Results 1 to 6 of 6
Thread: βοηθεια
-
15-12-2013, 02:15 #1
βοηθεια
γεια σας! είμαι 21 χρονων..ηθελα σε πρωτη φαση να ρωτησω αν καποια από σας εχει καταφερει να μη σκέφτεται συνεχεια το φαγητο ,το σωμα του, θερμιδες κτλ..εννοω εάν περαν τ ν αδυνατησει κ ν νιωθει καλα με τον εαυτο της κτλ καταφερε ποτε να είναι πραγματικα καλα..να μη σκέφτεται τι πως ποσο θα φαει..να τρωει γιατι και όταν πειναει..
εγω 2α γυμνασιου ξεκινησα διαιτα και ειχα αδυνατησει πολύ και δε μ πηγαινε..εκανα εμετους δεν ετρωγα και τ σχετικα..ξαφνικα μια μερα εγινε τ μπαμ..ξεκινησα ν τρωω τεράστιες ποσοτητε φαγητού,εκανα κ παλι εμετο ,παχυνα φυσικα..από τοτε ολο ημουν μια πανω μια κατω στα κιλα μ..ποτε δεν καταφερα να ακολουθησω μια υγιεινη διαιτα για πολύ καιρο ειχα παντα ξεσπασματα..φανταζομαι ολες λιγο εως πολύ εχετε βρεθει σε παρομοια θεση με εμενα..παλια η αναγκη γ ν φαω ηταν τεραστια,με κατακυριευε..τωρα πια τ τελευταια 2 χρονια απλα είναι κατά καποιο τροπο μια διέξοδος για ν περναω χρονο μ τον εαυτο μ..καθομαι παραγγελνω τρωω και χαζευω στον υπολογιστη..δεν κανω πια συχνα εμετους,πολυ σπανια..θελω να σταματησει αυτό,ν βρω μια ισορροπια στη διατροφή μου,να χασω καποια κιλα..και μετα απλα να συνεχισω να ζω φυσιλογικα..βαρεθηκα ολη μ η ζωη να περιτριγυρίζεται από ένα τοσο ηλιθιο θεμα οσο τ φαγητο..θελω να τελειωσει ολο αυτό..τι μπορω να κανω?
- 15-12-2013, 02:35 #2
Καλησπέρα!
Σε καταλαβαίνω απόλυτα, παρόλο που δεν έχω βουλιμία αλλά υπερφαγία.
Για να λυθούν αυτά τα θέματα, πρέπει να κοιτάξουμε μέσα μας. Όσο και αν θέλουμε να ελέγξουμε την τροφή μας και την διατροφική μας συμπεριφορά, αν δεν λύσουμε το πρόβλημα το οποίο μας οδηγεί στο φαγητό, δεν θα καταφέρουμε τίποτα.
Πρέπει να δούμε μέσα μας, τί γίνεται μέσα στην ψυχούλα μας.
Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, καλό θα ήταν να επισκεφτείς έναν καλό ψυχολόγο να δουλέψετε πάνω στα θέματα τα οποία κρύβονται πίσω από τη βουλιμία σου (το ποιά είναι αυτά τα θέματα, σε περίπτωση που δεν τα γνωρίζεις, θα τα βρείτε με τον ειδικό). Αν πάλι είναι δύσκολο να πας σε ψυχολόγο (όπως για τους περισσότερους από εμάς στις εποχές που βρισκόμαστε), μπορείς να διαβάσεις κάποια βιβλία αυτοβοήθειας (θέλει λίγο ψάξιμο βέβαια να βρεις αυτό που θα σου κάνει "κλικ") και να βοηθηθείς από εκεί. Επίσης υπάρχουν και κέντρα διατροφικών διαταραχών όπου βοηθούν άτομα με διατροφικά προβλήματα και μάλιστα νομίζω υπήρχαν και δωρεάν (ή με μικρό αντίτιμο) απ' ότι έχω ακούσει. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα.
Εύχομαι καλή επιτυχία να έχεις!
15-12-2013, 03:25 #3
σ ευχαριστω πολύ..δεν ξερω καν αν εχω βουλιμια πια..εμετους κανω πολύ σπανια..τρωω όταν βαριέμαι κ είμαι μονη σπιτι,η όταν θελω να τιμωρησω τον εαυτο μου,η όταν θελω ν επιβραβευσω τον εαυτο μου..γενικα είναι μια καθαρα συναισθηματικα εξαρτωμενη πραξη και νομιζω το καταλαβαίνεις αυτό..είμαι φοιτητρια σε άλλη πολη, οποτε μαλλον οικονομικα μ είναι δυσκολο για ψυχολογο..τα βιβλια αυτοβοηθειας βοηθουν οντως ή είναι τυπου κλισε συμβουλες που βρισκει κανεις εάν ψαξει και στο διαδικτυο??
15-12-2013, 12:01 #4
Εισαι πολυ μικρη για να παιρνεις τοσο μεγαλα ρισκα να βοηθησεις μονη τον εαυτο σου, δοκιμασε πρωτα να επισκεφτεις ενα διατροφολογο για αρχη, αν δεις οτι οταν εισαι χορτατη απο σωστες τροφες εχεις ακομα μεγαλη συναισθηματικη πεινα ψαχνεσαι περαιτερω.........
15-12-2013, 16:41 #5
Originally posted by jasmin-sli
σ ευχαριστω πολύ..δεν ξερω καν αν εχω βουλιμια πια..εμετους κανω πολύ σπανια..τρωω όταν βαριέμαι κ είμαι μονη σπιτι,η όταν θελω να τιμωρησω τον εαυτο μου,η όταν θελω ν επιβραβευσω τον εαυτο μου..γενικα είναι μια καθαρα συναισθηματικα εξαρτωμενη πραξη και νομιζω το καταλαβαίνεις αυτό..είμαι φοιτητρια σε άλλη πολη, οποτε μαλλον οικονομικα μ είναι δυσκολο για ψυχολογο..τα βιβλια αυτοβοηθειας βοηθουν οντως ή είναι τυπου κλισε συμβουλες που βρισκει κανεις εάν ψαξει και στο διαδικτυο??
Τα δύο βιβλία που εμένα με βοήθησαν πολύ είναι τα: "Μεταμορφώστε τη ζωή σας" και "Η Δύναμη είναι μέσα σου" της Louise Hay. Είχα διαβάσει και βιβλία με κλισέ συμβουλές, αλλά δεν με βοήθησαν. Τα δύο αυτά που σου λέω καμιά κλισέ συμβουλή δεν έχουν, αντίθετα μπαίνουν βαθειά μέσα στην ανθρώπινη ψυχολογία. Ένα site που έχει το πρώτο βιβλίο σε pdf είναι αυτό: http://www.scribd.com/doc/169041582/
Δες αν σου λέει κάτι.
Το επόμενο link δείχνει ένα απόσπασμα από ένα τρίτο βιβλίο της ίδιας συγγραφέως που δείχνει γιατί τρώμε πολύ.
http://mybellavista.wordpress.com/ta...1%CE%BF%CF%82/
Πρέπει να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα με το πολύ φαγητό είναι ψυχολογικής φύσεως θέμα. Καλοί βεβαίως είναι και οι διαιτολόγοι, όμως μας λένε πράγματα τα οποία μπορούμε πολύ εύκολα να βρούμε στο διαδίκτυο πια. Αν θέλεις να έχεις ένα πρόγραμμα και να μάθεις μερικά τρικς, μπορείς να βρεις έναν καλό διαιτολόγο και θα σε βοηθήσει. Όμως αυτός δεν θα καταπολεμήσει την αιτία που σε κάνει να τρως. Γι' αυτό πρέπει να δούμε βαθειά μέσα μας.
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος δωρεάν ψυχολόγος από τον δήμο στον οποίο είσαι να απευθυνθείς. Εγώ πάντως βοηθήθηκα από αυτά τα δύο βιβλία (και θέλω να αγοράσω σιγά σιγά και τα υπόλοιπα αυτής της συγγραφέως) και όχι από τα 3-4 χρόνια που έκανα ψυχοθεραπεία. Άλλοι βέβαια σώθηκαν από ψυχοθεραπεία..
Είναι τί θα κάνει κλικ στον καθέναν.
16-12-2013, 03:11 #6
Σας ευχαριστω πολύ για τις συμβουλες σας!θα ξεκινησω από αυτά τα βιβλια και θα δω πως θα παει!
Χειμωνάκηδες vs Καλοκαιράκηδες
23-06-2025, 15:16 in Με καφέ και συμπάθεια....