τα εχω παιξει
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
    Junior Member

τα εχω παιξει

γεια σας, ειμαι καινουργια σε ολο αυτο αλλα πραγματικα χρειαζομαι βοηθεια. τα κιλα ειναι ενα ζητημα που τα τελευταια 2 χρονια με βασανιζει συνεχως. ξεκινησα απο 59 κιλα και υψος 1,64 και μεσα σε 1 χρονο περιπου εφτασα να ζυγιζω 42.γυρω στα 47 κιλα αρχισα να εχω κρισεισ βουλημιασ που αντιμετωπιζα με εμετουσ και καθαρτηκα.αυτη την στιγμη ειμαι 51 κιλα έχοντασ παρει 6 κιλα σε λιγοτερο απο μια εβδομαδα.εχω φρικαρει.ειμαι σε φαση πανελληνιων και δεν ξερω τι μου συμβαινει.μισω το σωμα μου αυτη την στιγμη και πραγματικα δεν ξερω τι να κανω.αδυνατω να σκεφτω καθαρα νιωθω λες και υπαρχει κατι που θολωνει την αντιληψη πανω στα πραγματα και ειμαι τρομερα πιεσμενη απο το διαβασμα.τα γραφω λιγο περιεκτικα περιμενοντας καποια ανταποκριση πρωτου γινω πιο περιγραφικη.θελω καποιοσ να μου πει την αποψη του πωσ μπορω να ελεγξω τισ κρισεισ.εχω χασει το μυαλο μου πραγματικα δεν μπορω να παρω αλλο βαροσ και η συχνοτητα με την οποια περνω ειναι σοκαριστικη.ευχαριστω προκαταβολικα

Senior Member
    τα κιλά σου για το υψος σου είναι φυσιολογικα! Τα 42 δεν ήταν!!!! Δυστυχως δεν εχω κάποια εμπειρία στο θεμα για να σε βοηθήσω αλλά σιγουρα θα βρεις υποστηριξη εδω μέσα :)

Καλησπέρα LOLA. Πρώτα απ όλα ψυχραιμία! Τα κιλά σου είναι απόλυτα φυσιολογικά για το ύψος σου , μη σου πω οτι βρίσκεσαι στο κατώτερο φυσιολογικό. Γιατί φοβάσαι τόσο πολύ το να παχύνεις ; και όταν λέω να παχύνεις δεν εννοώ φυσικά το άλλο άκρο στο οποίο βρίσκομαι εγώ ας πούμε. Γενικότερα όμως δίνεις λίγο την αίσθηση οτι φοβάσαι υπερβολικά την ιδέα του να πάρεις έστω και 1-2 κιλά (που είναι ένα φυσιολογικό σκαμπανέβασμα που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε οργανισμός) . Τα 6 κιλά που λες οτι έχεις πάρει μέσα σε τόσες λίγες μέρες το πιθανότερο είναι οτι είναι κατακράτηση υγρών (τα περισσότερα απ αυτά , μπορει να έχεις πάρει 1-2 κιλά σε πραγματικό βάρος) λόγω του οτι απότομα αύξησες το φαγητό. Φυσικά καθοριστικό ρόλο παίζει και το αγχος των πανελληνίων και όλη η ψυχολογική πίεση που βιώνεις, άνθρωπος είσαι! Απλά λίγο το οτι έκανες πιθανότατα κάποια πολύ στερητική διατροφή , λίγο το άγχος ξέσπασες σε κάποια φάση. Φυσικά ο οργανισμός σου απ την άλλη που είχε προφανως φρικάρει όταν ήσουν 42 κιλά τώρα που του δίνεις τροφή την κρατάει και την αποθηκεύει για να έχει στην περίπτωση που αρχίσεις πάλι να υποσιτίζεσαι . Οπότε έχει διαταραχθεί αυτή η ισορροπία , γι αυτό συμβαίνει όλο αυτό . Όλα αυτά βέβαια το πιο σωστό θα ήταν να τα συζητήσεις και με έναν διατροφολόγο που είναι ειδικευμένος στις διατροφικές διαταραχές ωστε να μπορέσει να σου δώσει κατευθύνσεις για το πως πρέπει να το αντιμετωπίσεις, αλλά καταλαβαίνω οτι ίσως είναι κάπως δύσκολο να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία τώρα αφού αρκετή πίεση έχεις ήδη . Αλλά σκέψου το .

Senior Member
    Λόλα ξεκόλλα! Κατ' αρχήν επειδή είσαι σε φάση πανελληνίων μην σκέφτεσαι το θέμα "δίαιτα". Δεν παίζει ο συνδυασμός πανελληνίων - δίαιτα! Με τίποτε. Παίζει μόνο πανελληνίες - σωστή επιλογή τροφών, ώστε να βάζεις στον οργανισμός τις απαραίτητες βιταμίνες για να αντέξεις τις ώρες μελέτης που αφιερώνεις για τις εξετάσεις σου.
    Τρώγε φρούτα πολλά, πίνε χυμούς και κυρίως να προτιμάς το φαγητό της μαμάς αντί του έξω. Σε λογικές ποσότητες πάντα. Πίνε γάλα, τρώγε γιαουρτάκια. Απλές υγιεινές επιλογές για αντοχή αυτήν την περίοδο της ζωής σου. Μην βασανίζεις το μυαλουδάκι σου με δίαιτες, απώλεια βάρους κλπ κλπ..
    Είναι -κατά την δική μου άποψη- επικίνδυνο να πρέπει είσαι συγκεντρωμένη στην μελέτη σου στο διάβασμά σου και στο πίσω μέρος του μυαλού να σε τρώει η σκέψη "αχ αυτό που έφαγα κακώς το έφαγα, πάχυνα πολύ". Δεν είσαι χοντρή, παχιά ή οτιδήποτε άλλο. Ένας φυσιολογικός άνθρωπος είσαι, με τα φυσιολογικά του κιλά. Και μείνε εκεί. Κόλλα εκεί και σε όποιον αρέσεις. Φρόντισε να αρέσεις εσύ στον εαυτό σου και στο χέρι σου να δείξεις και στον περίγυρό σου, πόσο όμορφο άτομο είσαι και τι αξίζεις!
    ;)