Results 1 to 15 of 43
-
13-11-2013, 00:26 #1
Προσπάθεια απώλειας περιττων κιλών
Καλησπέρα,
Έγραψα και πρίν αλλα μάλλον χάθηκε. Δεν ξέρω αν πρέπει ή αν έχω δικαιωμα να ανεβάσω τόπικ αλλα δεν ξέρω που αλλού να το γράψω..
Είμαι σε μια περίοδο που νιώθω χαμένη. Απο το δημοτικό αντιμετωπίζω πρόβλημα με το βάρος μου και απο τότε δεν εχω σταματήσει να ασχολούμαι με αυτό. Αποκορύφωμα ήταν το γυμνάσιο όπου έφτασα τα 97 κιλά, στο λύκειο ήμουν στα 78-80, και σόλο το πανεπιστημίο μεταξύ 85-88. Να πω ότι είμαι 25 ετών και εχω ύψος 170. Με τα πολλα απο το 2011 μεχρι το 2012 κατάφερα να φτάσω στα 77 κιλά , όμως απο το 2012 μέχρι τώρα τα πήρα και με το παραπάνω και τώρα είμαι ξανα 97 κιλά. Σαυτό συντέλεσαν απανωτές εξεταστικές και μια αλλαγη κατοικίας για μερικούς μήνες. Όλα αυτά τα χρόνια αλλα και τώρα εκανα προσπαθειες και με διαιτολόγους και μόνη, όποτε έχασα όμως κιλά ήταν σε περίοδο που προσπαθηςα μόνη μου. Το προβλημά μου τώρα ,και ο λόγος που νιώθω απελπισμένη είναι οτι δεν λειτουργεί τίποτα , σε θέμα ψυχολογίας.. Δηλαδη τους 2 τελευταιους μήνες που προσπαθω να τα χάσω , χανω 2 παίρνω 3.. Είτε ο διαιτολόγος με αφήνει ελευθερη ώστε να προσεχω είτε μου δίνει συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν δουλευει τίποτα.. Με την ελευθερία την πρώτη βδομαδά ενθουσιαζομαι και το κάνω, την δευτερη νιώθω οτι δεν έχει αποτέλεμα και ότι θα πρέπει να προσέξω σοβαρα αν θελω να χάσω αγχωνομαι και τρώώ χειρότερα.. Με το διαιτολόγιο νιώθω οτι ειμαι εγκλωβισμένη, γενικά εχω χάσει λίγο την μπάλα με αυτό.. Ακόμη , δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλα τα κιλά που πήρα τελευταία τα νιώθω πολύ βαρια (ναι δεν κανω πλακα :P), με πιάνουν δυσφορίες, απνοιες, και φουσκωνω με το παραμικρό που τρωω πχ 1 πιάτο φακι με λίγη φέτα.. Δεν ξέρω ειλικρινά τι να κανω..
Το ξέρω οτι δεν είστε διαιτολόγοι ή ψυχολόγοι ή τελος πάντων ειδικοί, αλλα ίσως κάποιος έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο και μπορεί να μου δώσει κάποιες ιδέες.. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Θα προσπαθήσω να συνεχίσω την προσπαθεία και να σας ενημερώνω..
}
- 13-11-2013, 01:34 #2
Εγώ "ξεκολησα" όταν είδα το 120 στην ζυγαριά. Ταρακουνηθηκα που λέμε..... δυστυχως ομως δεν εχω καποια συμβουλη :/ Ελπιζω να βρεις κατι να σε βοηθησει!
13-11-2013, 01:42 #3
Και γω εχω ταρακουνηθεί με τα 97.. Μην νομιζεις.. Καταρχήν δεν μου κανει πια κανεναν μου ρούχο.. Φοράω 2 παντελόνια που ειχα απο παλια κ φόρμες οι οποίες ενω μου έρχονταν φαρδιές τωρα ειναι τσιτα.. Παρολα αυτα δεν μπορω να πειθαρχησω, νιωθω οτι η θέληση μου εχει παει περίπατο και οτι μπροστα σε καθε λιχουδιά υποκύπτω, λες και δεν θα την ξαναδώ ποτε, την τρώω οσο αντέχω, ακομα και οταν συνειδητοποιώ οτι δεν θελω αλλο πια...Νομιζω δηλαδη οτι κανω και υπερφαγικα επεισόδια..
13-11-2013, 08:16 #4
Σε καταλαβαινω, κι εγώ με τα υπερφαγικά έχω θεμα, απλά κάποια στιγμη σιχαθηκα το φαγητο και για μέρες δεν μπορουσα καν να φάω. Τωρα βεβαια που "συνηλθα¨" ακομα μου βγαινουν αυτες οι τασεις αλλα τις καταπολεμώ όσο μπορω. Γιατι δεν κανεις μια να προσπάθεια εδω; Βοηθάει πολύ οταν το κανεις μαζί με άλλους
13-11-2013, 13:39 #5
Ναι θα κανω! Θα γραφω καθε μερα τι έφαγα, αλλες σημειωσεις και τι απώλεια ειχα
; Σευχαριστω για την υποστήριξη
13-11-2013, 14:49 #6
Γειά σου, ήθελα να σταθώ στις δυσφορίες και τις άπνοιες που δεν ξέρω τί είναι αλλά πιστεύω πρέπει να σε δεί γιατρός άμεσα. Δηλαδη μεχρι και τα 110 κιλα που ειχα φτασει δεν ειχα ποτε κατι τετοιο...(εκ πειρας μονο μπορω να μιλησω γιατι γνωσεις επι του θεματος δεν εχω).
Τωρα σχετικα με τη διατροφη, ολοι πανω κατω τα ιδια εχουμε περασει/περναμε. Εχω καιρο να κανω υπερφαγικο, δε πιεζομαι πια, ξερω περιπου τι και πως πρεπει να τρωω κι οταν δεν εχω διαθεση δεν το κανω. Το βασικο ειναι να βγεις απο τον φαυλο κυκλο υπερβολικη καταναλωση τροφης-τυψεις-υπερφαγια. Σπασε τον κυκλο. Με το να αγχωνεσαι, να μπαινεις σε αυστηρο προγραμμα, δε κανεις τιποτα (με βαση οσα εχεις γραψει). Οποτε φαε λιγο λιγοτερο καθε μερα, περπατα λιγο περισσοτερο, και μολις νιωσεις πιο ηρεμη κι ετοιμη βλεπεις τι κανεις. Σιγουρα δεν εισαι σε φαση πειθαρχιας (και ποιος ειναι αλλωστε) αλλα καλο ειναι να τα ζυγιζουμε μεσα μας κι να ψαχνουμε να βρουμε λυσεις που δουλευουν.
Να σου φερω ενα παραδειγμα, ξερω οτι για να χασω το επιπλεον βαρος μου πρεπει να κανω σωστη διατροφη, αυστηρη διαιτα, και να μην αποκλινω. Ξερω οτι αυτος ειναι ο σιγουρος δρομος. Ομως δεν με βολευει εμενα αυτος ο δρομος γιατι μολις αρχισω διαιτα πεφτω σε υπερφαγικα. Ετσι τρωω οσο μπορω πιο υγιεινα, πιο λιγο, πιο μαζεμενα, κι αν καποιες μερες δε μπορω δεν κανω ουτε αυτο.
Ο στοχος μου ειναι να κανω βηματα μπροστα, οταν κατι με πισογυριζει το αφηνω. Με βοηθα να γραφω τι εφαγα, τι δραστηριοτητα ειχα, κι αν αυριο δε με βοηθα δε θα γραφω. Θελει μια καλη ενδοσκοπηση το θεμα, θα δεις που ολα ειναι πιο ευκολα στην πορεια. Κι γω οπως εσυ ενιωθα στην αρχη της χρονιας. Η χρονια εξελιχτικε η χειροτερη της ζωης μου, ομως η σχεση μου με το φαγητο αλλαξε προς το καλυτερο. Σου ευχομαι καθε επιτυχια κι δω θα ειμαστε να τα λεμε συχνα. Καλη δυναμη!
13-11-2013, 16:05 #7
Καταρχήν σευχαριστω που απαντησες
νομιζω οτι εχω πιο πολυ αναγκη να το μοιραστώ..
Συμφωνω με τον γιατρό, σκεφτομαι να παω σεναν να μου κοιτάξει το διάφραγμα της μυτης μηπως τυχων δεν παιρνω καλα αέρα και τωρα με τα παραπανίσια κιλα το καταλαβαινω περισσότερο.. Βεβαια μπορει να ειναι κ απο αγχος και να παθαίνω κατι σαν μικρό κρίση πανικού... Γιατι πραγματικα εχω πανικοβληθει τοσο πολυ, νιωθω σαν να ξαναγυρίσαμε στο σχολειο μαυτα τα κιλα.. Σαν να κατέστρεψα οτι ειχα καταφέρει με το να ξεπεράσω το 9..
Οπως και να εχει ομως θα προσπαθησω να μην το βαλω κατω ή μαλλον να το βαλω αφήνοντας πιο ελεύθερο ωστε να ξε-αγχωθω πρωτίστως.
Επισης συμφωνω με οσα ειπες, οτι απο το να κανω τρελές δίαιτες 2 μερες κ μετα να τρώω τον κοσμο ολο, καλυτερα να αρχισω να ειμαι πιο συνειδητοποιημένη τι τρώω χωρις να στερούμαι κατι..
Θα ξεκινήσω να γραφω εδω στο τελος της ημέρας τι έφαγα κ αν γυμνάστηκα για αρχη, οτι προτάσεις διορθώσεις ή ιδέες εχετε ή αν θελετε να γράφετε κ εσεις ειναι παραπανω απο ευπροσδεκτες...
13-11-2013, 21:48 #8
Αντε και θα δεις ποσο γρηγορα θα φευγουν
Σε λιγο θα τα κοιταμε αυτα και θα βλέπουμε πόσο εχουμε προχωρήσει ^_^
13-11-2013, 22:24 #9
Να στε καλα κορίτσια μου
λοιπον απο αυριο αρχίζει και η καταγραφή, cross fingers να μας πανε ολα καλα
14-11-2013, 17:44 #10
Να γραφεις κυριως οταν δεν τρως σωστα, σε βοηθα να μπεις στον ισιο δρομο. Αν σκεφτεις "εφαγα βλακειες δε γραφω" χανεις τη μπαλα πολυ ευκολα. Εδω ειμαστε να γραφουμε χωρις ντροπες, ντομπρα, ψαχνουμε τις αιτιες να νικησουμε κι οχι το αποτελεσμα. Παμε δυνατα, γραφε χωρις φοβο και παθος! Απο σημερα κιολα!
14-11-2013, 21:09 #11
Αχ με επιασες
, η αληθεια ειναι οτι δεν έγραψα χθες τι έφαγα γιατι ηταν τοσες σαχλαμάρες που λεω τι να γραψω.. (Οχι οτι σημερα το πηγα τελεια αλλα θα γραψω οπως και να εχει
)
Λοιπον
Πρωινό: 2 φρυγανιές με βούτυρο κ μαρμελάδα χωρις ζαχαρη, 1 κούπα γάλα 1,5%
Ενδιάμεσα: 1 ζαμπονοτυροπιτακι και 1 κουλουράκι με τυρί
Μεσημεριανόγύρω στις 5) χυλοπιτες με τυρί και κετσαπ + 1 τυροπιτακι
Απογευματινό: καπουτσινο διπλό σκέτο + 4 κουλουράκια χωρις ζαχαρη
Βραδυνο : ενα μεγαλο μπιφτέκι λεπτό ομως + 1 ντομάτα + 1 μπανάνα
14-11-2013, 21:24 #12
Προσπάθησε να μην σαβουριάσεις!!!
14-11-2013, 21:39 #13
Ασε σαβούριαζω πολυ...
15-11-2013, 18:13 #14
Σημερα
1 φέτα μαύρο ψωμί + βούτυρο+ μαρμελάδα χωρις ζαχαρη + κούπα γάλα 1,5%
Ελληνικο σκέτο
Μπιφτέκια 2+ λαχανοσαλατα με ρύζι λιγο βραστή + 3 πατάτες φούρνου
Καπουτσινο σκέτο με καραμέλα + 2 μπισκότα χωρις ζαχαρη λίπος κλπ
2 ακτινίδια + μισή μπανάνα
Μπιφτέκια 2 + βραστά λαχανικά με λιγο ρύζι + 1μικρο σοκολατάκια με χυμό αγαυης χωρις λιπαρά.
17-11-2013, 02:25 #15
Ας τα βαλω και εδω
Πρωι 1 φέτα μαύρο ψωμί, λιγο βούτυρο, μαρμελάδα χωρις ζαχαρη , 1 καπουτσινο σκέτο
Μεσημερι λιγο ψάρι ψητό, 2 πατατουλες φούρνου, λιγο ψωμί , χόρτα βραστά απο πατζαρια, 1 γλυκα κι χωρις λιπαρά,ζ άχαρη και αλευρια
Βραδυ (εστιατόριο) σαλάτα , ψητά κρεατικά μιξ, ορεκτικα τυπου τυροπιτακια αλλα με τυρί αλλα με κιμά (4) , ψωμι ειχε κατκ σαν αραβικές πίτες, 1 ποτήρι λευκό κρασί, 2 κόκα λαιτ τα μπουκαλακια εστιατορίου, καφε ελληνικο σκέτο κ ενα γλυκακι πολυ μικρό με τυρί κ φυστίκι.
Γενικα δεν το λες διαιτα, αλλα μιας και εχω την εμπειρια του να παρεις βάρος ενω το ειχες χασει, πιστευω οτι ειναι εξίσου σημαντικό ο έλεγχος με την απώλεια, γιατι πραγματικα μπορει να λες ομ δεν χανω αλλα και το να μην παιρνεις ειναι μεγαλο κατόρθωμα! Οποτε νομιζω οτι σε σχεση με αυτα που θα μπορούσα να ειχα φάει αν δέν το ελεγχα ειμαι σε καλο δρόμο
Και επειδη μια κοπελα εδω μου θυμησε την μάχη για το γυμναστηριο βρηκα και θυμήθηκα και γω κατι που ειχα βρει εγω και με ειχε κανει να παω γυμναστήριο ! Σας το παραθέτω μηπως βοηθηθεί κ καποιος αλλος , θα το ξανακάνω και γω λοιπον
Ειναι τροπος παρακινησεις, ουσιαστικά κανεις αυτες τις ερωτήσεις στον εαυτο σου οταν προσπαθείς να αποφύγεις οτι εχεις βαλει στόχο να κανεις , οχι απαραιτητα γυμναστηριο
1) γιατι προσπαθώ να το αποφύγω;
2) τι θελω;
3) ποιο ειναι το πρωτο βήμα για να το καταφέρω;
4) επανέλαβε την διαδικασία
Πχ για γυμναστηριο
1) προσπαθώ να το αποφύγω γιατι βαριεμαι, γιατι ντρέπομαι κλπ κλπ
2) θελω να καταφέρω να παω γιατι θα νιωσω καλυτερα, θα γυμνάζω το σωμα μου, ειναι καλο για μενα και την γεια μου, θα κουνηθουν οι μυς μου, θα αρχισω να νιωθω καλυτερα με το σωμα μου, θα γινω πιο ελκυστική κλπ κλπ
3) να παω να πλυθω ή να ντύνω ή οτιδηποτε
Μολις το κανεις έπαναλαμβανεις μεχρι το επομενο βήμα ειναι να ανεβεις στο. Διάδρομο
Προσπάθησε να κρατηθεις motivated και να απαντας οσο πιο ειλικρινα μπορεις. Δηλαδη πραγματικα πραγματικα γιατι θες να το αποφύγεις ;
Γιατι θελεις να το κανεις αυτο; Οσο πιο ειλικρινα απαντας, οσο πιο αληθινά για σενα τοσο πιο ευκολο θα γινει.
Ελπιζω να βοηθησα
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή