διαιτα με θερμιδες - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 7 FirstFirst ... 567
Results 91 to 100 of 100
    Senior Member
    Τα φρουτα σου ναι ειναι υπερβολικα, μη ξεχνας οτι εχουν θερμιδες και ζαχαρα. θα τα δω πιο αναλυτικα αυριο. καλο βραδυ και να μην ανησυχεις.

Senior Member
    Καλέ τα λαχανικά γιατί να τα κόψεις;; Κάνουνε καλό! Και τα φρούτα αλλά θελουν προσοχή γιατί είναι γλυκά!

Senior Member
    Ενα ενδιαφερον αποσπασμα απο ενα χορτοφαγικο οδηγο https://app.box.com/shared/kgn4lc9gzt

Το σώμα μεταχειρίζεται τους υδατάν-θρακες διαφορετικά από τις θερμίδες του
    λίπους. Η διαφορά είναι στο πώς το σώμα αποθηκεύει την ενέργεια των διαφορε-τικών τύπων τροφής. Είναι πολύ αναπο-τελεσματικό για το σώμα να αποθηκεύσει την ενέργεια των υδατανθράκων σαν σωματικό λίπος. Όταν το σώμα σας προσπαθεί να μετατρέψει τους υδα-τάνθρακες σε λίπος, σπαταλά το 23 % των θερμίδων των υδατανθράκων. Μόνο το 3% των θερμίδων στο λίπος καίγονται στη διαδικασία μετατροπής και αποθήκευσής
    του.

Αρα εχω ελπιδες να αδυνατισω κι αλλο!

Senior Member
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ οσοι χρησιμοποιειτε το προγραμμα υπολογισμου θερμιδων fitday σας αφορα αμεσα...
    εχω στεναχωρηθει παρααααααααααα πολυ, οι θερμιδες που βγαζει το προγραμμα δεν ειναι σωστες.

Η εγγυρες εξισωσεις ειναι εκεινες του BMR και μετα η Harris Benedict. Για να καταλαβετε αποκλιση, οταν στο ενα εχεις επιλεξει σπορ 1-3 φορες τη βδομαδα, στο αλλο η αντιστοιχη επιλογη (σε θερμιδες) ειναι seated all day. Με απλα λογια, τοσο καιρο νομιζα οτι καιω πολυ περισσοτερες θερμιδες ενω καθομουν. Εχω τσαντιστει υπερβολικα. Δεν το ξαναχρησιμοποιω, θα γυρισω στον κλασσικο θερμιδομετρητη και το τετραδιο μου
    Ολα αυτα τα βρηκα τελειως τυχαια μολις πηγα να αλλαξω το στοχο μου, ο οποιος ηταν 12 κιλα σε 12 εβδομαδες, (με τοσες θερμιδες πουνομιζα οτι καιω) ενω τωρα ειναι σαφως ουτοπικως!!! Θα βρω αλλο στοχο και θα ξαναρθω, οχι που θα σκασω!

Senior Member
    βρε παιδια να κανω μια απορια, τωρα που ειδα αυτη τη διαφορα και επελεξα στο προγραμμα τετοια δραστηριοτητα που να μου βγαζει σωστες θερμιδες (σχεδον ιδιες με την Harris benedict) μπορω να το χρησιμοποιω κανονικα ετσι? Με ειχε βολεψει πολυ. Εχω περασμενα ολα τα τροφιμα εκει. Υποθετω μαλλον εχει αλλο τροπο υπολογισμου δραστηριοτητας κι οχι ολα λαθος, ετσι δενειναι?

Senior Member
    Θα σε στενοχώρήσω sweet, η Ηarris Benedict μάλλον σου υπολογίζει περισσότερες θερμίδες από τις πραγματικές, επανέφερα ένα σχετικό θέμα που είχα γράψει πριν κάτι χρόνια αν θες.

Το πρόγραμμα έχω σταματήσει να το χρησιμοποιώ τελευταία(όπως και τη θερμιδομετρηση εν γένει) προσπαθώντας να διατηρηθώ τρώγοντας ίσως λίγο περισσότερο διαισθητικά, τα τρία χρόνια όμως που περίπου με συντροφευε με βοήθησε πάρα πολύ και πίνω νερό στο όνομα του. Οφείλω βέβαια να ομολογήσω οτι ποτέ δε πήρα σοβαρά το κομμάτι που μετραγε καύσεις, αυτές τις υπολόγιζα (προσεγγιστικά πάντα) μέσω τύπων.

Senior Member
    ax εχω σκασει εχχωωωωωωωω σκασει να φανταστεις οτι τα υπολογισα με βαση οσα λεγαμε στο αλλο θεμα (ταυτοχρονα) και το fitday μου βγαζει ιδιες θερμιδες αν επιλεξω sedentary!!! Να μη κανω τιποτα......ενω στους υπολογισμους εβαλα 3 φορες τη βδομαδα γυμναστηριο........τελοσπαντω ν εχω μια απορια (με πετυχες πανω στην τρελα μου που τα ανακαλυψα, αμα σε κουραζω μην απαντας, εγω ρωταω κι οποτε μπορεις...)
    απορια λοιπον, ολα καλα βρηκα επιτελους τις σωστες θερμιδες. Εγω θελω να χασω 10 κιλα σε 12 εβδομαδες, απο 100 να παω 90. γιατι ετσι μου τη καρφωσε που λενε, με γυμναστικη 3 φορες τη βδομαδα. Να εμπιστευτω τωρα το fitday στον υπολογισμο θερμιδων η να τις υπολογισω μονη μου? Ποσες πρεπει να παιρνω ανα ημερα...

** Φυσικα στο φιτντει θα ειναι προσεγγιστικα αφουλ ιγοτερη δραστηριοτητα δεν εχει.....................αρα θα βαλω καποια με περιπου ιδιες θερμιδες (οχι ακριβεια)

*** δυστηχως το fitday μου βγαζει 1200 θερμιδες, για τον στοχο μου. Απλα δεν παιζει να το κανω αυτο. Θα τα υπολογισω μονη.....

Senior Member
    Εγω γενικά είμαι υπέρ των μετρήσιμων στόχων, έτσι πορεύτηκα άλλωστε. Αρκεί φυσικά αυτοί να προκύπτουν από δεδομένα που να είναι πραγματοποιήσιμα. Καλή επιτυχία λοιπόν στο στόχο σου, αλλά δε θα άλλάξει τίποτα αν οι 12 εβδομάδες γίνουν 14 ή 15. Just a suggestion...

Aπό κει και πέρα, στον υπολογισμό θερμίδων του φαγητού είμαι απόλυτα πεπεισμένος οτι το πρόγραμμα είναι εξαιρετικό βοήθημα και πολύ ακριβές. Προϋπόθεση φυσικά να ειναι σωστά και ακριβή τα δεδομένα που του δίνουμε. Δε με κουράζεις καθόλου, απλά σε ό,τι άλλο θα απαντήσω αύριο μιας και είναι Σαββατόβραδο και ήδη μάλλον θα στήσω κόσμο αν δεν ετοιμαστώ άμεσα.:roll:

Senior Member
    σε ευχαριστω θερμα, δες στο θεμα που ανοιξα, μεγαλωσα λιγο το στοχο μου, τα υπολογισα αναλυτικα, φυσικα οι 1400 μου φαινονται πολυ λιγες για αρχη και προβληματιζομαι για το μετα, ομως το μετα ειναι μετα. Τωρα τι κανουμε! βλεποντας και κανοντας, αλλωστε μπορει να καιω περισσοτερες. Σημασια εχει πως δε φταιει κανενα προγραμμα η εξισωση αν εγω εχω βαλθει να χασω 10 κιλα αμεσα.

Senior Member
    ** εχω μπερδευτει και απογοητευτει αρκετα σε 1 ημερα οποτε αποφασισα να κρατησω 1 εξισωση να δουλευω (αυτη που προτεινες) και θα εχω ενα ελαχιστο. Αν φαω παραπανω θα χασω λιγοτερο. Αλλωστε ειναι προσεγγιστικες σαν εξισωσεις απο τη φυση τους. τα εγραψα αναλυτικα και θα κανω παντα τους υπολογισμους με την ιδια, πεφτοντας τα κιλα. Αν δε με παιρνει σε θερμιδες θα εχω παραταση στον στοχο. Τα κιλα ομως θα τα χασω ΤΕΛΟΣ. Ειμαι αποφασισμενη. Καλα να περασεις εγω δουλευω , ας πουμε :smilegrin: :love:

Page 7 of 7 FirstFirst ... 567