Τί μαγειρεύουμε σήμερα? - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 9 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 132
  1. #46
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    672
    Τασο εγω την κανω μαζι με καστανο ρυζι παντα,2/3 περιπου ρυζι και 1/3 κινοα γιατι η γευση μονη της δεν μου αρεσει ενω μεσα στο ρυζι δεν την καταλαβαινεις καθολου!

    Την βαζω μαζι με το ρυζι μεσα σε ενα σουρωτηρι και την πλενω καλα,την αφηνω να στραγγισει απο τα νερα και μετα βαζω σε μια κατσαρολα ελαχιστο ελαιολαδο ενα κρεμμυδι,οτι μπαχαρικο σου αρεσει,το ρυζι και την κινοα και αφου τα γυρισω μεσα στο λαδι για λιγο,ριχνω ζεστο νερο τοσο οσο να σκεπαστουν και λιγο παραπανω,σκεπαζω με πετσετα και το καπακι της κατσαρολας καλα και αφηνω στο 1 να γινουν για περιπου 35-40 λεπτα.

    Ετσι γινεται πολυ σπυρωτο το ρυζι και νοστιμο και η κινοα δεν εχει καθολου ασχημη γευση,ομως μπορεις να την βρασεις και μονη της και αν σου αρεσει να την εχεις συνοδευτικο η να την προσθετεις σε σαλατες
    Τη βρισκεις σε βιολογικα και περιπου εχει 5 ευρω το πακετο

  2. #47
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    1,363
    Τι είναι η κινόα;;

  3. #48
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    672
    Ειναι σπορος με πολυ μεγαλη περιεκτικοτητα σε πρωτεινη.δες εδω για την κινοα περισσοτερα http://www.clickatlife.gr/diatrofi/story/17121

    και εδω εχει πολλες συνταγες http://www.sintagoulis.gr/tag/%CE%BA...BD%CF%8C%CE%B1

  4. #49
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    1,363
    Ευχαριστώ

  5. #50
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    2,392
    Forrty: ειναι φοβερη και μονη της, τη βαζεις σε σουπες αντι για ρυζακι, σε ρυζοτο αντι για ρυζι. Εχει ωραια γευση. Ολα αυτα του βιολογικαδικου θελουν αρκετα μπαχαρικα γιατι ρουφανε τη γευση τους.

    Τασο: σε βιολογικαδικο, δεν θυμαμαι αν εχω δει σε σουπερμαρκετ (Αθηνα). Δε θυμαμαι ποσο κοστιζει, θα δω στο επομενο πακετο και θα σου πω κι γω (νομιζω κατω απο 5 εχει εδω. Μοιαζει σε συμπεριφορα με το πεπονακι που βαζουμε στις σουπες, αμα μεινει μεσα απορροφα υγρα, σαν σφουγγαρι. Αν την κανεις σε ρυζοτο το ιδιο.

    Ειναι υδατανθρακας και μπορει να συνδιαστει πχ με οσπρια (οποτε και αυξανει ακομα περισσοτερο την πρωτεινη γιατι συνδιαζονται τα αμινοξεα τους και δινουν τελειες πρωτεινες - τα οσπρια μονα τους ειναι ελλειπεις)

    Οταν ειναι ετοιμη (νομιζω 15 λεπτα αρκουν απλο βρασιμο) το καταλαβαινεις γιατι γινεται διαφανη. Φοβερο τροφιμο. Την πρωτη φορα την κυνηγουσα στο σουρωτηρι (ειχα βαλει για μακαρονια κι αυτο ειναι μικροι κοκκοι κι εφευγε.......). Καλο ειναι να πλυθει σε σουρωτηρι που σουρωνουμε πχ την ψαροσουπα και ειναι πιο μικρες οι τρυπες. Ειναι μικρα μικρα μπιλακια!

  6. #51
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    2,392
    πατατες βραστες με milner και μουσταρδα. Δε μπορειτε να πειτε κουβεντα, εχω φαντασια!
    ΑΝ δε προκυψει καλυτερο φαγακι θα το βαλω το βραδυ μεσα σε πιτα και θα κανω βρωμικο με λαχανικα :P

  7. #52
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    1,363
    Αυτο ακούγεται νόστιμο!

  8. #53
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    491
    τωρα που λετε πατατες καμια ωραια συνταγη με πατατες εχετε?
    πατατες πχ γεμιστες στο φουρνο? ξερετε? εχω παρει εδω και καιρο και θα μου μουχλιασουν πρεπει να τις μαγειρεψω :smilegrin:

    επισης κατι αλλο ξερετε ποσες μερες κραταει ενα ληγμενο ψωμι του τοστ?
    το πηρα και ελιγε την επομενη μερα και φυσικα δεν εχω προλαβει να το φαω.. το λυπαμαι να το πεταξω
    εληγε 7/12
    δεν μας φτανουν ολα μας πουλανε και ληγμενα και δνε τ εχουν και πιο φθηνα :flaming:

  9. #54
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    1,363
    Μην το φας καλε! Πηγαινε το πισω με την αποδειξη αγοράς

  10. #55
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    491
    ουου καλα εισαι τωρα, δεν εχω ορεξη να τσακωθω μια φορα το χα κανει γτ την ειχα πατησει με μια κρεμα καραμελε ειχε ληξει 2 εβδομαδες και τις ακουσα κιολας μου λεγαν οτι την ειχα παρει και ρο και μαλακιεσ!
    να το πεταξω :grind: δεν κραταει ε?

  11. #56
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    2,392
    ειναι το γαμωτο, να αγοραζεις κατι να σου κρατησει εκτος ψυγειου πχ 15 μερες, σαν φρεσκο, και να ειναι ηδη ληγμενο. Μου τη δινει αυτο. Παντα το πρωτο που κοιταω ειναι αυτο

  12. #57
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    1,363
    Θέλω κάτι γρήγορο κι υγιεινό για αυριο γιατί δεν θα εχω πολύ χρόνο.... καμιά ιδέα;;;;

  13. #58
    Originally posted by Scarllet_D
    Θέλω κάτι γρήγορο κι υγιεινό για αυριο γιατί δεν θα εχω πολύ χρόνο.... καμιά ιδέα;;;;

    Ομελέτα με λαχανικά και ελάχιστο ελαιόλαδο; Πώς σου φαίνεται;

  14. #59
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    1,363
    Με λαχανικά ε; Χμ τι λαχανικά να βάλω μέσα;;;
    Καλό ακουγεται

  15. #60
    Originally posted by Scarllet_D
    Με λαχανικά ε; Χμ τι λαχανικά να βάλω μέσα;;;
    Καλό ακουγεται
    Σίγουρα ταιριάζει κρεμμύδι και πιπεριές αν έχεις..
    Μετά ανάλογα τα γούστα και τη διαθεσιμότητα, μπορείς να βάλεις ψιλοκομμένη ντομάτα, σκόρδο, κολοκύθι, μανιτάρια, μελιτζάνες... Γενικά δεν υπάρχει περιορισμός! Ό,τι σκεφτείς μπορείς να βάλεις, αρκεί να το τσιγαρίσεις πρώτα για να μαλακώσει και να το κόψεις ανάλογα (δηλαδή πχ η πιπεριά που θέλει κάποια ώρα να μαλακώσει, να την κόψεις σε πιο μικρά κομμάτια για να μαλακώσει πιο γρήγορα.)

    Συνήθως εγώ την κάνω με πολύ κρεμμύδι και πιπεριές και λίγη ντομάτα αν έχω.

Page 4 of 9 FirstFirst ... 23456 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •