Διαιτολόγος που να μη σου πετάει δίαιτα στα μούτρα. Υπάρχει? - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 66
    Senior Member
    Καλε δε προλαβα να κανω quote δεν ειμαι στενογραφος, γραφαμε μαζι, καταλαβατε γιατι το εγραψα νομιζω με το quote μου. Φασκετε κι αντιφασκετε. Καπου εδω θα αφησω την ομορφη παρεα σας.

Senior Member
    Καθόλου δε φάσκω κι αντιφάσκω.
    Χρησιμοποίησα ένα ρήμα που μου έμεινε από όλο το τόπικ που διάβασα.Ήταν το πιο δυνατό.
    Δεν πρόσεξα ποιός το έγραψε γιατί το θέμα μου δεν είναι το ποιός αλλά το τι ειπώθηκε.
    Αν από όλα όσα λέω επιλέγεις να δεις επίθεση προσωπική και ανακολουθία,είναι σαφώς δικαίωμα σου.
    Ελπίζω κάποιος να κρατήσει κάτι παραπάνω.

Senior Member
    Τοτε η θα πρεπει να μπαινετε συχνοτερα η να διαβαζετε καλυτερα, γιατι εσεις ετσι οπως το ειπατε αναφερθηκατε ξεκαθαρα σε μενα. Και διολου κολακευτηκα. Παω να στεγνωσω την ψυχη μου, αρκετα ρουφηχτηκε εδω αλλωστε Θα προτεινα να εφαρμοσετε και η ιδια τη συμβουλη σας, οπως ολοι μας, νεα χρονια, ωρα για ανασυγκροτηση.
    Να μας πειτε που θα μπορουσαμε να μιλαμε ελευθερα εδω μεσα για διατροφες, ανταλλαγη αποψεων για διαταραχες, ελευθερα και χωρις κατακριση.
    Εκτος κι αν στοχος του φορουμ ειναι η κοινωνικη δικτυωση περαν αυτου, δηλαδη μπαινεις, βρισκεις ατομα να συνομιλησεις για σχετικα με το φορουμ θεματα, και το κανεις εκτος αυτου. Μαλλον τοτε κατι εχω χασει και μπηκα σε φορουμ διαφημισεων και κατακρισεων.

Senior Member
    Originally posted by giorgosdelta
    Για επικοινωνία μέσω email ή fb.
    Εδώ:
    https://www.facebook.com/giorgosdelta
    [email protected]

Originally posted by Tassos67i
    Σήμερα το πρωϊ μια κοπελιά, με λιγότερα κι από τα μισά από τα χρόνια μου, με επέπληξε γιατί κάνω του κεφαλιού μου και η όψη μου της θυμίζει την ανορεξική φίλη της.
    Με ρώτησε (για να με στριμώξει ; ) τι έφαγα δεκατιανό.
    Εγώ είπα τίποτα. Δικαιολογήθηκα ότι είχα εξάωρο ταξίδι και σαπίζοντας στο κάθισμα δεν θεωρούσα σωστό να πάρω οτιδήποτε άλλο εκτός από έναν καφέ που τον ταλαιπώρησα επί ώρες.
    Και με κατατρόπωσε λέγοντάς μου ότι η (πτυχιούχος) διαιτολόγος της που την είχε βοηθήσει να χάσει δεκαπέντε κιλά χωρίς στέρηση και της είχε απεριόριστη εκτίμηση, της είχε δώσει δεκατιανό...(2) δύο αμύγδαλα!!! Τρεις φορές την ρώτησα για το δεκατιανό της κοιτάζοντάς την στα μάτια να δω αν με δουλεύει ψιλό γαζί. Όχι το εννοούσε. Και ήθελε να μου δώσει τα στοιχεία της να πάω κι εγώ ώστε να μπω στο σωστό δρόμο.
    Πάρτε το όπως θέλετε. Εγώ ακόμη δεν έχω συνέλθει.
    2 ολόκληρα;;;
    Επίσης τί ποικιλία ήταν; Έχει σημασία!!
    Η διάμετρος και το μήκος του κάθε αμυγδαλακίου πόσο ήταν;
    Τα έφαγε μονομιάς, ή τα έκοψε στα 4 το καθένα και τα μάσαγε κανένα τέταρτο; :smilegrin: :smilegrin:

Συγνώμη για το άσχετο του μηνύματος, αλλά είχα διατροφικές απορίες! :smug:

Senior Member
    Originally posted by Tassos67i
    να χάσει δεκαπέντε κιλά χωρίς στέρηση και της είχε απεριόριστη εκτίμηση, της είχε δώσει δεκατιανό...(2) δύο αμύγδαλα!!! Τρεις φορές την ρώτησα για το δεκατιανό της κοιτάζοντάς την στα μάτια να δω αν με δουλεύει ψιλό γαζί. Όχι το εννοούσε.
    κι γω 2 τρωω, κι αλλα 20 πριν για να με πιασουν :spin:
    2 αμυγδαλα σε χαρτι διαιτολογου, νομιζω αυτο θα επρεπε να ειναι ποινικο αδικημα. Παχαινουν τα αμυγδαλα 1 επρεπε να λεει και μουλιασμενο!

Αραγε τα εχουν τα χειρογραφα του κυριου διαιτολογου ωστε να μην αναρωτιονται πως οδηγηθηκαν σε διατροφικη διαταραχη αργοτερα? Ασε που το πιθανοτερο, να παει στον ιδιο να τη θεραπευσει!

Senior Member
    Θα συμφωνησω ως επι το πλειστον με τη Nadine.

Αρχικα, ζήτησα μια καλή σύσταση για διαιτολόγο με εμπειρία και κατανόηση, ανταπόκριση όμως δεν είχα. Δέχομαι και εκτιμώ τις συμβουλες, γιαυτό και έγραψα στο φόρουμ, όμως θα ήθελα να διευκρινίσω πως συμβουλες βάσει προσωπικών εμπειριών δε μπορούν πάντα να είναι γενικές γιατί κάθε οργανισμός έχει ιδιαιτερότητες. Π.χ, ο Γιώργος, με όλη την καλή πρόθεση την οποία εκτιμώ, συμβούλεψε για ποικιλία αφεψημάτων, όμως δε διευκρίνησε ότι μερικά από αυτά μπορεί να είναι απαγορευτικά γιατί λόγου χαρη μπορεί να ρίχνουν την πίεση, να προκαλούν κοιλιακες διαταραχές σε άτομα με ευαισθησία στις ανάλογες περιπτώεις.
    Θέλω να πω, αν κάποια έχει υπόταση ή είναι έγκυος και δεν τον γνωρίζει το χαμομήλι δεν ενδείκνυται, παράδειγμα λέω τώρα.

Τα αφεψήματα γενικά απόσο γνωρίσω δε λαμβάνονται αψήφιστα...

Αρα οι γενικόλογες συμβουλές είναι μεν καλοδεχούμενες αλλά υπό το πρίσμα μιας ατομικής οπτικής.
    Επίσης όταν κάποιος είναι χορτοφάγος έχει άλλο τρόπο διατροφής που ίσως δεν είναι ιδανικο΄ς για κάποιον που τρώει κρέας. Π.χ εγώ, δε θα μπορούσα να τρέφομαι με μεγάλες ποσότητες λαχανικων και φρούτων διότι έχω πρόβλημα με το έντερο.
    όπως και να έχει, πάντα με χαρά και διάθεση διαβάζω όλες τις συμβουλες και πάντα έχω κλατι να κερδίσω στο σλυνολό τους.

Τελικά, υπάρχει κάποιος που να μπορεί να μου συστήσει μια διαιτολόγο που να εξατομικεύσει ένα πρόγραμμα για μένα? (τα κιλά μου είναι κοντά στα 80)?
    Ή έστω κάποια κοπέλα που να έχασε κιλά με αρχικό βάρος τα 80 και ηλικία τα 42.
    Ευχαριστώ!

:starhit:

Senior Member
    Βασικα δεν ξερουμε αν ειναι νομιμο να σου πουμε διαιτολογο, δεν ξερει ουτε ο μοντερειτορ, οποτε ποιο το νοημα υπαρξης του θεματος? Ας συζητουσαμε τουλαχιστο με τους συμφορουμιτες

Senior Member
    Καλησπέρα κι από εμένα.
    Βασικά ήξερα εξ' αρχής ότι κάπου εκεί θα πήγαινε η συζήτηση.
    Χρύσα, τόνισα ότι δεν είμαι διατροφολόγος ακριβώς για να διαβάζεις και να αναζητάς, όχι για να καταπίνεις αμάσητα ότι γράφω.
    Όποιος έχει ασχοληθεί με τα βότανα, οι παρενέργειες, η δοσολογία, είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνει, είναι το πρώτο πράγμα που θα σου πει ο κάθε βοτανοπώλης κι ας μην είναι κι αυτός βοτανολόγος ή διατροφολόγος. Σε κάθε βιβλίο, σε κάθε κατάστημα εννοείτε αυτό. Το θεώρησα πλεονάζουσα πληροφορία.
    Είναι πραγματικά άδικο να τονίζεις κάτι τέτοιο όσον αφορά τα γραφόμενά μου μιας και το ίδιο ισχύει για κάθε τί στη ζωή μας. Είτε το τρώμε είτε το καταπίνουμε είτε το υιοθετούμε ως συνήθεια. Το μέτρο. Αν σου πεί κάποιος να πίνεις νερό για να αδυνατίσεις πρέπει να σου τονίσει και την ποσότητα; Να σου πει δηλαδή να μην πιείς 10 λίτρα νερό επειδή μπορεί να πάθεις υπονατριαιμία; Τα πάντα έχουν μέτρο και κανόνες.
    Ημουν ξεκάθαρος στο ότι θα μπορούσα να βοηθήσω εφόσον το θέλει κάποιος.
    Στη παρούσα φάση δεν υπάρχει περίπτωση να γράψω - απαντήσω στο θέμα αυτό μιας και αποδυκνείεται - υποκειμενικά γράφοντας - ότι σε αυτό το φόρουμ, μόνο διατροφικά δεν είναι τα προβλήματα αλλά και οι κανόνες σωστής διατροφής - πάντοτε υποκειμενικά μιλώντας - είναι κατακριτέοι από την πλειοψηφία των μελών.
    Αυτά και σου εύχομαι να πετύχεις τον στόχο σου, που όμως δε βλέπω να πετυχαίνεις γιατί από τα γραφόμενά σου δέ δείχνεις έτοιμη και δυνατή.
    Θες να αδυνατίσεις; Άλλαξε συνήθειες
    Αν δεν αλλάξεις συνήθειες δεν θα αδυνατίσεις. Θα μείνεις όπως είσαι.
    Βρες τα λάθη σου και άλλαξέ το.
    Διάβασε αυτά που έγραψα και πιο πάνω, δεν τα έγραψα κατά τύχη.
    Η χορτοφαγία ώς στάση ζωης είναι κάτι ηθικό - έτσι το βλέπω πια - αν κοιτάξεις πραγματικά στο "τί είναι το κρέας που τρως"!
    Ως συνήθεια είναι ένας υπέροχος τρόπος να ελέγξει κανείς το βάρος του.
    Δε θα συνεχίσω αλλο, πληραφορίες υπάρχουν στο διαδίκτυο άπειρες, ότι κι αν αποφασίσεις, καλή συνέχεια με υγεία!

Senior Member
    Αγαπητε Γιωργο, λυπαμαι που αποσα εγραψα αυτο που θεωρηθηκε ειναι οτι αδικησα. Νομιζω εγραψα με πολυ σεβασμο και χωρις ιχνος κατακρισης. Απλα ειπα το πως βλεπω τα πραγματα, το πως δλδ , ενω δινουμε συμβουλες καλοπροαιρετα θα πρεπει ταυτοχρονα, οσο αυτονοητο κι αν ειναι για μερικους, να τονιζονται και καποιοι παραγοντες "κινδυνου".
    Σε αυτο το φορουμ, οπως κι εσυ ο ιδιος ξερεις, δεν ειναι μονο διατροφικα τα προβληματα αλλα και ψυχολογικα και βαθυτερα απο επιφανειακα ψυχολογικα γιαυτο και πολλες κοπελες βρισκονται στο φορουμ χρονια προσπαθωντας, κανοντας το δικο τους αγωνα με τις πτωσειςο αλλα και τις ανατασεις. Μηπως στην πραγματικη ζωη ολα πανε ευθεια?
    Αυτο φυσικα δε δινει σε κανεναν το δικαιωμα να βγαζει συμπερασματα τυπου "Αυτά και σου εύχομαι να πετύχεις τον στόχο σου, που όμως δε βλέπω να πετυχαίνεις γιατί από τα γραφόμενά σου δέ δείχνεις έτοιμη και δυνατή."(δικα σου λογια).

Κι ενα σχολιο για τη χορτοφαγια. Θεωρω πως η διατροφη με λαχανικα και φρουτα ειναι πολυτιμοτατη χωρις να θεωρω το κρεας απαγορευτικο, εστω και με ορμονες και..και...Τα ξερουμε οι περισσοτεροι αυτα, οτι δλδ το κρεας δεν ειναι αυτο που ηταν παλια..πριν δεκαετιες.
    Η χορτοφαγια ειναι σταση ζωης -οπως ο ιδιος λες-για πολλους οπως και για σενα.Δεν την κατακρινω, αλλα μη μου λες οτι η χορτοφαγια ειναι κατι ηθικο. Δλδ το αρνακι, το κοτοπουλακι και το ψαρακι υποδηλωνουν ανηθικοτητα? Με καταλαβαινεις πως το λεω..

Παντως, οπως και ναχει, σ ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου.Εκτιμησα τον χρονο που ξοδεψες για να γραψεις.
    Χαιρομαι που εσυ, εν αντιθεσει με μενα εισαι δυνατος! Θα ελεγα οτι σε ζηλευω κιολας! Με την καλη εννοια.
    Υγεια και χαρα για το νεο χρονο σου ευχομαι!

Senior Member
    δεν ειδα τι ειπε ο φιλτατος Γιωργος (το αναφερω για να μη νομιζεις οτι ενωθηκαμε οι χορτοφαγοι να στην "πουμε"), αλλα ναι η χορτοφαγια εχει μεγαλο ηθικο κομματι για τους περισσοτερους χορτοφαγους που γνωριζω, αν οχι για ολους.
    Τα ζωα δεν ειναι ανηθικα, οχι με αυτο το νοημα που νομιζεις δηλ το ηθικο κομματι. Καμμια σχεση με αυτο που νομιζεις. Εκτος κι αν απαντας εξ ολοκληρου του Γιωργου και δεν το επιασα σωστα.
    Συγνωμη για την παρεμβολη. Ελπιζω πραγματικα να βρεις αυτο που ψαχνεις, κι αν μαλιστα ειναι χορτοφαγος να τον γνωρισω κι γω (το διαιτολογο) και να τον ακριβοπληρωσω προτιθεμαι κιολα!

Senior Member
    Γεια σου SweetOctober!
    Οχι, δεν αναφερομουν στα δικα σου λεγομενα αλλα στου Γιωργου.
    Επισης(γενικο σχολιο) οταν καποιος κανει μια δηλωση, πχ οτι το ταδε ειναι "ηθικό" οπως στην προκειμενη η χορτοφαγια , καλο ειναι να το αναλυει κιολας.
    Καλη επιτυχια στον αγωνα μας οπως και ναχει με χορτα η χωρις!:spin:

Senior Member
    Chrys

Kαλημέρα,

επειδή δεν θέλω να κάνω
    σε κανέναν διαφήμιση, σου στείλα U2U.
    Eμένα με βοήθησαν και με ενέπνευσαν
    και δεν πήρα ποτέ ένα σκέτο διαιτολόγιο
    για να πω την αλήθεια μόνο την πρώτη εβδομάδα πήρα
    και αυτόματα στην δεύτερη επίσκεψη ακυρώθηκε το εκτυπωμένο διαιτολόγιο
    γιατί έψαχνα μόνιμη λύση και όχι πρόσκαιρη.

Καλή επιτυχία σε ότι και αν επιλέξεις!

Senior Member
    Originally posted by chrys
    Γεια σου SweetOctober!
    Οχι, δεν αναφερομουν στα δικα σου λεγομενα αλλα στου Γιωργου.
    Επισης(γενικο σχολιο) οταν καποιος κανει μια δηλωση, πχ οτι το ταδε ειναι "ηθικό" οπως στην προκειμενη η χορτοφαγια , καλο ειναι να το αναλυει κιολας.
    Καλη επιτυχια στον αγωνα μας οπως και ναχει με χορτα η χωρις!:spin:
    οχι ο χορτοφαγος δνε οφειλει να εξηγει και να δινει λογαριασμο γιατι ειναι ηθικο να μη σκοτωνεις ζωακια. Οποιος εχει αντιστοιχο βαθμο ηθικης καλαβαινει και μονος του.

Senior Member
    Γιωργο ηθελα να σε ρωτησω κατι που μου εκανε εντυπωση.Ο φαρμακοποιος μου είναι αντίθετος στο να αγορασω πρωτεινες.Απορω γιατι?Ειναι επικυνδυνο?Εγω θα το χρησιμοποιουσε σαν αντικαταστατο πρωινου και βραδυνου .Σε ξενα sites διαβασα reviews που πολλα ατομα λενε ότι εχασαν αρκετα κιλα. Δεν ξερω τι να κανω.Περιμενω την απαντηση-αποψη σου.

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast