Results 1 to 7 of 7
Thread: Καλώς σας βρήκα
-
25-01-2014, 19:23 #1
Καλώς σας βρήκα
Καλησπέρα στην ομάδα από μια ακόμη παχουλή μεν προβληματισμένη δε.
Είμαι 50 χρονών με ύψος 1.68 και 120 κιλά.Δεν έχω υπάρξει περισσότερο παχιά απο ότι αυτό το καιρό.
'Εχω μπεί σε μια διαδικασία αναζήτησης γιατι νομίζω δεν πάει άλλο με την περίπτωση μου.Ομολογώ όμως ότι είμαι πολύ μπερδεμένη όσο και προβληματισμένη και θα ήθελα μέσα απο αυτό το φόρουμ να αναζητήσω απαντήσεις σε απορίες μου πάνω στο θέμα βαριατρικές επεμβάσεις
- 26-01-2014, 01:24 #2
Καλως όρισες! Οτι απορια εχεις πες μας, κι επίσης αφου σε απασχολουν ξεκάθαρα οι βαριατρικές μπορεις να αναζητησεις πληροφορίες στα ανάλογα τόπικ! Καλη επιτυχία
26-01-2014, 08:44 #3
Κατ΄αρχην έχω δεί 2 γιατρούς, ο ένας χειρουργεί ιδιωτικά και το ποσόν που μου είπε είναι απαγορευτικό για τα οικονομικά μου και ο άλλος σε δημόσιο νοσοκομείο(Τζάννειο)που μου έδωσε μια σειρά εξετάσεων και μια βεβαίωση για το ταμείο μου χωρίς να έχουμε μιλήσει για χρήματα. Το θέμα είναι ότι στο μυαλό μου είχα το γαστρικό μανίκι που θεωρούσα σαν πιο "φυσιολογική" επέμβαση και ο δεύτερος γιατρός μου το απέκλεισε γιατί είμαι "γλυκατζου" και πιθανόν να έχω οισοφαγική παλινδρόμηση και μάλλον προσανατολίζεται σε γαστρικό μπαι-πας αφου δει και τις εξετάσεις μου πράγμα που εγώ το ψιλοφοβάμαι. Θέλω τις απόψεις σας.
Επίσης οι επεμβάσεις γίνονται για να χάσεις γρήγορα κάποια κιλά αλλά πάντα είσαι σταντμπάϊ όσον αφορά τη διατροφή?
26-01-2014, 08:57 #4
Τι να συζητήσεις για χρήματα με γιατρό δημόσιου νοσοκομείου; Καλώς δε μίλησες ελπίζω να παραμείνει έτσι...
Είναι αρκετά πιθανό ο γιατρός να έχει δίκιο, γιατί δε βλέπεις και καναδυό ακόμα σε άλλα νοσοκομεία; Όπως και να'χει, καλή συνέχεια!
26-01-2014, 11:17 #5
Αυτό για τα γλυκά θα στο πω κι εγώ. Αν είσαι γλυκαντζού η sleeve δεν ενδεικνυται όχι μόνο για τις παλινδρομήσεις αλλά γιατι είναι η φυση της επέμβασης τέτοια που με τα γλυκά μπορει να "χαλάσει" όλη την απώλεια, να μην χάσεις κιλά, ή ακόμα και να τα χάσεις και να τα ξαναπάρεις.
Θα συμφωνησω με τον Φιλιπάρα για το οικονομικο, δημόσιο νοσοκομείο ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ!Και επίσης έχει δίκιο που σου λέει να μιλήσεις με άλλους γιατρούς, είναι καλό να έχουμε πολλές γνώμες!!
Τωρα όσο για την διατροφή ναι. Ότι επέμβαση και να κάνεις θέλει μια προσοχή μετά ανάλογα με τον τυπο της επέμβασης. Π.χ τα bypass δεν επιτρέπουν τα λιπαρά (εμφανιζουν φαινόμενο dumping που λέμε), η sleeve δεν θέλει πολλά γλυκά, και σχεδόν καθόλου αναψυκτικά (εγω π.χ που την έκανα προσφατα μου επιτρέπεται ένα γλυκό την βδομάδα, άσχετο που δεν το τρώω γιατι δεν το χρειάζομαι, αλλά καθόλου αναψυκτικά ακόμα). Τωρα στις χολοπαγκρεατικές δεν έχω ιδέα τι παίζει αλλά κι εκεί κάποιοι κανόνες διατροφής θα χρειάζονται υποθέτωΠάντως πέρα απο όοοολα αυτα, η διατροφή είναι σημαντική για την υγεία μας, όχι μόνο για τα κιλά και την εμφανιση μας οποτε ναι θέλει σιγουρα προσοχή και μετά χειρουργείου. Αλλά δεν ειναι πως θα σου απαγορευτει κάτι για πάντα. Απλά θα τρως κάποια πράγματα πιο αραιά
26-01-2014, 12:33 #6
καλως ηρθες κι απο μενα εμμα.
ο καλφαρετζος απο ο,τι εχω διαβασει απο τα παιδια εδω που εκαναν σε αυτον σληβ, δεν αποκλειει τα αναψυκτικα για την σληβ σε αντιθεση με τους αθηναιους γιατρους.
για να το λεει ο καλφαρετζος αυτο, εχει την βαρυτητα του...
σχετικα με την σληβ που πραγματι ειναι πιο φυσιολογικη μεθοδος, αν και γλυκατζης εχω χασει 60 κιλα σε 10 μηνες.
καταναλωνοντας 15-20 κουταλιες ζαχαρη τη μερα στους καφεδες και τσιμπολογωντας και γλυκα και σοκολατες ( σε μικρες ποσοτητες)
δεν ξερω ομως αν αργοτερα τα ξαναπαρω ή ποσα απο αυτα θα ξαναπαρω οντας γλυκατζης. ή αν θα πρεπει να βοηθησω καποια στιγμη τον εαυτο μου, ελαττωνοντας αυτες τις ποσοτητες.
παλλινδρομησεις αντιμετωπισα λιγες και μονο οταν το παρακανα στα γλυκα
θελει ομως ενα "κράτει" στα γλυκα επειδη καταναλωνονται ευκολα και δεν σε βαραινουν, σε αντιθεση με ψωμια, οσπρια κλπ
το καλο με το μπαι-πας ειναι (απο οσο εχω δει σε συγγενεις) οτι τρως πιο ανετα τις διαφορες τροφες.
ειδα ομως οτι με την σληβ ισως χανεις λιγο πιο γρηγορα κιλα τουλαχιστον τον πρωτο χρονο. ή πανω κατω με την ιδια ταχυτητα
το κακο με το μπαϊ-πας ειναι οτι σε περιπτωση που τρως λιπαρα, (τυρια, λαδια κλπ) οταν θα πηγαινεις τουαλετα, θα πρεπει να εισαι μονη στο σπιτι γιατι δεν αντεχεται η μυρωδια!
και ενα ακομα αρνητικο, οτι εξαρτασαι μια ζωη απο συμπληρωματα ασβεστιου και σιδηρου αφου το εντερο δεν αποροφα ολη τη ποσοτητα αυτων απο τις τροφες
και στην σληβ ομως ειναι καλο το πρωτο-δευτερο χρονο να παιρνεις κανα προσθετο, οπως σπιρουλινα ή πολυβιταμινες
το μπαι-πας προτιμαται σε πιο βαριες περιπτωσεις οπως του φιλου μας του ακη, προκειμενου να φτασεις πιο σιγουρα σε φυσιολογικα κιλα ΚΑΙ να παραμεινεις εκει
συνηθως εμεις οι παχυσαρκοι μεσα απο το φαγητο βρισκουμε ψυχολογικη υποστηριξη-κουραγιο κλπ
αν ειναι τετοια η περιπτωση σου, σκεψου το μπαι-πας σοβαρα. γιατι τα ψυχολογικα κενα θα συνεχιστουν και αργοτερα καθως θα μεγαλωσει το στομαχι λιγο, θα προσπαθεις και παλι να το γεμισεις γρηγορα και συχνα
αν ομως τα κιλα σου προηρθαν περισσοτερο απο θεμα μεταβολισμου, σκεψου πιο σοβαρα την σληβ καθως σου παρεχει ελευθερια απο συμπληρωματα, δεν ντρεπεσαι οταν πας τουαλετα κλπ
ετσι επειδη δεν εισαι και μικρη πια, καλο ειναι να ρωτησεις γνωμες γιατρων για το ποια μεθοδο και γιατι, θα σου προτεινουν
προσωπικη μου αποψη οτι η σληβ ακομα και αν δεν εχει τα τελεια αποτελεσματα του μπαι-πας θα σε βοηθησει πολυ να χασεις κιλα "ανωδυνα" δεν ξερω ομως το κατα ποσο θα κρατηθεις σε αυτα εσαει.
σχετικα με τα χρηματα για δημοσιο νοσοκομειο μιλωντας, (ελπιζω οι συναδελφοι να μην αρχισουν να λενε διαφορα γιατι αλλοι ειναι εκτος χορού και αλλοι το βλεπουν "ιδεολογικα"), υπαρχουν ενας ή δυο δρομοι, αναλογα τον γιατρο
καποιοι δεν σε βαζουν μεσα αν δεν συμφωνησεις για φακελακι. συνηθως αυτοι ειναι "μεγαλα ονοματα" με αποδεδειγμενα καλες επεμβασεις. συνηθως παιζουν στα 2 χιλιαρικα.
παρεχουν ομως πληρη υποστηριξη,"αφτερ σεηλ"κλπ
σε αυτον που πηγα εγω, τοσο στη δικη μου περιπτωση οσο και σε 3 γνωστους μου, ολα πηγαν αριστα.
αλλοι, πανε με τον δευτερο δρομο.
αυτος ειναι οτι αν δεν τους δωσεις φακελακι, θα σε πανε με λιστα αναμονης. δεν ειναι μεγαλη η καθυστερηση, περιπου 3-4 μηνες
ή αν τους δωσεις, (συνηθως λιγοτερα απο οσο ζητανε με παζαρι), θα σε βαλουν μετα απο λιγες μερες
υπαρχει και η τριτη λυση αναφορικα με δημοσια νοσοκομεια. το ριο. και ισως ενα δυο αλλα ανα την ελλαδα
εκει δεν παιρνουν φακελακι, αλλά σε πανε αναγκαστικα με λιστα αναμονης μερικων μηνων και δεν καθοριζεις εσυ την επεμβαση αλλά ο καλφαρετζος.
τον τελευταιο καιρο, το τημ του καλφαρετζου εχει μεγαλωσει ο ιδιος επιστατει περισσοτερο και ετσι η λιστα αναμονης εχει μικρυνει και δεν περιμενεις κανα χρονο οπως παλια.ειναι ομως ολα δωρεαν
σε περιπτωση που αποφασισεις για μπαι-πας, για μενατο ριο ειναι "μονοδρομος". γιατι εκει χειρουργει ο καλυτερος ολων, ειναι δωρεαν, και η λυση του μπαι-πας ειναι ο πιο σιγουρος τροπος για να χασεις κιλα και να παραμεινεις σε αυτα εσαει. για σληβ με αυτο το βμι δεν το βλεπω πιθανο να σε παει ο καλφαρετζος, αλλα΄ποτε δεν ξερεις
αφου λοιπον εχεις ταμειο, προτιμησε την λυση που σκεφτηκες, το να πας δηλαδη σε δημοσιο νοσοκομειο. συμφερει
σε ιδιωτικη κλινικη θα σου ζητησουν περισσοτερα + το ταμειο. (περιπου 3-4 χιλιαρικα) για σληβ
τα πιο πολλα παιδια εδω μεσα εχουν χειρουργηθει στο ιπποκρατειο και ειναι πολυ ευχαριστημενα.
αλλοι δωρεαν, αλλοι εσκασαν ενα με εναμισυ χιλιαρικο σε καποιους γιατρους
το καλο ειναι οτι υπαρχουν αρκετοι γιατροι εκει για βαριατρικα.
εγω εκανα σληβ στον ευαγγελισμο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. τοσο απο τον γιατρο, οσο και απο την ιδια την σληβ.
τοσο εγω οσο και 3 αλλοι γνωστοι μου που εκαναν εκει σληβ, δεν παρουσιασαν κανενα αρνητικο απο οσα εχω διαβασει εδω μεσα απο τα παιδια που εγχειρηστηκαν αλλου.
αλλά και αλλοι ασθενεις που γνωρισα μεσα στον εαυαγγελισμο και εκαναν ειτε σληβ, ειτε πτυχωση στον ιδιο γιατρο και κρατω επικοινωνια με αυτους, κανενα προβλημα δεν παρουσιασαν. αυτο λεει πολλα...
(ελπιζω να μην θεωρηθει διαφημιση, αλλωστε δεν λεω ονομα, ομως η αληθεια ειναι οτι κανει καλη δουλεια και μπραβο του)
το κατα ποσο στο μελλον θα ξαναπαρω κιλα, δεν το γνωριζω.
το καλο με τις επεμβασεις ειναι οτι μπορεις να αθληθεις λιγο και να δεις τον κοπο σου να πιανει τοπο!
ενω τωρα και να περπατησεις ας πουμε, πολλες φορες θα σου φανει οτι κανεις μια τρυπα στο νερο, ιδιαιτερα σε αυτην την ηλικια
αυτα πανω-κατω ειδα αναφορικα με το θεμα "βαριατρικα"
ελπιζω να βοηθησα
οπως και να εχει, μπραβο που πηρες την αποφαση να το σκεφτεις!
28-01-2014, 05:56 #7
Η σληβ δεν είναι ΄κακή΄επέμβαση όπως αποδείχτηκε πχ ο δακτύλιος για πολλούς λόγους,όμως, ταιριάζει σε πολύ λίγο κόσμο αντικειμενικά με βάση το ιατρικό και κυρίως διατροφικό ιστορικό του ασθενή και όχι φασονατζίδικα όπως εξελίχθηκε. Πλέον, μετά από 6-7 χρόνια που έχουν μελετηθεί τα αποτελέσματα της, εμφανίζει γρήγορη απώλεια, σχεδόν παράλληλη με του μπαι πας(όχι του χολοπαγκρεατικού), όμως έχει αυστηρότερους περιορισμούς σε ατασθαλίες( γλυκά,τσιμπολόγημα κτλ) αλλά το κυριότερο είναι ότι στα 3 χρόνια εμφανίζει μεγάλο ποσοστό των ασθενών παλινδρόμηση και χρειάζονται πχ λοσέκ αλλά και εφόσον γίνει η επέμβαση στο σωστό μέτρο( στενός σωλήνας,αφαίρεση θόλου κτλ ώστε να υπάρχει η μέγιστη απώλεια και διατήρηση του χαμένου βάρους σε βάθος χρόνου) ένα ποσοστό ασθενών εμφανίζει διαφυγή που στην πλειονότητα είναι αντιμετωπίσιμη,αλλά χρονοβόρα και κουραστική για τον ασθενή(το έπαθε και ο αδελφός μου). Υπάρχει βέβαια και το απευκταίο ενδεχόμενο η διαφυγή να αποδειχθεί πολύ ανθεκτική... Όλα αυτά συνδυαστικά, οδηγούν σε μια νεώτερη τεχνική, που τοποθετείται ανάμεσα σε μπαι πας(απλό να το πω εκλαικευμένα) και χολοπαγκρεατικής (το μεγάλο), που είναι το μίνι μπαι πας( μίας αναστόμωσης) που χειρουργικά έχει μία αναστόμωση λιγότερη και αυτό σημαίνει λιγότερο χειρουργικό χρόνο, δεν έχει τα 'παρατράγουδα' της σληβ και έχει και την προστασία της παράκαμψης στην (παρόμοια παρατράγουδα εμφανίζει το μπαι πας κατά Μαρσώ που εφαρμόζουν κάποιοι γιατροί αλλά για να ξέρεις ποια μέθοδο ακολουθεί ο εκάστοτε γιατρός,πρέπει να ξέρεις...) Το θέμα τουαλέτας,υπαρκτό στη χολοπαγκρεατική ΜΟΝΟ αν το ΠΑΡΑΚΑΝΕΙΣ και τραβάς το σκοινί, κοινώς θέλεις να το προκαλείς... Επίσης, τα λιπαρά δεν προκαλούν ντάμπινγκ που γράφτηκε παραπάνω, η ζάχαρη το προκαλεί και όχι σε όλους και δεν είναι κάτι αμάν και δεν συμβαίνει πάντα... Τα συμπληρώματα θα μπορούσε να τα παίρνει και ένας μη εγχειρισμένος, 1 πολυβιταμίνη και παστίλιες ασβεστίου.Μπροστά στην προστασία των ατασθαλειών που αργά ή γρήγορα θα επανέλθουν με συνέπειες αύξησης βάρους,είναι τίποτα.. Το Τζάνειο,όσες φορές έχει αναφερθεί από μέλη, χρησιμοποιούσε παλιές τεχνικές,που σήμερα δεν συνάδουν,μάλλον έχει μείνει πίσω και όλο κάτι ψιθύριζαν για χρήματα.. Υπάρχουν λύσεις...
Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα?
30-07-2025, 04:06 in Με καφέ και συμπάθεια....