διαιτα με θερμιδες - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 100
    Senior Member
    Δε μίλησα για γρήγορη απώλεια, είπα πως με αυτή τη κατανάλωση θερμίδων θεωρώ πως θα μπορέσει να χάσει πολύ βάρος άνετα, χωρίς τρομερές στερήσεις, χωρίς να αναφερθώ σε τι βάθος χρόνου θα μπορεί να γίνει αυτό. Σε αυτό θα παίξει ρόλο και το φύλο και ο μεταβολισμός και η ποιότητα της διατροφής και οι παρασπονδίες και η άσκηση και πόσα ακόμη...

Ούτε έχω κάνει ποτέ πρωτεΐνική διατροφή αν και θα μου ταίριαζε με βάση τις τροφές που μου αρέσουν, μελέτησα όμως αρκετά για να την αποκλείσω από τις επιλογές μου.

Για να μη παρεξηγουμαι...

Senior Member
    Εγω θα πρόσθετα οτι ενώ οι γυναίκες έχουν κι άλλες διέξοδους για τα συναισθήματα τους οι άνδρες πολλές φορές (νιώθουμε οτι) έχουμε ως μοναδική διέξοδο το φαΐ, υπό την έννοια οτι μας είναι αρκετά δύσκολο να εκφραστούμε στον οποιοδήποτε για υπερβολικά πολλά θέματα που ίσως μας απασχολούν. Δε ξέρω αν το εκφράζ σωστά, ελπίζω να γίνομαι αντιληπτός.

Senior Member
    Πραγματικά αναρωτιέμαι πως γίνεται κι έχουμε συνδυάσει το φαγητο με την συναισθηματική μας ζωή..... δηλαδη αν το σκεφτούμε εντελώς ορθολογικά δεν στέκει!! Κι όμως το κάνουμε...

ρε παιδιά δν είπα οτι είστε αναίσθητα γουρούνια!

απλώς η γυναίκα κακά τα ψέματα έχει να τα βάλει κ με συναισθήματα που προκαλούνται από τα γυναικολογικά της μηνιαία θέματα

φιλιππάρα όταν λες άνετα νόμισα οτι εννοείς γρήγορα γιατί δν ξέρω πως αλλιώς θα μπορούσα να το ερμηνεύσω. μήπως εννοούσες χωρίς βαριατρική επέμβαση? τότε ναι θα συμφωνήσω

και συμφωνώ οτι όλα πρέπει να τα μελετάμε πριν τα απορρίψουμε,δήλωσα οτι δεν είμαι ειδική αλλά έγραψα αυτό που κάνω εγώ.

και τέλος διευκρίνησε φιλιππάρα ποια παραδείγματα πιστεύεις οτι είναι λάθος,γιατί τα κάνω και εγώ και θα ήθελα να ξέρω

σκαρλετ δν το έχω συνδιάσει μόνο με την συναισθηματική μου ζωή μόνο αλλά με όλη μου την ζωή. χωρίς φαγητό βαριέμαι
    αυτό προσπαθώ να διορθώσω για αρχή.

Senior Member
    Άνετα εννοώ αυτό που σημαίνει η λέξη, χωρίς μεγάλη δυσκολία. 1700 θερμίδες αν τρως σωστά είναι μια επαρκής ποσότητα φαγητού για τον οποιονδήποτε κατά τη γνώμη μου. Εγω έτρωγα και τρώω τις σαλάτες μου, τα φρούτα μου, τα τυριά μου, το γάλα μου και πάνω από μισό κιλό κρέας(ή ψάρι) τη μέρα+σχεδόν καθημερινά μια μικρή ζαβολιά και τρώω 1800 θερμίδες

Εγω κι αν δεν είμαι ειδικός στο θέμα τρίωρα δυάδες, το έχω αγγίξει μόνο επιφανειακά γιατί δε μου ταιριάζει καθόλου αλλά νομίζω συνδυασμοί όπως φρούτο-μπισκότο(υδ/κας-υδ/κας) ή ξηροι καρποί με αποξηραμένα(πάλι υδ/κας-υδ/κας) είναι λανθασμένοι με βάση τη φιλοσοφία της συγκεκριμένης διατροφής. Ελλείψει κάποιου πιο ειδικού είπα να εκφράσω την άποψη μου χωρίς διάθεση να "στη πω", απλά επειδή εδώ συμβουλεύουμε έναν άνθρωπο είναι κρίμα να γραφτεί κάτι λάθος και να μείνει. Ελπίζω να εμφανιστεί κάποιος που να γνωρίζει σε βάθος τη διατροφή να μας πει σίγουρα ή ακόμα καλύτερα να κάνω λάθος εγω και να μου εξηγήσεις εσύ γιατί.

Junior Member
    και εγω λοιπον υποφερω αυτο με το συναισθηματικο φαι και δη στα γλυκα...οπως και να ειμαι μολις φαω κατι γλυκο και σε ποσοτητα ηρεμω αισθανομαι καλα κλπ....δεν εχω ζυγιστει ακομα αλλα νοιωθω πιο ξεφουσκωτη...το παλευω καθημερινα και αντε να δουμε..

Senior Member
    Originally posted by Tassos67i
    Originally posted by filipparas
    Εγω έτρωγα και τρώω τις σαλάτες μου, τα φρούτα μου, τα τυριά μου, το γάλα μου και πάνω από μισό κιλό κρέας(ή ψάρι) τη μέρα+σχεδόν καθημερινά μια μικρή ζαβολιά και τρώω 1800 θερμίδες
    Τι κρέας τρως σε αυτή την ποσότητα ώστε με όλα τα υπόλοιπα να είσαι στις 1800;
    Η διατροφή μου είναι πια πολύ απλή όταν είμαι σε πρόγραμμα. Σε γενικές γραμμές , χωρίς να είναι απόλυτο, αν δε φάω κάποια μέρα έξω 3-4 φορές την εβδομάδα τρώω φιλέτο στήθος κοτόπουλο(ή μπιφτέκι κοτόπουλο), 1-2 ψαρονέφρι, 1 σολωμό, 1-2 άλλο ψάρι/όσπρια/άλλο φαγητό .

~850-900 θερμίδες τα 500γρ. το κοτόπουλο
    ~1000-1100 τα 500γρ. το ψαρονέφρι, όπως και ο σολωμός
    Αρκετά λιγότερες τα μη λιπαρά ψάρια

Με δεδομένο οτι δε τρώω τίποτα(ή σχεδόν τπτ) περίπου έως τις έξι το απόγευμα όπου είναι το κυρίως γεύμα μου(1200-1300 θερμίδες με κρέας, σαλάτα, τυρί*) και πριν κοιμηθώ τρώω 1-2 φρούτα και ένα ποτήρι γάλα περισσεύουν συνήθως και 200-300 θερμίδες για ο,τιδήποτε άλλο(που ουσιαστικά δεν είναι ζαβολιά αλλά ελεύθερες θερμίδες και πολύ συχνά γίνονται περισσότερες παραλείποντας το βραδινό).

Αν φαω έξω φροντίζω όσο μπορώ ο,τι φάω να κινείται έως το όριο των θερμίδων του βασικού μου γεύματος μειώνοντας τη ποσότητα συνήθως. Πρακτικά οι θερμίδες συνήθως καταλήγουν να είναι κατάτι λιγότερες αλλά με άθλια συσταση.

Όταν ξεφεύγω αυτό θα γίνει είτε επειδή ήπια παραπάνω από τα δύο ποτά που θα μπορούσε να είναι η καθημερινή "παρασπονδία" μου είτε επειδή τσιμπολόγησα διάφορα εκτός από αυτά.

Τα παραπάνω είναι στάνταρ 300 μέρες το χρόνο, ακόμα και το '12 που δε πρόσεχα αυτά γίνονταν αλλά μπορεί να έπαιρνα και 1000 θερμίδες παραπάνω τις μισές μέρες από διάφορα οπότε... πρόβλημα.

*κατά 80% κότατζ, φέτα όταν τρώω όσπρια όσπρια και πολύ σπάνια κίτρινο τυρί.

Disclaimer: Για να προλάβω αντιδράσεις τα παραπάνω δε τα γράφω σα παράδειγμα, είναι μια διατροφή που ταιριάζει σε εμένα και το τρόπο ζωής μου απόλυτα και αντιλαμβάνομαι οτι για τους περισσότερους είναι ανεφάρμοστη. Επίσης είμαι απόλυτα πεπεισμένος οτι δεν παρουσιάζει κάποιο μειονέκτημα συγκριτικά με άλλο τρόπο κατανομής των θερμίδων στην ημέρα(το κάθε άλλο).

Φιλιππάρα καλά δν ανησυχώ μήπως μου της είπες όσο αν κάνω κάποιο λάθος στην καθημερινή μου διατροφή που μου στοιχίσει

σύμφωνα λοιπόν με αυτό που έγραψες για υδατάνθρακες-υδατάνθρακες σαν σνακ:

Originally posted by lessing
    Aρχισα κ γω τις τριαδες-δυαδες.
    ΤΡΙΑΔΕς:3 ειδη τροφων
    δυαδες:2 ειδη τροφων
    Η ΘΕΩΡΙΑ:οταν στο πιατο μας εχουμε 3 ειδη τροφης αποτελουμενη απο 1)σαλατα 2)πρωτεινη 3)αμυλο ολικης αλεσεως η τριαδα αυτη βοηθαει στο να παρουμε τα απαραιτητα στοιχεια κ να νιωσουμε κορεσμο.Ετσι τα 3 βασικα γευματα πρωινο-μεσημεριανο-βραδυνο μπορουν να αποτελουνται π.χ.πρωι:Βρωμη(αμυλο),γαλα η γιαουρτι(πρωτεινη)κ φρουτα(φρεσκο οπως σαλατα)
    Μεσημερι:Πρωτεινη-Αυγο η ψαρι η κρεας η συνδυασμος οσπριου με τυρι (αρα πρωτεινη)-Σαλατα-Αμυλο(μαυρο ρυζι η μακαρονια η μαυρο ψωμι)Οι τριαδες λοιπον ειναι καλο να τρωγονται ανα 5 η 6 ωρες Βραδυ:κατι αναλογο με το μεσημερι η το βραδυ.

Παμε τωρα στις δυαδες:Για να μην πειναμε κ να αισθανομαστε ευεξια ειναι χρησιμο να περνουμε απο τα γευματα μας ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗ.Ο εγκεφαλος τρεφεται με γλυκοζη.Αν λοιπον στο ενδιαμεσο των 6 ωρων καθε 3 ωρες ταισουμε τον οργανισμο μας με ενα σνακ (δυαδα)αφενος ''ξεγελαμε''τον οργανισμο για να μη νοιωθει στερηση,αφετερου διατηρουμε τα επιπεδα ζακχαρου σταθερα κ νοιωθουμε κορεσμο.Αυτα τα σνακ οι δυαδες μπορει να ειναι:ενα φρουτο φρεσκο η ξερο με μια χουφτα ξηρους καρπους/μια μπαρα δημητριακων/λιγο παστελι με ενα δαμασκηνο/μπισκοτα digestive ολικης με ενα φρουτακι/κρισπιες ολικης κ.λ.π.Μη φανταστεις οτι ειναι δυσκολο γιατι μπαρες δημητριακων βρισκεις σε ολα τα περιπτερα.Εγω περνω μαζι μου σε μια τσεπη τυλιγμενα σε αλουμινοχαρτο 2 δαμασκηνα κ λιγα αμυγδαλα.Και η τελευταια μου ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ:Μασαω αργα-εχει μεγαλη σημασια.
    Μεριδες:Ενωνοντας τον αντιχειρα με τον δειχτη -κ τα 2 χερια-κανεις ενα περιπου στρογγυλο σχημα.Αυτη ειναι η μεριδα σου του κρεατος.Ενωνοντας τον αντιχειρα με τον παραμεσο, του ψαριου.Η σαλατα ειναι οση θελεις το τυρι οσο 3 δαχτυλα ενωμενα κ το αμυλο ενα φλυτζανι .Αυταααα!

Κατα τη γνωμη μου το σνακ (ειδικα του απογευματινου) πρεπει να ξεφευγει λιγο απο τη δυαδα. Ο εγκεφαλος χρειαζεται γλυκοζη για να λειτουργησει συμφωνω. Η σεροτονινη χρειαζεται τρυπτοφανη για να συνθεθει. Για να μπορεσει η τρυπτοφανη να περασει στον εγκεφαλο χρειαζεται την ινσουλινη για μεταφορεα. Αρα χρειαζομαστε και κατι ολιγον γλυκο. Η ιδανικη συνθεση για μενα ειναι ενα γαλακτοκομικο για πρωτεινη + ξηρους καρπους για το συμπλεγμα βιταμινων Β + φρουτο για τη βιταμινη C + κατι γλυκο για την υπογλυκαιμια και την αυξηση της ινσουλινης

μπορεί εσένα να σε βολεύει το διατροφικό σου πλάνο,κ αυτό αποδεικνύει αυτό ακριβώς που έλεγα οτι μπορείτε να τα βγάζετε πέρα καλύτερα στην μάχη με τις ορμόνες σας.

συμφωνώ οτι δν παίζει ρόλο η κατανομή θερμίδων στο χάσιμο αλλά παίζει ρόλο στο να τηρήσουμε την διατροφή

βρίσκομαι διαρκώς σε δίαιτα,μετράω όλη μου την ζωή θερμίδες κ ούτε μια μέρα δν έχω καταφέρει να μην ξεπεράσω το όριο θερμίδων που έχω θέσει στον εαυτό μου όσο υψηλό κ αν είναι.

μόνο τα τρίωρα κ οι τριάδες με έχουν βοηθήσει
    οπότε το προτείνω ειδικά σε κοπέλες που βασανίζονται μια ζωή να χάσουν κιλά,ή είναι μονίμως 3 κιλά πάνω 3 κιλά κάτω.

εσύ πόσες φορές επιδίωξες να χάσεις κιλά?πολλές? ή ξαφνικά πήρες πρέφα οτι έπρεπε να αδυνατήσεις κ άρχισες δίαιτα κ με την πρώτη έχασες 40 κιλά?(ναι δν λέω μπορεί να είχε πολλές δυσκολίες η διαδρομή,αλλά υπήρχε διαδρομή)
    οπότε το άνετα για μένα δν υφίσταται.προφανώς αν καταναλώνω 1700 θερμίδες θα χάσω άνετα ,αλλά δν είναι άνετο για μένα να καταναλώνω 1700 θερμίδες.γιαυτό προτείνω αυτό που είναι πιο άνετο,ή αυτό που μπορεί να το κάνει πιο άνετο
    δν ξέρω αν με καταλαβαίνεις.

Senior Member
    Καλησπέρα!

Ενδιαφέρον το κομμάτι που παρέθεσες, απ'ότι βλέπω δε ξέρω ούτε τα απολύτως βασικά των τριάδων και δεν έγραψες κάτι λάθος.Έμαθα κάτι τουλάχιστον, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Δεν έχω κανένα θέμα με τη συγκεκριμένη διατροφή που είναι πολύ ισορροπημένη και απ΄ότι φαίνεται βοηθά κόσμο. Απλά για μένα είναι ανεφάρμοστη και γι΄αυτό ποτέ δε τη σκέφτηκα για τον εαυτό μου, τη θεωρώ πάρα πάρα πάρα πολύ δύσκολη σε βάθος χρόνου.

Όσα γράφεις τα σέβομαι, δέχομαι ο,τι λες αφού όπως το θέτεις δε μπορώ να κάνω κι αλλιώς μιας και δόξα τω Θεώ οι ορμόνες μου αντιστοιχούν στο φύλο μου . Το " ούτε μια μέρα δν έχω καταφέρει να μην ξεπεράσω το όριο θερμίδων που έχω θέσει στον εαυτό μου όσο υψηλό κ αν είναι" δεν νομίζω πάντως να είναι ορμονικό ζήτημα, δλδ αν έχεις βάλει όριο 1500 θερμίδες οι ορμόνες σου ζητάνε 2000 και αν έχεις βάλει 2500 ζητανε 3000; Πως δλδ;

Η υπόθεση σου για μένα είναι λανθασμένη όμως, προσπάθησα αρκετές φορές να φτάσω σε υγιές βάρος με τρεις από αυτές να είναι σοβαρές χάνοντας σεβαστό αριθμό κιλών και με τις δύο να τα ξαναβάζω. Η τρίτη είναι σε εξέλιξη και είναι η πλέον επιτυχημένη, εδώ και λίγες εβδομάδες είμαι σε υγιές βάρος για πρώτη φορα στη ζωή μου. Μπορεί δλδ να μη ξεκίναγα ποτέ δίαιτα κάθε εβδομάδα αλλά από τα τελευταία 12 χρόνια που είμαι ενήλικος τα 6+ τα έχω περάσει σε δίαιτα σε αυτές τις τρεις προσπάθειες και κάποιες πιο αποτυχημένες απόπειρες διάκρειας μερικών μηνών έκαστη. Όπως έχω γράψει εδώ και τρία χρόνια σχεδόν στο τόπικ "Διατήρηση απώλειας βάρους, σκέψεις- συζήτηση" αυτό που με έκανε να πετύχω(προς το παρόν) αυτή τη φορά ήταν η παραδοχή οτι έφταιγα για το βάρος μου και η παύση αναζήτησης δικαιολογιών, η εντύπωση μου είναι οτι εσύ ψάχνεις ακόμα να βρεις φταίχτες που σε αυτή τη περίπτωση λέγονται ορμόνες.

Originally posted by filipparas
    Καλησπέρα!

Ενδιαφέρον το κομμάτι που παρέθεσες, απ'ότι βλέπω δε ξέρω ούτε τα απολύτως βασικά των τριάδων και δεν έγραψες κάτι λάθος.Έμαθα κάτι τουλάχιστον, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Δεν έχω κανένα θέμα με τη συγκεκριμένη διατροφή που είναι πολύ ισορροπημένη και απ΄ότι φαίνεται βοηθά κόσμο. Απλά για μένα είναι ανεφάρμοστη και γι΄αυτό ποτέ δε τη σκέφτηκα για τον εαυτό μου, τη θεωρώ πάρα πάρα πάρα πολύ δύσκολη σε βάθος χρόνου.

Όσα γράφεις τα σέβομαι, δέχομαι ο,τι λες αφού όπως το θέτεις δε μπορώ να κάνω κι αλλιώς μιας και δόξα τω Θεώ οι ορμόνες μου αντιστοιχούν στο φύλο μου . Το " ούτε μια μέρα δν έχω καταφέρει να μην ξεπεράσω το όριο θερμίδων που έχω θέσει στον εαυτό μου όσο υψηλό κ αν είναι" δεν νομίζω πάντως να είναι ορμονικό ζήτημα, δλδ αν έχεις βάλει όριο 1500 θερμίδες οι ορμόνες σου ζητάνε 2000 και αν έχεις βάλει 2500 ζητανε 3000; Πως δλδ;

Η υπόθεση σου για μένα είναι λανθασμένη όμως, προσπάθησα αρκετές φορές να φτάσω σε υγιές βάρος με τρεις από αυτές να είναι σοβαρές χάνοντας σεβαστό αριθμό κιλών και με τις δύο να τα ξαναβάζω. Η τρίτη είναι σε εξέλιξη και είναι η πλέον επιτυχημένη, εδώ και λίγες εβδομάδες είμαι σε υγιές βάρος για πρώτη φορα στη ζωή μου. Μπορεί δλδ να μη ξεκίναγα ποτέ δίαιτα κάθε εβδομάδα αλλά από τα τελευταία 12 χρόνια που είμαι ενήλικος τα 6+ τα έχω περάσει σε δίαιτα σε αυτές τις τρεις προσπάθειες και κάποιες πιο αποτυχημένες απόπειρες διάκρειας μερικών μηνών έκαστη. Όπως έχω γράψει εδώ και τρία χρόνια σχεδόν στο τόπικ "Διατήρηση απώλειας βάρους, σκέψεις- συζήτηση" αυτό που με έκανε να πετύχω(προς το παρόν) αυτή τη φορά ήταν η παραδοχή οτι έφταιγα για το βάρος μου και η παύση αναζήτησης δικαιολογιών, η εντύπωση μου είναι οτι εσύ ψάχνεις ακόμα να βρεις φταίχτες που σε αυτή τη περίπτωση λέγονται ορμόνες.

βρε δεν είπα οτι φταίνε μόνο οι ορμόνες απλά κάνω έναν διαχωρισμό στον τρόπο ίσως που πρέπει να διατρέφονται οι γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες.λαμβάνοντας δηλαδή κ αυτό υπόψιν.
    σε καμία περίπτωση δν το ρίχνω το φταίξιμο στις ορμόνες, ειδικά γιατί εγώ η ίδια τις έχω διαταράξει. απλά λέω οτι μόνο με το να τρέφομαι κατά αυτό το τρόπο έχω δει μια ισορροπία κ μια εγκράτεια σε μένα. δηλαδή πολεμώντας το πρόβλημα που δημιούργησα σταματώντας τον φαύλο κύκλο

το οτι λέω οτι θα φάω 1500 κ καταλήγω να φάω 3000 έχει να κάνει και με ορμόνες κ με ψυχολογία.δηλαδή είναι κύκλος. η ψυχολογία μου(διάθεση μου να φάω πολύ η καθόλου)επηρεάζει τις ορμόνες μου,οι ορμόνες μου επιδεινώνουν την κατάσταση ,παχαίνω κ τούμπαλιν. προφανώς κ φταίω εγώ κ μόνο εγώ!

γιατί το βρίσκεις όμως πολύ δύσκολο κ ανεφάρμοστο?αυτό δν το καταλαβαίνω γιατί μου φαίνεται πολύ εύκολο
    ίσα ίσα που σκέφτομαι οτι έτσι πρέπει να τρέφομαι όλη μου την ζωή

απτην πλευρά μου δν θα μπορούσα να κάνω την δικιά σου διατροφή. αν δν φάω μέχρι τις 6 τουλάχιστον 2 γεύματα κ ένα σνακ τότε το στομάχι μου γουργουρίζει σαν λύκου,πονάει το κεφάλι μου ,έχω δυσάρεστη γεύση,και γίνομαι εξαιρετικά επιθετική. είμαι έτοιμη να βγω για κυνήγι

Senior Member
    Ο βασικότερος λόγος που είναι δύσκολη είναι οτι δεν έχω χρόνο ούτε την απαραίτητη υπομονή και οργανωτικότητα για να το προετοιμάσω. Πέντε μέρες την εβδομάδα ξυπνάω πεντέμιση για να πάω γυμναστήριο/γήπεδο και μετά κατευθείαν δουλειά μέχρι τις πέντε. Σε αυτό το διάστημα θα έπρεπε να κάνω 4-5 γεύματα, που σημαίνει οτι θα έπρεπε από την προηγούμενη να έχω 4-5 γεύματα έτοιμα, να ξυπνάω ακόμα νωρίτερα για να έχω χρόνο να φάω, να κάνω συνεχώς διαλλείμματα στη δουλειά(δε κάνω ΠΟΤΕ διάλλειμμα). Αρκετά δύσκολα έως τωρα δλδ. Εδώ να σημειώσω ο,τι και όταν ήμουν 150 κιλά τα ωράρια της διατροφής μου δεν άλλαζαν πολύ(μόνη διαφορά οτι το πρωί αντί για γυμναστική έτρωγα), είχα χαλαρά ένα 10ωρο κενό και ποτέ δε με πείραζε

Πέραν αυτού, γίνονται δυσκολότερα τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, πολλά από όσα θα βόλευαν σα σνακ με αυτή τη διατροφή όπως ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα κ.α. τα έχω αποκλείσει από τη διατροφή μου ως περιττά ενώ και το άμυλο που προσωπικά θεωρώ ως κάτι που δε προσφέρει απολύτως τίποτα με αυτή τη διατροφή επιβάλλεται, δε θα ένιωθα άνετα να τρώω καθημερινά κάτι αμυλούχο.

Τέλος, πέρα από τη δυσκολία(για μένα, όπως για άλλους είναι δύσκολος ο τρόπος διατροφής μου και το αντιλαμβάνομαι) ανεφαρμοστη είναι γιατί δε μπορεί να προσαρμοστεί σε μια φυσιολογική ζωή, μου αποκλείει π.χ. να δω ένα ματς με φίλους τρώγοντας πίτσες και μπύρες, δε μπορώ να ξεχαστώ και να παραλείψω γεύμα, δε μπορώ να πάω στη Βάρη και να πνιγώ στη χοληστερίνη από τα παϊδάκια, δε μπορώ να φάω μια φρουτοσαλάτα στη παραλία κ.ο.κ.

Επαναλαμβάνω οτι παρόλαυτα τη διατροφή αυτή τη θεωρώ ισορροπημένη και όποιος μπορεί να την εφαρμόσει και τον ωφελεί να το κάνει πάραυτα.

Junior Member

apwleia varous

paidia exw apogohteutei.....tous teleutaious mhnes exw valei kila logw kakhs diatrofhs.kai den mporw na mpw sth diadikasia na ta xasw.exw ypsos 1.70.hmoun mexri to dekemvrh 62.5 kila.pleon exw ftasei 67-68.exw kanei 5-6 fores emeto mesa se autous tous mhnes.panta eixa skampanevasmata sto varos mou.morei na epefta sta 56 kila meta na phgaina sta 61.exw apogohteutei

Senior Member
    Γειά σας, μάλλον θα μετράω θερμίδες πάλι (είναι μονόδρομος για μένα στην απώλεια βάρους κι ας έχω δοκιμάσει τα πάντα). Σκέφτομαι αυτή τη φορά να τα περνάω όλα ηλεκτρονικά. με έχει κουράσει το θέμα με το βιβλιαράκι και τις σημειώσεις. Κι άντε να βρεις το χαρτάκι που τα έγραψες κι άντε να τα αντιγράψεις στο ημερολόγιο. Σκέφτομαι να τα γράφω σε ένα σημειωματάριο που έχω κολλημένο στο ψυγείο αναλυτικά (ποσότητες είδος τροφής και ώρα) και στο τέλος της ημέρα να τα περνάω στο fitday να βλέπω τί μένει να φάω για βράδυ.
    Εσείς πως μετράτε θερμίδες?

Senior Member
    Eγω χρησιμοποιώ καθημερινά εδώ και σχεδόν 3 χρόνια ακριβώς το πρόγραμμα που ανέφερες. Για μένα ήταν αρκετά βοηθητικό, μου έλυσε τα χέρια ως προς τη καταγραφή της τροφής μου και έχεις και πολλές πληροφορίες(σύσταση τροφής, βιταμίνες, γραφήματα) που πρακτικά είναι σχεδόν αδύνατο να διατηρείς όταν το κάνεις χειρόγραφα.

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast