Results 1 to 4 of 4
Thread: Η βουλιμία ξαναχτυπά
-
03-04-2014, 23:20 #1
- Join Date
- Apr 2014
- Posts
- 4
Η βουλιμία ξαναχτυπά
Κορίτσια μου,
Καλησπέρα
Είπα να μιλήσω και εδώ αφού βλέπω τόσα νέα, δυναμικά κορίτσια σαν και μένα να πιάνουν συζητησούλες και να βρίσκουν λύσεις ή μόνο να λένε το παράπονο τους και μπράβο σας.
Είμαι βουλιμική πολλά χρόνια, περίπου απ'τα 15, τώρα είμαι 27 (διαγνωσμένη είμαι από τα 24). Ενώ κάνω ψυχοθεραπεία (3 χρόνια) και ενώ έχω απευθυνθεί σε διάφορους ειδικούς διατροφολόγους δεν έχω βρει οριστική λύση. Στις περιόδους κρίσης η βουλιμία ξαναχτυπά και με καταδυναστεύει όπως τώρα.
Από το καλοκαίρι έχω πάρει 7 κιλά και νιώθω άσχημα στο ίδιο μου το σώμα. Μου φαίνεται παραφουσκωμένο και η μούρη μου το ίδιο. Το στομάχι μου είναι χάλια απ'τις πολλές σοκολάτες και τα λιπαρά φαγητά, νιώθω ότι έχω αβιταμίνωση, ότι είμαι πιασμένη από την έλλειψη άσκησης και δεν ξέρω τι να κάνω.
Το καλό ή το κακό (όπως το πάρει ο καθένας) είναι ότι πλέον μόνο τρώω πάρα πολύ. Έχω κόψει τους εμετούς και τα πολλά καθαρτικά και επίσης δεν θέλω να αρχίσω να εξαντλώ τον εαυτό μου με τρελές αφαγίες απ' την άλλη δεν μπορώ να πειθαρχήσω. Νιώθω αβοήθητη.
Κάποιο σχόλιο;
Πώς να ξεκινήσω ν ακούω το σώμα μου... Δεν ξέρω
- 04-04-2014, 08:34 #2
- Join Date
- Mar 2014
- Posts
- 1,403
γνώμη μου:
καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε κάποιο ειδικό,παθολόγο να κάνεις κάποιες εξετάσεις ,επίσης σε κάποιο διαιτολόγο και σε έναν ψυχολόγο ή ψυχίατρο.
από μόνη σου τώρα,καλό θα ήταν να πάρεις κάποιο βιβλίο αυτοβοήθειας.
επίσης να καταγράφεις κάθε μέρα τι τρως, να κάνεις μια διατροφή σταθερών θερμίδων με σκοπό όχι να χάσεις αλλά να μάθεις να τρως σωστά γεύματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα(πρωινό δεκατιανό μεσημ σνακ βραδινό) που περιέχουν κ τις τρεις κατηγορίες τροφών(υδατάνθρακες πρωτείνες φυτικές ίνες)
ξεκινάς πρώτα να κόψεις τους εμετούς ή να τους ελαττώσεις το καταδύναμην. είναι μια συνήθεια χρόνων γιαυτό κ θέλει χρόνο να το ξεπεράσεις.
να ξες οτι παρά την χρήση καθαρτικών ή κάνοντας εμετό πάλι βάζεις κιλά. ο κλέφτης και ο ψεύτης πάντα το πρώτο χρόνο χαίρεται(σου μιλάω βασιζόμενη στην δική μου εμπειρία πάντα)
το μόνο που καταφέρνεις είναι να επιβαρύνεις την υγεία σου και ελπίζω να ξες τις καταστροφικές συνέπειες αυτών των μεθόδων θα τις βρεις με μια απλή αναζήτηση στο γκουγκλ αλλά κ σε αυτό το φόρουμ
σιγά σιγά μετά πρέπει να κόψεις κ τα υπερφαγικά. αυτά΄όλα είναι κύκλος, στερητική δίαιτα οδηγεί σε υπερφαγικό που οδηγεί σε τύψεις που οδηγεί σε τιμωρία και πάλι στερητική δίαιτα.
19-04-2014, 21:25 #3
- Join Date
- Apr 2014
- Posts
- 4
3 μέρες τα πήγα καλά έφαγα περίπου 1200 - 1500 θερμίδες, ούτε πείνασα΄ούτε στερήθηκα και ότι παχυντικό λαχτάρησα το έφαγα σε μικρές ποσότητες
αλλά πήγα επίσκεψη στους γονείς μου και ..........:(μαλωσα με την αδερφή μου η οποία δεν με άφησε να φάω το κέικ που με κέρασε η μαμά επειδή λεει "πάχυνα πάλι" :no:
εννοείται γύρισα στο σπίτι χάλια ψυχολογικά
έκλαιγα για ώρες και κρατιόμουν με νύχια και με δόντια μακριά από το ψυγείο ... ώσπου... πριν λίγο δεν κρατήθηκα .... 3578 θερμίδες για σήμερα και νέο υπερφαγικό επεισόδιο
τι κάνουμε τώρα; να υποθέσω ότι δεν πρέπει αύριο πασχαλιάτικα να φάω μόνο σαλάτες γιατί θα το χειροτερέψω και το επόμενο επεισόδιο δεν θα αργήσει να έρθει. αν και για να πω την αλήθεια θα ένιωθα καλύτερα με την σκέψη να φάω μόνο σαλάτα αύριο. ξέρω ξέρω δεν κάνει!
αύριο είναι μία νέα μέρα. δεν πειράζει. θα τα καταφέρουμε
24-04-2014, 15:36 #4
- Join Date
- Mar 2014
- Posts
- 1,403
το πάσχα μου ήταν μια κόλαση. ελπίζω να μπορέσω να ξαναέρθω στα καλά μου. υπερφαγικά το ένα μετά το άλλο.
ινώ πάντα να σκέφτεσαι έτσι. οτι το λάθος έγινε, κ να συνεχίζεις από εκεί που έχεις μείνει. πως ήταν το πάσχα τελικά?
Χειμωνάκηδες vs Καλοκαιράκηδες
23-06-2025, 15:16 in Με καφέ και συμπάθεια....