Results 16 to 30 of 30
Thread: pilates : Να ξεκινησω??
-
09-01-2014, 10:06 #16
Ευχαριστω πολυ Σισυ!
- 09-01-2014, 10:27 #17
Τίποτα καλέ! :blush:
09-01-2014, 19:24 #18
Το πιλάτες είναι μία καταπληκτική γυμναστική, που βοηθά κυρίως σε μυοσκελετικά προβλήματα και δευτερευόντως σε απώλεια βάρους. Οι θερμίδες που καίγονται είναι ελάχιστες. Αλλά έχει έντονη μυική καταπόνηση, άρα έχεις άμεση σύσφιξη. Δεν ιδρώνεις καθόλου. Δηλαδή, πρόκειται για στατική γυμναστική, που δεν έχει σχέση με χοροπηδήματα.
Έχω κάνει κατά καιρούς, τόσο με μηχανήματα, όσο και σε γυμναστήριο. Είναι πολύ καλό για μας, που δε μας πολυαρέσει η γυμναστική. Είναι το τέλειο είδος γυμναστικής, για αρχή. Και νιώθεις πως κάνεις πράγματα για σένα, αφού πιάνεσαι μετά, αλλά παράλληλα δεν ιδρώνεις, δε χτυπιέσαι, δεν ταλαιπωρείσαι.
Θα σου έλεγα να ρωτήσεις γιατρό, λόγω του αυχενικού και της πλάτης σου. Μπορεί να επιβαρύνεις την κατάσταση. Και, οπωσδήποτε, να ξεκινήσεις με καθοδήγηση γυμναστή. Κατά τα άλλα, θα στο συνιστούσα ανεπιφύλακτα!
10-01-2014, 10:27 #19
Αva thanks!
Με καλυψες και συμφωνω επισηςκαι με τον τροπο με τον οποιο θετεις την απαντηση σου!
23-01-2014, 13:52 #20
Μετα απο 3 μήνες που απλά πηγαινα 3 φορες τη βδομάδα απο 1 ώρα τη φορά είχα χάσει 3 κιλά. Χωρίς δίαιτα, με τις βόλτες, τα ποτά μου, τα πάντα. Το συγκλονιστικό ήταν ότι όλοι αναρωτιούνταν πόσα κιλά είχα χάσει. Το Pilates αυτό που κάνει ειναι να σου φτιάχνει την κορμοστασιά. Δείχνω σαν να είμαι πολύ λιγότερα κιλά απο οσο είμαι. Τώρα θα ξεκινήσω και αερόβια άσκηση και λίγο προσεκτικότερη διατροφή για να χάσω και κανένα κιλό παραπάνω. :bisou:
23-01-2014, 19:11 #21
Κι εγώ θέλω μόλις πέσω απο τα 100 να ξεκινησω πιλάτες
24-01-2014, 09:47 #22
Giotaki πολυ χρησιμα οσα λες! Ενθαρρυντικα!!!
Λες εχασες 3 κιλα, -σε 3 μηνες- μηπως αυτο εχει να κανει και εν γενει με το συνολο των κιλων του καθε ατομου? Εννοω, εγω πχ που ειμαι 80 κιλα, μπορει να χασω σε σχεση με καποιον που ειναι ισως περισσοτερα κιλα απο μενα, λιγοτερα απο 3, η περισσοτερα απο 3. Δεν ξερω αν καταλαβες πως το λεω.Εσυ ποσα κιλα ησουν οταν εκανες πιλατες κι ειδες αυτο το αποτελεσμα?
28-01-2014, 11:16 #23
Εγώ ξεκίνησα 70 κιλα και εφτασα 67. Αλλά τα ιδανικά μου κιλά είναι τα 58 οπότε για μένα είναι μεγάλη διαφορά χωρίς δίαιτα τα 3.
29-01-2014, 12:17 #24
Giotaki, πολυ ενθαρρυντικο το αποτελεσμα και μαλιστα χωρις να προσεχεις τη διατροφη...Δλδ αμα την προσεχεις, φαντασου τι εχει να γινει!! Ουαου! Πολυ καλο!:roll: Ευχαριστω!
29-01-2014, 12:52 #25
Λενε οτι οι πιλατες ειναι η πλεον θαυματουργη μεθοδος αδυνατισματος...
και εγω θα ξεκινησω απο 1 Φεβρουαριου!!!!
05-02-2014, 00:30 #26
Ως παλιά στο πιλάτες, οφείλω να διευκρινίσω κάτι. Δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος.
Ίσως επικουρικά μας κάνει να ενδιαφερθούμε περισσότερο για το σώμα μας. Όταν καλούμαστε να φορέσουμε φόρμες και να πάμε στο γυμναστήριο κάποιες φορές την εβδομάδα, όπου θα πρέπει να είμαστε και ανάλαφρες, τότε ίσως σκεφτούμε το πόσο και τι ακριβώς τρώμε. Αλλά από μόνο του όχι, δεν καίει θερμίδες, δε συστήνεται καν για αδυνάτισμα. Αυτό στο οποίο βοηθά πραγματικά είναι στο να φαινόμαστε πιο κομψές, λόγω σωστής στάσης σώματος.
Επίσης, θέλω να επιστήσω την προσοχή στις κακώσεις. Τα τελευταία δύο χρόνια παρουσίασα θέμα με τη μέση μου. Ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση παθαίνω λουμπάγκο και μένω στον τόπο. Τώρα σταμάτησα το πιλάτες, γιατί έπαθα λουμπάγκο μέσα σε λίγους μήνες δύο φορές. Μιλάμε για άσχημη κατάσταση, ξαπλώθηκα κανονικά. Τι καινούριο έκανα; Πιλάτες. Όχι πέρσοναλ, αλλά σε τμήμα, δηλαδή χωρίς προσωπική επιτήρηση. Άρα, έχω και την απάντηση.
Ξέρω πως δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να έχουμε τον προσωπικό μας γυμναστή, ώστε να επιβλέπει την παραμικρή μας κίνηση. Αυτό που λέω είναι προσοχή. Με το που θα αντιληφθούμε το παραμικρό στο σώμα μας, λόγω άθλησης, ας μην το αγνοήσουμε. Δεν είναι κάτι που θα το δούμε πεισματικά, τύπου θα προσπαθήσω και θα την κάνω σωστά την άσκηση. Επειδή μιλάμε για έντονη και στοχευμένη άθληση, πρέπει να προσέχουμε διπλά και να μην αγνοούμε τα προειδοποιητικά σήματα που μας δίνει το ίδιο μας το κορμί.
05-02-2014, 12:37 #27
Ava μου ήθελα να σε ρωτήσω μερικά πράγματα, μιας και είσαι παλιά!
την Παρασκευή μπαίνω για χειρουργείο. Θα κάνω γαστρικό μανίκι. Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας του βάρους δεν γυμναζόμουν συστηματικά αλλά έχω κάνει πολλά χρόνια μπαλέτο (μέχρι τα 17 μου) και αρκετά χρόνια αερόβια άσκηση. Θα βοήθαγε στην σύσφιξη του δέρματος να αρχίσω πιλάτες μόλις μου το επιτρέψει ο γιατρός; Δεν με ενδιαφέρει να δω φυσικά τρομερά αποτελέσματα, αλλά αν είναι πιο οφέλιμο, προτιμώ να κάνω στοχευμένο από το να χτυπιέμαι στα αερόβια προγράμματα που παλιότερα εξαιτίας του βάρους μου είχαν προκαλέσει τραυματισμούς στα γόνατα.
Ευχαριστώ πολύ.
05-02-2014, 18:44 #28
Εγω που έχω ήδη μανικωθει σκοπεύω για την συσφιξη να αρχισω πιλάτες μολις μου το επιτρέψει ο γιατρός. Επίσης εχω κάνει κι εγώ αρκετά χρόνια μπαλέτο, κι εχω θεμα με το ένα γόνατο οπότε νομιζω πως είμαστε στην ιδια κατασταση!^^ Θα στο προτεινα ανεπιφύλακτα!
05-02-2014, 19:30 #29
εννοειται πως το pilates δεν εχει σκοπό το αδυνατισμα. το οτι σου φτιάχνει ομως την κορμοστασιά και σφιγγει το σωμα χωρίς να ιδρωνεις σαν γουρούνι και χωρις να σου κοβεται η ανάσα καθε λίγο (όπως ΕΓΩ παθαίνω στο aerobic) ειναι πολυ σημαντικά. κανω ποδήλατο, διάδρομο, ελλειπτικό για αερόβια και πάω κυρία στην αίθουσα και σφιγγω το κορμι μου
επίσης μπορείς να ενημερώσεις την γυμνάστρια που έχεις προβλημα κ να σου τροποποιησει τις ασκήσεις. τελος το πιο σημαντικό όλων είναι οτι το pilates βοηθα στην ενδυνάμωση κυρίως του κορμου (βλέπε μέση) εφόσον κάνεις τις ασκήσεις εδάφους, στην προκειμένη, σωστά, δηλαδη η γυμνάστρια δίνει σωστές οδηγίες, επιτηρεί κ διορθώνει. και φυσικα να μαθουμε με τον καιρό μέχρι που μας παίρνει να πουσάρουμε το σωμα μας, γιατι αν δεν κοντρολάρουμε αυτό οτι άσκηση και να κάνουμε κακό θα προκαλούμε στο κορμι μας.
05-02-2014, 20:28 #30
Καταρχήν, Νατάσα μου, να σου ευχηθώ να πάνε όλα κατ' ευχήν! Με το καλό να προχωρήσεις στο βήμα, που θα αλλάξει τη ζωή σου.
Οι γιατροί, μόλις ολοκληρωθεί η ανάρρωση σε σπρώχνουν στην άθληση. Θα τον ρωτήσεις φυσικά το γιατρό σου, αλλά θα δεις που θα σε παροτρύνει. Το πιλάτες, επειδή είναι μία φαινομενικά ήρεμη γυμναστική, θα σε βοηθήσει στην αρχή, που θα έχεις πλεόνασμα βάρους. Αλλά είπαμε: Προσοχή σε μέση και αυχένα. Μπορεί να μην ιδρώνεις, μπορεί να μην αισθάνεσαι τίποτα την ώρα που γυμνάζεσαι, αλλά κάποια στιγμή, στα καλά καθούμενα, ίσως ακούσεις ένα κρακ στη μέση σου και αυτό ήταν! Όλα αυτά, επειδή ζοριζόσουν μεν, αλλά επέμενες να ολοκληρώσεις όλες τις επαναλήψεις. Ναι, λοιπόν, αλλά με μεγάλη προσοχή και κατόπιν οδηγιών γιατρού.
Προς το παρόν εστίασε στη μεθαυριανή μέρα. Καλή, καλή σου επιτυχία!
Unlock Peak Performance with Sildenafil 100 mg — Trusted ED...
05-05-2025, 13:23 in Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα