Results 1 to 13 of 13
Thread: Να συστηθω
-
29-10-2013, 13:07 #1
Να συστηθω
Καλησπερα φιλοι και φιλες, να συστηθω κι εγω εχοντας μολις ολοκληρωσει την εγγραφη μου σε αυτη την πολυτιμη συντροφια.
Ειμαι ο Δημητρης, 34 ετων, εχω ηδη κανει μια επεμβαση Sleeve Gastrectomy πριν απο ...5μισι χρονια, την οποια καταφερα να αχρηστεψω με τις διατροφικες μου αμαρτιες, κι ετσι πλεον βρισκομαι στο σημειο να ξανακανω διατροφη.
Χαρηκα που σας βρηκα και που....καταλαβαινομαστε
- 29-10-2013, 14:33 #2
Γειά και καλώς ήλθες φίλε, καλή δύναμη! Πας και γυμναστήριο παράλληλα?
29-10-2013, 14:37 #3
Καλως σε βρηκα sweetOctober
Αν και οπως ειναι αναμενομενο, ποτε δεν ημουν fan της ασκησης, σκεφτομαι σοβαρα να δραστηριοποιηθω για να εχει περισσοτερες πιθανοτητε επιτυχιας η...μαχη
Εδω και καποιες μερες περπαταω 3-4 φορες τη εβδομαδα απο 40 λεπτα περιπου αλλα σκεφτομαι μηπως το γυμναστηριο θα ηταν αποδοτικοτερο.
Α! Ξεχασα.....να συστηθω ακομα πιο ολοκληρωμενα.... 1,77 υψος και 129 κιλα
29-10-2013, 14:45 #4
το περπάτημα είναι η καλύτερη άσκηση, για αρχή, αν μπορείς να το κάνεις κάνε το! Αρκεί για τώρα. Εγώ είμαι ανάποδος άνθρωπος, ή δε θα κάνω τίποτε και θα βαριέμαι να περπατήσω μια μικρή απόσταση ή θα με παρακινήσει το γυμναστήριο και θα περπατάω και έξω εκτός από βάρη και αερόβια εκεί.
(Γειά σου ξανά είμαι η Δήμητρα, συνομίλικη σου και τα κιλά τα βλέπεις στο τίκερ). Υψος (χωρίς τακούνι :P ) 1.63
29-10-2013, 14:54 #5
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
Δημήτρη καλώς ήρθες και καλό κουράγιο! Σου είναι εύκολο να μας πεις τι διατροφικές "αμαρτίες" έκανες κ κατέστρεψες την επέμβασή σου?Νομίζω θα είναι χρήσιμο ιδιαίτερα για τους φρεσκοχειρουργημένους!!! Σχετικά με την γυμναστική...εγώ την βαριέμαιιιιιιιιιιιιιιι κ αυτή βαριέται εμένα
αλλά ο καθηγητής που με χειρούργησε τονίζει πάντα πως εάν φέτος τρώω χ ποσότητα φαγητού κ περπατάω μία ώρα την ημέρα κ σε ένα χρόνο εξακολουθώ να τρώω την ίδια ποσότητα ΑΛΛΑ έχω κόψει το περπάτημα τοτε θα πάρω σίγουρα κάποια κιλά,επομένως και το περπάτημα μια χαρά είναι
29-10-2013, 20:38 #6
Καλως όρισες Δημήτρη και καλή επιτυχία.
30-10-2013, 10:01 #7
Originally posted by sweetOctober
το περπάτημα είναι η καλύτερη άσκηση, για αρχή, αν μπορείς να το κάνεις κάνε το! Αρκεί για τώρα. Εγώ είμαι ανάποδος άνθρωπος, ή δε θα κάνω τίποτε και θα βαριέμαι να περπατήσω μια μικρή απόσταση ή θα με παρακινήσει το γυμναστήριο και θα περπατάω και έξω εκτός από βάρη και αερόβια εκεί.
(Γειά σου ξανά είμαι η Δήμητρα, συνομίλικη σου και τα κιλά τα βλέπεις στο τίκερ). Υψος (χωρίς τακούνι :P ) 1.63
Κι εγω ακριβως σε αυτο τον τροπο σκεψης ειμαι.... Ειτε δηλαδη δεν κανω τιποτα (τις περισσοτερες φορες) ειτε οταν το αποφασισω, τα κανω ολα μαζι.
Εδω δεν εχω ισορροπια στη διατροφη, θα ειχα στην ασκηση?
30-10-2013, 10:03 #8
Originally posted by Scarllet_D
Καλως όρισες Δημήτρη και καλή επιτυχία.
Καλως σε βρηκα Scarllet_D
Eυχαριστω για τις ευχες και το καλωσορισμα
30-10-2013, 10:32 #9
Originally posted by aggeloydaki
Δημήτρη καλώς ήρθες και καλό κουράγιο! Σου είναι εύκολο να μας πεις τι διατροφικές "αμαρτίες" έκανες κ κατέστρεψες την επέμβασή σου?Νομίζω θα είναι χρήσιμο ιδιαίτερα για τους φρεσκοχειρουργημένους!!! Σχετικά με την γυμναστική...εγώ την βαριέμαιιιιιιιιιιιιιιι κ αυτή βαριέται εμένααλλά ο καθηγητής που με χειρούργησε τονίζει πάντα πως εάν φέτος τρώω χ ποσότητα φαγητού κ περπατάω μία ώρα την ημέρα κ σε ένα χρόνο εξακολουθώ να τρώω την ίδια ποσότητα ΑΛΛΑ έχω κόψει το περπάτημα τοτε θα πάρω σίγουρα κάποια κιλά,επομένως και το περπάτημα μια χαρά είναι
Καλως σε βρηκα aggeloydaki.
Ειδα το new life στο τικερακι σου και σκεφτομαι ποσο ευστοχος τιτλος ειναι. Ετσι ακριβως ειναι, μια νεα ζωη.....που ενιοτε, αν και μας δινεται το δωρο της, δεν το κραταμε και ξαναγυρναμε στα ιδια. Εσυ εισαι ηδη below target weight, ασκεισαι κιολας....εισαι πολυ πιο πειθαρχημενη
Αμαρτιες λοιπον......στην αρχη μετα την επεμβαση ειχα μια λαχταρα για τροφες με εντονη γευση και αλατι. Σνακς λοιπον, τα οποια κατεβαιναν πανευκολα. Οι τροφες, τα solid foods με ζοριζαν πολυ περισσοτερο, οπως ειναι φυσικο. Εκτος των σνακς....γλυκα, πολλα γλυκα που και πιο ευκολα κατεβαινουν και χωνευονται πανευκολα και μετα απο λιγη ωριτσα μπορεις να φας και να ξαναφας.
Αλλα δεν τα σκεφτεσαι τοτε...βλεπεις οτι τσιμπολογας ο,τι θελεις, βλεπεις οτι δεν γυμναζεσαι, αλλα χανεις ακομα βαρος. Οποτε.....κανεις τη στρουθοκαμηλο. Καποια στιγμη ομως.....η επεμβαση σταματαει να δουλευει τοσο πολυ......εσυ ομως επειδη εχεις καλομαθει στο τσιμπολογημα, και βλεπεις οτι το στομαχι αρχιζει να χωραει περισσοτερο....οχι μονο δεν ελαττωνεις ρυθμο αλλα αυξανεις τις ποσοτητες.
Ετσι....θεμα χρονου ειναι να συμβει το μοιραιο. Και το τραγικο ειναι οτι ολα αυτα τα ηξερα.....απλα δεν ειχα τη θεληση, τη δυναμη...να τα αποτρεψω απο το να συμβουν και σε μενα.
30-10-2013, 10:52 #10
Originally posted by Tassos67i
Πω,πω με έστειλες...γιο-γιο με...sleeve!
Το παράδειγμά σου επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την άποψή μου. Το φαγητό σε...ελαττωματικά άτομα όπως εγώ θα θέλει μια ζωή προσοχή με ή χωρίς χειρουργείο. Δεν υπάρχει άλλη λύση.
Χαρά στο κουράγιο σου μετά από χειρουργείο να τα ξαναπαίρνεις και να αρχίζεις δίαιτες.
Έχεις σκεφθεί για δεύτερο χειρουργείο πχ mini-bypass ή χολοπαγκρεατική;
Ότι κι αν κάνεις από άσκηση αν λουφάρεις είναι δώρον-άδωρον.
Και το περπάτημα είναι εξαιρετικό αν το κάνεις με σχετική ένταση κι όχι ως αγγαρία σερνόμενος.
Και το γυμναστήριο είναι εξαιρετικό αν δεν πηγαίνεις απλώς για να κουνάς χέρια και πόδια χωρίς να ζορίζεσαι και για να κάνεις δημόσιες σχέσεις.
Κι αυτά στα λέω από προσωπική εμπειρία.
Στο γυμναστήριο που πάω τώρα βλέπω άτομα να κουνάνε απλώς χέρια και πόδια, χωρίς καμμία αίσθηση της άσκησης και χωρίς καμμία προσπάθεια να δουλέψουν το σώμα τους. Χαμένος χρόνος, χαμένο χρήμα και λάθος εντυπώσεις. Θα λένε ότι το γυμναστήριο δεν κάνει δουλειά.
Πάντως η πλήρως κατασταλαγμένη άποψή μου είναι ότι το γυμναστήριο μόνο κακό κάνει αν δεν έχεις μάθει να τρέφεσαι σωστά. Το θερμιδικό έλλειμα που θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις θα πάει περίπατο κάποια στιγμή όταν οι συνθήκες της ζωής θα σε ωθήσουν να σταματήσεις την άσκηση. Και μάντεψε τι θα γίνει τότε αν δεν έχεις μάθει να τρως σωστά από ποιότητα και ποσότητα κι ανάλογα με τις περιστάσεις! Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καλύτερη ασφαλιστική δικλείδα από την πλήρη επίγνωση της διατροφής που κάνουμε.
Και πες οτι μπαινω στην διαδικασια-βουνο του δευτερου χειρουργειου. Ακομα και τωρα που μιλαμε, δεν μπορω να διαβεβαιωσω τον εαυτο μου οτι θα πειθαρχησω μετα !!!
Θυμαμαι, ζωντας τη νεα μου ζωη μετεγχειρητικα....θυμαμαι ποσο ευτυχισμενος ενιωθα...και ελεγα πως αν ο μη γενοιτο επαιρνα παλι κιλα....θα εκανα ο,τι περνουσε απο το χερι μου, οσο risky κι αν ηταν, για να μην ξαναγυρνουσα ποτε σε αυτα τα κιλα. Και παρα την τοτε χαρα, παρα τις υποσχεσεις.... ξαναγυρισα.
Οποτε επειδη δεν μπορω να μεινω αδρανης και να βλεπω τα κιλα να προστιθενται ΚΙ ΑΛΛΟ...επειδη παλι κουραζομαι πολυ, παλι ψαχνω ρουχα να φορεσω, παλι ιδρωνω, παλι δεν μου αρεσω καθολου.... ξεκιναω ο,τι ξερω να κανω απο εφηβος (με οχι παντα επιτυχημενα αποτελεσματα βεβαια)....ήτοι διαιτα και γυμναστικη....και βλεπουμε
30-10-2013, 11:37 #11
"Ελαττωματικά άτομα";!Αν είναι δυνατόν!
Καλώς ήρθες,Δημήτρη!Σε νιώθω όσο δε φαντάζεσαι...
Θα σου γράψω άλλη στιγμή περισσότερα.Τώρα είμαι ανακατωμένη.
30-10-2013, 12:21 #12
Originally posted by NADINE
"Ελαττωματικά άτομα";!Αν είναι δυνατόν!
Καλώς ήρθες,Δημήτρη!Σε νιώθω όσο δε φαντάζεσαι...
Θα σου γράψω άλλη στιγμή περισσότερα.Τώρα είμαι ανακατωμένη.
Οπως ειμαι βεβαιος οτι καταλαβαινεις, ο ορος "ελαττωματικα" δεν εχει να κανει με ρατσισμο ουτε εχει απαξιωτικη χροια..... αλλα εμενα τουλαχιστον θεωρω οτι με περιγραφει πληρως.....
Οταν ειμαι τοσο δυσαρεστημενος με το "τωρα" αλλα ταυτοχρονα δεν εχω την δυναμη να κανω τα απαραιτητα για να αλλαξω αυτο το "τωρα"..... ή οταν βρισκω τη δυναμη να μπω στη διαδικασια ενος μεγαλου χειρουργειο οπως αυτο της γαστρεκτομης αλλα δεν μπορω να βρω την αντιστοιχη δυναμη να πειθαρχησω και να μην "ξανακυλησω".
Χαιρομαι πολυ ομως που εσεις που με διαβαζετε ξερετε τι εννοω και δεν σας ακουγονται Κινεζικα
30-10-2013, 15:45 #13
μα πόσο σωστά, ειδικά για το γυμναστήριο, για τ θερμιδικό έλλειμα, σε όλα σωστός και πάλι ο Τάσος. Μόνο ο όρος ελαττωματικός δε μου άρεσε αν και κατάλαβα πως το εννοείς, πχ η κυρία Ναντίν μάλλον δεν το έπιασε και συγχίστηκε. Δεν είναι όμορφος όρος πράγματι. Ουτοπικό δεν τον λες. Σίγουρα κάτι τρέχει με το DNA μας εμάς των υπερβαρων, με τον ψυχισμό μας, ή τελοσπαντων με κατι από όλα μας :starhit:
Originally posted by Tassos67i
Πω,πω με έστειλες...γιο-γιο με...sleeve!
Το παράδειγμά σου επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την άποψή μου. Το φαγητό σε...ελαττωματικά άτομα όπως εγώ θα θέλει μια ζωή προσοχή με ή χωρίς χειρουργείο. Δεν υπάρχει άλλη λύση.
Χαρά στο κουράγιο σου μετά από χειρουργείο να τα ξαναπαίρνεις και να αρχίζεις δίαιτες.
Έχεις σκεφθεί για δεύτερο χειρουργείο πχ mini-bypass ή χολοπαγκρεατική;
Ότι κι αν κάνεις από άσκηση αν λουφάρεις είναι δώρον-άδωρον.
Και το περπάτημα είναι εξαιρετικό αν το κάνεις με σχετική ένταση κι όχι ως αγγαρία σερνόμενος.
Και το γυμναστήριο είναι εξαιρετικό αν δεν πηγαίνεις απλώς για να κουνάς χέρια και πόδια χωρίς να ζορίζεσαι και για να κάνεις δημόσιες σχέσεις.
Κι αυτά στα λέω από προσωπική εμπειρία.
Στο γυμναστήριο που πάω τώρα βλέπω άτομα να κουνάνε απλώς χέρια και πόδια, χωρίς καμμία αίσθηση της άσκησης και χωρίς καμμία προσπάθεια να δουλέψουν το σώμα τους. Χαμένος χρόνος, χαμένο χρήμα και λάθος εντυπώσεις. Θα λένε ότι το γυμναστήριο δεν κάνει δουλειά.
Πάντως η πλήρως κατασταλαγμένη άποψή μου είναι ότι το γυμναστήριο μόνο κακό κάνει αν δεν έχεις μάθει να τρέφεσαι σωστά. Το θερμιδικό έλλειμα που θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις θα πάει περίπατο κάποια στιγμή όταν οι συνθήκες της ζωής θα σε ωθήσουν να σταματήσεις την άσκηση. Και μάντεψε τι θα γίνει τότε αν δεν έχεις μάθει να τρως σωστά από ποιότητα και ποσότητα κι ανάλογα με τις περιστάσεις! Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καλύτερη ασφαλιστική δικλείδα από την πλήρη επίγνωση της διατροφής που κάνουμε.
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση