Λαπαροσκοπική παχυσαρκίας δια ΜΙΑΣ ΟΠΗΣ: Γνωρίζει κανείς κάτι για τη νέα αυτή μέθοδο?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Senior Member

Λαπαροσκοπική παχυσαρκίας δια ΜΙΑΣ ΟΠΗΣ: Γνωρίζει κανείς κάτι για τη νέα αυτή μέθοδο?

Καλησπέρα σε όλους και όλες. Μίλησα χθες με έναν χειρούργο εντελώς τυχαία, παλιό φίλο που συναντηθήκαμε στο δρόμο και του είπα ότι σκοπεύω να χειρουργηθώ για την παχυσαρκία.
    Μου ανέφερε την τεχνική της μιας οπής, πάνω από τον ομφαλό. Λαπαροσκοπικά. Ξέρεις κάποιος/κάποια κάτι παραπάνω ή εάν κάποιος στην Ελλάδα ασχολείται με αυτό?

Senior Member
    Μίας οπής; Δυστυχώς δεν ξέρω κάτι αν και ακούγεται εξαιρετικό! Θα σου έλεγα να το ψάξεις γιατί οι τομές της λαπαροσκόπησης δεν είναι όσο μικρές μας κάνουν να πιστεύουμε στην αρχή.

Senior Member
    Είναι πράγματι τόσο μεγάλες οι οπές?

Senior Member
    Φαντάσου 5 ουλές που σχηματίζουν ένα μεγάλο χαμόγελο. Οι 3 απο αυτές είναι ίσες με πάχος δυο δακτύλων περίπου, ενώ οι 2 τελευταίες είναι περιπου ίσες με πάχος ενός δαχτύλου. Μπορώ να σου δείξω και κάποια φώτο αν δεν κατάλαβες το μέγεθος. Στην sleeve τουλάχιστον που έκανα εγώ, αλλά υποθέτω πως και στις άλλες κάπως έτσι θα είναι! Ο γιατρός μου είπε πως με τα χρόνια θα μειωνονται και τελικά δεν θα φαινονται καθόλου, αλλά επι του παρόντος είναι αρκετά αντιαισθητικό. Βέβαια εντάξει, το αποτέλεσμα στα κιλά είναι φαντασμαγορικό, αλλά εμένα προσωπικά με χαλάει που το βλέπω. Απλά το έχω αποδεχτεί, και προτιμω να με βλέπω έτσι παρά όπως ήμουνα πριν χωρίς τις ουλές βέβαια αν εχεις την επιλογή να το κάνεις με μία μόνο τομη γιατί να μην το κάνεις; Σιγουρα για καλύτερο θα είναι!

Senior Member
    Έχω την εντύπωση ότι γίνεται σληβ με μία οπή,καθώς και χολή νομίζω. Αλλά για πιο πολύπλοκες επεμβάσεις,νομίζω δεν γίνεται,τουλάχιστον όχι ακόμη