My way...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13

Thread: My way...

Senior Member

My way...

Έχω το προαίσθημα(χοχο, εντάξει, το παραδέχομαι οτι ζυγίστηκα εκτός προγράμματος σήμερα στο τζύμ) οτι από αύριο θα είμαι και επίσημα σε αυτό που λέμε φυσιολογικό ΒΜΙ ένιωσα την ανάγκη να κάνω μια ανασκόπηση στα τρία τελευταία χρόνια, τόσο μου πήρε...

Από 14-15 χρονών που σταμάτησα το κολύμπι μέχρι τα 28 μου τότε έβαζα συνεχώς βάρος περά από δύο διαστήματα 6 μηνών περίπου κάθε φορά που έκανα μια σεβαστή προσπάθεια αλλά έληξε άδοξα για γνωστούς λίγο-πολύ στους περισσότερους από μας λόγους...

Σε μια δυσκολη περίοδο της ζωής μου, με το πατέρα μου να έχει μόλις διαγνωστεί με πολύ σοβαρή και ραγδαία μορφή καρκίνου, την επιχείρηση που είχα στήσει μόνος μου από πολύ μικρός να έχει κλείσει μερικούς μήνες πριν και το 2011 να έχει μόλις μπει, αποφάσισα σε όσα με βασάνιζαν εκείνο το καιρό να προσθέσω και τη μάχη με τα κιλά. Και λέω να προσθέσω γιατί παρά τα 146 κιλά τότε δε το θεωρούσα ιδιαίτερο πρόβλημα παρά μόνο για μικρά διαστήματα, είχα φροντίσει να προστατεύσω τον εαυτό μου από το ζήτημα πίσω από μια φαινομενική αναισθησία.

10/1/2011, πήρα μια απόφαση λοιπόν. Θα έκανα μια τελευταία προσπάθεια πρώτα απ'όλα για μένα και δεύτερον για τον πατέρα μου, που μέσα στο δύσκολο αγώνα του έβλεπα πως είχε μεγάλο άγχος για μένα που ήμουν άνεργος, νοσηρά παχύσαρκος και δε μπορούσε πλέον να με βοηθήσει με κανένα τρόπο. Ήθελα πριν "φύγει" να δει μια μεγάλη αλλαγή πάνω μου που ήξερα οτι θα του έδινε χαρά. Αν δε τα κατάφερνα η απόφαση ήταν ειλλημμένη, θα έκανα βαριατρική επέμβαση.

Όταν προσπαθώ να λύσω ένα πρόβλημα το πρώτο πράγμα που κάνω πάντα είναι να διαβάζω και να μαθαίνω. Έτσι πέρναγα μέρος του χρόνου μου online διαβάζοντας για διατροφή και καρκίνο. Σύντομα ανακάλυψα και το φόρουμ που τότε είχε πιο πολλή ζωή και κυρίως κάποια άτομα που είχαν καταφέρει πολλά και με έκαναν να πιστέψω οτι μπορώ και εγώ.

Τις πρώτες εβδομάδες που έκανα τη κλασσική διατροφή δίαιτας που ξέρουμε όλοι(σαλάτες, πολλά γέυματα, φρούτα κλπ) και ουσιαστικά απλά είχα κόψει τις αηδίες και τη σαβούρα από τη διατροφή μου. Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αλλά εγώ θέλοντας να έχω τον έλεγχο αποφάσισα να συνεχίσω μετρώντας θερμίδες, για μένα η πιο σημαντική απόφαση πήρα σε αυτή τη διαδρομή και από τι σημαντικότερες στη ζωή μου. Στη πορεία δοκίμασα αρκετά πράγματα στον τρόπο που έτρωγα, έμαθα πολλά πράγματα, ξεκινησα γυμναστική αλλά το μόνο σταθερό πράγμα όλο αυτό το διάστημα ήταν η σχολαστική τήρηση ημερολογίου διατροφής, θερμίδων και θρεπτικών συστατικών μέσω σχετικού λογισμικού. Στην αρχή δε θα το κρύψω πως μου έπαιρνε αρκετό χρόνο και ενέργεια αλλά ήμουν αποφασισμένος και δε με ένοιαζε, μετά από λίγους μήνες έως και τώρα έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας μου που αναλώνω ίσως 5' την ημέρα.

Ένχα χρόνο μετά είχα χάσει σχεδόν 60 κιλά επιτυγχάνοντας του τότε στόχους μου, έκανα καθημερινή γυμναστική, είχα βρει δουλειά και... ο πατέρας μου είχε δυστυχώς φύγει εδώ και μήνες. Σιγά σιγά η διατροφή έφυγε από προτεραιότητα στη ζωή μου, χωρίς ποτέ να επιστρέψω στις παλιές συνηθειες ή να τη παραμελήσω εντελώς. Κάπως έτσι μετά από ακόμα ένα χρόνο, αρχές του '13 είχα πάρει 10-12 από τα κιλά πίσω. Ενω σε άλλους τομείς η ζωή μου πήγαινε καλά, το έβλεπα σαν κάτι που ενώ δε με ενοχλούσε ήταν μια μικρή αποτυχία.

Σιγά σιγά περί τον Μάιο πήρα την απόφαση να ολοκληρώσω, οι στόχοι χαμήλωσαν και να'μαι τώρα τέσσερις μήνες μετά να έχω χάσει σχεδόν 20 κιλά ακόμα φτάνοντας αισίως σχεδόν τα 70 από την αρχή του ταξιδιού μου, να είμαι σε φυσιολογικό ΒΜΙ και να φλερτάρω με το απίστευτο 7αράκι.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από τη καρδιά όσους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με βοήθησαν όλο αυτό το καιρό από το φόρουμ, click, pinelopi, nadine, mak, katie, eli, smart, ria, fae_prits! και πόσοι μα πόσοι ακόμα που δε θυμάμαι τα νικ γιατί έχουν τόσο πολύ καιρό να γράψουν αλλά και αρκετοί νεότεροι που τους βλέπω τώρα να προσπαθούν με μικρότερη ή μεγαλύτερη επιτυχία και τους καμαρώνω. Ησασταν όλοι πολύτιμοι σύμμαχοι, ο καθένας στο τομέα του και το εννοώ πως έχετε όλοι τη θέση σας στη καρδιά μου.

Αυτάααα... ασυναρτησίες γι'ακόμα μια φορά, πάμε τώρα να νικήσουμε τη Σλοβενία!!!

Senior Member
    Το ποστ σου μας ενθαρύνει πολύ εμάς που ακόμα συνεχίζουμε
    Ελπίζουμε να σε φτάσουμε σε επίπεδο επιτυχίας κι εμείς κάποια στιγμή!!!
    Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν επιτρέπεται, μετά απο τόση απώλεια υπήρξε καθόλου χαλάρωση;

Senior Member
    καλημέρα Φιλ!
    Κυριακή πρωί σήμερα, έξι ή ώρα , και μου έκανες ωραίο δωράκι με το κείμενο σου! όσο μπορούσα και εγώ συμμετέχοντας στο φόρουμ, παρακολούθησα την εξέλιξη της προσπάθειας σου αυτά τα 2,5 χρόνια, είπαμε και για τη διατροφή, μιλήσαμε και για την ψυχολογία μας, και χιούμορ κάναμε, και σοβαρά ανοιχτήκαμε στην αγωνία που πάμε και ποιοι είμαστε μέσα στο ζήτημα της διατροφής και της ζωής που συνεπάγεται των διατροφικών μας συνηθειών. Στο είχα ξαναπει και παλιότερα , θα το επαναλάβω και τώρα: βγάζω το καπέλο και σε σένα και σε όποιον άλλο με διατροφή και άσκηση και αλλαγή νοοτροπίας , καταφέρνει να φτάνει σε φυσιολογικό βάρος, μπορεί να έπεσες κάποιες φορές, μπορεί να έχασες κάποια στιγμή το κουράγιο ή την όρεξη για αγώνα, αλλά εγώ βλεπω πως η τελική επιμονή σου σε έφερε εδώ σήμερα. Εύχομαι αυτό το δελεαστικό 7άκι να έρθει, να μείνει και να γίνει μόνιμη σχέση στη ζωή σου, κυρίως να είσαι καλά μαζί του και να μη σου προκαλεί άγχη και αγωνίες.
    Ενα τελευταίο, επειδή στη δική μου προσπάθεια κάποτε πριν χρόνια να "ανακουφίσω" δικό μου άνθρωπο από τις αγωνίες του για μένα και το που πάω με τα κιλά μου, έκανα δίαιτα χάνοντας σοβαρά κιλά(ίσως η μόνη φορά στη ζωή μου) αλλά όταν έλειψε ο λόγος πια να να τον "ανακουφίσω" με την προσπάθεια που έκανα (γιατί έφυγε από τη ζωή), εγώ επέστρεψα στις παλιές μου διατροφικές συνήθειες, πήρα και τα 32 κιλά που είχα χάσει πίσω και πολλά περισσότερα, θαυμάζω ότι εσύ είσαι εδώ τώρα νικητής, δεν έβαλες χ σε ό,τι κατάφερες και συνεχίζεις αυτό που κάνεις για σένα με εσένα στο κέντρο και για κίνητρο. Δυστυχώς ή ευτυχώς, ο εαυτός μας που είναι και ο τελικός και ουσιαστικός αποδέκτης των επιλογών μας, πρέπει να είναι και η κινητήρια μας δύναμη..
    Φιλ, είσαι σούπερρρρρρρ!

Senior Member
    Καλημέρα!

Ναι Scarlett, από χαλάρωση άλλο τίποτα, κυρίως στη κοιλιά και πολύ ψηλά στα πόδια. Καλύτερα πάντως απ'ότι το περίμενα. Επόμενο βήμα πάντως δυστυχώς θα είναι η κοιλιοπλαστική, που αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά τη θεωρώ απαραίτητη.

Μακ να'σαι καλά!!! Ο τρόπος δεν έχει σημασία, η απόφαση ειναι εξίσου μεγάλη είτε πας βαριατρικά είτε με διατροφή. Πιθανόν στη περίπτωση της διατροφής να είναι πιο δύσκολη η ατομική καθημερινή προσπάθεια αλλά και η απόφαση να μπει νυστέρι, πιθανές παρενέργειες, κόστη κλπ είναι κάτι που θέλει μεγάλο θάρρος και κουράγιο. Το σημαντικό λοιπόν είναι να μπορούμε να κάνουμε ενδοσκόπηση και να αναγνωρίσουμε με ποιό τρόπο μπορουμε ατομικά να λύσουμε το πρόβλημα μας ωστε να προχωρήσουμε. Το 7αράκι ήρθε και το πανηγύρισα με μια κρέμα καραμελέ για πρωινό που έβαλα και μου κάνανε από χθες!:grin:

Senior Member
    Ενταξει τι να πουμε τωρα?!!
    Εχεις χασει εναν ανθρωπο απο πανω σου με ατομικη προσπαθεια με πληρη επιγνωση του τι κανεις και γιατι, με προσωπικη μελετη, χωρις υπερβολες που κοστιζουν, χωρις να πας σε κανενα απο τα δυο ακρα...
    Τρανο παραδειγμα προς μιμηση.

Και μενα το φορουμ με βοηθησε πολυ. Αρχικα, επειδη ειδα οτι υπαρχουν παρα πολλα ατομα που αντιμετωπιζουν το ιδιο προβλημα και στη συνεχεια επειδη ειδα οτι το παλευουν, ενω εγω δεν το παλευα, δεν ασχολουμουν καν. Εψαξα τα "γιατι" μου. Το φορουμ και η ψυχοθεραπεια ηταν τα 2 πρωτα μου βηματα και μετα ακολουθησαν απειρα άλλα.
    Εδω εβρισκα συνταγες, τροπους να τρωω λαχανικα με τα οποια δεν ειχα καμμια επαφη, εμαθα να μαγειρευω υγιεινα, μετρουσα θερμιδες και πλεον ξερω πού κυμαινεται το καθετι που τρωω.
    Και απο το φορουμ εκανα φιλιες ανεκτιμητες.

Τα συγχαρητηρια μου σε ολους οσοι εφτασαν το στοχο τους αλλα και σε ολους οσοι το παλευουν χωρις να τα παρατανε. Μια πεφτουμε Δυο σηκωνομαστε!

Τα φιλια μου!

καταρχάς φιλιππάρα χαίρομαι που είσαι μπασκετικός!

συγχαρητήρια για τα αποτελέσματα και πως χειρίστηκες τις δύσκολες καταστάσεις!
    συλληπητήρια για την απώλεια

είσαι παράδειγμα προς μίμηση στον αγώνα του καθενός εδώ μέσα να βγάλει από πάνω του κακές συνήθειες χρόνων αν όχι μόνο κιλά.

συμφωνώ κυρίως πάνω σε αυτό που είπες οτι πρέπει να ξεκινάμε πάντα με ενημέρωση κ μελέτη κ αυτό κρατάω ως το πιο βασικό!

Senior Member
    Φίλιππε δεν μπορώ να σου πω παρά συγχαρητήρια!!!! μακάρι όλοι όσοι κάνουν προσπάθεια να αλλάξουν κάτι που τους ενοχλεί στη ζωή τους να έδειχναν το ίδιο πείσμα και αφοσίωση που έδειξες εσύ... γιατί δεν είσαι παράδειγμα προς μίμηση μόνο για το (απίστευτο) βάρος που έχασες, αλλά κυρίως για το ότι όσες δυσκολίες κ αν βρήκες μπροστά σου, δεν σε εμπόδισαν τελικά να φτάσεις το στόχο σου... προσωπικά... νιώθω περήφανη για σένα και μπορώ να πω πως με την καλή την έννοια σε ζηλεύω :grin:

Senior Member
    Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια. Το (πολύ)βαρος έχει χαθεί εδώ και καιρό πια και η νέα εικόνα αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα στη ζωή μου(δε το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα πλήρως, που θα πάει όμως...), είμαι αισιόδοξος πως ακόμα και με μικρά σκαμπανεβάσματα δε θα ξαναφτάσω εύκολα σε δυσθεώρητα ύψη.

Δεν είμαι παράδειγμα, μακριά από μένα αυτά... κοιτάζοντας πίσω διακρίνω πολλά λάθη, κάποια από τα οποία δεν έχω καν τη διάθεση να διορθώσω ούτε τώρα. Αν για κάτι είμαι περήφανος είναι οτι πλέον ο,τι κι αν συμβεί στη ζωή μου έχω τη πίστη πως δε θα ξεσπάσω με τον ίδιο καταστροφικό στο φαΐ και τελικά στον εαυτό μου δλδ, κι αυτό είναι μια μεγάλη νίκη.

Senior Member
    Φιλλιπ μου η ιστορία σου εμπνέει συγκίνηση και δύναμη
    Ένα συγχαρητήρια και απο εμένα που κατάφερες να γυρίσεις τη ζωή σου και τις συνήθειες σου και κατάφερες να χάσεις έναν ολόκληρο άνθρωπο από πάνω σου! Το επίτευγμα σου είναι σπάνιο και δίνει σε όλους μας δύναμη και πίστη ότι όλα είναι δυνατά αρκεί να το βάλουμε σκοπό να αλλάξουμε όλες εκείνες τις συνήθειες που παγίδεψαν το σώμα μας στα δίχτυα της παχυσαρκίας.

Σου εύχομαι ολόψυχα να απολαύσεις τους καρπούς των κόπων σου και οι νέες σου συνήθειες που τόσο πάλεψες για να εισάγεις στη ζωή σου με τον καιρό να μην αφήνουν χώρο πλέον για εκείνες τις παλιές "κακές" που με τόσο κόπο και πείσμα έβαλες στην άκρη και που και που ακόμη σε επισκέπτονται και σε τρομάζουν.

Είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπω έναν άνθρωπο μετά από τόσο τραυματικές καταστάσεις να βρίσκει τη δύναμη να παλέψει με τους δαίμονες του και να βγει νικητής. Θα μπορούσες να είχες χαθεί μέσα στο σκοτάδι και στο πένθος αντί αυτού όμως επέλεξες να γιορτάσεις τη ζωή αλλάζοντας τον τρόπο που ζούσες μέχρι τότε. Για αυτό ειλικρινά δεν έχω λόγια να εκφράσω τον θαυμασμό μου.

Το μόνο που έχω να σου πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ και να σου στείλω την αγάπη μου!

"Όποιος τολμάει θα χάσει την ασφάλειά του...
    εκείνος που δεν τολμά θα χάσει τον εαυτό του!"

Senior Member
    Your way...your incredible way,Fil...

Σε διαβάζω κι ανατριχιάζω κι ομολογώ πως χαμογέλασα πλατιά όταν είδα και το δικό μου όνομα να συμπεριλαμβάνεται σ'αυτά της καρδιάς σου. :yes:

Σκέφτομαι πως αυτό σου το κατόρθωμα(και δεν αναφέρομαι απλά στο πόσο ελαφρύτερος είσαι απέναντι στην έλξη της γης αλλά κυρίως πόσο πιο στιβαρά πατάς πάνω της)
    είναι ίσως το τελευταίο μεγάλο δώρο της επίγειας ζωής του πατέρα σου σ'εσένα.Η αγάπη σου για κείνον σε οδήγησε σε υπερβάσεις,αλλά εκείνος ήταν που σου την ενέπνευσε
    και σου έδινε δύναμη στις ενδεχόμενες δύσκολες στιγμές.Πως αν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση στην αιφνίδια αποχώρηση των αγαπημένων μας προσώπων ίσως μέρος της
    να'ναι η δύναμη,που μέσα απ'τον τεράστιο πόνο αποκομίζουμε,η εμφύσηση της αγάπης τους μέσα μας σε όλο της το μεγαλείο,που μας ωθεί με περισσότερο πάθος στα καλύτερα μας.
    Σα να θυσιάζουν τη ζωή τους για να εμπλουτιστεί κάπως η δική μας,στην οποία μέχρι τότε επιτρέπαμε να κυλά χαλαρά χωρίς να καταβάλουμε το καλύτερο δυνατό μας.
    Λες και δοκίμασαν εν ζωή ό,τι εφόδια είχαν να μας οδηγήσουν στα πλατιά χαμόγελα ευτυχίας μας και καθώς τα εξάντλησαν αυτά,αναζήτησαν νέες υπερφυσικές μεθόδους
    να μιλήσουν μέσα μας και να μας καθοδηγήσουν.Και μας στέλνουν νέους ανθρώπους να γίνει πλουσιότερη η φροντίδα που λαμβάνουμε και μας καθιστούν κι εμάς γονιούς
    του εαυτού μας και ναι μεν τίποτα δε θα είναι ποτέ ξανά ίδιο,ωστόσο κι αυτό που έρχεται από τότε που άλλαξε μορφή η σχέση μας μαζί τους παραδόξως δεν είναι υποδεέστερο.
    'Εχει πολλούς τρόπους να μας διδάσκει η ζωή,άμεσους,έμμεσους,συνει� �ητούς,υποσυνείδητους...Πάν� �α χαίρομαι να διαπιστώνω πως δεν κρατάμε τα αφτιά μας ερμητικά κλειστά
    και εξελισσόμαστε προς το καλύτερο δυνατό μας,πληρώνοντας νέες προϋποθέσεις ποιότητας ζωής για μας κι εμπνέοντας και τους άλλους να τολμήσουν τις δικές τους υπερβάσεις!
    Για το τελευταίο σ'ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου και σ'ενημερώνω πως σκοπεύω να σε "χρησιμοποιώ"στα δικά μου δύσκολα,που έρχονται.Διατροφή και άσκηση(;!),πατώντας
    και στα δικά σου χνάρια,τελευταία ελπίζω φορά στη ζωή μου,αφήνοντας πίσω μου αμέτρητες δίαιτες και τρία αποτυχημένα βαριατρικά χειρουργεία.Να είμαστε καλά και ν'απολαμβάνουμε
    τον υπέροχο μοναδικό μας δρόμο,που αξιωθήκαμε!Εύχομαι να κατακτήσεις με την ίδια επιτυχία τους επόμενους σημαντικούς στόχους,που θα πραγματώσουν τα όνειρα σου!Φύγαμεεε!!!

Senior Member
    Πολλά, πολλά συγχαρητήρια !!!!!! Απίστευτη πορεία ! Ελπίζω η ιστορία σου να γίνει έμπνευση για όσους πιστεύουν ότι δεν γίνεται. Καλή συνέχεια!

Senior Member
    Μπράβο filippara!!!
    Respect, τι αλλο να πω...
    Σεβασμός για τον αγώνα σου, για τη νικη σου .. όχι μονο γιατί εχασες τόσα κιλά με τόσο πεισματικά σταθερή προσήλωση αλλά γιατι όλοι ξέρουμε (η υποψιαζόμαστε) πόσο πρεπει να παλέψεις με τον εαυτο σου και πόσους δαίμονες πρέπει να νικήσεις!!!
    Όσον με αφορά πραγματικά με συγκινει η αναφορά και με κάνει να χαίρομαι από τα βάθη της ψυχής μου η ιδέα ότι μπορεί να βοήθησα κάποιον, έστω και απειροελάχιστα.. άλλωστε, σταλαματιά-σταλαματιάα. γεμίζει η στάμνα η πλατειά
    Εύχομαι να έχεις πάντα μέσα σου αυτή τη δύναμη να κάνεις το καλύτερο για σένα

Senior Member
    Σας ευχαριστώ για όσα γράφετε, αν και δεν είμαι σίγουρος οτι τ'αξίζω. Είναι συγκινητικά γιατί αισθάνομαι οτι τα νιώθετε κι αυτό σημαίνει πολλά.

Να'σαι καλά Eli, και να με συμπαθάς κατά καιρούς για τα νευράκια μου. Ξέρω δε με παρεξηγείς και σ'ευχαριστώ και γι'αυτό.

Μπορεις να με "χρησιμοποιήσεις" με όποιο τρόπο θες Nadine, τιμή μου. Άλλωστε εκτός από μένα έχεις βοηθήσει δεκάδες άτομα εδώ μέσα με το λόγο σου, αν μπορώ να επιστρέψω έστω το ένα χιλιοστό εκ μέρους της κοινότητας θα είμαι πραγματικά χαρούμενος και εσύ θα έχεις βοηθηθεί ουσιαστικά.

smart τιμή μου που έγραψες μετά από τόσο καιρό για μένα. Η... αναφορά ήταν επιβεβλημένη, βγάζαμε τα εσώψυχα μας εδώ μέσα πριν κάμποσο καιρό. Thanks!!!

alalumaki αν πάρει κάποιος μια μικρή ώθηση από μένα εγώ θα είμαι τρισευτυχισμένος. Από το στόμα σου...