Προσπαθώ με νύχια και με δόντια να κρατηθώ μακρυά τους, αλλά δεν το πετυχαίνω πάντα. Αποτέλεσμα, ή θα μαγειρέψω μόνη μου και θα φάω άλλη ώρα από τους δικούς μου, ή θα κάτσω και εγώ στο τραπέζι, προσπαθώντας αν όχι να φάω μικρή μερίδα, να φάω κανονική και όχι extra large που συνήθιζα.
- 01-09-2013, 16:13 #2
Εγώ την έχω στρώσει την δικιά μου XD Βοηθήσε που μπήκε και κλιμακτήριο και φοβηθηκε μην πάρει κιλά βέβαια. Εντάξει γενικά μου ψιλογκρινιάζει αλλά της υπενθυμιζω πως είναι θέμα υγίειας πάνω απο όλα και όχι αισθητικης και μετα σταματάει να με πρήζει για το αν θα φάμε πάλι σαλάτα ή όχι. Δοκιμασε να της το φέρεις κι εσύ απο αυτη την οπτική. Τη υγεία δηλαδή. Συνηθως δουλεύει.
01-09-2013, 16:27 #3
Θα το προσπαθήσω αν και δύσκολα θα της βγει η συνήθεια από μέσα της... Ξέρεις, δουλεύει όλη μέρα και της είναι πολύ κουραστικό το να κάνει "ιδιαίτερα" φαγητά για τον καθένα μας. Για να σου δώσω να καταλάβεις, σήμερα είχε κάνει χοιρινό κοκκινιστό στην κατσαρόλα. Ενώ το κρέας δεν είχε καθόλου λίπος (της το είχε καθαρίσει ο χασάπης), έβαλε κανονική έως γενναία ποσότητα λάδι και το συνόδευσε με μια πλούσια ποσότητα πατάτες τηγανιτές και με ψωμί φρέσκο. Φυσικά μου έβρασε και μένα λίγο ρύζι σαν πιο light εκδοχή, αλλά και μόνο η οπτική επαφή με τις πατάτες ήταν πειρασμός...
01-09-2013, 16:33 #4
Γιατι δεν της λες να το κάνει με μακαρόνια που είναι εξίσου γευστικά με τις πατάτες και θα αρέσουν σε όλη την οικογένεια, και θα σε βοηθήσει και σένα;
01-09-2013, 16:33 #5
Εμένα η μητέρα μου έφτιαχνε το φαγητό που οριζόταν για μένα στη διατροφή μου και ένα άλλο για την αδερφή μου ( η οποία είναι περίεργη με το φαγητό). Αν θέλει να σε βοηθήσει θα το κάνει και εμένα η μητέρα μου δουλεύει όλη τη μέρα και στο εξωτερικό είναι σχεδόν κάθε βδομάδα , αλλά το φαγητό θα μου το κάνει και δεν θα λείψει ποτέ γιατί αυτό πιστεύει ότι πρέπει να κάνουν οι σωστές μητέρες.
01-09-2013, 16:35 #6
Επισης παιδία ίσως θα μπορουσατε να μαγειρεύετε και μόνες σας. Εγώ το έχω καθιερώσει πλέον
01-09-2013, 16:39 #7
Και αυτή είναι πολύ καλή ιδέα
01-09-2013, 17:02 #8
και γω αυτό κάνω πια. μαγειρεύω μόνη μου...όχι τίποτα ιδιαίτερο, για΄τι δεν είμαι καλή μαγείρισα. απλά όταν είμαστε όλοι σπίτι και τρώμε μαζί, δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω σωστά....
01-09-2013, 17:04 #9
Δείξτους πόσο νόστιμα μπορούν να γίνουν τα υγιείνα φαγητά για να δελεαστούν να ξεκινησουν κι αυτοί μια πιο υγιεινή διατροφή!
01-09-2013, 19:02 #10
Ευτυχώς εμένα η οικογένειά μου είναι της υγιεινής διατροφής, τα κιλά τα έβαλα από τα ξεφαντώματα στη γιαγιά :P
01-09-2013, 20:20 #11
Originally posted by sweetgirl
Ευτυχώς εμένα η οικογένειά μου είναι της υγιεινής διατροφής, τα κιλά τα έβαλα από τα ξεφαντώματα στη γιαγιά :P
01-09-2013, 21:30 #12
Πλεον ειμαστε "το φαι σου και το φαι μου". Οποτε ερχεται η μανα μου, μαγειρευει τα δικα της, το οποιο τρωει με τον αντρα μου (σηκωνεται και απο τις 5, που να τη προλαβω να μη μαγειρεψει) και οταν ειναι να φαμε, μαγειρευω και για μενα και βαζω το πιατο μου το στο τραπεζι και τρωμε ολοι μαζι.
Εφ'οσον το δικο μου φαι δεν με αφηνει πεινασμενη (και αν πειναω παραπανω, απλα τρωω περισσοτερη σαλατα) δεν υπαρχει πλεον προβλημα πειρασμου.
Αν ομως πειναω.. ασ'τα. Και τις καρεκλες θα φαω, δεν τιθεται θεμα.
Εχω διαπιστωσει οτι ενα απο τα λαθη μου ηταν να'μαι γυρω απο τροφες που δεν θα επρεπε να φαω, οταν ειμαι πεινασμενη και δεν ειχα "δικο μου" φαγητο.
Και το φαγητο το δικο μου δε το αντιμετωπιζω οπως σε ταινιες σαν κατι "ανοστο, βραστο, νια-νια, αηδια". Κανενα φαγητο δεν ειναι ετσι, αρκει να χρησιμοποιείς τα καταλληλα μπαχαρικα/βοτανα και να μαγειρευεις σωστα. Ακομα και τα βραστα λαχανικα γινονται πεντανοστημα αν τα μαγειρεψεις σωστα, και χωρις λαδι.
Ειναι θεμα ψυχολογιας κυριως και το πως βλεπεις το διαιτητικό σου φαγητο.
Αν σ'αρεσουν οι πατατες π.χ. αντι να τις τηγανισεις, κοψτες για τηγανι αλλα βαλτες στο φουρνο, πανω σε λαδοχαρτο, και βαλε λαδι σε μπουκαλι με πωμα σπρεϊ που ειναι για σαλτσες, ψεκασε 2-3 φορες να καλυψει ολες τις πατατες και θα εχεις χρησιμοποιησει το πολυ ενα κουταλακι του γλυκου λαδι, το οποιο αρκετο απο αυτο θα το πιει το λαδοχαρτο. Και δεν χανει απο γευση, και βγαινουν τραγανότατα.
01-09-2013, 23:47 #13
Εγω πάντως το φαγητό της μαμάς το αντιμετωπίζω με λαχτάρα και ανυπομονησία, απολαύστε το όσο διαρκεί όσοι έχετε τη τύχη να το έχετε στη διάθεση σας καθημερινά.
Σοβαρά τώρα, θεωρώ πως σχεδόν κανένας δεν έβαλε κιλά επειδή σπιτικό φαΐ σε φυσιολογικές ποσότητες, ακόμα κι αν δεν ήταν το πλέον υγιεινό, ακόμα κι αν είχε λάδια και τηγανητά και μακαρονάδες κλπ. Από κει και πέρα, αν όντως δεν έφταιγε αυτό, είναι παράλογο και άκρως εγωιστικό να ζητάμε από όλη την οικογένεια να αλλάξει συνήθειες για να εξυπηρετηθούμε εμείς στη διατροφή μας... ας μάθουμε να αντιστεκόμαστε σε λίγους πειρασμούς. Καλό είναι, και σίγουρα βοηθά, να έχουμε έμπρακτη και ηθικη στήριξη από τους οικείους μας αλλά κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να αλλάξει τη καθημερινότητα του για να χάσουμε εμείς κιλά...
anaisia στη περίπτωση σου η λύση είναι εύκολη. Θες σαλάτα για συνοδευτικό αντί για πατάτες; Αγόρασε λαχανικά και κόβε σαλάτα καθημερινά... και λαχταριστό σπιτικό φαγητό θα έχεις άκοπα και με 5' από το χρόνο σου λύνονται όλα.
02-09-2013, 09:48 #14
γειά σας! anaisia αυτό που κάνεις,απλά να μειώσεις λίγο τις ποσότητες, είναι το καλύτερο
δν νομίζω οτι χρειάζεται να μαγειρεύεις μόνη σου, στο τέλος θα βαρεθείς και θα τρως κ χαζαμάρες. μην αρνηθείς το φαί της μανούλας όσο τοχεις!ιεροσυλία! και απότι κατάλαβα δν μαγειρεύει και παχυντικά ιδιαιτέρος απλά δν μαγειρεύει κ τελείως στεγνά!
αν τρως μια δυο κουτάλες φαί,μια φέτα ψωμί,κ αρκετή σαλάτα ,δν νομίζω να σε παχύνει τίποτα απο αυτά.
εγώ πάντως πάχυνα γιατί αντί να κάθομαι να μαγειρεύω κ να τρώω ένα καλό μεσημεριανό να με κρατάει,έτρωγα διαρκώς βλακείες κατά την διάρκεια της μέρας και ποτέ δν χόρταινα
02-09-2013, 12:20 #15
Θα ήθελα την συνταγη για τα νοστιμά βραστά λαχανικά παρακαλώ....:P
Το δικό μου προβλημα
26-07-2025, 16:05 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή