Κλημακτηριος και βαρος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    1,437

    Κλημακτηριος και βαρος

    Kαλημερα, θα θελα με αυτό το topic θίξω ένα άκρως γυναικείο ζητάμε. Βάρος και κλιμακτήριο . Θέλω να χάσω άλλα 10 κιλά άλλα μάλλον θα μείνει όνειρο θερινής νυκτός γιατί μπήκα μάλλον κλημακτηριο.
    Φυτοζωωωωο , τη βγάζω με σαλάτες και ψητά . Η ζυγαριά όμως δεν κουνιέται και ενιοται δε ανεβαίνει και μισό κιλό..............Απελπίστηκα .............Τι να κάνω; Πως το αντιμετωπίσατε οι γυναίκες της ηλικίας μου;;; Θα ήθελα τη γνώμη σας ….ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ………………..

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    395
    alma ταπερισσοτερα κοριτσια εδω απεχουν πολύ ως παρα πολυ απ το σταδιο αυτο . Καταρχην οταν λες εχεις μπει κλιμακτηριο φανταζομαι δεν ενοεις οτι εμμηνοπαυση . Φανταζομαι εννοειες εκεινη τη μεταβατικη περίοδο και για μενα τουλαχιστον βασανιστική πριν την εμμηνοπαυση . Λοιπον εχοντας μπει οριστικα πλεον στην εμμηνοπαυση , εχω 13 μηνες να δω περιοδο , να σου πω εγω πως το βιωσα . Οταν ξεκινησα κι ειπα τελος ως εδω , αλλαζω τροπο ζωης , αλλαζω τη σχεση μου με το φαγητο , ειχα ήδη μπει στην κλιμακτηριο ,. Αυτο δεν με εμπδισε τους πρωτους 6 μηνες να χασω 18-20 κιλα . Απο κει και περα βεβαια αρχισανε τα δυσκολα . Τα υπόλοιπα 10-12 κιλα χαθήκανε μεσα στο 2012 και με περιοδο πλεον καθε 2-3 μηνες . Μαλιστα σε μενα τα κιλα φευγανε 2-3 αμέσως μετά απο καθε περιοδο . 4 φορες ειχα συνολικα μεσα στο 212 , απο 2-3 κιλα καθε φορα φυγανε συνολικα 10-12 . Απο κει και περα εμεινα στασιμη , καποια στιγμη εχασα αλλο 1 , μεσα στο φετνο καλοκαιρι πηρα 4 ( αναθεματισμενο καλοκαιρι ποτε δεν μπορεσα να κρατησω διατροφη , ακομη και στα βαρια μου το καλυτερο που καταφερνα ήταν να μην παρω ) Ομως δεν νομιζω να συγκρινοναται οι ποσοτητες που εγω τρωω μ αυτα που τρως εσυ . Θα σου συνιστουσα να παψεις να αγχωνεσαι , οσο δεν εχεις μπει οριστικα σε εμμηνοπαυση εχεις περιθωριο ακομη να χασεις , επιπλεον δεν μπρεις να ζεις για παντα με μαρουλι και κοτοπουλο απο φοβο μην παρεις βαρος , φροντισε να τρως υγιεινα και θρεπτικες τροφες , στην αναγκη ζητα τη συμβουλη ενος διατροφολογου . Δεν θα σου πω ψεματα , ζοριζουν τα πραγματα , αλλα δεν πρεπει οι γυναικες να εχουμε και την απαιτηση στα 45+- να αποκτησουμε το σωμα που θα επρεπε να ειχαμε στα 20 .. Μπορουμε ομως να εχουμε ενα υγιες σωμα .Καλως η κακως ο μεταβολισμος μας πεφτει λογω και ορμονικων αλλαγων . Δεν μπορουμμε να το αλλαξουμε αυτο , αν προσεξουμε λιγο ομως μπορουμε αν οχι να χασουμε μπορουμε να μην παρουμε . Τα 4 κιλα που πηρα φετος το καλοκαιρι δεν μου τα φερε η εμμηνοπαυση , μου τα εφερε η αστατη διατροφη μου μεσα στο καλοκαιρι . Εχω συνειδητοποιησει οτι δεν ειναι ευκολο να τα χασω , δεν ξερω καν αν ειναι εφικτο , ετσι κι αλλιως κι εγω ακομη προσπαθω να καταλαβω πως πλεον αντιδρα το σωμα μου .

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    1,437
    Δώρα μου σε ευχαριστώ για την εμπεριστατωμένη σου γνώμη …………..με βοήθησε πολύ να καταλάβω πολλά. Σήμερα μίλησα και με τη γυναικολόγο , μου είπε ότι δεν είναι εμμηνόπαυση ακόμα άλλα μου έδωσε να κάνω οργανολογικούς δείκτες για να το εξακριβώσουμε καλύτερα. Περισσότερο ανησυχεί μην είναι θυρεοειδείς και στάθηκε εκεί . Μου έδωσε να κάνω εξετάσεις για θυρεοειδή και υπέρηχο θυρεοειδή . Ύστερα από αυτό πιστεύω ίσως ότι μετά από 35 ολόκληρα κιλά ισως να έχει κουραστεί και ο οργανισμός και να θέλει το χρόνο του για να αρχισει να χανει…………όποτε υπομονή…………….

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •