Τί μαγειρεύουμε σήμερα? - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 9 FirstFirst ... 6789 LastLast
Results 106 to 120 of 132
    Senior Member
    Α κι εγω ομελέτα σήμερα(οχι ιδιαίτερα πρωτότυπο για μένα βέβαια ), 3 αυγά, 3 ασπράδια, λουκάνικο, τυρί, πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδι. Όνειρο!

Χθες φασολάδα με φέτα, αυτό είναι φαΐ!

Senior Member
    ποσο λαδι ομως παιδια για να μη κολλησει? Δεν το εχω το τηγανι καθολου.

Senior Member
    Κοιτα εμείς βάλαμε 3 αυγά με 1 κ.σ λάδι και δεν κολλησαν :/ (προφανώς και δεν το έφαγα όλο αυτο μόνη μου :P ). 1 κ.γ είναι για άμα βάλεις ένα αυγό μόνο, άντε δύο στην βαριά!

Senior Member
    ευχαριστω παιδια!!! Σημερα τοφου μιαμ μιαμ μου φαινεται θα το φαω για πρωινο! Λιγο υπομονη να βρασω κι ενα ρυζι μετα χιχι

Senior Member
    Τι είναι το τοφου;;;;

Senior Member
    http://www.tofu.gr/indian-tofu/ αυτο θα φαω σημερα αλλα δεν εχω αποφασισει με τι!

Senior Member
    Νόστιμο φαίνεται
    Εγώ για σήμερα ετοιμάζω μπιφτεκάκι κοτόπουλο με ραδίκια! Νομ νομ νομ!

Senior Member
    http://www.sintagespareas.gr/simboul...ons-about-tofu
    να τι ειναι το τοφου!

Senior Member
    το αρθρο ειναι σωστο, μονο ειναι ελλειπες, επρεπε να λεει οτι χαμηλης βιολογικης αξιας πρωτεινες πχ των οσπριων σε συνδιασμο με ψωμι/ρυζι/μακαρονι/πατατα δινουν πρωτεινες ισαξιες του κρεατος (χωρις ολα τα βλαβερα αυτου)

Senior Member
    Αν και είμαστε εκτός θέματος, μπορείς να εξηγήσεις πως συμβαίνει αυτό;

Senior Member
    ματζουράνα, μου άρεσε η συνταγή σου για τη λαχανοσουπα, αλλα, δεν εχω χύτρα!Γίνεται και χωρίς?

Senior Member
    Originally posted by filipparas
    Αν και είμαστε εκτός θέματος, μπορείς να εξηγήσεις πως συμβαίνει αυτό;
    αν θελεις να σου δωσω λινκ για τα αμινοξεα αυριο. Ουσιαστικα οι πρωτεινες που τρως σπανε σε αμινοξεα μετα. Εσυ καις δηλαδη αμινοξεα. Μονο το κρεας εχει ολα τα αμινοξεα (ανθρωπινο, ζωων). Και μονο το κινοα!
    Ετσι οταν ενας χορτοφαγος (που δεν τρωει δηλ κρεας) τρεφεται πρεπει μεσα στην ημερα να λαβει ολα τα αμινοξεα αλλα απο 2 πηγες, γιατι η 1 πηγη του δεν τα εχει ολα συνηθως! Ετσι πρεπει μεσα στην ημερα να εχεις φαει απο διαφορες ομαδες τροφων, που ετσι κι αλλιως γινεται. (ασε που οι χορτοφαγοι τρωνε αυγα γαλα τυρια που παλι εχουν πληρεις πρωτεινες γιατι ειναι ζωικα παραγωγα, αλλα υπαρχουν και οι αυστηρα χορτοφαγοι που δεν τρωνε τιποτε απο αυτα, οι λεγομενοι βιγκαν )
    Απλα το αρθρο δεν το τονιζει ουτε το αναλυει, αλλωστε ειχε αλλο σκοπο κι οχι αυτον.

Θα δω να σου δωσω καποιο λινκ αυριο, ειναι πολυ ενδιαφερον πως τις μερες που δεν τρως κρεας μπορεις να παιρνεις πληρεις πρωτεινες σα να εφαγες κρεας χωρις το λιπος του, τα αντιβιωτικα του κτλ κτλ και φυσικα χωρις αυγα και τυρι κτλ!

Senior Member
    http://www.athinorama.gr/umami/food/articles/?id=1665 δεν προλαβα να το διαβασω αλλα απο τον τιτλο πιστευω θα εξηγει τα αμινοξεα. Καλη νυχτα, καλο υπνο να εχουμε

Senior Member
    Thanks, ενδιαφέρον!

Senior Member
    δεν γραφει και τιποτα φοβερο αυτο, να δεις αναλυση με τα αμινοξεα να παθεις πλακα. Αλλα δεν το εχω το ηλεκτρονικο. Ειμαι του εντυπου εγω παιδι μου ! :P

Page 8 of 9 FirstFirst ... 6789 LastLast