Results 1 to 7 of 7
Thread: Συναντήσεις για παχύσαρκους
-
10-09-2013, 13:48 #1
Συναντήσεις για παχύσαρκους
Καλησπέρα!
Κάθως έκανα μία έρευνα για άτομα που έχουν εθισμό στο φαγητό (εκεί πλέον κατατάσω τον εαυτό μου αφού καμία δίαιτα δεν μπορεί να με βοηθήσει) βρήκα ότι στο εξωτερικό υπάρχουν συναντήσεις τύπου Ανώνυμους Αλκοολικούς αλλά για άτομα που έχουν διατροφικές διαταραχές...
Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάτι ανάλογο στην Αθήνα?
- 10-09-2013, 14:02 #2
ναι υπάρχει. και υπάρχει και ανάλογο τοπικ στο φορουμ. Λέγονται Ανώνυμοι Υπερφάγοι. προσωπικά είμαι κατά αλλά δεν χάνεις κάτι να ρίξεις μια ματιά για να αποκτήσεις και δική σου άποψη....
10-09-2013, 20:57 #3
ευχαριστώ πολύ...θα το ψάξω...
έχεις παρευρεθεί ποτέ σε κάποια συνάντηση?
12-09-2013, 08:41 #4
Όχι δεν έχω πάει ποτέ! Έψαχνα να πάω αλλά είδα κάποια online κείμενα τους και το μόνο που ήθελα ήταν να τρέξω μακρυά :-D
12-09-2013, 09:46 #5
εχω παραβρεθει στη συναντηση online μεσω skype. Μπορω να πω οτι με βοηθησαν με τα υπερφαγηκα μου επεισόδια, με τη εννοια οτι με βοηθησανε να καταλαβω καλυτερα το προβλημα μου.
Δεν μπορω να πω 100% οτι ευθύνονται για τη ελλατωση στο μηδαμινό των επεισοδιων, οπως δεν μπορω να δωσω ευθυνη και στη διατροφη μου για το ιδιο πραγμα, αλλα μπορω να πω σιγουρα οτι βοηθησε το γεγονος οτι μιλησα με ανθρωπους που καταλαβαν 100% ακριβως πως αισθανομουν, πως σκεφτομουν και τι ακριβως εννοουσα οταν ελεγα κατι και πιο σημαντικο απ'ολα, δεν με κατέκριναν.
Σε αντιθεση που οσες φορες ειχα προσπαθησει να μιλησω με κοντινο μου ατομο, και απλα γινοταν χειροτερα διοτι η "συμβουλη" ηταν συνηθως "ε, σταματα και εσυ".
Και μενα με αποξενωσε το γεγονος οτι ηταν αρκετα θρησκευτικα βασισμενο, επικαλωντας τον θεο και τετοια, και λογω που δεν ειμαι θρησκευομενη (σεβομαι ομως τη επιλογη οσων θελουν να'ναι, αρκει να μη προσπαθουν να με πεισουν να'μαι και εγω) οταν ερχοταν το κομματι της προσευχης, η ο,τι ηταν αυτο, ενιωθα αβολα.
Για να καταλαβουν οι υπολοιποι γιατι, φανταστειτε να συμμετέχετε μερικες φορες τη εβδομαδα να λετε τον εθνικο υμνο της αμερικης (η οποιας αλλης χωρας) και υποσχεση υποταγης στη σημαια της.
Δεν ειναι κακο, απλα ειναι πολυ αβολο εφ'οσον δεν ανηκουν οι μη θρησκευόμενοι σε καποιον θεο.
14-09-2013, 20:39 #6
Καλησπέρα.
Και εγώ κάτι ανάλογο φοβάμαι (δεν είμαι και εγώ πολύ θρηκευόμενη) αλλά πήρα τηλέφωνο και θα πάω σε μία συνάντηση την Τρίτη. Δεν ξέρω αν μου ταιριάζει κάτι τέτοιο αλλά αυτή την περίοδο περνάω διάφορα και έχω ανάγκη από "ξένη" υποστήριξη...
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...θα σας ενημερώσω για την συνάντηση...
14-09-2013, 20:44 #7
Θα περιμένουμε
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία