Results 1 to 4 of 4
Thread: Προσωπική Πρόκληση!
-
05-02-2014, 01:19 #1
Προσωπική Πρόκληση!
Καλησπέρα σας!
Χθες το πρωί (03/02/2014), σκέφτηκα να δώσω στον εαυτό μου μια πρόκληση:
για 45 ημέρες (1,5 μήνα) να τρώω τροφές που μου κάνουν μόνο καλό,
και να καταφέρω να είμαι "καθαρή" από επεξεργασμένους υδατάνθρακες.
Δεν το έχω πετύχει αυτό ποτέ στο παρελθόν,
ακόμα και προσπάθεια να έκανα, το 1 γλυκό την εβδομάδα το έτρωγα.
Θέλω όμως να τεστάρω τον εαυτό μου. Γιατί ένας τρόπος διατροφής χωρίς επεξεργασμένους υδατάνθρακες, πιστεύω ότι είναι ο σωστός και φυσιολογικός τρόπος διατροφής.
Σε συζητήσεις στο φόρουμ, διαπίστωσα ότι μερικά μέλη (ελάχιστα) το έχουν πετύχει αυτό, και για να είμαι ειλικρινής ζήλεψα! :starhit: Θέλω κι εγώ να το καταφέρω!
Οπότε ξεκινάω κανονικά αυτήν την πρόκληση και ευχηθείτε μου καλή επιτυχία! :thumbup:
Χθες και σήμερα τα κατάφερα!
Μέχρι τις 19 Μαρτίου (που είναι και η επίσημη λήξη της πρόκλησης :yes: ) μου μένουν ακόμα 43 ημέρες.
Είμαι η Μαντζουράνα και είμαι "καθαρή" εδώ και 2 μέρες!!! :smilegrin:
:smug:
Αν έχετε και εσείς δικές σας Προσωπικές Προκλήσεις, πείτε το!
Να δίνουμε δύναμη ο ένας στον άλλο για να τα πετύχουμε όλα! :thumbup:
- 05-02-2014, 08:31 #2
σου ευχομαι καλη επιτυχια μαντζουρανα μου
εγω τι προσωπικη προκληση να βαλω που ιεμαι πανω στην εξεταστικη και μονη μου και με το ζορι μαγειρευω?? ολο βλακειες τρωω αν και το παλευω να μην τρωω οτι και οτι αλλα συχνα απογοητευομαι..
05-02-2014, 10:42 #3
Ματζουρανα μου γεια σου!
Μια ερωτηση εχω για σενα
Πιστευεις αληθεια οτι το ενα γλυκο που ετρωγες την εβδομαδα ειναι η αιτια για τα εξτρα κιλα?
Σκεψου το εις βαθος ...Φερε στο νου σου καποιες μερες μες στη βδομαδα, τι τρως γενικα ..
Αληθεια, καταγραφεις σε καθημερινη βαση τα οσα τρως?Αν οχι θα σε συμβουλευα να το κανεις.
Θα τα ξαναπουμε!
05-02-2014, 12:42 #4
Καλημέρα σας κορίτσια!
Originally posted by aiglh!
σου ευχομαι καλη επιτυχια μαντζουρανα μου
εγω τι προσωπικη προκληση να βαλω που ιεμαι πανω στην εξεταστικη και μονη μου και με το ζορι μαγειρευω?? ολο βλακειες τρωω αν και το παλευω να μην τρωω οτι και οτι αλλα συχνα απογοητευομαι..
Στην εξεταστική, εννοείται δεν μπορούμε να έχουμε πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό μας,
καθώς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στα μαθήματα που δίνουμε.
Μπορείς απλά να προσέχεις λίγο (όπως κάνεις ήδη),
και όταν με το καλό τελειώσει η εξεταστική, θέτεις πιο υψηλούς στόχους!
Originally posted by chrys
Ματζουρανα μου γεια σου!
Μια ερωτηση εχω για σενα
Πιστευεις αληθεια οτι το ενα γλυκο που ετρωγες την εβδομαδα ειναι η αιτια για τα εξτρα κιλα?
Σκεψου το εις βαθος ...Φερε στο νου σου καποιες μερες μες στη βδομαδα, τι τρως γενικα ..
Αληθεια, καταγραφεις σε καθημερινη βαση τα οσα τρως?Αν οχι θα σε συμβουλευα να το κανεις.
Θα τα ξαναπουμε!
Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που μου γράφεις!
Κάνω καταγραφές καθημερινά εδώ και μερικούς μήνες.
Σίγουρα δεν είναι το 1 γλυκό την εβδομάδα αυτό που μου προσθέτει κιλά.
Όμως είναι τα μεγάλα υπερφαγικά που κάνω συνήθως την επόμενη μέρα από την ημέρα που θα φάω το 1 αυτό κανονικό γλυκό.
Δεν ξέρω αν είναι συμπτωματικό όλο αυτό ή αν ευθύνεται το 1 αυτό γλυκό.
Μπορεί ο παράγοντας να είναι οργανικός (σε μικρότερο βαθμό) με τον κύκλο της γλυκόζης,
ή να είναι ψυχολογικός (σε μεγαλύτερο βαθμό), χωρίς να έχω καταλάβει ακριβώς την σύνδεση την ψυχολογική.
Τέλος πάντων.
Καταλαβαίνω ότι το να καταργήσω εντελώς τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες είναι ανέφικτο στην εποχή που ζούμε (δυστυχώς),
όμως θα προσπαθήσω γι' αυτόν τον 1,5 μήνα και να δούμε πώς θα πάει.
Βασικά θέλω να δω αν οργανικά θα νιώθω καλύτερα με την διατροφή αυτή,
μιας και έχω ακούσει άτομα που τα έχουν καταφέρει,
ότι είναι πιο ενεργητικά, δεν κουράζονται εύκολα και γενικότερα νιώθουν μια γενικότερη "ευεξία".
Θέλω να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι αν όντως ισχύει αυτό και για μένα αφ' ενός,
και αφετέρου, θέλω να δω την επίδραση στην ψυχολογία μου.
Έχω δει ότι τις περιόδους που τρέφομαι σωστά αναδύονται στην επιφάνεια πιο εύκολα θέματα δικά μου ψυχολογικά,
κάτι που με βοηθάει να τα καταλάβω, να τα αναλύσω όσο μπορώ και ίσως να ξεκινήσω και την λύση τους αν αυτό γίνεται.
Οπότε όλο αυτό θα είναι ενός είδους "πείραμα" για μένα.
Θα δούμε αν το καταφέρω και ποια θα είναι τα συμπεράσματά μου!
Πώς;
14-06-2025, 02:52 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία