Προσπάθεια απώλειας περιττων κιλών - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 43 of 43
    Γεια σας

Μαντζουράνα μ σευχαριστω πολυ και για το νικ και για τα σχόλια συμφωνω μ εχεις απόλυτο δικιο.. Δυστυχως κ εγω γεμίζω κενά με το φαγητο.. Ειδικα οταν βαριεμαι ειτε γιατι δεν εχω τι να κανω ενδιαφέρον ειτε γιατι εχω αλλα δεν ειναι ενδιαφερον τοσο οσο η εναλλαγή πικαντικων κ γλυκών γεύσεων στο στόμα μου..

Επισης και τις υπόλοιπες, έχετε όλες σωστές απόψεις.. Και τελικα το πάχος εχω καταλαβει κ εγω ειναι θεμα ψυχολογίας, τρόπου ζωης αλλα κ οικογένειας (τουλαχιστον γ εμενα). Εννοω δηλαδη οτι μια αστατη διατροφικά αλλα και με μειωμένη φυσικη δραστηριότητα οικογένεια αναγκαστικά θα κανει και τα παιδια ετσι και θα παλεύουν με το πάχος σε ηλικίες που επρπε να τους απασχολούν αλλα. Έμενα δεν ηταν ακριβω ετσι , δεν παχυνα μεσα στο σπιτι , δεν ξερω αν το εχω ξαναπεί, αλλα παχυνα μεσα σενα καλοκαιρι που ειχα παει διακοπές με θείους οι οποίοι με φλομωσαν στο φαι στην κυριολεξία.. Καμια προσοχή και κανενας φραγμός , και εγω επειδη ημουν κ λαιμαργη , ντρεπομουν ν πω οχι έτρωγα συνεχεια (παλι καλα που μονο παχυνα τωρα που το σκεφτομαι..).. Αυτο ειχε λοιπον αποτελεσμα να παρω 10 κιλα να αλλαξει το σωμα μ , να μου ερθει περίοδος πρόωρα κλπ κλπ απο τοτε βασανίζομαι..

Θα διαβασω κ γω το βιβλίο.. Και θα σας πω εντυπώσεις
    Συνεχίζω να μην γραφω ουτε κιλα ουτε διατροφη γιατι δεν με θελει τωρα, ισως καποια στιγμη πιο μετα

Originally posted by karw poukamiso
    Γεια σας

Μαντζουράνα μ σευχαριστω πολυ και για το νικ και για τα σχόλια συμφωνω μ εχεις απόλυτο δικιο.. Δυστυχως κ εγω γεμίζω κενά με το φαγητο.. Ειδικα οταν βαριεμαι ειτε γιατι δεν εχω τι να κανω ενδιαφέρον ειτε γιατι εχω αλλα δεν ειναι ενδιαφερον τοσο οσο η εναλλαγή πικαντικων κ γλυκών γεύσεων στο στόμα μου..

Επισης και τις υπόλοιπες, έχετε όλες σωστές απόψεις.. Και τελικα το πάχος εχω καταλαβει κ εγω ειναι θεμα ψυχολογίας, τρόπου ζωης αλλα κ οικογένειας (τουλαχιστον γ εμενα). Εννοω δηλαδη οτι μια αστατη διατροφικά αλλα και με μειωμένη φυσικη δραστηριότητα οικογένεια αναγκαστικά θα κανει και τα παιδια ετσι και θα παλεύουν με το πάχος σε ηλικίες που επρπε να τους απασχολούν αλλα. Έμενα δεν ηταν ακριβω ετσι , δεν παχυνα μεσα στο σπιτι , δεν ξερω αν το εχω ξαναπεί, αλλα παχυνα μεσα σενα καλοκαιρι που ειχα παει διακοπές με θείους οι οποίοι με φλομωσαν στο φαι στην κυριολεξία.. Καμια προσοχή και κανενας φραγμός , και εγω επειδη ημουν κ λαιμαργη , ντρεπομουν ν πω οχι έτρωγα συνεχεια (παλι καλα που μονο παχυνα τωρα που το σκεφτομαι..).. Αυτο ειχε λοιπον αποτελεσμα να παρω 10 κιλα να αλλαξει το σωμα μ , να μου ερθει περίοδος πρόωρα κλπ κλπ απο τοτε βασανίζομαι..

Θα διαβασω κ γω το βιβλίο.. Και θα σας πω εντυπώσεις
    Συνεχίζω να μην γραφω ουτε κιλα ουτε διατροφη γιατι δεν με θελει τωρα, ισως καποια στιγμη πιο μετα
    Καλημέρα! Όντως η οικογένεια έχει ευθύνες και αν αλλάξει ο μεταβολισμός σου σε κάποια φάση της ζωής, είναι δύσκολο να επανέλθει.. όμως όχι και ακατόρθωτο! :wink1:
    Και εγώ σαν παιδί, κάθε καλοκαίρι πήγαινα στο χωριό και οι παππούδες με στούμπωναν με φαί και γυρνούσα Αθήνα 5 κιλά βαρύτερη... Βέβαια και η οικογένειά μου ήταν έτσι, οπότε δεν γλίτωνα από πουθενά!! Κατοχικό σύνδρομο!

Πλέον δεν τους ρίχνω ευθύνες. Έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν. Είναι στα χέρια μου η ευθύνη να έρθω στα φυσιολογικά μου κιλά και αυτό προσπαθώ.

Θα σε βοηθήσει πιστεύω να διαβάσεις και το "η Δύναμη είναι μέσα σου" πάλι της Louise Hay, το οποίο είναι επεξηγηματικό στο "Μεταμορφώστε τη ζωή σας" και λέει ακόμη περισσότερα ενδιαφέροντα πράγματα. Αυτό βέβαια στην περίπτωση που σου φανεί το πρώτο ενδιαφέρον...

Μην αγχώνεσαι που δεν ξεκινάς ακόμα. Τον τελευταίο χρόνο και εγώ δεν αποφάσιζα ν' αρχίσω. Σκεφτόμουν ότι κάποια στιγμή θα το αρχίσω και θα τα χάσω. Το καλοκαίρι άρχισα τις προσπάθειες, οι οποίες κρατούσαν για μια μέρα και μετά έπεφτα με τα μούτρα. Δεν ήμουν έτοιμη όπως φαίνεται. Τώρα ήρθε η κατάλληλη στιγμή και ξεκίνησα. Περίμενε να νιώσεις έτοιμη.

Senior Member
    Στον καθρεφτη ειναι το ειδωλο μου, και τιποτ'αλλο. Δεν ειπα οτι δε λεει αληθειες το βιβλιο, δε με εκφραζει ο τροπος που το προσεγγιζει τη λυση στο προβλημα με την αυτοβοηθεια αυτη. Εμπορικα βιβλια για πωλησεις ειναι, ποτε δε θα διδασκονταν στα πανεπιστημια :bigsmile:

Senior Member
    Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με την σουίτ. Αν νιωθετε την ανάγκη για ψυχολογικη υποστηριξη, απευθυνθείτε σε κάποιον επιστημονα και ειδικό. Αυτά τα βιβλία είναι απλά για να σας φάνε τα χρήματα.....

Επειδή έχω περάσει περίπου 4 χρόνια με ειδικούς... (περίπου 2 με ψυχολόγους ιδιωτικούς και άλλα περίπου τόσα σε ένα κέντρο διατροφικών διαταραχών με ακόμα πιο "ειδικούς"), καταθέτω την εμπειρία μου.
    Η οποία είναι ότι δεν βοηθήθηκα από τους τόσους ειδικούς, αλλά από 2 βιβλία.
    Μπορεί να μην έπεσα σε καλούς ειδικούς, μπορεί να μην ήμουν τότε έτοιμη να θεραπευτώ, μπορεί να μην μου ταιριάζει η ψυχοθεραπεία τέλος πάντων (παρόλο που πάντα την είχα πολύ ψηλά). Δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι οι ειδικοί είναι λάθος. Απλά λέω τί με βοήθησε εμένα και τί όχι.

Το ότι εκθειάζω αυτό το βιβλίο δεν σημαίνει ότι θα κάνει καλό σε όλους. Το ότι είναι παγκόσμιο best-seller, το ότι έχει πουλήσει πάνω από 50 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, το ότι η συγγραφέας του είναι επιστήμονας ψυχολόγος με τεράστια καριέρα, δεν έχουν τόση σημασία, όση έχει το ότι εμένα με βοήθησε. Ίσως κάνω λάθος που επιμένω τόσο, στο τέλος θα θεωρηθεί ότι παίρνω ποσοστά :smug b: , απλά με αυτά τα 2 βιβλία κατάφερα να φτάσω από 130 σε 120 μέσα σε 1,5 - 2 μήνες.

Το σπουδαιότερο που αποκαλύπτει αυτή η συγγραφέας (και που το είχα ακούσει από έναν γερμανό γιατρό πριν καιρό - οι δυο τους είναι τελείως ανεξάρτητοι) είναι το για ποιο λόγο αρρωσταίνουμε. (και μέσα σ' όλα και για ποιό λόγο νοσούμε από παχυσαρκία)

Και τέλος, (ψιλοάσχετο) όσον αφορά τα πανεπιστήμια... δεν είναι πάντα σωστά. Η επιστήμη δεν έχει πάντα δίκιο. Έχει δίκιο μέχρι να βρεθεί κάποιος να αποδείξει ότι έχει περισσότερο δίκιο. Τρανό παράδειγμα η επιστήμη της ψυχιατρικής.. Η ψυχιατρική τον προηγούμενο αιώνα έχει κάνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα (αναφέρω μόνο ένα ελάχιστο παράδειγμα: λοβοτομή) μέχρι να αποδειχτεί ότι όλα αυτά που έκανε ήταν λάθος.
    Πάντα αμφισβητώ τους επιστήμονες, ευτυχώς.

Senior Member
    Originally posted by Μαντζουράνα

Το σπουδαιότερο που αποκαλύπτει αυτή η συγγραφέας (και που το είχα ακούσει από έναν γερμανό γιατρό πριν καιρό - οι δυο τους είναι τελείως ανεξάρτητοι) είναι το για ποιο λόγο αρρωσταίνουμε. (και μέσα σ' όλα και για ποιό λόγο νοσούμε από παχυσαρκία)

.
    Εννοεις κατι σαν ψυχοσωματικο?Αν δεν σου κανει κοπο ανελυσε μου λιγο παραπανω,με ενδιαφερει γιατι δεν το εχω ξανακουσει,θεωρουσα παντα οτι το παχος ειναι κατι σαν πανοπλια,να μας προστατευει απο κατι που δεν θελουμε να κανουμε και γιαυτο μεσα μας αρνουμαστε να αδυνατησουμε

Originally posted by forty
    Εννοεις κατι σαν ψυχοσωματικο?Αν δεν σου κανει κοπο ανελυσε μου λιγο παραπανω,με ενδιαφερει γιατι δεν το εχω ξανακουσει,θεωρουσα παντα οτι το παχος ειναι κατι σαν πανοπλια,να μας προστατευει απο κατι που δεν θελουμε να κανουμε και γιαυτο μεσα μας αρνουμαστε να αδυνατησουμε
    Έχεις δίκιο σε αυτό που λες.
    Ουσιαστικά το πάχος είναι η "πανοπλία" μας, η "ασπίδα" μας, που δημιουργεί ο εγκέφαλός μας στην προσπάθειά του να αισθανθεί ασφαλής. Όλοι οι παχύσαρκοι, είμαστε παχύσαρκοι γιατί είμαστε ανασφαλείς, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι.

Πρέπει να κάνουμε θετικές σκέψεις για να καταφέρουμε να λύσουμε το πρόβλημα. Ίσως να χρειαστεί και δουλειά με τον εαυτό μας σε περίπτωση που η ανασφάλειά μας είναι βαθειά ριζωμένη μέσα μας. Δουλειά κάνουμε είτε με κάποιον καλό ψυχολόγο, είτε με διάφορες τεχνικές που αναφέρονται σε βιβλία. Αλλά πάντα μα πάντα να κάνουμε θετικές σκέψεις.

Σκέψεις που είναι καλό να κάνουμε αν έχουμε πολύ πάχος...
    "Βρίσκομαι σε αρμονία με τα συναισθήματά μου."
    "Είμαι ασφαλής εκεί που βρίσκομαι."
    "Δημιουργώ μόνος μου την ασφάλειά μου."
    "Νιώθω πάντα ασφάλεια και σιγουριά."
    "Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου."
    (αυτές είναι από το βιβλίο της louise)

Βρήκα σε ένα blog ένα απόσπασμα από το βιβλίο της Louise "Πηγή Δύναμης και Σοφίας" (το οποίο δεν έχω διαβάσει ακόμα) που αναλύει πολύ καλά αυτό που συζητάμε.

http://mybellavista.wordpress.com/ta...4%CF%8D%CE%BD/

(Δεν ξέρω αν επιτρέπεται που δίνω το λινκ.)

Senior Member
    Σ'ευχαριστω!

Junior Member
    Ξέρεις τι λενε; 'To lose weight first you have to change your mind'
    Δεν χρειάζεσε ΚΑΝΕΝΑ να σου λέει τι τρώς. Μάθε να τρώς. Χάσε κιλά με γεμάτο στομάχι! Μάθε τί είναι υγειινό και κάποια τρίκς που θα ξεγελασουν το στομαχάκι σου και θα του λένε πως είναι γεμάτο... Μερικά τρικς:
    (Α) Απόφυγε ότι είναι άσπρο και βάλε χρώμα στο πιάτο σου! Λαχανικά και κοτόπουλο κρέας: τρώε όσο θες και ξέχνα τις θερμίδες. Τις πρωτεινες και τις βιταμινες ο οργανισμός σου αδυνατεί να τις μετατρέψει σε λίπος.
    (Β) τρωε ενδιάμεσα γεύγματα κάθε τρεις ώρες: Φάε σαλάτα φάε Μαύρη σοκολάτα υγείας παυλίδη 70% κακάο. όταν φας θα με θυμηθείς ;ρ (έχει τόσο έντονη γεύση που ΜΙΣΟ κομμάτι σβήνει την λαιμαργία σου για σοκολάτα)
    (Γ) αγάπησε τα φάγε γιαούρτια 0% με μέλι. (ευκολο με τόσο ωραία γευση που έχουν!) εκτός του ότι είναι χαμηλά σε λιπαρά, είναι καλοί σύμμαχη στην μάχη σου για να χάσεις κιλά! το ελληνικό γιαούρτι είναι διαδεδομένο γιατί είναι ΑΚΡΩΣ λιποδιαλυτό
    (Δ) Σομπρέ από Δωδώνη: ξέχασε το παγωτό μάθε το σοπρέ! ;ρ (γιατί νιώθω πως κάνω διαφήμιση
    (Ε) Ξεκίνησε γυμναστική! Θα νιώθεις πολύ καλύτερα μετά το γυμναστήριο θα νιώθεις αναζωογονημένη και θα χασεις κιλά πιο εύκολα και πιο διασκεδαστικά!
    (ΣΤ) Μην μετράς θερμίδες για ότι τρως! στην αρχή θα δουλέψει υπέρ σου μετά θα σε οδηγήσει σε μια τρέλλα και θα χάσεις τον έλεγχο
    (Ζ) μην τρώς κάτι που έχει χαμηλες θερμιδες. τρώε κάτι που έχει πιο πολλές και είναι υγιεινό. Η υγεία είναι πρώτη!
    (Η) WEBMD μπες σ'αυτό το side εξερευνησε το. Θα σε βοηθησει! έχω τόσα πολλά να μοιραστώ μαζί σου τόσα πολλά τιπς, τόσα που τα έχω ξεχάσει! συμβαίνει σε κανένα αυτό; ... ή είμαι μόνη μου; Θα σου γράψω μόλις σκεφτώ ακόμη κάτι! και να θυμάσαι τρια πραγματα : ποτέ μην τα παρατάς- εσύ έχεις τον έλεγχο- δεν είσαι μόνη σου! Καλή επιτυχία

Originally posted by athena_Ky
    Ξέρεις τι λενε; 'To lose weight first you have to change your mind'
    Δεν χρειάζεσε ΚΑΝΕΝΑ να σου λέει τι τρώς. Μάθε να τρώς. Χάσε κιλά με γεμάτο στομάχι! Μάθε τί είναι υγειινό και κάποια τρίκς που θα ξεγελασουν το στομαχάκι σου και θα του λένε πως είναι γεμάτο... Μερικά τρικς:
    (Α) Απόφυγε ότι είναι άσπρο και βάλε χρώμα στο πιάτο σου! Λαχανικά και κοτόπουλο κρέας: τρώε όσο θες και ξέχνα τις θερμίδες. Τις πρωτεινες και τις βιταμινες ο οργανισμός σου αδυνατεί να τις μετατρέψει σε λίπος.
    (Β) τρωε ενδιάμεσα γεύγματα κάθε τρεις ώρες: Φάε σαλάτα φάε Μαύρη σοκολάτα υγείας παυλίδη 70% κακάο. όταν φας θα με θυμηθείς ;ρ (έχει τόσο έντονη γεύση που ΜΙΣΟ κομμάτι σβήνει την λαιμαργία σου για σοκολάτα)
    (Γ) αγάπησε τα φάγε γιαούρτια 0% με μέλι. (ευκολο με τόσο ωραία γευση που έχουν!) εκτός του ότι είναι χαμηλά σε λιπαρά, είναι καλοί σύμμαχη στην μάχη σου για να χάσεις κιλά! το ελληνικό γιαούρτι είναι διαδεδομένο γιατί είναι ΑΚΡΩΣ λιποδιαλυτό
    (Δ) Σομπρέ από Δωδώνη: ξέχασε το παγωτό μάθε το σοπρέ! ;ρ (γιατί νιώθω πως κάνω διαφήμιση
    (Ε) Ξεκίνησε γυμναστική! Θα νιώθεις πολύ καλύτερα μετά το γυμναστήριο θα νιώθεις αναζωογονημένη και θα χασεις κιλά πιο εύκολα και πιο διασκεδαστικά!
    (ΣΤ) Μην μετράς θερμίδες για ότι τρως! στην αρχή θα δουλέψει υπέρ σου μετά θα σε οδηγήσει σε μια τρέλλα και θα χάσεις τον έλεγχο
    (Ζ) μην τρώς κάτι που έχει χαμηλες θερμιδες. τρώε κάτι που έχει πιο πολλές και είναι υγιεινό. Η υγεία είναι πρώτη!
    (Η) WEBMD μπες σ'αυτό το side εξερευνησε το. Θα σε βοηθησει! έχω τόσα πολλά να μοιραστώ μαζί σου τόσα πολλά τιπς, τόσα που τα έχω ξεχάσει! συμβαίνει σε κανένα αυτό; ... ή είμαι μόνη μου; Θα σου γράψω μόλις σκεφτώ ακόμη κάτι! και να θυμάσαι τρια πραγματα : ποτέ μην τα παρατάς- εσύ έχεις τον έλεγχο- δεν είσαι μόνη σου! Καλή επιτυχία

athena_Ky, το μήνυμά σου με γέμισε αισιοδοξία!
    Ο τρόπος που γράφεις με βοηθάει!

Όλα αυτά που γράφεις είναι σωστά! (νταξ, μόνο σομπρέ δεν έχω δοκιμάσει για να είμαι ειλικρινής, αλλά θα σ' εμπιστευτώ! :thumbup: )

Junior Member
    Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που βοήθησα !!! Καλό αγώνα όλα θα πάν καλάαα !!

Junior Member

Πιστεύω να σε βοηθήσω

Originally posted by karw poukamiso
    Καλησπέρα,

Έγραψα και πρίν αλλα μάλλον χάθηκε. Δεν ξέρω αν πρέπει ή αν έχω δικαιωμα να ανεβάσω τόπικ αλλα δεν ξέρω που αλλού να το γράψω..

Είμαι σε μια περίοδο που νιώθω χαμένη. Απο το δημοτικό αντιμετωπίζω πρόβλημα με το βάρος μου και απο τότε δεν εχω σταματήσει να ασχολούμαι με αυτό. Αποκορύφωμα ήταν το γυμνάσιο όπου έφτασα τα 97 κιλά, στο λύκειο ήμουν στα 78-80, και σόλο το πανεπιστημίο μεταξύ 85-88. Να πω ότι είμαι 25 ετών και εχω ύψος 170. Με τα πολλα απο το 2011 μεχρι το 2012 κατάφερα να φτάσω στα 77 κιλά , όμως απο το 2012 μέχρι τώρα τα πήρα και με το παραπάνω και τώρα είμαι ξανα 97 κιλά. Σαυτό συντέλεσαν απανωτές εξεταστικές και μια αλλαγη κατοικίας για μερικούς μήνες. Όλα αυτά τα χρόνια αλλα και τώρα εκανα προσπαθειες και με διαιτολόγους και μόνη, όποτε έχασα όμως κιλά ήταν σε περίοδο που προσπαθηςα μόνη μου. Το προβλημά μου τώρα ,και ο λόγος που νιώθω απελπισμένη είναι οτι δεν λειτουργεί τίποτα , σε θέμα ψυχολογίας.. Δηλαδη τους 2 τελευταιους μήνες που προσπαθω να τα χάσω , χανω 2 παίρνω 3.. Είτε ο διαιτολόγος με αφήνει ελευθερη ώστε να προσεχω είτε μου δίνει συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν δουλευει τίποτα.. Με την ελευθερία την πρώτη βδομαδά ενθουσιαζομαι και το κάνω, την δευτερη νιώθω οτι δεν έχει αποτέλεμα και ότι θα πρέπει να προσέξω σοβαρα αν θελω να χάσω αγχωνομαι και τρώώ χειρότερα.. Με το διαιτολόγιο νιώθω οτι ειμαι εγκλωβισμένη, γενικά εχω χάσει λίγο την μπάλα με αυτό.. Ακόμη , δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλα τα κιλά που πήρα τελευταία τα νιώθω πολύ βαρια (ναι δεν κανω πλακα :P), με πιάνουν δυσφορίες, απνοιες, και φουσκωνω με το παραμικρό που τρωω πχ 1 πιάτο φακι με λίγη φέτα.. Δεν ξέρω ειλικρινά τι να κανω..

Το ξέρω οτι δεν είστε διαιτολόγοι ή ψυχολόγοι ή τελος πάντων ειδικοί, αλλα ίσως κάποιος έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο και μπορεί να μου δώσει κάποιες ιδέες.. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Θα προσπαθήσω να συνεχίσω την προσπαθεία και να σας ενημερώνω..
    }
    το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.

Page 3 of 3 FirstFirst 123