ΝΕΑ ΑΡΧΗ - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Results 61 to 75 of 95

Thread: ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Member
    Join the club, Παντελή Καλο ξεκινημα και...ξερεις...καμια φορα το μονο που χρειαζομαστε, ανεξαρτητως παρελθοντικης πορειας, ειναι ενα "κλικ" !

Senior Member
    Παντελή, μην απογοητεύεσαι,
    χρειάζεσαι χρόνο να συνηθίσεις , να γίνει ρουτίνα το πρόγραμμα, ώστε να σκέφτεσαι ως μέλος του WW.
    εγώ δυόμιση μήνες ασχολούμαι και ακόμα πέφτω στη λούμπα και χάνω τον έλεγχο των πόντων. Όμως δεν τα
    παρατάω και συνεχίζω την εβδομάδα κι ας βλέπω ότι είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να καλύψω τους παραπάνω πόντους.
    Να σκέφτεσαι ότι είναι καλύτερο να μείνεις στάσιμος στα 107κιλά όσο χρειαστεί μέχρι να γίνει το κλικ και να αρχίσει η "κατηφόρα" παρά να πάρεις κι άλλα κιλά. Κι η στασιμότητα είναι πρόοδος.
    Επίσης μην εγκαταλείπεις το διατροφικό ημερολόγιο, ακόμα κι όταν δεν χωρά η σελλίδα να γράψεις όλα αυτά που έφαγες.
    Κι άρχισε να γράφεις και συναισθήματα καθώς και να επιβραβεύεις τον εαυτό σου. Για παράδειγμα παραγγείλατε πίτσα και αντί να φας 6κομμάτια (λέμε τώρα) όπως κάνεις συνήθως , αντιστάθηκες και έφαγες 4 ή 5 και το ριξες στη σαλάτα. Έστω και για την παραμικρή αντίσταση ή για την παραμικρή αλλάγή στις διατροφικές συνήθειες να επιβραβεύεις τον εαυτό σου.
    Είπαμε τα μικρά ρυάκια κάνουν τα μεγάλα ποτάμια.
    Καλή συνέχεια φίλε μου.

Senior Member
    Έχετε απόλυτο δίκιο!
    Χρειάζεται χρόνο η προσαρμογή, αλλά και εγώ είμαι αδικαιολόγητος: Έχω κάνει πεντακόσια ξεκινήματα και άλλα τόσα σταματήματα.
    Ας ελπίσουμε αυτή η φορά να είναι και η τελική.

ΝΕΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ (UPDATE)
    -----------------------------------

1. Ζύγισμα κάθε Τρίτη
    2. Επιστροφή στο γνωστό τόπικ
    3. Επαναφορά του παλαιού τίκερ - φόντου - δρομέα
    4. Οργάνωση γευμάτων από την προηγουμένη
    5. Τελευταίο γεύμα κάπου στις 6 (και αν πεινάσω μετά τρώω κάτι για σνακ)
    6. Ένα και μόνο γλυκό την εβδομάδα
    7. 6-10 ποτήρια νερό καθημερινά
    8. Μισή με μία ώρα περπάτημα καθημερινά
    9. Τήρηση ημερολογίου ανελλιπώς

Senior Member
    Γιατι τελευταιο γευμα στις 6;; Δεν ειναι ΠΟΛΥ νωρίς;;

Senior Member
    Το έχω εφαρμόσει στο παρελθόν με επιτυχία, μετά μπορω να φαω κ ενα σνακ. Όχι ότι είναι υποχρεωτικό, αλλά βοηθάει. Και το πρωί ξυπνάω ελαφρύς.

Senior Member
    Αμα σε βοηθάει
    Το ειπα απλά γιατί εγώ δεν θα άντεχα. :P

Senior Member
    Κι εγώ το λέω, θα μπορέσω όμως να το εφαρμόσω; Μακάρι.

Senior Member
    Μια χαρα θα πανε όλα

Senior Member
    Είμαι αισιόδοξος, θα τα καταφέρουμε!

Senior Member
    Καλέ εννοείται! Σε λιγους μηνες θα είμαστε έτοιμοι για παραλία

Senior Member
    Καλημέρα σε όλους,
    p-k, νομίζω πως κάνεις ένα λάθος στον τρόπο που αντιμετωπίζεις τις αποτυχίες εφαρμογής του προγράμματος.
    Γιατί πρέπει κάθε φορά που ξεφεύγεις από τον ημερήσιο στόχο πόντων να ξεκινάς από την αρχή;
    Αυτό είναι πολύ ψυχοφθόρο γιατί σε κάνει να νιώθεις ότι δεν έχεις κάνει ούτε βήμα, κι ο καιρός περνάει και όλο τα
    παρατάς και τελικά αντί να βγάζεις βάρος, βάζεις όλο και περισσότερο. Αυτή η κατάσταση είναι μεγάαααλη λούμπα!!!
    Τα γράφω αυτά γιατί κι εγώ έτσι έκανα και τελικά τι κατάλαβα, απίστευτη ψυχολογική κούραση και φόρτωσα και καμιά 15αριά κιλά.
    Οπότε αποφάσισα να μην σταματώ την καταγραφή στο ημερολόγιο ακόμα κι αν έχω καταφέρει να διατηρήσω το πρόγραμμα μόνο μία μέρα της εβδομάδας. Οι ατασθαλίες είναι μέρος του προγράμματος γιατί είμαστε άνθρωποι και έχουμε αδυναμίες και προπαντός ένα μεγάλο πάθος που δεν τιθασεύεται από την μιά μέρα στην άλλη όσα ξεκινήματα κι αν κάνουμε, κι όσες υποσχέσεις κι αν δώσουμε στον εαυτό μας. Βάλε μικρότερους στόχους και να το γιορτάζεις όταν τους κατακτάς.
    Μήπως θα είναι λιγότερο στρεσογόνο όταν θα λες ότι θα είσαι ευχαριστημένος ακόμα κι αν χάσεις ένα μόνο κιλό σε ένα μήνα; Αρκεί να μην το ξαναπάρεις. Ένα με δύο κιλά απώλεια το μήνα ισοδυναμεί με 12 έως 24 κιλά σε ένα χρόνο. Μεγάλη διαφορά!!!
    Θέλει χρόνο, μα πάρα πολύ χρόνο να χτίσουμε καινούριο διατροφικό προφίλ. Θέλει πολύ δουλειά το μυαλό μας να νιώθει ευχαρίστηση τρώγοντας μία πάστα κι όχι δύο, τρώγοντας 4κομμάτια πίτσα κι όχι όολη την πίτσα, πίνοντας ένα ποτήρι coca colla κι όχι το μισό λίτρο κλπ κλπ ο καθένας μας ξέρει τις αδυναμίες του.
    Θέλει χρόνο να κάνεις ρουτίνα την άσκηση έστω και της μισής ώρας.
    Μην πιέζεσαι και προπαντός μην τα παρατάς.
    Καλή συνέχεια σε όλους μας.

Senior Member
    Έχει δικιο η Αμαλία αν και αυτό που λέει είναι άπειρα δυσκολο....

Senior Member
    Δείτε λίγο και αυτό το τόπικ
    http://www.eatingdisorders.gr/forum/...id=6118&page=1
    Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι για να έχουμε επιτυχία στην προσπάθειά μας θα πρέπει α) να αλλάξουμε διατροφικό προφίλ και το κυριότερο β) να αλλάξουμε τον τρόπο που προσεγγίζουμε το πρόβλημά μας.
    Η κοπέλα στο παραπάνω τόπικ έβαζε στόχο το επόμενο κιλό κι όχι τα 10,15,'η 20 κιλά που ήθελε συνολικά
    να χάσει.

Senior Member
    Γενικά αν σταματησουμε να το βλέπουμε ως πρόβλημα κι επικεντρωθούμε στα αλλα πραγματα της ζωης μας, θα φτιάξει μονο του νομιζω....

Senior Member
    Καλημερα!
    Αμαλία ναι, έχεις δίκιο!
    Αλλά τι να κάνουμε που έτσι σκέφτομαι και λειτουργώ και έτσι μπόρεσα πριν 4 χρόνια, εδω με τη βοήθεια όλων να φτασω στο στόχο!
    Θα το προσπαθήσω για μια ακόμη φορά!!!

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast