Results 1 to 5 of 5
Thread: Εntact..
-
30-08-2008, 01:46 #1
Εntact..
Λαμβάνει κανείς σας το συγκεκριμένο φαρμακο για την κατάθλιψη?Όποιος έχει εμπειρία με το entact ας μου πεί δυο κουβέντες γιατί είμαι έτοιμος να το ξεκινήσω...
- 30-08-2008, 12:35 #2
Καλη σου μέρα.
Το entact είναι ακριβώς το ίδιο φάρμακο με το cipralex που παίρνω εγώ. Πρόκειται για την εσιταλοπράμη και ανήκει στα SSRI. Aν έχεις θέμα με άγχος που πηγάζει από την κατάθλιψη, ή το αντίθετο - δηλ η κατάθλιψή σου πηγάζει από την αγχώδη διαταραχή, τότε νομίζω πως είναι πολύ καλό. Εμένα για γενικευμένη αγχώδη διαταραχή με υποβόσκουσα κατάθλιψη με βοήθησε πολύ. Επειδή βέβαια όταν άρχισα την θεραπεία ήμουνα σε άσχημη κατάσταση με εξαιρετικές κρίσεις άγχους (όχι κρίσεις πανικού) και αυπνίες, μου το έδωσε με ένα ήπιο ηρεμιστικό για τον πρώτο μήνα, γιατί είναι πιθανό τις δύο πρώτες βδομάδες να σου αυξήσει το άγχος, (αν έχεις βέβαια τέτοιες εκδηλώσεις, απλώς υπέθεσα ότι για να σου έδωσε αυτό μάλλον έχεις, συγνώμη αν κάνω λάθος). Αυτά, ελπίζω να βοήθησα.
01-09-2008, 05:46 #3
Ειπα να κοιταξω αν υπαρχει κατι σχετικα με το εντακτ στο ιντερνετ γιατι αυτες τις μερες προσπαθω να το κοψω απο μονος μου - ξερω οτι δεν ειναι και οτι σοφοτερο να το επιχειρησω χωρις την γνωμη γιατρου. Ετσι βρηκα το φορουμ σημερα! Δεν μου δημιουργει καποιο προβλημα απλα δεν με εχει βοηθησει οσο θα ηθελα και γενικα εχω προβλημα με το να παιρνω φαρμακα και τετοιου ειδους και γενικα τα αποφευγω. Οταν το ξεκινησα (πριν απο δυο χρονια και κατι) μετα απο 4 μερες αρχισα να εχω τρομερη ναυτια, ενιωθα οτι δεν ειχα ισορροπια ακομα και οταν ξαπλωνα και σε συννενοηση με τον γιατρο που εβλεπα αντι να παιρνω τα 10mg ξεκινησα με 5 και σε ενα μηνα αρχισα τα 10. Απλα μειωθηκαν οι αρχικες παρενεργειες αλλα χρονικα μου πηρε περιπου μηνα και κατι να ειμαι οκ και τοτε ειδα βεβαια καποια βελτιωση σε σχεση με το αγχος και τους πανικους. Απο τοτε εμεινα στα 10 mg απο μονος μου.
Ειναι θεμα οργανισμου πιστευω το ποιες θα ειναι οι παρενεργειες και το ποσο μπορει να βοηθησει.
Ξερει καποιος στην αντιθετει περιπτωση, οταν το σταματαει καποιος τι αντιμετωπιζει απο συμπτωματα?
01-09-2008, 13:54 #4
water, γεια σου. Νομίζω ότι αν το κόψεις με σταδιακή μείωση, όπως και το άρχισες, δεν θα χεις πρόβλημα, αλλά πάντα είναι σωστό να συμβουλευόμαστε γιατρο για αυτα τα πράγματα.
04-11-2008, 17:58 #5
είχα πάρει αυτό για κάποιο διάστημα ,αλλά επέστρεψα στο παλιό μου φάρμακο γιατί σε μένα δεν δούλεψε καθόλου
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....