Results 1 to 15 of 17
Thread: hello!!
-
25-04-2011, 16:02 #1
hello!!
Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη!
Είμαι 25 χρονών, έχω ύψος 1.68 και τα τελευταία 2 χρόνια έχω πάρει συνολικά 28 κιλά, από τα οποία τα 17 ήρθαν σε λιγότερο από 2 μήνες. Έχω πολυκυστικές οωθήκες, εχω περάσει και κρίση θυροειδούς λόγω άγχους ενώ έχω διαγνωσμένη διατροφική διαταραχή που δεν συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα της ανορεξίας ή της βουλιμίας. Με απλά λόγια έχω κατά διαστήματα πολλά υπερφαγικά επεισόδια, τα οποία είτε ακολουθούνται από αυστηρές "πολλά υποσχόμενες" δίαιτες είτε από μεγαλύτερα υπερφαγικά επεισόδια. Σήμερα, όμως αποφάσισα να ξεκινήσω δίαιτα συστηματικά, με μια διατροφή ισορροπημένη ώστε να με βοηθήσει να έχω σταδιακή και συνεχόμενη απώλεια βαρους, και όχι 3-4 κιλών τα οποία μετά ξαναπαίρνω. Στην προσπάθεια μού να βρω γυμναστήριο, ανακάλυψα μέσω του ιντερνετ το φόρουμ και γράφτηκα κατευθείαν. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να μην νιώθεις μόνος σε όλο αυτό.... Θα χαρώ πολύ να σας γνωρίσω και να σας βοηθήσω όπου μπορώ.
Καλή μας επιτυχία...
konina
- 25-04-2011, 16:16 #2
Konina σου εύχομαι την καλύτερη επιτυχία και καλή αρχή! :bouncing:
Χρόνια υπέροχα σε όλουςςςς! Αληθώς ο Κύριος!
25-04-2011, 16:35 #3
καλη επιτυχια κι απο μενα! μακαρι αυτη τη φορα να καταφερεις τον στοχο σου χωρις πισωγυρισματα! ολοι ειμαστε μαζι σου!
25-04-2011, 20:44 #4tweetaki15Guestκορινακιιιι καλως ηρθες στην υπεροχη παρεουλαααααααα μας...μαζιι μας θα τα καταφερεις κ θα δεις οτι θα περασεις πολυ ομορφα....ευχομαιιι να φτασεις στον στοχο σου...μεσα απο υπομονη κ επιμονη ολα θα γινουν....
25-04-2011, 20:49 #5
Σας ευχαριστώ πολύ όλες...ήδη σήμερα αν κ πρώτη μέρα τα καταφέρνω μια χαρα..:-)
25-04-2011, 20:53 #6tweetaki15Guestμπραβο σου ειδες,συνεχισε ετσιιιιι....ολα στο μυαλο μας ειναιιιι.τιποτα δεν ειναι ακατορθωτο.
26-04-2011, 00:10 #7
καλωσηρθες konina! καλη αρχη και καλη επιτυχια!!:thumbup:
26-04-2011, 00:32 #8
καλη επιτυχια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!τ ι διατροφη ακολουθεις?
26-04-2011, 01:08 #9
καλη επιτυχια κουκλα μου!
26-04-2011, 11:27 #10
Originally posted by konina
Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη!
Είμαι 25 χρονών, έχω ύψος 1.68 και τα τελευταία 2 χρόνια έχω πάρει συνολικά 28 κιλά, από τα οποία τα 17 ήρθαν σε λιγότερο από 2 μήνες. Έχω πολυκυστικές οωθήκες, εχω περάσει και κρίση θυροειδούς λόγω άγχους ενώ έχω διαγνωσμένη διατροφική διαταραχή που δεν συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα της ανορεξίας ή της βουλιμίας. Με απλά λόγια έχω κατά διαστήματα πολλά υπερφαγικά επεισόδια, τα οποία είτε ακολουθούνται από αυστηρές "πολλά υποσχόμενες" δίαιτες είτε από μεγαλύτερα υπερφαγικά επεισόδια. Σήμερα, όμως αποφάσισα να ξεκινήσω δίαιτα συστηματικά, με μια διατροφή ισορροπημένη ώστε να με βοηθήσει να έχω σταδιακή και συνεχόμενη απώλεια βαρους, και όχι 3-4 κιλών τα οποία μετά ξαναπαίρνω. Στην προσπάθεια μού να βρω γυμναστήριο, ανακάλυψα μέσω του ιντερνετ το φόρουμ και γράφτηκα κατευθείαν. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να μην νιώθεις μόνος σε όλο αυτό.... Θα χαρώ πολύ να σας γνωρίσω και να σας βοηθήσω όπου μπορώ.
Καλή μας επιτυχία...
konina
17-09-2013, 03:12 #11
Κ να μαι 2,5 χρόνια μετά....
Η αλήθεια είναι πως είχα πολύ καιρό να μπω στο φόρουμ...δεν ξέρω πως μπήκα μετά από τόσο καιρό ούτε τι με έπιασε σήμερα να γράψω.... Για όσους δεν με ξέρετε ή για όσους γνωριζόμασταν αλλά έχουμε χαθεί να σας πω ότι σταμάτησα να γράφω στο φόρουμ πριν από περίπου 2 χρόνια...στο διάστημα που έμπαινα εδώ κατάφερα να φτάσω τα 73 κιλά (από τα 87 αν θυμάμαι καλά), τα οποία πήρα κ έχασα πάλι κανα δυο φορές...στο μεσοδιάστημα βρήκα δουλειά στην οποία χτύπαγα 14ωρα, παραιτήθηκα γτ αρνήθηκα να παραβώ την δεοντολογία του επαγγελματος μου, επέστρεψα στο σερβιτοριλίκι, χώρισα, τα ξαναέφτιαξα κ αρραβωνιάστηκα, και φυσικά κάνω συνεχώς δίαιτα!!!!!!!!!!!!!! :lol::lol::lol:
Μπορώ να πω όμως ότι είναι η πρώτη φορά που δεν θυμώνω με τον εαυτό μου!!!! νομίζω ότι όλο αυτό μου έκανε καλό γτ "είδα" πράγματα που μου είχαν περάσει απαρατήρητα!!!!!
Καταρχήν κάποτε (λατρεμένες εποχές) είχα φτάσει τα 57 κιλά!!!!! τα οποία και είχα διατηρήσει μέχρι που ξεκίνησα χορό -είπα να κάνω κάτι για εμένα- και ο χτικιάρης (συγχωρέστε με για την έκφραση) ο δάσκαλος μου άρχισε να μου λέει ότι είμαι χοντρη για να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της χορογραφίας και να αρχίσω επειγόντως αποτοξίνωση με φρούτα μπας και χάσω κάνα κιλό!!!!!! αποτέλεσμα: τη μέρα της παράστασης ήμουν 64 κιλά!!!!!!!!!! 1ο φλερτ με τη διατροφική διαταραχή
Τα βρισίδια του εν λόγω "κυρίου" με έκαναν να πιστέψω ότι δεν μπορώ να αδυνατίσω (εδώ φταίω εγώ που δεν τον διαολόστειλα) κι ότι είμαι γεννημένη να είμαι χοντρή... Τα 64 έγιναν 68...... και κάπου εκεί σταμάτησα να ζυγίζομαι!!!!!!!!!!!! ΜΈΓΑ ΣΦΆΛΜΑ!!!!!!!!!!
Το επόμενο που θυμάμαι είναι να ανεβαίνω στη ζυγαριά και να βλέπω 84!!!!!!!!!!!!!! Πήγα σε γνωστή διαιτολόγο της οποίας τα πτυχία -δυστυχώς- δεν ζήτησα να δω κ η οποία με έναν συνδυασμό διατροφής που δεν μου ταίριαζε, έλλειψης γνώσεων (μιας και απεδείχθη απόφοιτος ΙΕΚ) και βρισιδίων ότι τρώω γτ δεν θέλω αλήθεια να αδυνατίσω αλλά θέλω να παραμείνω έτσι με οδήγησε στην αδηφαγική διαταραχή.............. κ δωσ του να κάνω δίαιτες αυστηρές και μετά να πηγαίνω στο σούπερ κ να γεμίζω σακούλα με βλακείες και για το δρόμο εκτός από σακούλα για το σπίτι!!!!!!!!!!
Μέχρι που είπα ως εδώ!!!!! Αναγνώρισα ότι πάσχω από κάτι!!!!! Σταμάτησα να κατηγορώ εμένα αλλά την ασθένεια κ ξεκίνησα να με φροντίζω ούσα επιεικής με τον εαυτό μου....................... Σίγουρα η επιστροφή στο χαμηλότερο βάρος μου είναι δύσκολη και έχει σκαμπανεβάσματα.... Όμως μου το χρωστάω να μην σταματήσω να προσπαθώ!!!!!!!!Ναι έχω καταστρέψει τον μεταβολισμό μου!!!!!!! Ναι είμαι τεμπέλα και δεν γουστάρω να κάνω γυμναστική!!!!!!!!( μόνο ο χορός μ αρέσει αλλα δεν έχω τα λεφτά :lol: ) Ναι έχω πετάξει ένα κάρο λεφτά σε διαιτολόγους/ινστιτούτα κτλ.... Ναι έχω μπουχτήσει με φαϊ επειδή μου έλειπαν πράγματα!!! Για όλες αυτές τις μ@λ@κιές λοιπόν που έχω κάνει μου το χρωστάω!!!!! Κ ακόμη κ αν παραστρατώ που κ που (ευτυχώς όχι πολύ συχνά πια) με χαϊδεύω και συνεχίζω ακάθεκτη....
Τι έμαθα στην πορεία μου αυτή:
1) Δεν είναι όλες οι δίαιτες για όλους....Αυτό που για μενα κάνει αλλον θα τον τρελάνει
2) Το σώμα μας μπορεί να αλλάξει και προς το καλύτερο αλλα και προς το χειρότερο!!!
3) Πρέπει να είμαστε εγκρατείς αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πηγαίνουμε κ στο στόμα του λύκου!!!!!αν μας αρέσουν τα γλυκά αποφεύγουμε τα ζαχαροπλαστεία!!ΤΕΛΟΣ
4) Ναι το φαί παρέχει απόλαυση και ευτυχία!!!!!!!!! όμως εξίσου απολαυστικό είναι να νιώθεις ότι μπαίνεις σε ρούχα που είχες ξεγραμμένα ή ότι το παντελόνι που δεν έκλεινε τωρα χρειάζεται ζώνη αλλιώς πέφτει!!!!!
5) Αν θες να τρομάξεις τον εαυτό σου σχετικά με το πως έχεις γίνει βγάλε φωτογραφίες!!! σε μένα πιάνει πάντως!! ενώ στον καθρέφτη ένιωθα οκ με τις φωτογραφίες πάθαινα σοκ!!!!!!!!!οποτε έβαλα μια φωτο μου στα πολύ παχιά μου ως φόντο στο κινητό μου!!! τελικά είναι πιο κινητοποιητική από τις "αδύνατες" φωτο μου!!!
6) Αν θες να κάνεις γουρουνιά καν'την όσο πιο μικρή γίνεται!!!!!!! πχ πιες μπύρα χωρίς αλκοόλ ή Light (αν έχεις σκοπό να πιεις πολύ) ή πιες το ποτό σου με σόδα αντί για κόκα κόλα.... ή πάρε τη μικρή σοκολάτα αντί για τη μεγάλη..... Αν όμως δεν μπορείς να αντισταθείς στον πειρασμό Υπόκυψε, ευχαριστήσου κάθε μπουκιά από αυτόν και γέμισε μπαταρίες γτ δεν θα αφήσεις τον εαυτό σου να ξαναυποκύψει σύντομα!!!!!!!!!!!!!
Αυτά από εμένα........ Χαίρομαι που επέστρεψα και κυρίως χαίρομαι που σε αυτό το φόρουμ βλέπω ανθρώπους μαχητές!!! φιλιά
17-09-2013, 11:40 #12
Originally posted by konina
Καταρχήν κάποτε (λατρεμένες εποχές) είχα φτάσει τα 57 κιλά!!!!! τα οποία και είχα διατηρήσει μέχρι που ξεκίνησα χορό -είπα να κάνω κάτι για εμένα- και ο χτικιάρης (συγχωρέστε με για την έκφραση) ο δάσκαλος μου άρχισε να μου λέει ότι είμαι χοντρη για να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της χορογραφίας και να αρχίσω επειγόντως αποτοξίνωση με φρούτα μπας και χάσω κάνα κιλό!!!!!! αποτέλεσμα: τη μέρα της παράστασης ήμουν 64 κιλά!!!!!!!!!! 1ο φλερτ με τη διατροφική διαταραχή
Τα βρισίδια του εν λόγω "κυρίου" με έκαναν να πιστέψω ότι δεν μπορώ να αδυνατίσω (εδώ φταίω εγώ που δεν τον διαολόστειλα) κι ότι είμαι γεννημένη να είμαι χοντρή... Τα 64 έγιναν 68...... και κάπου εκεί σταμάτησα να ζυγίζομαι!!!!!!!!!!!! ΜΈΓΑ ΣΦΆΛΜΑ!!!!!!!!!!
5) Αν θες να τρομάξεις τον εαυτό σου σχετικά με το πως έχεις γίνει βγάλε φωτογραφίες!!! σε μένα πιάνει πάντως!! ενώ στον καθρέφτη ένιωθα οκ με τις φωτογραφίες πάθαινα σοκ!!!!!!!!!οποτε έβαλα μια φωτο μου στα πολύ παχιά μου ως φόντο στο κινητό μου!!! τελικά είναι πιο κινητοποιητική από τις "αδύνατες" φωτο μου!!!
Μηπως η τακτικη του χτικιαρη δουλευε επειδη και συ το ιδιο κανεις στον εαυτο σου? Γενικα ετσι λειτουργεις? Αφηνεσαι να πιεζεσαι τρελά? Ελπιζω να μην κανεις το ιδιο και στις προσωπικες σου σχεσεις, προβλημα. Εγω παντως ετσι και εφαρμοζα την τακτικη "βαζω τη χειροτερη μου φωτο φοντο στο κινητο για να κινητοποιηθω" παιζει να επεφτα σε μαυρη καταθλιψαρα και να επαιρνα αλλα 40 κιλα. Δε θα πιανε με τιποτα σε μενα.
Τωρα αμα σε σενα πιανει με καλο, υγιες και μακροπροθεσμο αποτελεσμα, καλως τη χρησιμοποιεις. Εγω τρομαξα παντως:smilegrin:
17-09-2013, 11:44 #13
ναι καλό είναι να έρθεις αντιμέτωπος με την αλήθεια κ να έχεις πλήρη εικόνα της κατάστασης αλλά μέχρι εκεί. τα βασανιστήρια και ο σοφρωνισμός είναι για τους κακούς
17-09-2013, 13:17 #14
καλημερα κοριτσια!!!εννοείται ότι δεν βοηθάνε τα πάντα όλους τους ανθρώπους...εμένα βσκ με βοήθησε ίσως επειδη τα 17 κιλά τα πήρα σε λιγότερο από 2 μήνες κ κανεις (από τους δικούς μου ανθρώπους) δεν μου είπε τπτ... Κ επειδή καλώς ή κακώς δεν εχω καλή εικόνα του εαυτού μου (με την εννοια της πραγματικής εικόνας)... Ήμουν 57 κ αφηνα εναν ασχετο να με κάνει να νιώθω τεραστια, κ ήμουν 84 κ μεχρι να ανεβω στη ζυγαρια δεν είχα καταλβαέι ότι πήρα 17 κιλά...
@click καλημέρα!!!!!!! η αλήθεια είναι το είχα δοκιμάσει αρχικά βάζοντας φωτο από κιλά που μου αρεσα...αλλά συνήθως κατέληγα να τρώω γτ μου φαινόταν πολύ μακρινός ο στόχος (το να ξαναγίνω έτσι)..με τις φωτογραφίες που είμαι στα χειροτερα μου (εμφανισιακά γτ όπως είπα δεν είχα πάρει χαμπάρι κ η διάθεσή μου ήταν μια χαρά) ξέρω σίγουρα τι θελω να αποφύγω....
ζηλιαρομπιμπικα καλημέρα κ σε σενα... η αλήθεια είναι ότι τώρα που ξαναδιαβάζω το πως το έγραψα ακούγεται διαφορετικά απότι το εννοούσα...αν ένα πράγμα με βοήθησε να ξεφύγω από τη διατροφική διαταραχή ήταν να αρχίσω να με φροντίζω και μέσα μου κ έξω μου...Αν του επιτρέπω να κάνει λάθη; απειρα.... όπως είδες έχω χαλάσει πάρα πολλές δίαιτες και πλέον προσπαθώ όταν ξεφέυγω να μην ξεφύγω ...πολύ..... Από την άλλη υπάρχουν μέρες (περισσότερο νύχτες) που κυρίως λόγω συνθηκών (γτ αν δουλευα κανονικά θα κοιμομουν το βράδυ)λαχταράω μία καρμπονάρα ή μια πίτσα.... είναι λιγούρα όμως όχι πείνα γτ δεν θέλω πχ να φάω το κοτόπουλο που έχω στο ψυγείο... στις φάσεις αυτες το να δω μια φωτογραφία μου στα 85+ μου δίνει δύναμη γτ ξέρω που δεν θέλω να πάω πάλι.... ίσως είναι επειδή ακόμη είμαι πιο κοντα στο 85...Αν πχ πέσω από τα 70 κ δω ότι κουραζομαι φαντάζομαι θα λειτουργεί πιο κινητοποιητικά μια φωτο μου από τις αδυνατες εποχες...κ για να διευκρινίσω κάτι γτ όπως το έγραψα χθες δεν εκφράστηκα σωστά... οι φωτο που χρησιμοποιώ είναι από στιγμες ευτυχισμένες μαζί με τον αντρα μου...το λέω αυτό γτ είναι αγαπημένες φωτο στις οποίες απλά φαίνεται τελικά ότι ήμουν πολύ πιο παχιά απόσο ένιωθα... κ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν τιμωρούμε τον εαυτό μας... όπως είπα κ λάθη αν κάνεις κάντα όσο το δυνατόν μικρότερα.... κ αν δεν μπορείς να αντισταθείς σε κάτι απλά κάν'το ευχαριστήσου το και συνεχίζεις την επόμενη μερα κανονικά....:grin:
17-09-2013, 13:40 #15
τα καταφέρνεις κ όποτε θες να φας παραπανίσια καταφέρνεις να κοιτάξεις φώτο?
εγώ όλα αυτά τα έχω δοκιμάσει κ δν πιάνουν με τίποτα σε μένα.
(πχ να γράψω τους λόγους που θέλω να χάσω βάρος κ να τους διαβάζω,να προσπαθώ να βρω έναν περισπασμό κτλ)
αν με πιάσει με έπιασε κ ποιος δν φοβήθηκε τα σαγόνια του καρχαρία!
αυτό που καταφέρνω με μεγαλύτερη επιτυχία είναι να προσπαθώ να προλάβω την κρίση!
κυρίως αυτό το καταφέρνω με τον να μην αφήνω τον εαυτό μου να πεινάσει και βρίσκοντας κάτι να κάνω που πραγματικά με ευχαριστεί εκ των προτέρων έτσι ώστε να μην φτάσω στο σημείο να βαρεθώ και να το ρίξω στο φαί
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία