απορίες... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25
    Senior Member
    Originally posted by aiglh!
    ναι το εχω ακουσει και εγω για τα γαλακτοκομικα, αν δεν θες ομως μπορεις να πιεις ενα ποτυρι χυμο να φας μια φρουτοσαλατα,μια μπαρα δημητριακων, ενα γιαουρτι... κατι τετοιο ελαφρυ, ανα πας απογευμα η καπου στο πρωινο γαιτι αμα πηγαινεις βραδυ γυρνας σπιτι και τρως το βραδυ νο σου :P
    Απο οσο ξερω τα φρουτα ειναι για πριν την προπονηση. Για μετα δεν κανουν γιατι, εεε...δεν ξερω γιατι.
    Για μετα κι εγω αναρωτιεμαι τι ειναι ιδανικο. Αν και νομιζω οτι εξαρταται αν ειναι ωρα για σνακ η για γευμα μετα το γυμναστηριο.

Originally posted by sarah1989
    Για μετα κι εγω αναρωτιεμαι τι ειναι ιδανικο. Αν και νομιζω οτι εξαρταται αν ειναι ωρα για σνακ η για γευμα μετα το γυμναστηριο.
    κοίτα, αν πλησιάζει η ώρα για γεύμα, θα σκουντουφλήσω λίγο την πείνα μου με λίγο τσάι... αν όμως δεν είναι (πχ εγώ πηγαίνω ή πολύ πρωί ή απόγευμα που είναι κλειστό το γραφείο) τότε τι παίζει;...
    ξέρεις, αναρωτιέμαι και γι αυτό το "στομάχι-καρδιά" θέμα. ξέρεις, αυτό που λένε ότι δεν πρέπει να τρως πολύ πριν την γυμναστική γιατί επιβαρύνεις την καρδιά και τέτοια...

Originally posted by aiglh!
    ΕΧΩ ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ, Μ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΡΩΩ? ΕΓΩ ΠΑΝΤΩς ΤΡΩΩ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 30 :P:P:P:P ΠΟΛΛΑ Ε?
    σύμφωνα με τον θερμιδομετρητή της Lala Cook (η βίβλος για το δικό μου αδυνάτισμα!) τα 10 φουντούκια έχουν 64 θερμίδες... τώρα είναι καθαρά στο χέρι σου το πόσα θα φας. Μεταξύ μας, σε μια υποθερμιδική δίαιτα, οι 64 θερμίδες δεν είναι τίποτα! οι 192 (=64*3) όμως αντιστοιχούν σε ένα light τοστ...

Senior Member
    απο οσο ξερω πρεπει να τρως μετα τη γυμναστικη για να εχουν τροφη οι μυες να χτιστουν. οποτε 1 τσαι ισως να μην ειναι το ιδανικοτερο

ούτε για το αν μετά από μισή με μία ώρα φας;;;

ξέρεις, γυρνάω κατά τις 8:30 το βράδυ. 9 η ώρα στρώνουμε το τραπέζι. οπότε εκεί ενδιάμεσα δεν ξέρω τι να κάνω, που πεινάω. συνήθως περιμένω και σκουντουφλάω την πείνα μου με το τσάι που έλεγα.

αλλά αφού είναι έτσι, νομίζω ότι θα πίνω ένα ποτήρι γάλα αντί για τσάι!

Senior Member
    Anaisia τι είδους προπόνηση κάνεις στο γυμναστήριο; Αν, όπως υποψιάζομαι, κάνεις μόνο αερόβια και μάλιστα όχι υψηλής εντασης μη σε προβληματίζει τι θα φας, δεν έχει σημασία. Για "κάψιμο λίπους" πήγαινε πρωί πρωί πριν φάς πρωινό και μετά συνέχισε κανονικά τη μέρα σου.

Αν τώρα κάνεις και προπόνηση δύναμης αλλάζουν τα πράγματα, πρέπει απαραίτητα να πάρεις έστω λίγη πρωτεΐνη.

filipparas thanks για την απάντηση. ήταν πολύ κατατοπιστική. ναι, η άσκηση μου είναι αερόβια χαμηλής έντασης και πρωινά και απογεύματα. απλά το θέμα μου ήταν το "τι να φας μετά" χωρίς να κάνεις κάτι που ακυρώνει την προσπάθειά σου.

άλλη ερώτηση:

Πιο προσωπική. Σε μία "θερμιδική" δίαιτα (όσοι κάνουν το ίδιο σαν εμένα) μετράτε ακόμα και το κουταλάκι το λάδι;;; Εγώ προσωπικά δεν το κάνω. Αφήνω κάτι τέτοια ψιλολοίδια απ' έξω. τι είναι όμως σωστό, να το μετράς ή όχι;

Senior Member
    Τσαι και καφες δεν μετραει διοτι εχουν διουρητική δραση. Σκετο νερο μετραει ή ανθρακουχο νερο. Εαν ανησυχείς για ενυδατωση, μπορεις να παρεις ταμπλετες απο το φαρμακειο με ηλεκτρολυτες. Γενικα δεν μ'αρεσουν τα συμπληρωματα και τα σκευασματα, αλλα βλεπω οτι σε μερικους τους βοηθαει ψυχολογικα και αν ειναι καποιο σκευασμα που δεν εχει αρνητικες επιδρασεις (οπως οι ηλεκτρολυτες σε αντιθεση με χαπια αδυνατισματος που εχουν καφεϊνη), παρ'το αν ειναι να σε κρατησει στη πορεια σου.

Απλα μακρια απο πολυ καφεϊνη απο ολες τις πηγες για τη κυτταρίτιδα. Οι κακης ποιοτητας καφεδες και τα αναψυχτικα και τα χαπια αδυνατισματος, κανουν φλεγμονες που συμβαλλουν στη κυτταριτιδα.

Senior Member
    Originally posted by anaisia_1989

άλλη ερώτηση:

Πιο προσωπική. Σε μία "θερμιδική" δίαιτα (όσοι κάνουν το ίδιο σαν εμένα) μετράτε ακόμα και το κουταλάκι το λάδι;;; Εγώ προσωπικά δεν το κάνω. Αφήνω κάτι τέτοια ψιλολοίδια απ' έξω. τι είναι όμως σωστό, να το μετράς ή όχι;
    1 κουταλια του γλυκου λαδι (ολα τα λαδια) = 40 θερμιδες
    1 κουταλια της σουπας λαδι (ολα τα λαδια) = 120 θερμιδες.

100 θερμιδες πανω-κατω δε θα σε παχυνουν/αδυνατησουν. Αναλογα ποσο λεπτομερης ανθρωπος εισαι. Αρκει τα 100 πανω κατω να μην γινουν 200 πανω κατω.. 500 πανω κατω κτλ.

να σου πω την αλήθεια μου, δεν το "μετράω" ούτε με το κουτάλι ούτε τις θερμίδες του. βάζω πάντα με το μάτι. αν δηλαδή η σαλάτα μου είναι μεγάλη (σαλατιέρα μόνο για μένα) θα βάλω και πιο πολύ λαδάκι.

ακολουθώ την συμβουλή του παππού μου, που έλεγε "-κορίτσι μου, να βάζεις πάντα λίγο ωμό λάδι παραπάνω γιατί είναι φάρμακο". αγρότης βλέπετε και όλη του την ζωή την είχε φάει στο να μεγαλώνει τις ελιές του!

Senior Member
    anaisia αν δε μετράς το λάδι απλά δε κάνεις δίαιτα "θερμιδική". Το μεγαλύτερο λάθος με αυτή τη προσέγγιση είναι να παραλείπεις κάποιες τροφές από τη καταμέτρηση ή να υπολογίζεις στο περίπου. Δε σημαίνει οτι κάνεις κάτι λάθος και ειδικά αφού έχεις τέτοια πορεία σημαίνει οτι διαιαθητικά έχεις καταφέρει να ακολουθείς μια διατροφή που σου ταιριάζει και σε βοηθά να χάνεις βάρος, αλλά θερμίδες δε μετράς.

Προσωπικά το μόνο που δε μετράω είναι οι πράσινες σαλάτες, και εννοώ τη ποσότητα του λαχανικού και όχι τα συνοδευτικά φυσικά.

Page 2 of 2 FirstFirst 12