Results 61 to 62 of 62
-
26-02-2014, 20:31 #61Senior Member
καλησπερες ! χθες τελικά έκανα την καμπύλη σακχάρου . Τα αποτελέσματα δεν ήταν πλήρως φυσιολογικά . Η εξέταση , για όσους δεν ξέρουν , είναι η εξής . Στην αρχή μου μέτρησαν σακχαρο όσο ήμουν νηστικη. Μετά ήπια 1 ποτήρι (!) γλυκοζη με νερό (η απόλυτη αηδία παιδιά , σε κάθε γουλιά ήθελα να τα βγαλω!) και μετά σε ξαναμετρανε 3 φορές ανά μια ώρα . Η πρώτη μέτρηση νηστικη έδειξε 90 , φυσιολογικο. Η δεύτερη 97. Η τρίτη 96 και η τεταρτη 75 . Τις έδειξα σε ένα γιατρό γνωστό της μάνας.μου που έτυχε να ρθει σπίτι χθες , θεωροντας ότι είναι πολύ καλές και με γειωσε άσχημα. Θεώρησε ότι στην δεύτερη μέτρηση δεν ανέβασα αρκετό σακχαρο που δείχνει τάση προς υπογλυκαιμια . Σύμφωνα με αυτόν στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό είναι 1 στάδιο πριν αρχίσει κανείς να κάνει υπεργλυκαιμιες . Δηλαδή σακχαρο . Μετά μιλήσαμε (τηλεφωνικά) με το διαβητολογο της γιαγιάς μου ο οποίος είπε επίσης ότι αυτές οι τιμές δείχνουν όντως μια μικρή προδιάθεση αλλά τίποτα ιδιαίτερα ανησυχητικό . Απλώς να μετραω σακχαρο που και που και να κάνω και μια εξέταση γλυκοζηλιωμενης σε κάποια φάση . Και φυσικά να συνεχίσω ότι κάνω με δίαιτα/γυμναστική και να χάσω όσα περισσότερα κιλά μπορώ . Αυτα τα ολίγα και τρομακτικα...
- 27-02-2014, 23:17 #62Senior Member
μακάρι! στην οικογένεια υπάρχει σεβαστό ιστορικό διαβήτη και επειδή την εχω ζήσει την ασθένεια αυτή και τις συνέπειες της "απ τα μέσα" , την τρεμω. Θα μου πεις "και τι έκανες για να την αποφύγεις;" μαλακιζομουν θα σου πω. Απλώς ελπίζω να άλλαξα μυαλα νωρίς και να μην ισχύσει αυτό που λένε ότι "οι μαλακίες πληρώνονται" ...

Reply With Quote

Building Strength in Academic Nursing
14-11-2025, 01:48 in Διαχείριση Θυμού