Φέτος στις γιορτές, ΧΑΝΟΥΜΕ!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 8 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 109
    Senior Member

Φέτος στις γιορτές, ΧΑΝΟΥΜΕ!!!

Ένας μήνας πριν τα Χριστούγεννα, σιγά σιγά μπαίνουμε σε εορταστικό κλίμα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάνει ποτέ προσπάθεια στη διάρκεια της γιορτινής περιόδου να συγκρατήσω τον εαυτό μου, πρώτη φορά που τα Χριστούγεννα θα με βρούν με ένα νέο τρόπο ζωής, πιο υγιεινό. Για μένα θα είναι ένα crash test, όπως φαντάζομαι και για τους περισσότερους. Γιατί ναι μεν όλο αυτό το χρόνο πέρασα Κ. Δευτέρα, τσικνοπέμπτη, Πάσχα αλλά αυτά είναι μια μέρα, άντε 2 το Πάσχα. Γιορτές, γενέθλια, εξόδους έχουμε μάθει πλέον να τα διαχειριζόμαστε και να τα βάζουμε στο πρόγραμμα μας ευτυχώς.

Τα Χριστούγεννα όμως είναι άλλο πράμα, τουλάχιστον τις 15 μέρες που είναι κλειστά τα σχολεία όσο και να προσπαθείς ν?αγιάσεις δε γίνεται? πιατέλες με κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες, σοκολατάκια όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, σε σπίτια, σε μαγαζιά, σε δουλειές, παντού κυριολεκτικά, συναντήσεις σε οικογενειακά και φιλικά σπιτια, βραδινές έξοδοι πολύ συχνές και φυσικά 4 τουλάχιστον γεύματα αμαρτωλά ?υποχρεωτικά?. Η μόνη περίοδος που ίσως να παρουσιάζει ανάλογες προκλήσεις είναι οι καλοκαιρινές διακοπές, όμως τότε οι πειρασμοί δεν είναι τόσο έντονοι αλλά και οι ευκαιρίες να ξεπληρώσουμε ?αμαρτίες ? με γυμναστική είναι ασύγκριτα περισσότερες

Έχω την εντύπωση ότι ο περισσότερος κόσμος, ακόμα και άτομα που προσέχουν γενικά πάντα, θεωρεί αναπόφευκτο να πάρεις βάρος αυτή τη περίοδο. Από 1-2 κιλά οι πιο συντηρητικοί έως και 4 ή περισσότερο οι πλέον απρόσεκτοι. Κάποιοι λίγοι μπορεί να καταφέρουν να παραμείνουν στο βάρος τους και φυσικά τους βγάζουμε το καπέλο. Εμείς όμως φέτος πάμε να κάνουμε τη διαφορά, φέτος στις 10 Ιανουαρίου βάζουμε στόχο να ζυγίζουμε λιγότερο απ?ότι στις 20 Δεκεμβρίου!!!

Πως θα το κάνουμε όμως αυτό;
    Η πιο απλή απάντηση θα ήταν να αγνοήσουμε ότι συμβαίνει γύρω μας και να συνεχίσουμε κανονικά το πρόγραμμα μας. Προσωπικά πιστεύω πως σε γενικές γραμμές θα μπορούσα να το κάνω αλλά επίσης πιστεύω πως δεν είναι ο σωστός τρόπος, δε νομίζω ότι αυτή η αντιμετώπιση και η στέρηση θα μας κάνει καλό μακροπρόθεσμα.

Η άλλη λύση είναι να βρούμε κάποιες στρατηγικές που θα μας βοηθήσουν να αισθανθούμε το εορταστικό κλίμα, να περάσουμε καλά κάνοντας αυτά που μας ευχαριστούν κάθε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μας, αλλά να μη ξεφύγουμε.

Προσωπικά έχω κάποιες ιδέες για να εφαρμόσω για τον εαυτό μου, κρατήστε ότι θεωρείτε χρήσιμο και προσθέστε τις ιδέες σας:

? Λέω όχι σε γλυκά και χριστουγεννιάτικα εδέσματα πριν τις 23/12 και μετά τις 2 ή 3 Ιανουαρίου, αυτόματα περιορίζω το διάστημα σε 10 από 20 μέρες και κάνω τη ζωή μου πιο απλή. Έτσι κι αλλιώς, για μένα τουλάχιστον, το εορταστικό κλίμα ατονεί αμέσως μετά τις τη Πρωτοχρονιά ενώ αν ξεκινήσω νωρίτερα από 22-23 με κουράζουν οι γιορτές μέχρι να τελειώσουν? Πριν και μετά ακολουθώ κανονικά το πρόγραμμα μου χωρίς υπερβολές.

? Αντίθετα, δίνω στον εαυτό μου δύο 24ωρα απόλυτης ελευθερίας όπου θα τρώω, θα πίνω και θα γλεντάω χωρίς 2η σκέψη. Από το απόγευμα της Παραμονής Χριστουγέννων θα ξεκινά το πρώτο και από το απόγευμα της Παραμονής Πρωτοχρονιάς το δεύτερο. Εκεί ξεφαντώνουμε,καναπεδάκια, γαλοπούλες, πίτες, σουφλέ, βασιλόπιτες, τούρτες, γλυκά,πότά, σαμπάνιες, τα πάντα όλα. Χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς τύψεις, όλοι αξίζουμε αυτές τις μέρες να περάσουμε όσο πιο καλά γίνεται. Και για μένα στη πραγματικότητα τα ?επίσημα? δείπνα αυτών των ημερών δεν είναι τόσο σημαντικά αλλά δε μπορώ να διανοηθώ ότι το πρωί(βλέπε μεσημέρι) της Πρωτοχρονιάς δε θα φάω 2 κομμάτια βασιλόπιτα με το γάλα μου.

? Δεν υπάρχει κανένας λόγος οπότε δεν υπάρχει σοβαρή αφορμή στο υπόλοιπο διάστημα να υποκύπτουμε στους πειρασμούς. ΟΚ, να φας ένα μελομακάρονο όταν πας μια επίσκεψη, φυσικά να δοκιμάσεις και τα μελομακάρονα της μαμάς ή της γιαγιάς αλλά δεν υπάρχει λόγος κάθε φορά που περνάς σε ακτίνα 10 μέτρων από τη πιατέλα να τσιμπάς και ένα. Όλα με μέτρο.

? Όσα γέυματα γίνονται σε φυσιολογικές συνθήκες δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να διαφέρουν από αυτά που θα τρώγαμε σε άλλη περίοδο. Προσωπικά για μένα θεωρώ ότι όλα τα πρωινά, σχεδόν όλα τα γεύματα και τα περισσότερα δείπνα θα μπορώ να τα διαμορφώσω ακριβώς όπως θέλω, και τα θέλω όπως τα έτρωγα όλο το χρόνο.

? Δεν είναι αναγκη κάθε μέρα να γυρίζουμε σπίτι τρεκλίζοντας, το κάναμε τόσα χρόνια και δε καταλάβαμε και πολλά. Πίνουμε ένα δυο ποτάκια, περνάμε καλά και επιστρέφουμε κύριοι σπίτι(το δικό μας ή ακόμα καλύτερα σε άλλο).

Και last but not least?

? Μπορεί να μη πάμε γυμναστήριο αυτή τη περίοδο όσο πάμε υπό άλλες συνθήκες, προσωπικά δε θα πάω καθόλου. Μπορεί να μη γυμναστούμε ούτε στο σπίτι ιδιαίτερα, δε πειράζει. Μπορούμε όμως πολύ εύκολα να συνδυάσουμε κάποιες εποχικές δραστηριότητες με ευκαιρίες να κινηθούμε. Μπορούμε να περπατήσουμε αρκετά κάνοντας ψώνια ή κοιτάζοντας βιτρίνες(ας παραλείψουμε τη ζεστή σοκολάτα ή το σάντουιτς που θα καταναλώναμε αμέσως μετά), μπορούμε να περπατήσουμε ένα βράδυ χαζεύοντας τους στολισμένους δρόμους, να επισκεφθούμε εκθέσεις που αυτή την εποχή είναι ενδιαφέρουσες και πολυάριθμες, να επισκεφτούμε ένα χριστουγεννιάτικο μπαζάρ και πάει λέγοντας? εγώ θα κάνω και πατινάζ σε αυτοσχέδιο παγοδρόμιο και γενικά αν προκύψει κάποια δραστηριότητα που απαιτεί και είναι διασκεδαστική λέω να τη δοκιμάσω αλλά ΟΚ, καταλαβαίνω ότι δεν είναι όλοι τόσο γραφικοί. Γενικά δε χάνουμε ευκαιρία να κινηθούμε, χρόνο οι περισσότεροι θα έχουμε πιο πολύ σε σχέση με το υπόλοιπο διάστημα, ας τον εκμεταλλευτούμε!!!

Πήρα την ιδέα να γράψω αυτό το κείμενο από 2 αντίστοιχα του ανθρώπου που με επηρέασε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στο ?ταξίδι? μου διαβάζοντας ανελλιπώς το blog του και έχοντας διαβάσει και το βιβλίο του, του Tom Venuto. Αυτός είναι λίγο πιο αυστηρός βέβαια αλλά εμείς δεν είμαστε bodybuilders, παραθέτω και τα λινκ(στα αγγλικά) σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται?
    http://www.burnthefat.com/holiday_survival_guide.html
    http://www.burnthefatblog.com/archiv...eight-gain.php

Αυτάαααα, έγραψα τις ασυναρτησίες μου, καιρός να γράψω και το στόχο μου. 10 Ιανουαρίου τουλάχιστον ένα κιλό πιο κάτω από τις 20 Δεκεμβρίου!!! Όποιος θέλει ακολουθεί!!!

Περιμένω τις ιδέες σας για το πώς θα βελτιώσουμε αυτά που σκέφτηκα εγώ, νέες ιδέες και φυσικά περιμένω συμμετοχές και στόχους!!!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Senior Member
    filipara μαζί σου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Στις 10 Ιανουαρίου θα ζυγίζουμε λιγότερο από τις 20 Δεκέμβρη έστω κ ένα κιλάκι!!!!!:roll::roll::roll::roll:

Senior Member
    είμαι και εγώ μαζί σας!! :thumbup: :thumbup:

ενα κιλάκι είναι τι στο καλό.. 4 μελομακάρονα και 3 κουραμπιέδες λιγότερο μπορώ να μην φάω..

και filipara διαβάζοντας τα παραπάνω με κάνει να σκέφτομαι πως πρέπει να είχες πολύ καλό βαθμό στην έκθεση..!!

Senior Member
    :thumbup::thumbup::thumbup::tumble:

Senior Member
    ΟΛΕ! εγω θα προσπαθησω, αν οχι λιγοτερο, τουλαχιστον τα ιδια. Κυριως γιατι εκανα τη εξυπναδα να παρω στενα ρουχα και μεχρι να βρω δουλεια, δεν υπαρχει δεκαρα για καινουρια ρουχα και ετσι και το παρακανω, θα κυκλοφορω με τις πιτζαμες.....

Senior Member
    Μαζί σας !!!:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:

Senior Member
    Couldnt agree more!! Ραντεβού στις 20 για τα ζυγίσματα

Senior Member
    Αν και τα εχω παρατησει εδω κ 2 περιπου μηνες, σκεφτομαι οτι πρεπει κ προσπαθω να ξαναμπω σε προγραμμα...υποσχομαι λοιπον να κανω οτι καλυερο μπορω για να ειμαι κ εγω -1κιλο στις 10 ιανουαριου

Member
    ρε παιδιά έχω μια απορία που ίσως είναι σχετική με το θέμα. Με αφορμή λοιπόν τη νηστεία που έχει ήδη ξεκινήσει έχω αντιληφθεί πως οι περισσότερες επιλογές για φαγητό έχουν να κάνουν με υδατάνθρακες. μέχρι στιγμής η διατροφή μου περιείχε (ας πούμε στο μεσημεριανό) μια μερίδα πρωτείνη, κάποιους λίγους υδατάνθρακες και σαλάτα. τώρα πέρα απο τα όσπρια, τι μπορείς να φας ως πρωτείνη; γτ με τόσους υδατάνθρακες μάλλον τα παίρνεις τα κιλάκια σου...

Senior Member
    Originally posted by lenaki__
    ρε παιδιά έχω μια απορία που ίσως είναι σχετική με το θέμα. Με αφορμή λοιπόν τη νηστεία που έχει ήδη ξεκινήσει έχω αντιληφθεί πως οι περισσότερες επιλογές για φαγητό έχουν να κάνουν με υδατάνθρακες. μέχρι στιγμής η διατροφή μου περιείχε (ας πούμε στο μεσημεριανό) μια μερίδα πρωτείνη, κάποιους λίγους υδατάνθρακες και σαλάτα. τώρα πέρα απο τα όσπρια, τι μπορείς να φας ως πρωτείνη; γτ με τόσους υδατάνθρακες μάλλον τα παίρνεις τα κιλάκια σου...
    χμμμ... γενικα δεν ξερω να σου πω πολλα, ομως επειδη εχω υπαρξει σε διαιτα με διαιτολογο σαρακοστη επαιζα καποιες μερες οσπρια, καποιες μερες λαδερα, καποιες μερες θαλασσινα κ λιγες μερες υδατανθρακες καθαρους πχ

*λαδερο με λιγο χταποδι βραστο και ψωμι
    *λαδερο(μεγαλυτερη δοση) με ψωμι
    *όσπριο με σαλατα και χταποδι βραστο
    *όσπριο(μεγαλυτερη δοση) και σαλατα
    *γαριδες ψητες με σαλατα και ψωμι
    *γαριδομακαροναδα με σαλατα
    *χταποδι κοκκινιστο με μακαρονακι κοφτο
    *ριζοτο με αναμεικτα θαλασσινα
    *καλαμαρακια στο φουρνο με ρυζι και σαλατα

γενικα αυτο που μου ειχε πει ειναι οτι θα αντικαταστησουμε το κρεας, το κοτοπουλο και το ψαρι με χταποδι,γαριδες, καλαμαρακια, μυδια και λοιπα θαλασσινα...
    α!κ επειδη εγω στον καφε βαζω γαλα αλλιως δεν τον πινω το θεωρουσα γελοιο να βαζω στον καφε κ κατα τ'αλλα να μην πινω, οποτε επινα ενα ποτηρι το πρωι κ ενα ποτηρι το βραδυ... επισης υπαρχει τυρι σογιας στο σουπερ μαρκετ, το οποιο ομως προσωπικα μου φαινεται ανουσιο να το παιρνουμε γτ σημασια δεν εχει το ζωικο αυτο καθ'αυτο αλλα η εγκρατεια κ η στερηση,ομως ξερω οτι σε περιοδο νηστειας το χρησιμοποιουν πολλοι

Senior Member
    Φιλιππε συμφωνω κ επαυξανω!!!

*καλυτερα μελομακαρονα απο κουραμπιεδες
    *να μαθουμε να λεμε OXI σε οσους προσπαθουν να μας μπουχτισουν για δικη τους ευχαριστηση!δεν χρειαζεται να δοκιμασουμε απο τους κουραμπιεδες ολου του σογιου κ πρεπει να φωναξουμε ενα βροντερο ΟΧΙ στη "θεια Λίτσα" που επιμενει να φαμε κ απο τα δικα της καλουδια κ ας εχουμε ηδη φαει αλλα 10 πριν!

Senior Member
    Εγω προσωπικα το ξερω απο τωρα οτι ουτε καν θα αγγιξω τα μελομακαρονα.Κουραμπιεδες ετσι και αλλιως ποτε δεν ετρωγα.Το θεωρω δικαιολογια οτι "α ειναι Χριστουγεννα πρεπει να φαμε ο,τι παχυντικο υπαρχει επειδη το επιτασσουν οι μερες".Θα φαω οπως τρωω και τωρα,δηλαδη πρωτεινη και σαλατιτσα και καθολου ζαχαρη.

Senior Member
    και εγω αστεροπη. Μαζι σου....δεν εχω και αλλες επιλογες εξαλλου....αλλιως θα κλαιω παλι το καλοκαιρι!!!!!
    Και του χρονου πρωτα ο Θεος , θα τα τσακισουμε!!!!:duh:

Senior Member
    filippe , φέτος μεσα στις γιορτες με βλέπω στο μαιευτηριο διότι με το καλό θα γεννήσουμε οπότε θα μείνω μακρυά από τους γιορτινούς πειρασμούς , στο κάτω κάτω αυτή η περίοδος φτιάχτηκε μάλλον για να σε βγάζει εκτός προγράμματος οπότε με βλέπω να τη βγάζω με τις αγγινάρες του νοσοκομείου που δεν θα τρώει η γυναίκα μου ...χαχαχαχαχαχαχα . όντως θα είναι ενδιαφέρουσα περίοδος. ΛΟΛ

Senior Member
    μ αρεσει που εχεις οργανωση φιλιππαρα κ στοχο!!! μπραβο!!!
    τ αλλα θα τα διαβασω εν καιρω

Page 1 of 8 123 ... LastLast