Results 1 to 11 of 11
Thread: Απολογισμός εορτών
-
03-01-2014, 16:54 #1
Απολογισμός εορτών
Τάσο, καλή χρονιά!
σε διαβάζω και θαυμάζω τον τρόπο που αντιμετωπίζεις το ολο θέμα της διατροφής αν και καμιά φορά η απόλυτη καταγραφή και καταμέτρηση σου, μου φαίνεται υπερβολική.
ήθελα να σε ρωτήσω, δεν λάλησες με αυτή την τεράστια απόκλιση στη ζυγαριά μέσα σε λίγες μέρες?
σε ρωτάω γιατί και γω
πάνω κάτω το ίδιο έπαθα, απο 89,5 σε 92,5 σε δέκα μέρες (αλλά στην περίπτωση μου και έφαγα ότι ήθελα και σίγουρα έκανα και 2 υπερφαγικά)
και σκεφτόμουνα ότι δεν μπορεί να έκανα να χάσω 3 κιλά σε 3 μήνες και με 10 μέρες ελεύθερης διατροφής να τα ξαναπήρα, θα φύγουν εύκολα νομίζεις?
- 03-01-2014, 17:15 #2
Καλησπέρα σας και Καλή Χρονιά!
eve30++, μην αγχώνεσαι! Αυτά τα κιλά είναι πλασματικά! Θα φύγουν πολύ γρήγορα. Εγώ, με μόνο μία μέρα διατροφής έχασα 2 κιλά! Αυτά είναι υγρά κυρίως, οπότε αν προσέξουμε πάλι και δεν συνεχίσουμε τα υπερφαγικά, αυτά τα υγρά θα φύγουν και δεν θα εγκατασταθούν σαν λίπος! :thumbup:
Τάσο, είναι πολύ σημαντικό που είσαι πλήρως συνειδητοποιημένος για το τί συμβαίνει στον οργανισμό σου. Το να σου πω να μην ανησυχείς για την κατακράτηση υγρών, πιστεύω είναι περιττό, μιας και ξέρεις πολύ καλύτερα ότι θα φύγει γρήγορα. Όσον αφορά το "συναισθηματικό φαγητό" αυτό μας ταλαιπωρεί όλους, είτε το έχουμε καταλάβει είτε όχι. :sniff:
Γι' αυτό δεν είναι τόσο απαραίτητο να επικεντρωθούμε στην διατροφή, όσο να δούμε τί συμβαίνει μέσα μας και να το αντιμετωπίσουμε. Κι εγώ όλο το αναβάλλω να κάνω τις ψυχολογικές ασκήσεις που βρήκα σ' ένα βιβλίο και βοηθούν ακριβώς σ' αυτόν τον τομέα... Κάνω μερικές θετικές σκέψεις και μένω εκεί. Κακώς. Η αναβολή βεβαίως αυτή κάτι σημαίνει. Ίσως με τρομάζει η ιδέα του κανονικού σώματος.. Ίσως με "βολεύει" ενδόμυχα η κατάσταση της παχυσαρκίας. Ό,τι κι αν συμβαίνει πρέπει να το ανακαλύψω, γιατί μόνο έτσι θα πάω μπροστά. Στόχος μου το 2014, είναι να λύσω το εσωτερικό (ή τα εσωτερικά) μου θέμα(-τα) και να μην με ξαναπασχολήσει το θέμα της διατροφής! Να τρώω σωστά, να έχω φυσιολογικό και υγιές σώμα, και κυρίως, φυσιολογική και υγιή ψυχή!
Και το ίδιο εύχομαι σε όλους μας εδώ μέσα! :wink1:
03-01-2014, 20:58 #3
γιατι ζυγιστηκες βραδυ??? δεν μετραει πρωι να ζυγιζεσαι!! εγω αμα ζυγιστω βραδυ θα μαι 55 κιλα μη σου πω και παραπανω και κανονικα ειμαι 53!!
γιατι κανεις κατακρατηση πως το ξερεις? τρως αλατια? τ γινεται? εγω παιρνω προγεστερονη και εχω κατακρατηση που δικαιολογει ενα δυο κιλα τα οποια εχω βαλει κιολας πιστευω οταν σταματησω να φυγει!!!
παντως εισια συνειδητοποιημενος και ξερεις απο ποιοτητα και ποσοτητα φαγητου οποτε ειμαι σιγουρα πως θα δεις και το 6 συντομαααα!!!!ψ:spin::spin::spin::spin:
03-01-2014, 21:34 #4
Τασο η ελλειψη γυμναστικης εριξε τις θερμιδες σου, εσυ ανεβασες φαγητο, εστω και ποιοτικο. Δε παυει να ειχες πλεονασμα θερμιδων. Αλλιως δε μπαινουν κιλα. Τα ξερεις καλυτερα απο εμενα αυτα. Ετσι ειχα παρει εγω τα κιλα μου πισω, μολςι διεκοψα τη γυμναστικη λογω ανωτερας βιας. Παθημα και μαθημα μου ειναι οταν κανεις γυμναζεται να το κανει με ρυθμους που μπορει να κρατησει ολη του τη ζωη η αν ξερει πως θα ελαττωσει η και διακοψει γυμναστικη, θα πρεπει αμεσα, ισως και νωριτερα, να ριξει θερμιδες :borg: Για αυτο βρε δε γυμναζομαι, να μηνε χω τετοια θεματα στη συντηρηση :P αστειακι!!!
04-01-2014, 10:22 #5
Τόσο πολύ κατακρατηση σε τόσο λίγες μέρες;;; Καλά εννοειται πως δεν ειναι λίπος, δεν είναι τεχνικά δυνατό κάτι τέτοιο, αλλά και πάλι εγώ στην θέση σου θα είχα σαλτάρε Ο_ο
04-01-2014, 21:24 #6
δε σαλταρει γιατι ξερει. Οταν μετρας θερμιδες αυτη ειναι η μαγεια, Ξερεις τι και ποσο εφαγες και οτι ΔΕΝ ειναι πραγματικη η ενδιεξη της ζυγαριας. Ξερεις οτι κατι εκανες λαθος και ψαχνεσαι αλλα δεν πεφτεις. Αρα κανεις υπομονη, και ανταμειβεσαι. καπως ετσι γλιτωνεις απο τυψεις, ενοχες, υπερφαγικα. Αλλα και οταν γινει υπερφαγια παλι βλεπεις πως δεν ηταν τοσο τραγικα τα πραγματα, παλι συνεχιζεις! Το χαος των συναισθηματων της καρδιας το βαζει σε ταξη η ψυχρη λογικη του μυαλου και της θερμιδομετριας.
04-01-2014, 21:28 #7
Originally posted by Tassos67i
Πλεόνασμα το πολύ 1000 την ημέρα αν πρόλαβε να πέσει ο μεταβολισμός μου που δεν το νομίζω. Δηλαδή 1 κιλό λίπους σε μια εβδομάδα. Όχι 8.5! Και πάλι δεν νομίζω ούτε κιλό!
Φλεβοδιάγραμμα, ρούχα και ψηλάφηση δε συνηγορούν. Και φαγητό έτρωγα πολύ επειδή έπρεπε να συμμετέχω σε εξωτερικά μεσημεριανά γεύματα στα οποία είμαι παντελώς έξω από τα νερά μου. Αλλά κι επειδή γενικώς ήμουν "έξω από τα νερά μου".
Οχι ο μεταβολισμςο σου δεν πεφτει αρκετο καιρο μετα τις προπονησεις. Ειχα ρωτησει κι γω το γυμναστη αλλα τωρα δε τα θυμαμαιΑλλος λογος που ειχα παχυνει ηταν αυτος, δε γυμναζομουν κι ετρωγα οπως πριν, δεν παχαινα, σταδιακα γυρισα την ποιοτητα της διατροφης μου προς το χειροτερο, αρχισαν να μπαινουν κιλα. Τη συνεχεια τη φανταζεσαι.
Που εχεις καταληξει ακριβως? Με ενδιαφερει το σκεπτικο σου, οχι μονο σαν ανθρωπος αλλα και σαν μεθοδο αδυνατισματος που ακολουθησες...να ξερω τι θα βρω μπροστα μου ισως, να ειμαι προετοιμασμενη. Αυτη τη φορα πρεπει να χαθουν για παντα τα κιλα. Εχω αναγκη επιτακτικη απο ενα αναλαφρο σωμα. Για παντα. με διαρκεια.
05-01-2014, 11:17 #8
Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως δεν έχεις πάρει 8 κιλά σε 10 μέρες, παρόλα αυτά παραμένει τρομακτικό.
Κι εγω είμαι σε αντίστοιχη φαση Τάσο, έδω και λίγο καιρό καταγράφω ποσότητες και τροφές χωρίς να υπολογίζω θερμίδες(τις υπολογίζω μια φορά εβδομαδιαία μετά το εβδομαδιαίο ζύγισμα, για επαλήθευση περισσότερο) και προσπαθώ σιγά σιγά να απαλλαγώ από όλη τη διαδικασία. Με προσοχή βέβαια και με τη βεβαιότητα πως σε περίπτωση που κάτι δε πάει όπως το υπολογίζω πάντα θα μπορώ να γυρίσω στο γνώριμο μου τρόπο και να το χρησιμοποιήσω σα δικλείδα ασφαλείας.
Αν θες τη γνώμη μου πρέπει να εστιάσεις στη μείωση της ποσότητας σαν επόμενο στόχο, στο πλαίσιο του εφικτού. Με τέτοιες ποσότητες ακόμα και με ελάχιστη υποβάθμιση στη ποιότητα της διατροφής σου θα έχεις μεγάλο θέμα.
05-01-2014, 11:34 #9
Εχεις καταφερει ήδη πάρα πολλά, και φαίνεται πως θα καταφέρεις ακόμα περισσοτερα
Μπορεί να σου φαίνεται δυσκολο, αλλά με τέτοια πρόοδο που έχεις δύσκολα πιστεύω θα "ξεφύγεις". Δυναμικά λοιπόν κι όλα θα πάνε καλά
17-04-2014, 08:20 #10
Φίλοι και συνοδοιπόροι Καλημέρα,
Το Πάσχα πλησιάζει και όπως καταλαβαίνεται τα οικογενειακά τραπέζια δίνουν και παίρνουν… πραγματικά κάνω απίστευτη προσπάθεια στο γυμναστήριο και στη διατροφή μου και δεν θέλω με καμία δύναμη αυτές οι προσπάθειες να ξανεμισθούν αυτές τις μέρες. Έχετε κάτι να προτείνεται; Εσείς τι σκέφτεστε για αυτές τις μέρες; Πραγματικά δεν θέλω να κατρακυλήσω…
17-04-2014, 10:55 #11
αυτές τις μέρες δύσκολα τα πράγματα. το μόνο που σκέφτομαι να προτείνω είναι οτι αν συμμετέχεις κ εσύ στα μαγειρέματα,σίγουρα θα είσαι πιο μπουκωμένη όταν θα κάτσετε στο τραπέζι. επίσης απέφυγε το πολύ αλκοόλ.μετρημένα ένα ποτηράκι στο τραπέζι
Γειά σας.
24-06-2025, 22:44 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια