Results 1 to 15 of 23
Thread: Έγκυος και 145 κιλά!!
-
26-01-2014, 22:24 #1
Έγκυος και 145 κιλά!!
Γεια σε όλους! Είμαι 145 κιλά και 4 μηνών έγκυος σε λίγο καιρό μπαίνω στον 5ο με το καλό. Όλα καλά δεν είχα προβλήματα μέχρι τώρα απλά με φοβίζουν τα πολλά κιλά μου. Προσπαθώ να κάνω διατροφή έχω και μια πολύ καλή διαιτολόγο. Δεν έχω βάλει κιλά, στην αρχή την έκανα σωστά τη διατροφή τώρα όλο την παρατάω και κάνω βλακείες(ως συνήθως). Δώστε μου κουράγιο να συνεχίσω τη σωστή διατροφή και το περπάτημα!! Σας ευχαριστώ πολύ!!
- 26-01-2014, 22:34 #2
Καταρχήν, συγχαρητήρια και όλα με το καλό!
Εννοείται πως θα είσαι αγκαλιά με τους γιατρούς, προκειμένου να φέρεις εις πέρας την εγκυμοσύνη σου.. Στην προσπάθειά σου θα σε βοηθήσει μία και μόνο σκέψη: Αυτή του μωρού σου. Αυτό θα σκέφτεσαι. Τρώω σκουπίδια; Κάνω κακό στο παιδί μου. Θέλω μία ομαλή εγκυμοσύνη; Άρα τρέφομαι σωστά. Έτσι θα τα καταφέρεις, όπως τα κατάφερε η μητέρα σου, η δική μου και οι μαμάδες όλων μας και μας έφεραν στον κόσμο.
Με το καλό!
Ο γιατρός τι λέει;
Είναι το πρώτο σου μωράκι;
26-01-2014, 22:47 #3
Ο γιατρός στην αρχή μου πε για τα κιλά μου δώσε αντιπιτκικές και σαλοσπίρη και απο εκεί και πέρα αφού όλα βαίνουν καλά δεν μου λέει κάτι για τα κιλά μόνο στην αρχή που διέγνωσε την εγκυμοσύνη κι ούτε με ζυγίζει κάθε φορά. Να δούμε και την καμπύλη ζαχάρου. Γενικώς και ο γιατρός και οι μαίες του με αντιμετωπίζουν φυσιολογικά όχι σαν παχύσαρκη!
26-01-2014, 22:50 #4
Επίσης σε ευχαριστώ για τις συμβουλές έτσι πρέπει να σκέφτομαι και συνήθως αυτή η σκέψη μου δίνει έναυσμα να τρέφομαι σωστά δηλαδή ότι τρώω καλά για το μωρό μου.
26-01-2014, 23:01 #5
Αυτά σου τα λέω χωρίς να είμαι μαμά, λάβε το και αυτό υπόψη σου. Δεν έχω σχετική εμπειρία. Πάντως χαίρομαι πολύ που όλα βαίνουν καλώς για σένα και το μωράκι σου. Αλήθεια, ξέρεις το φύλο ή ακόμα;
26-01-2014, 23:04 #6
Είναι το πρώτο μου μωράκι, δεν γυρνούσε να το δούμε για να καταλάβει ο γιατρός το φύλλο μας έδειχνε πλάτη ελπίζω την επόμενη φορά αχαχχα πάντως δύσκολο πράγμα η σωστή διατροφή άσχετα με την εγκυμοσύνη εγώ και πριν πάντα ξεκινούσα και σταματούσα με αποτέλεσμα να ανεβαίνω συνέχεια στη ζυγαριά!
26-01-2014, 23:05 #7
Αν έχει κάποια ανάλογη εμπειρία πολλών κιλών και εγκυμοσύνης θα με βοηθούσε!! ευχαρστωωω
26-01-2014, 23:16 #8
με το καλο να ερθει στο κοσμο το αγγελουδακι σου.....και θα σου πω και γω τα περι εγκυμοσυνης μου λοιπον....οταν εμεινα εγκυοσ στο πρωτο μου ημουν 98 κιλα υψος 1,60 ο γιατρος αμεσως πανικοβλητος με εβαλε σε διατροφη....οχι πως τον ακουγα και ιδιατερα αλλα ολα πηγαιναν ευνοικα εβαλα 8 κιλα και γεννησα καλα....στη δευτερη εγκυμοσυνη ημουν περιπου στα 110 κιλα εχοντας αλλαξει γιατρο ηταν και πολυ αυστηροσ μου ζητησε να προσεχω,,αλλα και παλι ημουν τυχερη και αντι να παιρνω εχανα και αυτο γιατι η μικρη μου ηταν πολυ ψηλα στο στομαχι ετσι στους 9 μηνες εχασα 13 κιλα......και το μωρο γεννηθηκε ιυγιεστατο...και τελος στην τριτη εγκυμοσυνη ημουν 112 και πηρα 1 κιλο στους 9 μηνες...και παλι ολα καλα....και που θελω να καταληξω οτι αν προσεχεισ τη διατροφη σου το σωμα σου θα προσαρμοστει με τα κιλα και το μωρο και θα λειτουργησουν αναλογα....δεν χρειαζεται να τρως σαβουρες..προσπαθησε οταν εχεις λιγουρες να τρως οσο πιο υγειινα γινεται....το μωρο οτι θερμιδες χρειαζεται για να μεγαλωσει στην κοιλιτσα σου θα τις παρει.....παντα να σκεφτεσαι οτι ολα γινονται για το πλασματακι που θα φερεις στον κοσμο...
σου ευχομαι ολα να γινουν οπως εσυ τα θες:cul:
26-01-2014, 23:28 #9
κορίτσι μου σε ευχαριστώ πολυ που μου πες για τις εγκυμοσύνες σου! Η αλήθεια είναι αυτή ότι πρέπει να σκέφτομαι το πλασματάκι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για να το ταλαιπωρώ με χαζοτροφές!! Με το διαβήτη κύησης πως ήσουν;Είχες ή όχι;
26-01-2014, 23:29 #10
Καλησπέρα νατασα, με το καλό να δεχτείς το μωράκι σου ! Απ τη στιγμή που όλα πάνε καλά με την εγκυμοσύνη χωρίς προβλήματα από το θέμα του βάρους κλπ οι γιατροί δεν έχουν κανένα δικαίωμα να σε αντιμετωπίσουν κάπως αλλιώς. Καλό και το οτι δεν έχεις βάλει κιλά ως τώρα. Μακάρι να σου πάνε όλα καλά μέχρι το τέλος και από κει και μετά αν είσαι σε διάθεση κοιτάς και πιο επισταμένα το θέμα του να χάσεις κιλά. Δεν έχω εμπειρία με εγκυμοσύνες κλπ αλλά λογικά τώρα δεν πρέπει να στερείσαι πράματα για το καλό του μωρού.
26-01-2014, 23:34 #11
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, δεν στερουμαι αλλά το θέμα είναι να ακολουθώ σωστή διατροφή σε αυτό δυσκολεύομαι λίγο πολύ ενθαρυντικά τα λόγια σου να σαι καλα!
29-01-2014, 16:34 #12
Καλησπέρα και από εμένα συνονομάτη.
Να μην ανησυχείς καθόλου. Εγώ έμεινα έγκυος 125 κιλά και όταν γέννησα είχα φτάσει τα 140. Τους πρώτους μήνες δεν είχα πάρει καθόλου βάρος, αλλά μετά τον 6ο άρχισα να βάζω. Θα σου πρότεινα τότε να δείξεις λίγο παραπάνω προσοχή στην διατροφή σου. Κάπου εκεί θα κάνεις και την καμπύλη ζαχάρου οπότε θα έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα. Είναι αλήθεια ότι το μωράκι σου προσαρμόζεται στα κιλά σου και όλα θα πάνω καλά. Το πιο σημαντικό είναι να είσαι εσύ καλά και να ακολουθείς τις όποιες οδηγίες των γιατρών.
Και εμένα ο γιατρός δεν μου είχε πει τίποτα σχετικό με το βάρος και όσο οι εξετάσεις μου ήταν καλές δεν ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα με αυτό το θέμα.
Γέννησα πριν 10 μήνες και καταλαβαίνω απόλυτα το άγχος σου.
είμαι στη διάθεσή σου για ότι άλλο χρειαστείς.
30-01-2014, 15:02 #13
kalispera ke apo emena i ora i kali geri ke dhinati ke esi ke to morakisou ego stin proti engimosini mou sto koritsaki mou imouna 93 ke 1.63 ke eftasa 130kg ola pigan kala genisa fisiologika mou fonaze o giatros aLA EGO TA MISA AKOUga meta apo 11 xronia ekana to dheutero to agoraki mou imoun 120kg ala ekana afstiri dhiatrofi giati apextisa zaxaro ke ekana insoulini mexri pou genisa ixa ke piesi eperna farmaka kathe evdhomadha pigena sto giatro ola pigan mia xara eperna dhinami apo to moraki mou min anxonese ola tha pane kala ligo prosoxi sti dhiatrofi ke ola kala ke i panagia mazi sou
03-02-2014, 15:37 #14
Originally posted by kwnstantina
kalispera ke apo emena i ora i kali geri ke dhinati ke esi ke to morakisou ego stin proti engimosini mou sto koritsaki mou imouna 93 ke 1.63 ke eftasa 130kg ola pigan kala genisa fisiologika mou fonaze o giatros aLA EGO TA MISA AKOUga meta apo 11 xronia ekana to dheutero to agoraki mou imoun 120kg ala ekana afstiri dhiatrofi giati apextisa zaxaro ke ekana insoulini mexri pou genisa ixa ke piesi eperna farmaka kathe evdhomadha pigena sto giatro ola pigan mia xara eperna dhinami apo to moraki mou min anxonese ola tha pane kala ligo prosoxi sti dhiatrofi ke ola kala ke i panagia mazi sou
03-02-2014, 15:39 #15
Originally posted by kwnstantina
Οικογενειακό ζήτημα
23-04-2025, 22:14 in Σχέσεις και Επικοινωνία