Results 16 to 30 of 66
-
03-01-2014, 00:42 #16
- Join Date
- Jul 2013
- Posts
- 1,363
Όσο για το μέλι έχουμε δικό μας, μας στέλνουν απο το χωριο
- 03-01-2014, 13:22 #17
- Join Date
- Mar 2009
- Posts
- 407
Ματζουρανα μου συμφωνω με οσα λες...δυστυχως ετσι ειναι, 20 ευρω και...αντιο σας!
03-01-2014, 13:43 #18
- Join Date
- May 2012
- Location
- Ιωάννινα
- Posts
- 481
Χρύσα ότι μπορείς κάνε. Αν μπορείς να ζυγίζεις το φαγητό σου, έχει καλώς.
Αν όχι, σημείωσε τι ακριβώς έφαγες αναλυτικότατα για 1 βδομάδα.
Επίσης θέλω να σημειώσεις αν κάνεις οποιαδήποτε γυμναστική, πχ, περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο.
Σκάρλετ, δοικίμασε ταχίνι Παγγαίου, Κομοτηνής ή Δράμας. Δεν έχει καμία σχέση με του εμπορίου. Αν μπορείς ακόμη καλύτερα φτιάξε μόνη σου κάτι αντίστοιχο ως εξής:
Υλικά
Λίγο Αλάτι, Θρούμπι, Ρίγανη
Ελαιόλαδο Εξαιρετικά παρθένο και να έχει βγει με μηχανικές μεθόδους - 200γρ
Θρυμματισμένα Σπόρια Κάνναβις - 100γρ
Λιναρόσπορος - 100γρ
Σησάμι Ολικής - 500γρ
Προετοιμασία Και Παρατηρήσεις
Ψήνεις το σησάμι και το λιναρόσπορο σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά περίπου, ανακατεύεις που και που.
Ρίχνεις πλην του ελαιόλαδου τα υλικά σε καλό μύλο και τα αλέθεις για 2,3 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνεις σιγά σιγά το λάδι κι αλέθεις σε μέτρια ταχύτητα για όση ώρα χρειαστεί μέχρι να γίνει ένας ρευστός πολτός.
Το μείγμα είναι αρκετά ζεστό λόγω της τριβής.΄Όταν κρυώσει θα είναι κάπως πιο παχύρευστο.
03-01-2014, 17:09 #19
- Join Date
- Mar 2009
- Posts
- 407
Δλδ Γιωργο, να σου γραφω πχ σε εβδομαδιαια βαση τι εφαγα και ποσο ασκηθηκα? Με συγχωρεις, δεν εχω ακομη καταλαβει με ποιον τροπο θα ηθελες να βοηθησεις. Ας υποθεσουμε οτι κανω αυτο που λες, μετα? Η συνεχεια? Χιλια συγγνωμη, εχω μπερδευτει...
uzzled:
03-01-2014, 18:30 #20
- Join Date
- May 2012
- Location
- Ιωάννινα
- Posts
- 481
Originally posted by chrys
Δλδ Γιωργο, να σου γραφω πχ σε εβδομαδιαια βαση τι εφαγα και ποσο ασκηθηκα? Με συγχωρεις, δεν εχω ακομη καταλαβει με ποιον τροπο θα ηθελες να βοηθησεις. Ας υποθεσουμε οτι κανω αυτο που λες, μετα? Η συνεχεια? Χιλια συγγνωμη, εχω μπερδευτει...uzzled:
Με 1 μέρα δε θα βγει συμπέρασμα ενώ σε βάθος 1 εβδομάδας θα δούμε τι δεν πάει καλά. Μετά θα σε συμβουλέψω τί να αλλάξεις!
Δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη, κουβέντα κάνουμε.
Ελπίζω να σε ξεμπέρδεψα!
03-01-2014, 18:50 #21
- Join Date
- Jul 2013
- Posts
- 1,363
Οκ Γιώργο θα το δοκιμασω
Είμαι ανοιχτή σε νέες γεύσεις! ^_^
04-01-2014, 20:23 #22
- Join Date
- Mar 2009
- Posts
- 407
Ok Γιωργο, θα το κανω οπως λες! Ομως αυτες τις μερες δεν προσεχω τη διατροφη, καθοτι ειχα στερηθει καποια πραγματα για λιγο καιρο, και τωρα-και με τη δικαιιολογια των γιορτων!- ειπα να ξεδωσω λιγο...
Οταν ξεκινησω απο το τελος της ερχομενης βδομαδας και εμτα, θα σου κανω καταγραφη!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!
04-01-2014, 20:33 #23
- Join Date
- Dec 2012
- Posts
- 2,392
Βασικα νομιζω αυτο ακριβως αυτο θελει ο φιλος Γιωργος, να γραψεις τι τρως οταν τρως ελευθερα, για να υπολογισει τις θερμιδες συντηρησης σου και να δει τις προτιμησεις σου.
Originally posted by giorgosdelta
Δήμητρα σε 2,3 μέρες δε στεγνώνεις εκτός κι αν μπεις στο φούρνο και ψηθείς.
04-01-2014, 22:37 #24
- Join Date
- May 2012
- Location
- Ιωάννινα
- Posts
- 481
Έλα ρε γλύκα, τί να σου λέω τώρα; θεωρίες περί στεγνώματος;
Ας μιλήσουμε καλύτερα για τη φασολάδα.
Η φασολάδα λοιπόν είναι από τα πιο θρεπτικά κι υγιεινά φαγητά! Μπορεί να σε φουσκώσει αλλά μπορεί και να σε ξεφουσκώσει.
Εξαρτάται από ποια πλευρά το βλέπεις το θέμα.
Θα μας φάει λοιπόν ή θα τη φάμε τη φασολάδα;
Δύο είναι τα βασικά συστατικά που μας στεγνώνουν γλύκα. Το αλάτι και το λίπος! Η έλλειψή τους δηλαδή.
Το αλάτι υπάρχει παντού στη φύση, στα λαχανικά και στα φρούτα στο νερό κυρίως αλλά και στα δημητριακά, τα όσπρια. Σε όλες τις τροφές. Το χλώριο συζευγμένο με το νάτριο δηλαδή.
Το αγαπάμε και μας αγαπά και μας στηρίζει. Χωρίς αυτό δε μπορούμε να ζήσουμε. Αν το παραγαπήσουμε όμως μας τιμωρεί. Μας φουσκώνει γιατί δεσμέυει νερό. Οπότε καλό είναι να το αποφεύγεις-ουμε, εκτός κι αν ιδρώνουμε τόσο πολύ πια κάθε μέρα!!!
Το λίπος είναι κι αυτό μια φοβερή εφεύρεση της ζωής. Ενέργεια. Ενέργεια αποθηκευμένη στο σώμα μας για να τη χρησιμοποιήσουμε όποτε αυτό τη θελήσει. Χωρίς αυτό θα έπρεπε να τρώμε καθημερινώς αλλιώς θα σταματούσαμε να λειτουργούμε. Για πόσο θα μπορούσε να μας στηρίξει το γλυκογόνο; 1, 2 μέρες το πολύ. Μετά τίποτα. Τέλος. Το λίπος τώρα μπορεί να μας στηρίξει για πολύ καιρό. Ανάλογα το πόσο κουβαλάμε βέβαια. Για πολύ πολύ καιρό.
Η φασολάδα που κολλάει τώρα με το αλάτι και το λίπος;
Η φασολάδα που τρώμε είναι καλό να γνωρίζουμε πόσο αλάτι και πόσο λάδι έχει μέσα.
Ας πάρουμε μια φασολάδα που δεν έχει προσθήκη αλατιού και λαδιού σαν αυτή που μαγείρεψα σήμερα στα γρήγορα.
Μισό κιλό φασόλια με μισό σκόρδο στη χύτρα και κατάλληλη ποσότητα νέρου, Τώρα εγώ έβαλα κι αλάτι (το κόκκινο) αλλά ιδρώνω αρκετά κάθε μέρα σε σημείο που παίρνω αλάτι (ηλεκτρολύτες) και σε ταμπλέτες για να μη μου λειπει.
Αυτή η φασολάδα έτοιμη και χωρίς πολλά περίσσια υγρά έχει ανά 100γρ: 94 θερμίδες και 0,3γρ λιπαρά. Ας αφαιρέσουμε και το αλάτι, ιδρώνοντας και είμαστε τέλειοι.
Τώρα ας προσθέσουμε χωρίς να ιδρώνουμε, αλάτι και λάδι. Ας τα βάλουμε με το μάτι όπως κάνουν οι παλιές καλές νοικουρές. Έτσι για να νοστιμέψει το φαί ρε φίλε.
Ας βάλουμε και τη ζυγαριά στα κρυφά από κα΄τω να μετρήσουμε τί ρίξαμε.
Χμμμ. Σα να μέτρησα 15γρ αλάτι και 150γρ λάδι. Τόσο λάδι βρε νοικοκυρά; Έ πως να το νοστιμέψεις αλλιώς ε; Μήπως να έκανες νηστεία μέχρι να πεινάσεις; Τότε και οι πέτρες νόστιμες θα ήταν! Στο θέμα τώρα. Να βάλουμε τον υπολογιστή να κάνει τις πράξεις του καιιιιιιιιι
Αυτή η φασολάδα τώρα έχει ανά 100γρ: 154 θερμίδες και 7,8γρ λιπαρά νόστιμα και αποθηκευμένα στο σώμα μας για μελλοντικές καύσεις. ανά 100γρ
όχι όοοοολη η φασολάδα.
Πως θα στεγνώσουμε;
Κομμένα τα φαγητά με λάδι. Δηλαδή, τηγανητά, πατατάκια, έτοιμα φαγητά από τη γειτόνισσα που δε μπορούμε να ξέρουμε τί έβαλε. Μαγείρεψε χωρίς λάδι. Με λίγο παραπάνω νερό. και αν θες μετά ρίξε στο πιάτο σου 1 κουτάλακι 20 γρ λάδι. Αλάτι κομμένο. Έχουν τα πάντα κι ιδιαίτερα τα έτοιμα φαγητά και τα προϊόντα φούρνου - ζαχααροπλαστείου - μπισκότα. τα πάντα. Η βιομηχανία για να μας κάνει να φάμε έχει γεμίσει τα πάντ;α με λάδι κι αλάτι. Από ξεκινάν κι εκεί τελειώνουν τα μισά κακά.
Βοηθούν επίσης τα διάφορα αφεψήματα. Μπορείς να φτιάχνεις από διάφορα βότανα. Κατανάλωση την ίδια μέρα. Μέχρι ένα λίτρο έτοιμου αφεψήματος τη μέρα. Βοηθά. Όχι όμως όσα βότανα έχουν καφεΐνη κυρίως μετά το μεσήμερι.
Επίσης τα χόρτα κάνουν μεγάλο καλό. Μια μερίδα βρασμένα ραδίκια που και πού. Ο ζωμός από τις σαλάτες που βράζουμε επίσης.
05-01-2014, 14:32 #25
- Join Date
- Dec 2012
- Posts
- 2,392
Εχεις δικαιο! Θα το κανω για 2-3 μερες και θα σου πω αποτελεσμα! Παντως πετυχες το φαγητο που εφαγα απο τα χερια αλλου εδω και πολυ καιρο (χθες φασολαδα!) και πετυχες ολα τα απαγορευμενα που εχω προμηθευτει να φαω αυτες τις μερες, σε μικρες ποσοτητες αλλα! Θα το κανω! Αλλωστε το μετρο ειναι που μου λειπει κυριως, να φαω λιγο απο κατι που μου αρεσει πολυ. Οχι το στεγνωμα :P Σε ευχαριστω πολυ πολυ πολυ :love:
Να ρωτησω κι αλλο ενα? Οταν τρως φαγητο μαγειρεμενο απο αλλον, κι αν ειναι μονοδρομος για καποια περιοδο και καιγεσαι να μετρησεις θερμιδες ενδεικτικα, ποια πηγη θα χρησιμοποιουσες? Μιλαμε για ετοιμο μαγειρεμενο φαγητο απο αλλον, εχεις τη δυνατοτητα μονο να το ζυγισεις και ξερεις οτι μαγειρευει αρκετα ελαφρυα, κατω απο το μεσο ορο.
Τελος να σου πω πως εμενα με φουσκωσε η φασολαδα και μετα το απογευματινο μου (ξηροι καρποι και σογιογαλα με κακαο) δεν ηθελα να φαω τιποτα μεχρι σημερα το μεσημερακι! Με εσωσε! Τα αλλα οσπρια με πεινανε
05-01-2014, 14:36 #26
- Join Date
- Dec 2012
- Posts
- 2,392
Χορτα λατρευω, και το ζουμι της σαλατας παντα το τρωω με ψωμι και 1 κουταλια ωμο ελαιολαδο η και σκετο.
Αλλη μια ερωτηση, τι εννοεις ενα λιτρο αψεφηματος? Κανε αψεφηματα κυριως φασκομηλο, υσσωπο τωρα που ειμαι κρυωμενη (χμ ετσι γραφεται αυτο?), αλλα τα κανω και τα πινω επιτοπια. Υπαρχει κι αλλος τροπος?
05-01-2014, 17:24 #27
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 672
Να συμπληρωσω σε αυτα που εγραψε ο Γιωργος τις πολυ μικρες μεριδες που εμενα με βοηθανε στο "στεγνωμα" και στο αδυνατισμα και ειδικα στο να πεφτει η κοιλια.Μικρη μεριδα εννοω αν λεμε για οσπρια μια κουταλα της σουπας οσπριο με 2 κ.σ. ρυζι
Originally posted by sweetOctober
Τελος να σου πω πως εμενα με φουσκωσε η φασολαδα και μετα το απογευματινο μου (ξηροι καρποι και σογιογαλα με κακαο) δεν ηθελα να φαω τιποτα μεχρι σημερα το μεσημερακι! Με εσωσε! Τα αλλα οσπρια με πεινανε
05-01-2014, 17:31 #28
- Join Date
- Dec 2012
- Posts
- 2,392
τι εννοεις σε παχαινουν? Ιδιες θερμιδες δεν εχει καθε τροφιμο ωμο, ασχετα με την επεξεργασια του μετα? Ειναι ατοπο αυτο που λες :crazy: Δε θα παχυνεις αναλογα ποσο εβρασες το φασολι...
Ακομα κι αυτο να ηταν, δεν μπορω να φαω οσπρια να βαστανε, τα θελω μουλιασμενα 12ωρα πριν και καλα μαγειρεμενα. Ομως αυτη η φασολαδα ειχε κατι διαφορετικο. θα ρωτησω ναμαθω το μυστικο. Παντως δε βαστουσε, ισως ηταν τυχαιο? Δεν ξερω. Ισως αρχισα να συνηθιζω τα οσπρια και χορταινω? Πολλα ισως.
1 κουταλα οσπρια? Προτιμω να μη φαω καθολου... αν το κανω θα ειναι για αλλους λογους πχ να θελω αναλαφρο στομαχι, αλλα μετα απο λιγο θα ξανακανω γευμα. 1 κουταλα δε μου φτανει τωρα. Ελπιζω στα 70 να μου φτανει η να καιω τα 500-700 γρ που τρωω :sniffle:
05-01-2014, 17:35 #29
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 672
Originally posted by sweetOctober
τι εννοεις σε παχαινουν? Ιδιες θερμιδες δεν εχει καθε τροφιμο ωμο, ασχετα με την επεξεργασια του μετα? Ειναι ατοπο αυτο που λες :crazy: Δε θα παχυνεις αναλογα ποσο εβρασες το φασολι...
Τα οσπρια παντα τα μουλιαζω 12 ωρες πριν και τα βραζω καλα αλλα οχι να τα χυλωσω ωστε να βγαλουν το αμυλο τους
05-01-2014, 17:43 #30
- Join Date
- Dec 2012
- Posts
- 2,392
τοτε μαλλον ετσι τα κανω κι γω, τα βραζω στο ελαχιστο δυνατο νερο ωστε να μη τα παραβρασω (αλλα συναμα να ειναι πηχτα εννοω). Ομως δεν ξερω πως θα ηταν πραγματικα ενα παραβρασμενο οσπριο, εννοεις διαλυμενο? (οπτικα).
Μια φιλη μου εχει χυτρα, το οσπριο σπαει, αυτο σημαινει οτι εχει απελευθερωθει το αμυλο η δεν εχει σχεση με την εμφανιση αλλα το βαθμο βρασμου?
Το οτι ενα τροφιμο εχει υψηλοτερο γλυκαιμικο δεικτη δε νομιζω να σημαινει οτι σε παχαινει περισσοτερο,
σιγουρα σε "πειναει" περισσοτερο και εισαι υποψηφιος για μεγαλυτερη καταναλώση τροφης.
Ο διαιτολογος μου ειχε πει πως με την χορτοφαγια θα πεινας. Μεταβολιζονται ευκολα οι τροφες, και μετα απο 1-2 ωρες...ισχυει τελικα αυτο? εχω την αισθηση οτι οσο περνα ο καιρος αλλαζει η σταση του σωματος απεναντι στις ιδιες τροφες και τις εκμεταλευεται καλυτερα, πιο αποδοτικα, και λιγοτερο...φουσκωτικα. πχ με τη νεα χρονια δεν ειμαι καθολου πρησμενη, ενω ειμαι και σε φαση κυκλου, μου κανει εντυπωση.
Μηπως επειδη ρωτησα το Γιωργο για το στεγνωμα και ειπε το σωμα μου να βοηθησει :P
Πού θα μπορούσα να μείνω;
27-05-2025, 02:17 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή