Διαιτολόγος που να μη σου πετάει δίαιτα στα μούτρα. Υπάρχει? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 66
    Senior Member
    Ο γλυκαιμικος δείκτης έχει να κάνει μόνο με την αίσθηση πείνας νομιζω, αλλά δεν είμαι σιγουρη!

Σουιτ είναι λογικό ο οργανισμος να ανταπεξέρχεται σε νέες συνθήκες Πόσο καιρό είσαι χορτοφάγος;;

Senior Member
    Ο γλ.δεικτης εχει να κανει με την αισθηση της πεινας αλλα και με την παχυσαρκια και με το ζαχαρο,τα τροφιμα με υψηλο γλ.δεικτη ανεβαζουν αποτομα την γλυκοζη στο αιμα και εχουν διαφορετικο χρονο μεταβολισμου στον οργανισμου απο τα τροφιμα με χαμηλο γλ.δεικτη.
    Εγω με τετοια διαιτα εχασα τα κιλα μου(σαουθ μπιτς) ετρωγα μονο τροφες χαμηλου γ.δεικτη και οι ποσοτητες των τροφων ηταν αρκετες ωστε να μην μου φερνουν πεινα

Senior Member
    Κατσε γιατί μπερδεύτηκα :P Λες δηλαδή πως ο γλυκαιμικός δείκτης επηρεάζει και σε κάτι άλλο πέρα απο την αίσθηση πείνας;; Ναι οκ έχει να κανει με την γλυκόζη, αλλά πρακτικα μονο την πεινα δεν επηρεάζει;

Senior Member
    Originally posted by sweetOctober
    τοτε μαλλον ετσι τα κανω κι γω, τα βραζω στο ελαχιστο δυνατο νερο ωστε να μη τα παραβρασω (αλλα συναμα να ειναι πηχτα εννοω). Ομως δεν ξερω πως θα ηταν πραγματικα ενα παραβρασμενο οσπριο, εννοεις διαλυμενο? (οπτικα).
    Μια φιλη μου εχει χυτρα, το οσπριο σπαει, αυτο σημαινει οτι εχει απελευθερωθει το αμυλο η δεν εχει σχεση με την εμφανιση αλλα το βαθμο βρασμου?

Το οτι ενα τροφιμο εχει υψηλοτερο γλυκαιμικο δεικτη δε νομιζω να σημαινει οτι σε παχαινει περισσοτερο,
    σιγουρα σε "πειναει" περισσοτερο και εισαι υποψηφιος για μεγαλυτερη καταναλώση τροφης.

Ο διαιτολογος μου ειχε πει πως με την χορτοφαγια θα πεινας. Μεταβολιζονται ευκολα οι τροφες, και μετα απο 1-2 ωρες...ισχυει τελικα αυτο? εχω την αισθηση οτι οσο περνα ο καιρος αλλαζει η σταση του σωματος απεναντι στις ιδιες τροφες και τις εκμεταλευεται καλυτερα, πιο αποδοτικα, και λιγοτερο...φουσκωτικα. πχ με τη νεα χρονια δεν ειμαι καθολου πρησμενη, ενω ειμαι και σε φαση κυκλου, μου κανει εντυπωση.
    Μηπως επειδη ρωτησα το Γιωργο για το στεγνωμα και ειπε το σωμα μου να βοηθησει :P
    Δεν εχει να κανει με το ποσο νερο τα βραζεις αλλα με το ποση ωρα,οταν βλεπεις τα φασολια και τα λαχανικα που βαζεις στη φασολαδα να κολυμπανε στο ζουμι και να φαινονται ξεχωριστα ειναι μια χαρα,οταν βλεπεις το ζουμι να αρχιζει να γινεται πηχτο και καπως ολα μαζι σαν βελουτε,αυτο δειχνει οτι εχει βγει το αμυλο απο τα φασολια και ας μην εχουν διαλυθει.

Με τη χορτοφαγια δεν πεινας ειδικα αν τρως γαλακτοκομικα και αυγα.φυσικα δεν εννοουμε να τρως μονο μακαρονια,πατατες,ψωμια επειδη δεν τρως κρεας αλλα μια σωστη διατροφη ισα ισα που σου κανει καλο.δοκιμασε να τρως οπως ετρωγες με το κρεας αλλα αντικατεστησε απλα τη μεριδα του κρεατος με μανιταρια για λιγες μερες να δεις αν θα εχεις διαφορα και σιγα σιγα αρχισε να αλλαζεις τη διατροφη σου,μην πας απο το ενα ακρο στο αλλο

Senior Member
    Originally posted by Scarllet_D
    Κατσε γιατί μπερδεύτηκα :P Λες δηλαδή πως ο γλυκαιμικός δείκτης επηρεάζει και σε κάτι άλλο πέρα απο την αίσθηση πείνας;; Ναι οκ έχει να κανει με την γλυκόζη, αλλά πρακτικα μονο την πεινα δεν επηρεάζει;
    Ναι δες αυτο το αρθρο http://www.iatronet.gr/diatrofi/swst...ko-deikti.html

Πολλές μελέτες έχουν εξετάσει την επίδραση μιας δίαιτας χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη έναντι υψηλού γλυκαιμικού σε πολλές παθολογικές καταστάσεις, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και η παχυσαρκία και έχει προκύψει ότι μια δίαιτα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 και παχυσαρκίας, τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες.

Επιπλέον, μια δίαιτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη φαίνεται να έχει ωφέλιμη επίδραση στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη.

Επίσης, πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα έχουν δείξει ότι άτομα που καταναλώνουν τρόφιμα χαμηλού ΓΔ καταφέρνουν να χάσουν περισσότερο βάρος συγκριτικά με όσους καταναλώνουν τρόφιμα υψηλού ΓΔ. Μάλιστα, τα τρόφιμα χαμηλού ΓΔ είναι συνήθως πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην αύξηση του αισθήματος κορεσμού, στην καλή υγεία του γαστρεντερικού συστήματος και στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου και λιπιδίων στο αίμα.

Επομένως, η κατανάλωση τροφίμων χαμηλού και μέτριου ΓΔ είναι σημαντική, όχι μόνο για πάσχοντες από διαβήτη και για όσους θέλουν να αδυνατίσουν, αλλά και για όλους εμάς που θέλουμε να προσέχουμε τη διατροφή μας.

Senior Member
    Χμ ενδιαφέρον μπορώ να πω. Δεν ήξερα την συσχέτιση με διαβήτη, αλλά τωρα που το λεςέχει λογική :P

forty έχεις απόλυτο δίκιο!
    Είναι σημαντικότατος ο γλυκαιμικός δείκτης των τροφών, όχι μόνο για άτομα με διαβήτη ή προδιάθεση για διαβήτη, αλλά και για όλους τους ανθρώπους!
    Άλλωστε, αυτή είναι και η κανονική διατροφή του ανθρώπου εδώ και χιλιάδες χρόνια: από τους προιστορικούς ανθρώπους, πάντα τρώγαμε τροφές με χαμηλό ή μέτριο γλυκαιμικό δείκτη. Ο ανθρώπινος οργανισμός γι' αυτές τις τροφές είναι φτιαγμένος. Τα προιόντα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη μπήκαν στη ζωή μας τις τελευταίες δεκαετίες και ήδη έχουν δείξει περίτρανα, πόσο καταστροφικά είναι!

Senior Member
    Τιιιιιιιι;;;; Σοβαρά τώρα;;; Ο_ο

Senior Member
    Originally posted by fortyαλλα αντικατεστησε απλα τη μεριδα του κρεατος με μανιταρια για λιγες μερες να δεις αν θα εχεις διαφορα και σιγα σιγα αρχισε να αλλαζεις τη διατροφη σου,μην πας απο το ενα ακρο στο αλλο
    θα κλεισω εννιαμηνο σε λιγο, δεν ειμαι στην αρχη των αλλαγων! Περασα απο τα σταδια που ειπες, τωρα νομιζω παω καλα, το διαχειριζομαι καλυτερα.

Πολυ χρησιμα αυτα περι αμυλου, γραφεις καπου τι τρως? Θα ηθελα να σε παρακαλουθω. Φαινεται οτι γνωριζεις πολλα για τη διατροφη.
    Originally posted by Tassos67i
    Κι όμως δεν είναι μόνο ο γλυκαιμικός δείκτης. Πιο κρίσιμο είναι το γλυκαιμικό φορτίο. Ένα τρόφιμο με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη αποκτά ιδιότητες τροφίμου υψηλού γλυκαιμικού δείκτη όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες!
    Δηλαδή, προτιμότερη είναι μια στεγνή κουταλιά λευκής ζάχαρης από ένα μπολ με γάλα και δημητριακά!

http://diatrofika.blogspot.gr/p/blog-page_7728.html

http://www.diatrofi.gr/index.php/health/diabetes/item/1781-%CE%93%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%B9%C E%BA%CF%8C%CF%82-%CE%94%CE%B5%CE%AF%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%82-(%CE%93%CE%94)-%CE%93%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%B9%C E%BA%CF%8C-%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%BF-(%CE%93%CE%A6)
    αυτο δε θα το αντεξω ειναι too much χαχαχαχ μετα θα τα μελετησω. Νομιζω πρεπει να ανοιξουμε ενα θεμα να τα συζηταμε, ειναι παρα πολυ ενδιαφεροντα. Να μοιραζεστε τις γνωσεις σας να μαθαινουμε. Εχω παρει βιβλιο σχετικο, ειναι περιφημο. Αλλα η γνωση απο εσας ειναι πιο προσιτη, πιο ευκολα εφαρμοσιμη? Δεν ξερω!

Το ασχημο ειναι οτι αφησα τους λωτους και πηρα μανγκο. Δε θελω να ξερω δε θελω να ξερω :P

Senior Member
    Αλλη μια ερωτηση, τι εννοεις ενα λιτρο αψεφηματος? Κανε αψεφηματα κυριως φασκομηλο, υσσωπο τωρα που ειμαι κρυωμενη (χμ ετσι γραφεται αυτο?), αλλα τα κανω και τα πινω επιτοπια. Υπαρχει κι αλλος τροπος?
    Ναί κάτι τέτοιο εννοώ, Φασκόμηλο, χαμομήλι, τσάι του βουνού, τίλιο, γλυκόριζα, τσουκνίδα, βάλσαμο, μολόχα, ζαμπούκο, ευκάλυπτο, , αγριάδα λεβάντα, ότι σου αρέσει. Το καλύτερο ειναι να κάνεις μείγματα. Το αφέψημα ξαναγράφω γίενται ως εξής όσον αφορά άνθη και φύλλα: Αφού βράσει το νερό, ρίχνω μέσα τα βότανα, κλείνω το καπάκι της κατσαρόλας καιτ ααφήνω να μουλιάσουν 5 με 15 λεπτά. Το σουρώνω και το πίνω ή επιτόπου ή μέσα στη μέρα. Δεν το κρατώ δηλαδή στο ψυγείο για 1 βδομάδα. Καλύτερα το πίνω επιτόπου.
    Είχα φτιάξει ένα μείγμα πιο παλιά για αδυνάτισμα, για στέγνωμα δηλαδή, δεν σε αδυνατίζουν αυτά, αλλά μπορούν να σου κόψουν σχετικά την όρεξη και να σου φέρουν διούρηση. Τα παραθέτω παρακάτω, αν θες να τα φτιάξεις, αγόρασε ίση ποσότητα από το καθένα από ένα βοτανοπωλείο κι ανέμειξέ τα σε ένα μεγάλο μπώλ, μετά αποθήκευσέ τα σε γυάλινα κλειστά βαζάκια σε σκιερό και δροσε΄ρο κατά προτίμηση μέρος. 'Εχουμε και λέμε:
    Αλχεμίλλη
    Αχίλλεια
    Αψιθιά
    Βαλεριάνα
    Βάλσαμο
    Γλυκόριζα
    Θυμάρι
    Λουΐζα
    Μαϊντανός
    Μάραθος
    Μουστάκια Καλαμποκιού
    Χαμομήλι

Άλλη συνταγή για αδυνάτισμα (ξαναγράφω ΔΕΝ αδυνατίζουν αυτά καθεαυτά):
    Μαραθόσπορος
    Κληματόφυλλα
    Λουΐζα
    Τσουκνίδα
    Δυόσμος
    Μολόχα
    Κολλητσίδα
    Αγγινάρα
    Μελισόχορτο
    Αγριάδα
    Λεβάντα
    Γλυκόριζα

Senior Member
    Να ρωτησω κι αλλο ενα? Οταν τρως φαγητο μαγειρεμενο απο αλλον.
    Δεν τρώω ποτέ από άλλον. Τελευταία φορά (έχει 4,5 χρόνια, δε θυμάμαι και καλά) που πήγα σε τραπέζι, πήγα με το κουβαδάκι μου με ταχίνι και το ταπεράκι μου με ζυμαρικά. Πιο παλιά γιατί τώρα αποφεύγω να κάθομαι για φαΐ σε τραπέζι με πτώματα.
    Λοιπόν αν φας εκτός σπιτιού, μή μετράς τίποτα. Απλά φάε λιγότερο.

Senior Member
    σε ευχαριστω Γιωγο πολυτιμες οι συμβουλες σου, πινω πολλα υγρα και ειδικα αψεφηματα. Τον χειμωνα. Αρχισα φετος με τρελα! Αν εχεις ιδεες και για παγωμενα για το καλοκαιρι θα το εκτιμουσα. Τοτε αλλωστε χρειαζομαι περισσοτερα υγρα λογω εφιδρωσης, ιδρωνω παρα πολυ ευκολα.
    Καποιος που να μετραει θερμιδες και να τρωει γευματα μαγειρεμενα απο αλλους για καποιες περιοδους?

εξαιρετικα ενδιαφερον!

Senior Member
    Συγνώμη εκ των προτέρων που θα χαλάσω την ωραία εδώ ατμόσφαιρα,
    αλλά δε σας φαίνεται "κάπως" ένα τόπικ όπου ζητείται άξιος διαιτολόγος να εξελίσσεται
    σε διατροφολογικές συμβουλές με αίτημα καταγραφής για διορθώσεις από ηλεκτρονικό;

Δεν αμφιβάλλω για την καλή πρόθεση του μέλους να βοηθήσει χωρίς να παραπληροφορεί
    καθώς με το καλημέρα σας έσπευσε να δηλώσει την ιδιότητα του.Αλλά όσοι σπουδάζουν
    αυτό το επάγγελμα για κάποιον λόγο αφιερώνουν τα χρόνια τους,τα χρήματα τους,τον κόπο τους.
    Γιατί πρόκειται για μια επιστήμη,που άπτεται μάλιστα της ιατρικής και της οποίας όλοι εμείς
    οι απ'έξω - όσο κι αν έχουμε διαβάσει σχετικά,εφαρμόσει κι επιτύχει στην προσωπική μας ζωή-
    αγνοούμε σημαντικές γνώσεις,που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν ν'αποβούν κρίσιμες.

Προσωπικά πιστεύω πως οι περισσότεροι από όσους ταλαιπωρούμαστε από επιπλέον βάρος
    κάπως έτσι εκτοξεύσαμε την καριέρα μας στην παχυσαρκία.Με "δίαιτες" μη προσωπικές
    από περιοδικά,από internet,από διάσημους και άσημους,εστιάζοντας στο πόσο κι όχι στο πώς.
    Χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν το προσωπικό και ιατρικό ιστορικό δε νομίζω πως επιτρέπεται
    και μάλιστα από μη νομιμοποιούμενους να δίνονται διατροφολογικές συστάσεις και μάλιστα δημόσια.

Να τονίσω πως σχολιάζω το γεγονός και δεν απευθύνομαι στα συγκεκριμένα πρόσωπα
    που γράφετε στο τόπικ αυτό.Με θλίβει να μην έχουμε τόσα χρόνια διδαχτεί από το πάθημα μας.
    Να ψάχνουμε εύκολες και γρήγορες λύσεις να "στεγνώσουμε" αδιαφορώντας πως το μόνο
    που πραγματικά έτσι στεγνώνει είναι η υγεία μας.Τόσο η σωματική όσο και η ψυχική.
    Μόλις μπήκε μια νέα χρονιά.Είναι μια καλή ευκαιρία ανασυγκρότησης κι επανατοποθέτησης.

Senior Member
    Originally posted by NADINE

Να τονίσω πως σχολιάζω το γεγονός και δεν απευθύνομαι στα συγκεκριμένα πρόσωπα που γράφετε στο τόπικ αυτό.

Senior Member
    Originally posted by NADINE
    Να τονίσω πως σχολιάζω το γεγονός και δεν απευθύνομαι στα συγκεκριμένα πρόσωπα που γράφετε στο τόπικ αυτό.Με θλίβει να μην έχουμε τόσα χρόνια διδαχτεί από το πάθημα μας.
    Να ψάχνουμε εύκολες και γρήγορες λύσεις να "στεγνώσουμε" αδιαφορώντας πως το μόνο
    που πραγματικά έτσι στεγνώνει είναι η υγεία μας.Τόσο η σωματική όσο και η ψυχική.
    Μόλις μπήκε μια νέα χρονιά.Είναι μια καλή ευκαιρία ανασυγκρότησης κι επανατοποθέτησης.
    Κυρια Ναντιν δεν καταλαβαινω την επιθεση σας σε μενα προσωπικα, εγω ζητησα συμβουλη να στεγνωσω, και αν εισασταν διατροφολογος η σχετικη με διατροφες θα ξερατε ακριβως τι θα πει, κι οτι καμμια σχεση δεν εχει με οσα νομιζετε. Τα υπολοιπα δεν αναφερονται σε μενα και δε θα σχολιασω αν μου επιτρεπετε.

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast