φοβάμαι
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21

Thread: φοβάμαι

φοβάμαι

Γεια σας!είμαι καινούργια στο forum. Εδώ και μια εβδομάδα ξεκίνησα δίαιτα με γιατρό διαιτολόγο. Η λιπομέτρηση έδειξε γύρω στο 50% λιπος!!Βασικός μεταβολισμός 1010 θερμίδες!!Δεν κατάλαβα πώς έφτασα να είμαι τόσα κιλά.Ή μάλλον δεν ήθελα να καταλάβω. Οι τελευταίες εξετάσεις έδειξαν αυξημένο θυροειδή και αυτό σε συνδυασμό με το πρόβλημα του ευερέθιστου εντέρου ήταν το έναυσμα να πάω σε κάποιον ειδικό. Γιατί φοβήθηκα.Μόνο που δεν αισθάνομαι καθόλου δυνατή να το κάνω. Ξύπνησα το πρωί και αισθανόμουν Δυστυχισμένη. Γιατί έιναι πολλά τα κιλά. Γιατί θα χρειαστεί πολύς χρόνος. Γιατί δεν έχω μάθει να τρέφομαι με σαλάτες και φρούτα και με δυσκολεύει και πεινάω. Γιατί όλα τα αντιμετώπιζα με το φαγητό. Με τα γλυκά και με τα πατατακια. Γιατί φοβάμαι μια ζωή στέρησης για να έχω ένα σώμα φυσιολογικό. Και είναι τόσο περίεργο που φοβάμαι ότι δεν θα τα καταφέρω και δεν θα αντέξω, αντί να σκέφτομαι όλα όσα έχασα λόγω του βάρους μου, όλες τις προσβολές και τα μειονεκτικά συναισθήματα. Και γιατί κανένας από τον κύκλο μου δεν έχει ιδέα πώς είναι να αισθάνεσαι έτσι, πόσο δύσκολο είναι και πόσο σε καθορίζει. Αυτά. Ήθελα να τα πω.Αλλά "δεν μου έφυγε ένα βάρος".

Senior Member
    Με τέτοια ψυχολογία δεν πας πουθενα! Γιατι δεν προσπαθείς να πιεστείς να το δεις λιγάκι θετικά; Μην σκεφτεσαι πόσο δυσκολο είναι, αλλά ποσο καλα θα σε κανει να νιωσεις ενα αδύνατο σώμα Ασε που τα φρουτακια και τα λαχανικα ειναι πεντανοστιμα! Επισης μια σωστη διατροφη δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ στερητικη!!! Ισα ισα θα νιωθεις καλυτερα οσο περναει ο καιρός

Senior Member
    Ηρθες στο σωστο μερος, μπουκωνεσαι για να μη νιωθεις? Μα φυσικα δεν εισαι μονη.
    Για το μεταβολισμο σου, δεν ειμαι ειδικος αλλα μου φαινονται κι εμενα παρα πολυ λιγες για BMR (πως μετρησε το μεταβολισμο σου? με ποια μεθοδο?) Ο βασικος μεταβολικος ρυθμος ειναι αυτες που καις για να ζεις μονο, να αναπνεεις, χωρις να κανεις τιποτα.
    Με σωστη διατροφη, ασκησεις ενδυναμωσης με βαρη, θα χτισεις ενα μυικο συστημα που θα καιει περισσοτερο ακομα και οταν δε γυμναζεσαι. Αν κανεις χαζοδιαιτες η χωρις τη βοηθεια ειδικου τοτε κυνδινευεις να χασεις ακομα περισσοτερη μυικη μαζα, με αποτελεσμα την περαιτερω πτωση του μεταβολισμου σου.
    Αλλωστε το κακο με τις διαιτες, για ολους μας, ειναι ακριβως αυτο. Δεν ειναι ουτε ο χρονος που χανουμε πειραματιζομενοι ουτε τα γιουχαρισματα οτι ξαναπηραμε τα κιλα. Αυτο που εχει σημασια ειναι οτι καθε φορα που κανουμε γιογιο το βαρος μας ο μεταβολισμος μας τα πληρωνει.
    ξεχασα να σου πω καλωσηρθες και συγχαρητηρια που εκανες ολα αυτα. Η αρχη ειναι το ημισυ του παντος.

καλώς σας βρήκα.Οντως κάνω κυρίως καθιστική ζωή λόγω εργασίας(γραφείο πολλές ώρες) αλλά και λόγω ότι όσο αυξάνονται τα κιλά τόσο νοιώθω νωθρότητα.Και ναι,χρόνια κάνω δίαιτες -και τι δεν δοκίμασα- από τότε που ήμουν 57 κιλά στα 18 και τα θεωρούσα τραγικά πολλά.Ελπίζω ότι σιγά σιγά θα βρω τον τρόπο.Τώρα είμαι 35.Γιαυτό μου φάνηκε δύσκολο.Να αλλάξεις το πώς σκέφτεσαι και πώς αντιμετωπίζεις το άγχος.Δεν είναι τυχαίο ότι έχω πολλά ψυχοσωματικά προβλήματα(κρίσεις πανικού κλπ).Μου φάνηκαν βουνό.Το ότι ήρθα αντιμέτωπη με τον εαυτό μου που πρέπει να τον ξαναχτίσω μέσα-έξω.
    Οσον αφορά την μέθοδο μέτρησης του μεταβολισμού και του ποσοστού λίπους, μου έβαλε ηλεκτρόδια στο χέρι και στο πόδι.Δεν ξέρω- υπάρχουν κι άλλοι τρόποι?

Senior Member
    Εχεις σκεφτει καποιον ψυχολόγο;;;

Senior Member
    νομιζω επιβαλεται ο ψυχολογος, να το δεις πολυ σοβαρα, ειναι κριμα να υποφερεις, Δεν ξερω ακριβως τι ειναι οι κρισεις πανικου αλλα δε λυνονται μονες τους σιγουρα.

Με τα ηλεκτροδια ειναι της πλακας η μετρηση. Η κανονικη ειναι με μετρηση οξυγονου οπως δειχνει η εικονα εδω http://www.groupon.gr/deals/athens/Lifergo/19876431

γενικα μη μπερδευεσαι, βρες ενα καλο γιατρο και κανε οσα λεει, αν δε δεις αποτελεσμα πας σε αλλον. Μην ακους πολλους.

ναι το σκέφτομαι. Ισως να είναι η καλύτερη λύση.Αλλά δεν έχω πάρει ακόμα την απόφαση.Ισως χάνοντας μερικά κιλά να βελτιωθεί και η ψυχολογία μου.

Senior Member
    Απλά επειδή ανέφερες και κρίσεις πανικού το είπα!

ναι το κατάλαβα! ο ορισμός "κρίσεις πανικού" είναι καινούργιος για μένα. Παλιά το λέγαμε " έχεις αγχος" κάτι που είναι και αλήθεια βέβαια.Παρουσιάστηκαν όταν ήμουν πολύ μικρή.

Senior Member
    Χαλαρά κι όλα καλά θα πάνε Μην σκας και δες το πιο θετικά!

sparrow καλώς ήρθες!

Έχουμε βιώσει τα συναισθήματα που περιγράφεις οι περισσότεροι εδώ μέσα!

Μην στεναχωριέσαι καθόλου! Όλα θα τα καταφέρουμε και θα πετύχουμε αυτό που επιθυμούμε.

Να σου πω ότι αν ήμουν στα κιλά που είσαι θα έκανα πάρτυ για μια βδομάδα και θα έτρωγα και 2-3 τούρτες!!! :smilegrin:

Πέρα από την πλάκα, μην απογοητεύεσαι. Μην βλέπεις ότι ο στόχος είναι μακρινός. Σκέψου ότι θα είναι ένας ενδιαφέρον δρόμος να ακολουθήσεις, αυτός της απώλειας των κιλών σου και ταυτόχρονα θα μάθεις τις πραγματικές ανάγκες του οργανισμού σου στη διατροφή. Τα φρούτα και τα λαχανικά όσο θα τα προσθέτεις, σταδιακά θα σου ανεβάσουν τη διάθεση και θα νιώθεις μεγαλύτερη ενεργητικότητα!

Πάντα μα πάντα να προσπαθούμε να έχουμε θετική σκέψη.
    Όταν σκεφτόμαστε θετικά, τα πράγματα έρχονται θετικά (αποδεδειγμένο αυτό). :thumbup:

Senior Member
    Ο φόβος είναι μια πολύ ισχυρή κινητήριος δύναμη όπως έχει αποδειχθεί εδώ μέσα, αρκεί να σε κινητοποιήσει και να μη σε καθηλώσει.

Σήμερα,μάλλον θα "κλαφτώ" σε πολλά ποστ! :dork: Ο τίτλος "φοβάμαι" δείχνει ακριβώς τι αισθάνομαι.Νιώθω ότι πρέπει να μάθω να περπατάω από την αρχή.Ότι πρέπει να μάθω τα βασικά,γιατί δεν γνωρίζω καθόλου τον εαυτό μου.Αλλιώς,θα περάσει έτσι η ζωή μου και θα είμαι μια ζωή δυστυχισμένη.

Senior Member
    Originally posted by filipparas
    Ο φόβος είναι μια πολύ ισχυρή κινητήριος δύναμη όπως έχει αποδειχθεί εδώ μέσα, αρκεί να σε κινητοποιήσει και να μη σε καθηλώσει.
    αυτο! Φοβαμαι να ξεχειλωσω ακομα περισσοτερο για αυτο παλευω!

Senior Member
    Originally posted by lost in life
    Σήμερα,μάλλον θα "κλαφτώ" σε πολλά ποστ! :dork: Ο τίτλος "φοβάμαι" δείχνει ακριβώς τι αισθάνομαι.Νιώθω ότι πρέπει να μάθω να περπατάω από την αρχή.Ότι πρέπει να μάθω τα βασικά,γιατί δεν γνωρίζω καθόλου τον εαυτό μου.Αλλιώς,θα περάσει έτσι η ζωή μου και θα είμαι μια ζωή δυστυχισμένη.
    ε οχι και δυστηχισμενη, οι περισσοτερες αλλαζουν το σωμα τους στην εγγυμοσυνη η μετα απο αυτη. Θα επανελθουμε! :thumbup: Να φιλας και να αγγαλιαζεις το μπεμπε και θα νιωσεις θετικα, δε θα φοβασαι τιποτα πια!

Page 1 of 2 12 LastLast