Results 1 to 11 of 11
Thread: Μανικι η μινι μπαιπας?
-
11-02-2014, 12:07 #1
Μανικι η μινι μπαιπας?
:sniff:Text
- 11-02-2014, 12:10 #2
πειρα την εγκριση του κεσυ και τωρα πρεπει να παρω και την μεγαλη αποφαση...μανικι η μινι μπαιπας????????Οποιος εχει κανει μινι μπαιπας ας μου δωσει τα φωτα του σας παρακαλω γιατι εχω μαυρα μεσανυχτα...πως ειναι η επεμβαση?ποναει?ειναι αληθεια οτι εφ ορου ζωης πρεπει να πινεις χαπια και βηταμινες? ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑ :no:
11-02-2014, 13:34 #3
Αν και δεν εχω κάνει μπαϊ πας γνωριζω πως πραγματι θες για πάντα συμπληρώματα. Απο εκεί και πέρα είναι ανάλογα το ιστορικο σου κλπ το ποια επέμβαση σου ταιριάζει. Καλή επιτυχία σου εύχομαι ό,τι κι αν αποφασίσεις
11-02-2014, 13:56 #4
Καλησπερα Βασω. Εγω εκανα πριν 2 μηνες mini gastric bypass και παω πολυ καλα. Η αποφαση sleeve ή bypass εξαρταται κατα κυριο λογω απο τις διατροφικες σου συνηθειες και θα σου προτεινει την πιο καταλληλη για σενα ο χειρουργος σου, βασει του διατροφικου σου προφιλ. Οσο για τα συμπληρωματα διατροφης και τις βιταμινες ειναι αληθεια, αλλα δεν καταλαβαινω που ειναι το προβλημα? Ειναι καλυτερα υποθετω να παιρνει καποιος τις βιταμινες του καθε πρωι (που του δινουν και ευεξια) παρα σε λιγα χρονια να παιρνει φαρμακα για την πιεση, τον διαβητη και την χολυστερινη
Αν σου αρεσουν τα γλυκα (οπως στους περισσοτερους παχυσαρκους) τοτε καλυτερο θεωρειται το bypass. Αν εισαι απλα της ποσοτητας και αδιαφορεις για τα γλυκα, τοτε καλυτερη θεωρειται η sleeve. Ο καθενας θα σου πει την γνωμη του με βαση την επεμβαση που ο ιδιος εκανε, ετσι δεν θα βγαλεις ακρη. Googlare τις διαφορες των δυο επεμβασεων και μετα συζητησε το θεμα με τον γιατρο σου και αποφασισε τοτε τι ειναι καλυτερο για σενα. Οπως και να εχει, ν αεχεις καλη επιτυχια σε οτι αποφαση και ν απαρεις!
Αληθεια εχεις γιατρο? Που θα χειρουργηθεις?
11-02-2014, 14:13 #5
Διαφωνω στο οτι ο καθένας υποστηρίζει ντε και καλά την επέμβαση που έχει κάνει ο ίδιος. Μόνο ο γιατρός μπορεί να κρίνει τι ταιριάζει στον καθένα, και οφείλει να του εξηγήσει και το γιατί.
11-02-2014, 14:16 #6
Σας ευχαριστω πολυ για τισ απαντησεις...feel εχω γιατρο στο ιπποκρατειο θα κανω την επεμβαση...απλα ενα χρονο που το ψαχνω ειχα πειστει ας πουμε με το μανικι και ο γιατρος μου ειπε για μινι μπαιπας...δεν ειμαι του γλυκου αλλα ειμαι παχυσαρκη απο πολυ μικρη...ο γιατρος στην αρχη δεν σηκωνε κουβεντα για μανικι οταν του πα τισ αμφιβολιες μου μου ειπε ν αποφασισω μεχρι την μερα του χειρουργειου τι θελω να κανω.Εγω θα παω αλλη μια φορα στο ιατριο του να το συζιτισουμε πιο ηρεμα αλλα και παλι με φοβιζει αυτη η επεμβαση....Φυσικα δεν εχεις κι αδικο για τισ βιταμινες και τα φαρμακα...και φυσικα στο τελος αυτο που θα μου σιστισει ο γιατρος θα κανω γιατι σιγουρα ξερει πολυ καλυτερα ....απλα ειναι αυτη η ριμαδα η αμφιβολια!!!
11-02-2014, 15:04 #7
Originally posted by Scarllet_D
Διαφωνω στο οτι ο καθένας υποστηρίζει ντε και καλά την επέμβαση που έχει κάνει ο ίδιος. Μόνο ο γιατρός μπορεί να κρίνει τι ταιριάζει στον καθένα, και οφείλει να του εξηγήσει και το γιατί.
11-02-2014, 15:18 #8
Α ναι εμ αυτη την έννοια σιγουρα, αλλά αυτο δεν είναι υποστήριξη, είναι ενημέρωση
Εγώ π.χ σε κάποιον που έτρωγε γλυκά πολλά κλπ δεν θα του έλεγε ναι η sleeve θα σε βοηθήσει :P Aυτό εννοώ μόνο ^_^
Βάσω αν ο γιατρός σου λέει για bypass τότε μάλλον κάτι ξέρει. Βέβαια αν δεν τρως γλυκά κλπ δεν ξέρω τι σχέση έχει το πόσο καιρο είναι παχυσαρκος κάποιος....νομιζα πως έχει σχέση το διατροφικό προφιλ κατα κύριο λόγο όπως και το βάρος.
15-02-2014, 12:11 #9
Δεν τίθεται θέμα 'υποστήριξης' της επέμβασης που έχει κάνει ο καθένας,αλλά τι αποτελέσματα έχει η κάθε επέμβαση σε κάθε ασθενή σε βάθος χρόνου βάση στατιστικών. Το μανίκι ταιριάζει σε πολύ λίγο κόσμο,όπως παλιότερα ο δακτύλιος.Πολύ καλύτερη μεν από το δακτύλιο,αλλά παρουσιάζει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση στα 3-4 χρόνια και δεν παρέχει προστασία σε ατασθαλείες,αποκλειστικά περιορίζει το όγκο της 'σκληρής' τροφής. Ότι φας,ακόμη και χρήσιμο,(κρέας κτλ) παίρνεις ατόφιες τις θερμίδες.. Σε συνδυασμό αυτών,τείνει να γίνεται αραιότερα σαν μέθοδος από τους μη φασονατζήδες χειρουργούς. Οι παρακάμψεις όμως,όπως και η σληβ,αν δεν γίνουν σωστά τεχνικά με μετρημένο έντερο,πάλι θα πάρεις κιλά και δεν θα χάσεις όσα πρέπει. Κι όμως ,υπάρχει χειρουργός που αναστομώνει το έντερο κουτουρού! (νομίζω στο ιπποκράτειο είπε ότι ήταν,αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος) Οπότε δεν είναι μόνο ή μέθοδος αλλά και η τεχνική εκτέλεση της. Το τρίτο είναι,ποια παράκαμψη; κι αν είσαι για χολοπαγκρεατική αλλά επειδή λίγοι την ξέρουν σου κάνει 'ένα βήμα λιγότερο' επέμβαση και δεν σου ταιριάζει; έχω πρόσφατο παράδειγμα που του έκαναν μπαι πας(όχι το μίνι) ενώ έπρεπε χολοπαγκρεατική και σε 2 χρόνια που είναι εγχειρισμένος,έχει πάρει 15 κιλά,όταν μέχρι τα 2 χρόνια χάνεις,όχι να πάρεις κιόλας....Πέραν του ότι μετά το εξάμηνο του είπε ότι δεν χρειάζεται να ξαναπάει ενώ οι επεμβάσεις αυτές θέλουν εφ όρου ζωής παρακολούθηση..Κι αν αποφασίσεις εσύ,όπως σου είπε,ποιος θα έχει την ευθύνη της ενδεχόμενης αποτυχίας;προσέξτε,γιατί πολλοί πλασάρουν άνθρακες και ψευτοδιλλήματα...τις συνέπειες όμως τις επωμιζόμαστε εμείς....εκείνοι απλά περιορίζονται να πουν ότι δεν ακολουθούμε τις οδηγίες...
15-02-2014, 13:26 #10
Η σληβ επηρεάζει και την όρεξη πολύ...οκ θα μου πεις για μενα ειναι νωρις για να κρινω, αλλα ξερω ατομα χρονια χειρουργημενα που η ορεξη τους παραμένει στα τάρταρα
Πάντως συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ μαζι σου για την μέθοδο.
16-02-2014, 07:58 #11
Εάν γίνει σωστά η σληβ και αφαιρεθεί ο θόλος και γίνει πραγματικά στενός σωλήνας το στομάχι 30 μλ,ναι,η όρεξη είναι ανύπαρκτη στη αρχή,επανέρχεται όμως σταδιακά-σε όλες τι επεμβάσεις- από το κατώτερο μέρος του εντέρου που εκκρίνει ουσία και προσπαθεί να αντισταθμίσει αυτή την κατάσταση. Δεν επανέρχεται βέβαια στην προ χειρουργείου κατάσταση και είναι κάτι φυσιολογικό. Αν όμως δεν γίνουν τα παραπάνω λόγω φόβου του χειρουργού και δεν ταιριάζει κιόλας στο προφίλ του ασθενή η επέμβαση,δυστυχώς σε 4-5 χρόνια θα φανούν τα σύννεφα...
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή