Results 1 to 15 of 232
-
20-01-2011, 16:20 #1
Εγχειρήσεις Παχυσαρκιας κ ταμείο ΙΚΑ
Καλησπέρα θα ηθελα παρακάτω να μπούμε στην διαδικασία να καταγράψουμε όλους τους φίλους που έκαναν εγχείρηση για την παχυσαρκία με κάποια μέθοδο (π.χ. Sleeve) και καλύφθηκαν από το ταμείο του ΙΚΑ σε κάποιο ποσοστό.
Ακόμα θα ήταν πολύ χρήσιμο να καταγράψουμε σε κάθε ΙΚΑ της περιοχής σε πιο γραφείο απευθηνθήκαμε ώστε να κάνουμε την αίτηση ώστε να περάσουμε από την Επιτροπή Παχυσαρκίας.
Γιατι είμαι ένας από αυτούς που ψάχνει στους διαδρόμους του ΙΚΑ για να βρει πιο είναι το υπεύθυνο γραφείο ώστε να τρέξει τα χαρτιά και να πάρει στην συνέχεια το νουμεράκι του για να περάσει από την επιτροπή και τελικά δεν βγάζει άκρη. :sniff:
Υ.Γ. Αν ξέρετε για το ΙΚΑ Παγκρατίου(Κονωνος) Αθήνα παρακαλώ ας γράψει το γραφείο και τον όροφο θα με βοηθήσει.
Σας Ευχαριστώ :saint2:
- 20-01-2011, 18:49 #2
Τώρα εγώ ειδική δεν είμαι, μπορώ μόνο να σου πω αυτό που έζησα με πολύ κοντινό μου άνθρωπο πριν από μερικά χρόνια.
Εμείς δεν περάσαμε επιτροπές, δεν κάναμε αιτήσες, τίποτα. Κλεισαμε ρανεβού με χειρουργό βαριατρικής σε δημόσιο νοσοκομείο, μας είπε τι μπορεί να κάνει. Σε δεύτερο ραντεβού αφού το είχε σκεφτεί και είχαμε συζητήσει είπαμε στον γιατρό τι επέμβαση αποφάσισε να κάνει και μετά περιμέναμε. Μετά από ουτε θυμάμαι πια πόσο καιρό χτυπάει το τηλέφωνο από το νοσοκομείο για να πάμε για το χειρουργείο.
Πήγα εγώ με το βιβλιάριο του και τη γνωμάτευση του νοσοκομείου σε εναν χειρουργό του ΙΚΑ και έγραψε και εκείνος με τη σειρά του το παραπεμπτικό.
Μετά το χειρουργείο πήγα πάλι εγώ σε ένα γραφείο του ΙΚΑ εντός του νοσοκομείου για κάτι χαρτούρες που ούτε και κατάλαβα τί ήταν, αφορούσαν πάντως στο εξιτήριο και αυτό ήταν όλο. Φύγαμε και δεν πληρώσαμε ούτε μισό ευρουλάκι σε κανέναν.
Δεν ξέρω αν από το 2007 έχει αλλάξει κάτι, από ό,τι διαβάζω και σε άλλα θέματα έχει ταλαιπωρηθεί πολύς κόσμος. Έχω αρχίσει πραγματικά να απορώ με την ευκολία με την οποία το κάναμε όλο αυτό.
20-01-2011, 19:04 #3
Εγώ έχοντας τα χαρτιά από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, πήγα στο υποκατάστημα της Δράμας. Μετά από αρκετή αναζήτηση, βρήκα την υπεύθυνη στο πρόσωπο της προϊσταμένης στη νοσηλευτική μονάδα. Ετοίμασα την αίτηση και τα δικαιολογητικά (σχεδόν) όπως τα ήθελε, και τα έστειλε στην επιτροπή της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια πήρα τηλέφωνο στην επιτροπή στη Θεσσαλονίκη όπου είχαμε μια μικρή καθυστέρηση μέχρι να φτάσει η αίτηση - χρειάστηκα και τον αριθμό αποστολής από το τοπικό υποκατάστημα. Ήρθε η μέρα της επιτροπής, παρουσιάστηκα, πέρασα από μίνι ανάκριση του στυλ "έχεις δοκιμάσει να χάσεις κιλά αλλιώς; είσαι ενημερωμένη για τους κινδύνους;" κλπ, πήρα την έγκριση και μπήκα στο νοσοκομείο δίνοντας την έγκριση. Στην έξοδο, μου σφράγισε τα χαρτιά ο γιατρός-ελεγκτής του ΙΚΑ που υπάρχει στο νοσοκομείο, και τα κατέθεσα στο τοπικό υποκατάστημα για τα περαιτέρω.
Είναι λίγο μπελαλίδικα, αλλά δεν είνα τόσο ζόρικα - ζόρικα γίνονται καμιά φορά γιατί άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος, ανάλογα με το φεγγάρι!
20-01-2011, 20:35 #4
Ευχαριστώ παιδιά... :thumbup:
Καλό είναι οι επόμενοι γράφοντες αν έχουν και πιο πολλές λεπτομέρειες για τα κατα τόπους καταστήματα του ΙΚΑ να τα αναφέρουν. Για διευκόλυνση των επόμενων ασθενών που θα προσπαθήσουν να πάνε το θέμα μέσω του ΙΚΑ
20-01-2011, 22:48 #5
Κάνεις τις εξετάσεις που θα σου ζητήσει ο χειρουργός(του Ρίο εν προκειμένω),του τις στέλνεις,τις βλέπει,μαζί με το ιστορικό που έχεις συμπληρώσει στο ραντεβού ενημέρωσης γνωματεύει το είδος της επέμβασης και σου στέλνει την γνωμάτευση.Την πας στο ΙΚΑ της περιοχής που ανήκεις(εν προκειμένω στο ΙΚΑ Τούμπας,αλλά σε όλα τα ΙΚΑ είναι ίδια η διαδικασία)την καταθέτεις και κάνεις αίτηση για να περάσεις επιτροπή.Μετά από αρκετές ημέρες(για την Αθήνα μπορεί να είναι και 2 μήνες) σε καλούν από το ΙΚΑ να περάσεις επιτροπή(εγώ στη Θεσσαλονίκη απλά πήρα την έγκριση,δεν είδα κανέναν ούτε με ρώτησε τίποτα κανείς και η επιτροπή είναι στο νοσοκομείο Παναγία και στην Αθήνα είναι στα Μελλίσια,δεν υπάρχουν άλλες επιτροπές για παχυσαρκία πανελλαδικά ),σου δίνουν την έγκριση εφόσον πληρείς τα κριτήρια και φεύγεις.Στο Ρίο την προσκομίζεις την ημέρα εισαγωγής.
21-01-2011, 00:11 #6
Καλα καταπληκτικη ιδεα αυτο το θεμα!:thumbup::thumbup:
Σας ευχαριστουμε πολυ παιδια που μας βοηθατε κι εμας μηπως γλυτωσουμε λιγη ταλαιπωρια,εμενα μου φαινονται Γολγοθας ολα αυτα,αλλα πρεπει να τα κανω.:wink2:
21-01-2011, 00:40 #7
Στελιο για την Αθήνα που είμαι εγώ έχεις δίκιο η Επιτροπή Παχυσαρκίας που περνας είναι στα Μελισσια. :thumbup:
Απλά το μανίκι είναι μέχρι να βρεις την άκρη στο ΙΚΑ για να καταθέσεις τα χαρτιά σου.
Γιατι από οτι κατάλαβα οι περισσότεροι υπάλληλοι δεν έχουν ιδέα που καταθέτεις την αίτηση, το παραπεμπτικό του ιδιωτικού ή δημόσιου γιατρού που έχεις μιλήσει μαζί του για την εγχείρηση και τις εξετάσεις που εχεις κάνει.
Παντως σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση που έκανες για την Όμορφη Σαλονικη μας:thumbup:
21-01-2011, 00:44 #8
Αρη καλησπερα δεν μας λες κι εσυ τι εκανες να μαθαινουμε κι εμεις?
Ευχαριστω για το θεμα που ανοιξες:spin:
21-01-2011, 00:52 #9
Στην αρχή που άνοιξα το θέμα έγραψα ότι
''...είμαι ένας από αυτούς που ψάχνει στους διαδρόμους του ΙΚΑ για να βρει πιο είναι το υπεύθυνο γραφείο ώστε να τρέξει τα χαρτιά...''
Αρα αγαπημένη Αδαμαντία όπως καταλαβαίνεις... ψαχνω και εγώ να βρω την άκρη στο δικό μου ΙΚΑ :crazy:
Για αυτό και άνοιξα το θέμα αυτό... είναι σημαντικό να ξέρεις πια πόρτα θα πας να χτυπήσεις.
Ένα tip>
Πάντως έμαθα πως αν λήγει το βιβλιάριο του ΙΚΑ σου και δεν ανανεωνεται άλλο επειδή είσαι άνεργος π.χ.
Θα πρέπει την εγχείρηση να την κάνεις και το εξιτήριο από το νοσοκομείο να το έχεις πάρει πριν τελειώσει το βιβλιάριο του ΙΚΑ. Αλλιως τα πληρώνεις όλα εσύ σαν ιδιώτης στον γιατρό σου
21-01-2011, 00:58 #10
Ναι βρεεε,απλα νομιζα πως τελειωσες με την ταλαιπωρια (την μιση)
Αυτο το δημοσιο στην Ελλαδα ΟΝΕΙΡΟΟΟΟ,παλι καλα που μας καλυπτουν και την εγχειρηση να λες.Καλη επιτυχια σου ευχομαι και καλη δυναμη,ισως και μαντικες ικανοτητες για να βρεις κανενα γραφειο στο ικα χι χι και γκρρρρρρρρρρρ μαζι!:crazy:
21-01-2011, 01:09 #11
Μπα όχι... τώρα το αποφασισα... και προσπαθω να γλιτώσω μερικα λεφτά αν τα καταφέρω και με αφήσουν... Καλή επιτυχία και σε σένα και σε όλους
21-01-2011, 01:20 #12
Εισαι πολλα κιλα?
κι εγω καιρο το σκεφτομαι για να μην πω χρονια
και να ειναι καλα τα παιδια εδω με εχουν βοηθησει πολυ.
21-01-2011, 03:39 #13
Αν είσαι άνεργος και αν έπαιρνες και ταμείο ανεργίας και έληξε από ότι ρώτησα έχεις δικαίωμα να θεωρήσεις το βιβλιάριο σου για δυο 6μηνα με βεβαίωση από τον οαεδ .
21-01-2011, 03:49 #14
Για να ξεκινήσεις από κάπου εφ όσων θέλεις να κάνεις χειρουργείο παχυσαρκίας , πρέπει πρώτα να επιλέξεις εσύ το χειρουργό που θα στην κάνει , αφού αποφασίσετε τι μέθοδο θα κάνεις , θα σου δώσει κάποιες εξετάσεις να κάνεις της οποίες και θα καταθέσεις στην επιτροπή παχυσαρκίας .είναι συγκεκριμένες οι εξετάσεις . αιματολογικές-ορμονολογικες ?καρδιολόγος-ψυχίατρος-πνευμονολόγος-υπέρηχους -γαστροσκοπιση όλα αυτά με γνωματεύσεις των γιατρών . μη ξεκινάς ανάποδα πρώτα από την επιτροπή παχυσαρκίας γιατί το χαρτί που παίρνεις αν εγκριθείς έχει ισχύει 3 μήνες .
21-01-2011, 20:01 #15
Εχω φτάσει στα 165... Αδαμαντια
και εγω το σκέφτομαι τα τελευταια χρονια και όλο το αναβάλλω.... γιατι στην ουσία όλα μέσα στο μυαλό ειναι... απλά προσπαθούσα να δαμάσω το μυαλό και να κατεβάσω τα κιλά μου... αλλά πολλές φορες αυτό δεν γίνεται... και φτάνεις σε μεγάλες τιμές λίπους.
Boldoza εχω κάνει εξετάσεις αιματολογικές-ορμονολογικες - ακτινογραφία θώρακος και εξέτασεις u/s ύπατος χολής νεφρών όλα αυτά με γνωματεύσεις ιδιωτικών γιατρών.
Για καρδιολογικές εξετάσεις δεν μου έχει πει τιποτα ο γιατρός μου.
Όσο για την γαστροσκόπιση το έμαθα σήμερα ότι πρέπει να την κάνω... το έμαθα από το ΙΚΑ Μελισσίων σε τηλ. επικοινωνία και τώρα το βλέπω και από σένα. Ευχαριστώ
Υ.Γ. Δεύτερη μέρα στο ΙΚΑ της περιοχής μου και δεν έχω βρει άκρη.
Και ακόμα έμαθα ότι δεν μπορώ να τα πάω ουτε αυτοπροσώπος στο ΙΚΑ Μελισσίων γιατι λένε ότι πρέπει να πάνε τα χαρτιά μέσω του ΙΚΑ της περιοχής σου. Να σταλούν Διοικητικά λένε... :grind:
Όσο για την πολυπόθυτη αίτηση που πρέπει να συμπληρώσω... ώστε να στείλω τα χαρτιά μου δεν την έχω δει ούτε ζωγραφιστή χο χο χο
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια