Results 1 to 11 of 11
-
25-10-2013, 23:22 #1
Οι συνεπειες των δικων μου εμετων,και γιατι οχι και των δικων σας
Αν και δεν ειναι πολυ ευχαριστος ο τιτλος του ποστ μου μονο ευχαριστο μπορει να ειναι το αποτελεσμα του να το διαβασει καποια! Δεν 8ελω να ζαλισω με την δικη μου ιστορια και πορεια στις διατροφικες διαταραχες...Γιατι, πως, ποτε... Ειναι και καπως μεγαλη και ισως κουρασει.. Ουτε 8α πω πως ειμαι ε3ω απο ολο αυτο πια, ασφαλης και υγιης. Γιατι κατα την ταπεινη μου γνωμη μια γυναικα που εχει υποφερει απο διαταραχη τροφης μια φορα στη ζωη της ποτε δεν την 3επεταει τελειως απο πανω της. Ναι, μπορει να κουραριστει ως ενα βα8μο με χαπια η χωρις, ναι μπορει να αρχισει να ζει σε ρυ8μους φυσιολογικοτερους τιν κα8ημερινοτητα της, και ναι μπορει να βελτιωσει καποια στιγμη την ψυχικη της υγεια... αλλα το σωμα ειναι εκει, (μερικες φορες και οχι, αλλα δεν 8ελω να πιασω την χειροτερη των περιπτωσεων) να σου 8υμιζει οτι καποια πραγματα δεν βελτιωνονται, δεν "φτιαχνονται" και προ παντως να σου 8υμιζει οτι τα προκαλεσες εσυ η ιδια στον εαυτο σου! Παλευοντας για την ομορφια, πε8αινοντας για την περιβοητη αυτη ομορφια...για το τελειο, μπορει να καταληξεις με αμμηνοροια, τρυπιο στομαχι, καρκινικο οισοφαγο, κατεστραμενο λαρυγγα, απωλεια δοντιων πλη8ως προβληματων σε ανοσοποιητικο... ειναι ειρωνικο το ποσο ασχημο οχι μονο εσωτερικα αλλα και εξωτερικα μπορει να σε καταντησει αυτη η ασ8ενεια οταν ολα γινονται για την ομορφια! Σιγουρα υπαρχουν και αλλες επιπτωσεις, που μπορει εμενα να μην μου χτυπησαν την πορτα και να μην τις γνωριζω ομως νομιζω και αυτα αρκουν να κανουν ανεπανορθωτες ζημιες. Σιγουρα δεν θα κοψεις τους εμετους με το που διαβασεις αυτο το ποστ,αλλωστε εχεις διαβασει τοσα κ τοσα γυρω απ το 8εμα που δεν προκειται να συμβουν σε σενα ετσι?, ισως ομως το 3ανασκεφτεις και αυτο 8α ειναι πολυ σημαντικο. Αυτο κανω και γω!
- 26-10-2013, 11:12 #2
Καλημέρα,wannalive και καλώς σε βρίσκουμε στην παρέα μας!
Συγκλονιστικά δυνατός ο τίτλος σου,καθώς και το ποστ σου!Μακάρι ν'αφυπνίσει!
Χαίρομαι που νιώθεις να βγαίνεις από το δικό σου τούνελ,έστω με κάποια αναμνηστικά...
Χρωστάς πολλή χαρά και ξεγνοιασιά στον εαυτό σου!Καλόμαθε τον τώρα που είσαι σε καλύτερη θέση
να δεις πόσο όμορφος είναι και πόσα υπέροχα πράγματα αξίζει!Αποζημίωσε τον για όσα στερήθηκε!Με το καλό!
26-10-2013, 12:46 #3
Σευχαριστω για τα καλα λογια και ευχες σου!!!! Ακουω κοπελες να λενε οτι κανουν εμετο αν φανε παραπανω χωρις ουτε καν να υποψιαζονται οτι υπαρχει διαταραχη τροφης, εν ετη 2013 και με τετοια πληροφορηση! Ειναι πολυ κριμα. Ο κα8ενας νιω8ει ατρωτος, ειναι αυτη η απιστευτη σιγουρια και αισιοδο3ια του αν8ρωπου που τον κανει να βγαζει τον εαυτο του απο το προβλημα. Οι κακοτοποιες συμβαινουν παντα στους αλλους! Η βουλιμια ΣΚΟΤΩΝΕΙ, οπως κα8ε μορφης διατροφικη διαταραχη.. Αργα η γρηγορα, εμμεσα η αμεσα, επωδυνα η οχι αλλα σκοτωνει!Και οποιοι περασανε 3υστα και φ8ηνα την γλυτωσαν ειναι οι ε3αιρεσεις και οχι ο κανονας!Πρεπει να λεγονται αυτα.
26-10-2013, 14:12 #4
wannalive
Να σε ρωτησω κατι ?με ολο το θαρρος,αφενος καλα κανεις που τα επισημαινεις αυτ γιατι ειναι πραγματι οι συνεπειες των εμετων αρκετα βλαβερες ,αφετερου θεωρεις οτι οι κοπελες που κανουν εμετο παιρνουν καθαρκτικα και γενικα μπαινουν σε ολη αυτη τη διαδικασια δεν τα γνωριζουν?Δεν νομιζω οτι μαθαινουν κατι που αγνοουν ,το θεμα ειναι οτι το κανουν συνειδητα.Ενας ανθρωπος που ξερει ποση κακο το κανει ολη αυτη η επωδυνη διαδικασια και εξεκολουθει να την εχει , για μενα θελει να το κανει.Θελει να τα παθει.Δεν τον ενδιαφερει αν θα χαλασει το στομαχι του η τα δοντια του ....μπορει και να περιμενει μαλλον να γινει κατι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ που θα το κανει να αποφασισει να αλλαξει συμπεριφορα και να δει τη ζωη με αλλο ματιι .Στη ζωη κανουμε αυτο ακριβως που θελουμε .αν θελουμε να ζησουμε ζουμε ,αν δεν θελουμε να ζησουμε ζουμε ακριβως οπως περιεγραψες φλερταροντας με το θανατο .Κανεις δεν θα αφυπνιστει αν εχει ηδη κανει την επιλογη του .
26-10-2013, 14:36 #5
Stephie_22 Αρχικα το αν 8α αφυπνιστει καποιος η οχι δεν ειμαι σε 8εση να το γνωριζω, ουτε εγω ουτε κανεις... η κα8ε περιπτωση ασ8ενους ειναι τοσο μοναδικη που δεν μπορουμε να πουμε σε αυτες τις περιπτωσεις πιο "κουμπακι'' 8α πατη8ει, σε καποιον που διαβαζει κατι. Ας πουμε γνωριζω περιπτωση κοπελας στην κλινικη που νοσηλευομουν που "κα8αρισε" απο εμετους την μερα που ειδε καποια αλλη να πα8αινει κρισεις επιληψιας. Φοβηθηκε. Ναι συμφωνω πως οι περισσοτεροι ομως 8α το περνουσαν ελαφρα την καρδία, γιατι οπως προανεφερα ειναι κατι που δεν συνεβη στους ιδιους! Μεσα σ αυτους ημουν και γω, ερι3α αλλου αυτο που της συνεβη...καποιο αλλο προβλημα ειχε που της το προκαλεσε, που εγω φυσικα δεν ειχα οποτε δεν 8α μου συμβει οποτε δεν υπαρχει λογος ανησυχιας.. (αν καταλαβαινεις τι λεω :smug b: ) Οσο αφορα το κατα ποσο 8ελει ο κα8ενας να το κανει αυτο στον εαυτο του και παλι δεν μπορουμε να το πουμε αυτο, δεν ημαστε ψυχολογοι ουτε ειδικοι...αλλα συμφωνα με την δικια μου εμπειρια και απο κοπελες που εζησα απο κοντα καμμια δεν το 8ελει, καμμια δεν το διασκεδαζει... Αλλωστε δεν νομιζω πως υπαρχει νοημων ανθρωπος που αρεσκεται στο να βασανιζει το σωμα και την ψυχη του, τουλαχιστον συνειδιτα! Τωρα αν οπως τοτε στην κλινικη αναμεσα στους πολλους υπαρ3ει εστω και ενας που αφυπνιστει κατι ειναι...νομιζω! :yes:
26-10-2013, 14:53 #6
Καλα κανεις και το λες.και ειλικρινα δεν εχω προθεση να σε προσβαλλω η κατι τετοιο ,απλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι την βουλιμια και τα συμπτωματα της τα εχεις για χρονια γνωριζεις πολυ καλα τους κινδυνουσ τισ συνενεπειες και ολα τα επακολουθα.δεν ειναι αγνοια ,αλλα ειναι η ελλειψη αποδοχης της και η αδυναμια αντιμετωπισης της.Δλδ ωραια μαθαινω απο σενα οτι ναι θα παθω ριξη οισοφαγου ,θα χαλασουν τα δοντια και κλπ.Το θεμα ειναι τι πρεπει να κανω για να βγω απο αυτο.Ειναι σαν να μου λες "μην παιζεις με αιχμηρα αντικειμενα γιατι μπορει να κοπεις¨!"(μπορει και να μην κοπεις)το θεμα ειναι να βρω κατι αλλο για να υποκαταστισω αυτο μου το παιχνιδι-ασχολια.Να βρω ενα τροπο να το αλλαξω, να καταλαβω γιατι το κανω και να σταματησω.Γιατι και την συγκεκριμενη συνηθεια τη βουλιμια να σταματησω αν αυτο που το παρακινει ειναι κατι βαθυτερο ,κατι αλλο θα βρω για να ταλαιπωρω τον εαυτο μου.
Οσο για τις συνεπειες πιστευω οτι οντω εμεις οι ανθρωποι θεωρουμε τους εαυτους μας ατρωτους και πιστευουμε οτι ολα τα αρνητικα και τα ασχημα θα συμβουν στους αλλους και οχι σε εμας .Υπερεκτιμαμαι τις δυναμεις μας και νομιζουμε πως τα ορια ειναι ανεξελεγκτα
26-10-2013, 17:34 #7
Τίποτα δε διδάσκει όσο το προσωπικό βίωμα...Κι αυτό όχι πάντα,δυστυχώς...
Αναλογιστείτε πόσες γονεϊκές συμβουλές και προειδοποιήσεις προσπεράσαμε,
ενοχλούμενοι από την υπερβολή τους,μέχρι που κύλισε ο χρόνος και βιώσαμε
στο πετσί μας τον πόνο από τον οποίο προσπαθούσαν να μας προφυλάξουν!
Μακάρι η αγάπη,η σοφία των άλλων να είχαν τη δύναμη να μας γλυτώσουν
από κάθε τι καταστροφικό.Ακόμη καλύτερα,ας αγαπούσαμε εμείς οι ίδιοι
τον εαυτό μας τόσο ώστε να μη μας υποβάλλουμε σε αρνητικές δοκιμασίες.
Μέχρι τότε...καλή μας δύναμη και ο Θεός να μας φυλά!
26-10-2013, 18:02 #8
NADINE
Σορι αλλα διαφωνω. οι συμβουλες δεν ειναι λυση.αν καθοριζουν τη ζωη σου οι συμβουλες(καλοπροαιρετες η μη )των αλλων,δεν μενεις παρα ενα ετεροκατευθυνομενο αβουλο ον(ο β ενικος που χρησημοποιω δεν απευθυνεται σε σενα¨))Στις ζωη πρεπει να εχεις ολες τις επιλογες και να διαλεξεις ποια θελεις να ακολουθησεις και ποια να αποριψεις .Ακομη και αν μαθεις απο τον ασχημο τροπο η εμπειρια ειναι καθαρα δικη σου .
26-10-2013, 18:17 #9
Εγώ πάλι δε διαφωνώ με ό,τι λες.Και σιγά μη ζητάμε συγνώμη όποτε έχουμε μια διαφορετική άποψη.
Μόνο που δεν έγινα μάλλον σαφής αν θεώρησες πως προτρέπω ν'ακολουθούμε τυφλά τις απόψεις των άλλων.
Εγώ μίλησα για τη δυναμική του προσωπικού βιώματος που καμία έμμεση εμπειρία και συμβουλή δεν υπερνικά.
28-10-2013, 01:25 #10
Stephie_22 Φυσικα και δεν προσβληθηκα κοριτσι μου, ο καθενας εκφραζει αυτο που πιστευει! Κλεβω κατι που ειπες πιο πανω -"μην παιζεις με αιχμηρα αντικειμενα γιατι μπορει να κοπεις¨!"(μπορει και να μην κοπεις)- Ετσι ειναι, αλλα οχι σε αυτες τις περιπτωσεις και αυτο γιατι οταν εχουμε να κανουμε με διατροφικες διαταραχες η παρενθεση δεν υπαρχει. Οπως και να χει οτι πιστευει ο κα8ενας μας για το αν και ποσο 8α επηρεαστει 8ετικα καποιος απο αναφορες σε μελλοντικα προβληματα βουλιμικων η ανορε3ικων λιγη σημασια εχει γιατι δεν μπορουμε να πουμε τιποτα με βεβαιοτητα. Αντι8ετως, ανε3αρτητα απο τα αποτελεσματα(εφοσον υπαρχουν) καλο ειναι να ακουγονται απο αν8ρωπους που τα χουν βιωσει...ιδιως σε ενα τετοιο φορουμ που αλλωστε αυτη ειναι η ουσια του! Τα ποστς δεν διαβαζονται μονο απο τα μελη αλλα και απο ενα σωρο αλλα κοριτσακια που εχουν καποια προβλημα και γοογλαρουν ειτε απο περιεργια ειτε για βοη8εια η για οποιονδηποτε αλλον λογο. οποτε καλο ειναι να γραφονται, να λεγονται, και 3ανα, και απο αλλους... και μπορει να μην κταφερεις να αφυπνισεις κανεναν αλλα "προειδοποιησες", ενημερωσες.
28-10-2013, 01:44 #11
Συγγνωμη αλλα 3εχασα να σου πω πως με βρισκεις συμφωνη σ αυτο που λες".Να βρω ενα τροπο να το αλλαξω, να καταλαβω γιατι το κανω και να σταματησω.Γιατι και την συγκεκριμενη συνηθεια τη βουλιμια να σταματησω αν αυτο που το παρακινει ειναι κατι βαθυτερο ,κατι αλλο θα βρω για να ταλαιπωρω τον εαυτο μου." Αλλα, αυτο ειναι ενα τελειως 3εχωριστο κομματι που αποτελει την φαση της 8εραπειας και αφου ο ασ8ενης εχει αποφασισει να σταματησει. Και αυτο το κομματι εχει να κανει με την προσωπικη προσπα8εια του κα8ενα να 3εφυγει,κανεις δεν μπορει να βοη8ησει εκτος απο τους ειδικους!!! Εγω αναφερφηκα στο αρχικο ποστ μου οχι σε αυτους τους ανθρωπους που γνωριζουν, εχουν παρει την αποφαση και προσπα8ουν αλλα σε αν8ρωπους που εχουν αγνοια, η παραπληροφορηση η που απλα ειναι ενα τσακ πριν τους γινει αυτο το κλικ(αχ αυτο το κλικ :starhit:)η σε αλλους που δεν ειναι στο προβλημα αλλα εχει αρχισει να δουλευει μεσα τους, η σε αλλους που ακουσαν πως η Β. Σπεαρς εχασε βαρος προκαλωντας εμετο μετα απο κα8ε γευμα της.(ναι, εχει ειπω8ει απο τα Μ.Μ.Ε προσφατως)
Χειμωνάκηδες vs Καλοκαιράκηδες
23-06-2025, 15:16 in Με καφέ και συμπάθεια....