διαιτα με θερμιδες - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 100
    Senior Member
    Τασο αυτο ακριβως παρατηρησα κι γω, αν και διολου δε με προβληματιζει προσωπικα για τωρα, η δραστηριοτητα μου ειναι ανυπαρκτη (εκτος απο νοικοκυριο). Οταν θα ξαναπαω γυμναστηριο ομως τοτε τι? (δρομολογειται κι αυτο)

Μακαρι filliparas να βρεθω στη θεση σου σε 3 χρονια. Προς το παρον μου φαινεται βουνο να το συνηθισω (το χρησιμοποιουσα με τροφες που ειχα εισαγει εγω ενω τωρα καλουμε να τις ψαχνω στα Αγγλικα που οσο καλα κι αν τα ξερεις σαν τη μητρικη γλωσσα δεν ειναι, ασε που πολλα προιοντα ειναι αμιγως Ελληνικα. Επισης αλλο μειον ειναι οτι μπαινω στο τρυπακι να συγκρινω πχ εχει τα Kellogs cornflakes κι ετυχε και τα αγορασα, αμεσως σκεφτηκα "αραγε το fitday ποσες θερμιδες θα τα εδινε).

Ολο αυτο ειναι κουραστικο, αλλα πιστευω θα συνηθισω. Σιγουρα θα παρει καιρο, δε με πειραζει και πολυ. Αρκει να μαθω να χρησιμοποιω καποια εργαλεια προς οφελος της υγειας μου σε βαθος χρονου σε μονιμη βαση. Για μενα πια μετραει η διαρκεια. Σε ολα.
    Το σημειωματαριο ανα χειρας και η καταμετρηση θερμιδων απο τα κουτια των προιοντων με κουραζει Περισσοτερο. Αρα η μονη λυση ειναι το fitday.

Συγνωμη για το σεντονι!

Μια ερωτηση (ισως χαζη αλλα πολυ πολυ βασικη) το 1 cup που αναφερεται στο fitday ειναι το γνωστο φλυτζανι απο τις συνταγες? (στις συνταγες 1 φλυτζανι ειναι εκεινο που χωραει ποσοτητα νερου ιση με ενα κυπελλο του γιαουρτιου).

Senior Member
    το προγραμμα με μια σημερινη δοση συγκροτημενης προσπαθειας μαλλον το βολευηκα. ειμαι ενθουσιασμενη! εχω κι αλλη απορια παρακαλω: οταν κανω edit ενα υπαρχον τροφιμο (πχ παρω ενα αγγλικο και το προσαρμοσω στις θερμιδες ενος ελληνικου) τοτε αλλαζουν ολα τα δεδομενα με την αλλαγη των θερμιδων?

Δηλαδη αν βαριεμαι να εισαγω νεο τροφιμο εξαρχης με τα πληρη στοιχεια του, και παρω ετοιμο τροφιμο (παρομοιο με αυτο που εφαγα) και αλλαξω τις θερμιδες του, αλλαζουν και ολες οι βιταμινες κτλ?
    Ουσιαστικα αναρωτιεμαι αν πχ οι βιαμινες που λεει (πχ Β12 που αφορα εμενα λογω χορτοφαγιας) αναποκρινονται στην πραγματικοτητα.

Senior Member
    κι αλλη απορια παιδια, οποιος εχει την καλωσυνη κι οταν δει το μηνυμα.
    Παλι στο προγραμμα fitday αναφερομαι.
    Τα φασολακια στα Αγγλικα ειναι string beans / snap beans.
    Eχει παρα πολλες επιλογες μαγειρεματος, ειδους φασολιων. Ποια ειναι η σωστη οταν τα φας πχ σε εστιατοριο ή γενικά δεν έχεις μετρήσει το ελαιόλαδο?
    Ας πουμε οι θερμιδομετρητες εχουν "φασολακια γιαχνι μεριδα χ γραμμαρια". Αυτο το αντιστοιχο του στο fit day ποιο ειναι?

Senior Member
    Συγκεκριμενα τι εννοει beans string cooked from fresh, fat added in cooking? Ειναι τα γιαχνι αυτα? Κι αν δεν ειναι τι εννοει με την προσθηκη λιπαρων?

Senior Member
    H teleiomania mou με οδηγησε στις σκεψεις αυτες οντως! Η Β12 μου ειναι αψογη, ειχε ενα γραφημα και ηταν σα υψη, ολα μου φαηκαν νορμαλ, ομως δεν ξερω τα γραμμαρια/ααλογια πρωτεινων υδααθρακων κτλ που πρεπει α παιρνω. Το λαπτοπ μαλλον αποψε θα με αφησει. Η οθονη αναβοσβηνει. Στην κρεβατοκαμαρα ομως εχω και παλι δυο αντρες -οφτοπικ αλλα ειχα μια σκασιλα για το φιτντει αποψε

Senior Member
    Kai πάλι σχετικά με fitday έκανα το εξής, ότι τιμές δεν έχει πχ εψαχνα κεφαλοτυρι
    τις παιρνω απο εδω http://www.myebooks.gr/en/general-kn...er-market-book
    και φτιαχνω νεο τροφιμο! Δε χρειαζεται να κανεις edit που λεγαμε πιο πριν.
    Απο την αλλη δε βρισκω το λογο να μη κανεις αν βρεις ενα τροφιμο με παραπλησιες ιδιοτητες. Δηλαδη αν βρεις δυο παρομοια τυρια και πειραξεις μονο λιπη θερμιδες και υδατανθρακες πρωτεινες, τοτε γιατι να μην αφησεις τις βιταμινες τις ιδιες? (εδω μπαινει το πνευμα τελειομανιας που πρεπει να καταρριψουμε νομιζω).

Εχω κι αλλη ερωτηση για το προγραμμα, εκει που λεει pasta (το google εχει παρει φωτια) λεει pasta corn dry. Το απλο μακαρονι ειναι λογικα απο wheat. Ψαχνω αλλα δε βρισκω. Γιατι?
    (πχ εδω ηθελα να κρατησω ολες τις ιδιοτητες του μακαρονιου που εχει απο την ιδια πρωτη υλη βεβαια, και να βαλω τις θερμιδες αυτων που χρησιμοποιω εγω για μεγαλυτερη ακριβεια.

Απο την αλλη σκεφτομαι να χρησιμοποιω ολα οπως τα εχει και να προσθετω μονο νεα προιοντα πχ μακαρονια σογιας κτλ.

Senior Member
    Εγω προσωπικά πάντα φτιάχνω νέο φαγητό με βάση τη πρώτη ύλη που χρησιμοποιώ όταν χρειάζεται, κάθε υλικό μπαίνει ζυγισμένο αναλυτικά. Από κει και πέρα στις θερμίδες θεωρώ οτι γίνεται μια πολύ ρεαλιστική προσέγγιση και τις υπόλοιπες ενδείξεις περισσότερο τις χρησιμοποιώ ενδεικτικά οτι κινούμαι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Από κει και πέρα, το δύσκολο όπως είπε και ο Τάσος δεν είναι να υπολογίσεις τι καταναλώνεις από θερμίδες αλλά τι καις. Εγω ας πούμε αυτή τη περίοδο χάνω βάρος ενώ θεωρητικά δε θα έπρεπε, ακόμα δε με ενοχλεί αλλά αν συνεχιστεί κανά μήνα ακόμα θα φτάσω σε σημείο που δε θα ήθελα, κοντά στα 70 κιλά που πραγματικά είναι πολύ λίγα για μένα. Αλλά μου είναι δύσκολο να απαγκιστρωθώ από τους θεωρητικούς υπολογισμους και να φάω παραπάνω, έχω και κακό προηγούμενο και δε με εμπιστεύομαι.

Senior Member
    Αυτό το έχετε υπόψη;

http://www.hhf-greece.gr/tables/

Senior Member
    α είστε πολύ κατατοπιστικοί! Ευχαριστώ, είχα πήξει.
    Τάσο σχετικά με τις σούπες έχω απορία (πάντα την είχα αλλά την επανέφερες στο προσκήνιο), πως ζυγίζεις το συνολικό βάρος της σούπας? Δηλ. πολύ όμορφα τα λες να ζυγίσεις ένα ένα τα συστατικά (όπως κάνουμε σε όλα τα φαγητά).
    Ομώς στη σούπα ακόμα κι αν καταφέρεις να ζυγίσεις το τελικό βάρος ΠΡΙΝ το βρασμό της (πρίν το μαγείρεμα κοινώς έστω ότι βάζεις τη κατσαρόλα σε ζυγαριά ή αθροίζεις το βάρος των υλικών). Ακόμα κι έτσι λοιπόν ΜΕΤΑ το μαγείρεμα ο όγκος αλλάζει, νερό έχει εξατμιστεί (πολύ θα έλεγα). Αρα οι υπολογισμοι θα βγουν μπερδεμα.
    Υπάρχει κάποιος αξιόπιστος τρόπος υπολογισμού θερμίδων σε όσπρια σε μορφή σούπας εκτός από αυτόν που κάνω εγώ?
    (αυτός που εφαρμόζω προσωπικά είναι να καταναλώνω όλη την κατσαρόλα οπότε ξέρω ότι έφαγα όλα τα υλικά, φυσικά αυτό είναι αδύνατο σε κάθε γεύμα κι ούτε επιθυμητό, άρα ξέρω πόσες θερμίδες πήρα σε 3-4 γεύματα κι όχι πάντοτε της ίδιας ημέρας.)

Μη γελάτε σας βλέπω :P

Ο άλλος τρόπος που εφάρμοζα παλιά (διόλου ακριβής αλλά καθόλου κοπιαστικός) ήταν υπολογίζοντας πχ οτι η μεριδα φακες εχει ταδε γραμμαρια και χ θερμιδες ενω εγω εφαγα ψ αρα ω θερμιδες.

Senior Member
    Μια που μπήκα ας ρωτήσω (μου έχει βγεί η ψυχή και ακόμα δεν το βρήκα) πως στο καλό λέγεται το γλυκό κουταλιού βύσσινο στα Αγγλικά? Δεν το βρίσκω. Αφού βρήκα όμως τις ρέβες είμαι αστέρι!!! (δείτε στο τί έφαγα σήμερα τί έφαγα να πέσετε ανάσκελα)

Senior Member
    Α να σας πω πληροφοριακά πως υπολογίζω τις θερμίδες μου (χρόνια τώρα) δεν μετράω ωμή την τροφή, εκτός φυσικά αν με βολεύει ετσι. Μετραω μαγειρεμενη σα νεροβραστη και προσθετω εξτρα ολα τα αλλα (λαδι κτλ). Αυτο επειδη δεν τηγανιζω. Οταν μπαινει τηγανι βαζω και τον τροπο μαγειρεματος (αναφερομαι σε φουρνο κατσαρολα).
    Τωρα πια με το fitday σωθηκα γιατι μπορεις να το μετρησεις οπως θες, με κουπες, γραμμαρια, κουταλιες!

Σημερα εκανα περκα στο φουρνο αλλα επειδη το λαδι επεπλεε στα υγρα των λαχανικων (ειχα βαλει 6 κουταλιες σουπας), εγω υπολογισα να εχω φαει 2 (τις οποιες λογικα ρουφηξαν οι ρεβες). Εδω σε αυτο το παραδειγμα εσεις πως θα το υπολογιζατε? (ζυγισα την τροφη μαγειρεμενη, την περασα στο προγραμμα σα νεροβραστη, υπολογισα και το λαδι και τα λαχανικα ωμα γιατι τα εφαγα ολα και ηταν ευκολο)

-αν δε τα διατυπωσα καλα και σας ζαλισα ζητω εκ των προτερων συγνωμη, η κουραση ειναι μεγαλη

Senior Member
    Πως ζυγιζω την τελική σούπα? Η ζυγαριά κουζίνας θα κρασάρει άμα βάλω πάνω την κατσαρόλα.....................

Senior Member
    Κι άλλη μια ερώτηση (ωραία τα λές πάντως, εγώ καίω κάρβουνο) όταν λες δια 3 ή δια 4 εννοείς με το μάτι? Πχ το 1/4 της κατσαρόλας? Βασικά μου αρέσουν πολύ πολύ οι σούπες και ειδικά τα όσπρια σούπα (λόγω χορτοφαγίας σχεδόν μόνο τέτοιες σούπες τρώω ή απλές με μακαρονοειδή μέσα). Οπότε καταλαβαίνεις πως πρέπει να βρω ένα έγγυρο τρόπο υπολογισμού των θερμίδων τους γιατί τα όσπρια δε φημίζονται για τις λίγες θερμίδες τους :P

Senior Member
    Μονο η κατσαρολα μου θα ειναι τοσα κιλα (εχω πολυ καλες γιατι ειμαι και μαγειρισσα πως να το κανουμε!). Θα δω, θα δοκιμασω. Σιγα μη τα βαλω στη ζυγαρια σωματος. Ειπαμε να κανουμε διαιτα οχι ακροτητες...

Senior Member
    είσαι τέλειος <3 <3 <3 Είδα καλύτερα τη ζυγαριά και λέει μέχρι 8 κιλά! Είναι μια με γυάλινη επιφάνεια και δε σου κάνει για τόσο! Εβαλα πανω ολη την κατσαρολα χωρις το καπακι με τη (θεικη) σουπα φακη και ειναι 5544 Θα παρω το βραδυ αποβαρο οταν θα τη βαλω σε ταπερ και ψυγειο!

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast