Results 1 to 10 of 10
-
15-02-2014, 13:39 #1
Yπερφαγια σε βαθμο βουλιμιας,δεν αντεχω αλλο!!!
Καλησπερα σε ολους! Ειμαι καινουργιο μελος εδω και θα ηθελα τη βοηθεια και την γνωμη σας πανω στο προβλημα μου!Δεν μπορω να ελεγξω τον εαυτο μου, ολη την ωρα τρωω...απο το πρωι που θα ξυπνησω μεχρι το βραδυ που θα πεσω για υπνο. Η ζωη μου ειναι φαι-υπνος, υπνος-φαι...δεν εχω κανενα αλλο ενδιαφερον. Πασχω απο διαταραχη πανικου και αγοραφοβια εδω και 5 χρονια...εδω και 1 μηνα ο ψυχιατρος μου εγραψε τα seroxat (παιρνω 45mg τη μερα) απο τοτε που τα ξεκινησα εχω βαλει 5 κιλα σε 4 βδομαδες! Η ορεξη για φαγητο που εχω καθε μερα δεν περιγραφεται το ιδιο και οι ποσοτητες που τρωω...τρωω μεχρι αηδιας, δεν κανω βεβαια εμετους ουτε χρησιμοποιω καθαρτικα η τπτ χαπια. Απλα νιωθω ενοχες μετα απο το πολι φαι... να σημειωσω οτι ειμαι 1,78 με βαρος 94 κιλα. Κοιταω τον εαυτο μου στον καθρεπτη και απελπιζομαι, βλεπω τα παλια μου ρουχα που δεν μπορω να τα βαλω και στεναχωριεμαι. Δεν ξερω τι να κανω η που να απευθυνω...στον ψυχιατρο μου η στην ψυχολογο μου? Παντως πριν ξεκινησω τα seroxat, μπορουσα να βαλω χαλιναρι στον εαυτο μου...τουλαχιστον εμενα σταθερος στα 90 κιλα. Τωρα πλεον εχω χασει τη μπαλα...ειπαμε να γινουμε καλα οχι ομως να φτασουμε και 100 κιλα.
- 15-02-2014, 13:43 #2
Θα σου πρότεινα πως ο ψυχολόγος μπορει να σε βοηθήσει παραπάνω σε αυτο απο τον ψυχίατρο. Εκαστος στο είδος του
Κι ότι χρειαστεις εμείς εδώ είμαστε για στηριξη!! Μπορείς να τα καταφερεις! πέρνας δυσκολα κι ειναι λογικο να ξεσπάς εκεί, αλλά με λίγη δουλίτσα όλα θα πάνε καλά
03-05-2014, 11:44 #3
Δεν ξερω αν αυτο που θα πω στεκει η αν θα βοηθησει. Εγω η ιδια το εχω δει με ενα, δυο φαγητα. Πριν κατι χρονια η μητερα μου κ ο αδερφος μου κανανε ενα τεστ/εξεταση για να δουν ποια φαγητα δεν μεταβολιζουν και κατα συνεπεια τους "φουσκωνουν". Μεσα σε αυτα ηταν απο νορμαλ φαγητα οπως η φακη μεχρι και καρικευματα οπως το κοκκινο πιπερι.
Οταν εγω η ιδια πηγα για μια επισκεψη σε μια διατροφολογο μου ειχε πει πχ πως δεν μεταβολιζω το πρασινο μηλο, κοινως ξηνομηλο και η αληθεια ειναι πως καθε φορα που τρωω με φουσκωνει απιστευτα σε σημειο να βαριανασαινω.
Μηπως να εκανες και εσυ μια τετοια εξεταση με αποτελεσμα να ετρωγες, σε λογικα πλαισια, τροφες που δεν μεταβολιζεις ετσι ωστε να φουσκωνεις και μετα να μην μπορεις να φας αλλο?
Φυσικα ισως λεω κ βλακειες και οταν δεν μεταβολιζεις κατι να το περνεις σε κιλα, δεν ξερω, συγγνωμη αν λεω αρμ******λα.
Εννοειτε πως καλυτερα θα ηταν μια γνωμη ειδικου.
03-05-2014, 14:26 #4
μαριλου δν μου φαίνεται κ πολύ καλή η συμβουλή σου με όλο το θάρρος ,πρώτα απόλα δν πιστεύω σε αυτό που λες οτι κάποια φαγητά ο καθένας μας ξεχωριστά τα μεταβολίζει γρήγορα αργά.
τέσπα
minas απευθύνσου κ σε ένα ψυχολόγο. ίσως πρέπει να συνεργαστούν ψυχίατρος ψυχολόγος.
επίσης καλό θα ήταν να βρεις κ έναν διατροφολόγο να σου δώσει μια διατροφή κ κάποιες συμβουλές,πράγματα που ίσως δν ξες.
κ λέω εγώ τώρα, αλλά μήπως να προσπαθήσεις να κάνεις μια προσπάθεια να βγαίνεις έξω από το σπίτι να περπατάς κανά μισάωρο την μέρα? πάντως δν έχεις κανα υπερβολικό βάρος. λίγη γυμναστική σε βάθος χρόνου θα σε ωφελήσει κ ψυχικά κ σωματικά
03-05-2014, 17:00 #5
Δεν καταλαβαινω τι εννοεις οταν λες πως δεν πιστευεις οτι ο καθενας μας μεταβολιζει ξεχωριστα τα φαγητα..(?) Ο καθενας μας ειναι ξεχωριστος οργανισμος. Σε αλλους λειπουν ορμονες, αλλοι τις εχουν κ με το παραπανω, σε αλλους λειπουν μαλλια, αλλοι εχουν κ εκει που δεν θα επρεπε να εχουν κ.ο.κ. Η μητερα μου τρωει μια κουταλια της σουπας φακη και πριζετε εγω μπορω να φαω και δυο πιατα και να μην παθω τιποτα. Και λεω συνεχεια για την μητερα μου γιατι ειναι παραδειγματα που εχω δει με τα ματια μου. Οπως ειπα και πριν με τα μηλα. Εγω θα φαω ενα και θα πριστω απιστευτα, οι αλλοι ομως τρωνε ολοκληρη φρουτοσαλατα απο μηλα. Τελοσπαντων δεν ξερω, εγω παντως πιστευω πως εννοειτε πως ο καθενας μας μεταβολιζει διαφορετικα τις τροφες απο τον αλλον. Αλλα εχεις δικιο, πρεπει να συνεργαστουν ψυχολογοι με ψυχιατρο και διατροφολογο για ενα καλυτερο αποτελεσμα πιστευω
03-05-2014, 19:55 #6
δν αμφιβάλλω για την διαφορετικότητα.καταρχάς ο μεταβολισμός κ η πέψη είναι διαφορετικές διαδικασίες. άλλο το ένα άλλο το άλλο. δηλαδή κ εμένα με πρίζει ένα μήλο πολύ περισσότερο από το να φάω ένα κατσικάκι. αλλά μόλις χωνέψω το μήλο θα θέλω ένα κατσικάκι για να χορτάσω. άμα φάω όμως λίγο κατσικάκι κ λίγο μήλο θα μαι κομπλέ θα χω φουλ ενέργεια κ ο μεταβολιμσός μου θα λειτουργεί πολύ καλύτερα από τι αν φάω ένα μήλο ή ένα κατσικάκι. δηλαδή γνώμη μου είναι να τρώμε σωστά κ ολοκληρωμένα γεύματα(τώρα δν ξέρω αν είναι ατυχής ο συνδιασμός με το μήλο κ το κατσικάκι κ διατροφικά κ γευστικά αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω) παρά να παραφουσκώνουμε το στομάχι μας με κάτι που δν μας δίνει την απαραίτητη ενέργεια κ μόλις χωνέψουμε θα θέλουμε να φάμε ένα ψυγείο.
08-05-2014, 19:02 #7
Συγγνώμη που πετάγομαι σαν την π...φφφ (βρωμάει κιόλας!!!) αλλά η λύση για το τεστ δυσανεξίας, έχει αποδειχθεί χάσιμο χρημάτων. Το έκαναν η κουμπάρα μου και η μάνα της και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είχαν πρόβλημα στο 95% των τροφίμων! Πέταξαν ένα κάρο λεφτά για να τους πουν πως όσα τρώνε ευθύνονται για τα κιλά τους!
Απ' την άλλη δεν νομίζω πως έχει σχέση με τον προβληματισμό του minaspap. Φίλη μου έχει το ίδιο πρόβλημα και απευθύνθηκε σε ψυχολόγο, όχι ψυχίατρο. Έκανε λίγες επισκέψεις, της έδειξε και κάποιες ασκήσεις ώστε όταν βρίσκεται στην αρχή μιας κρίσης πανικού να την προσπεράσει. Είναι μια χαρά τώρα, κάνει τις ασκήσεις της και φυσικά πηγαίνει και γυμναστήριο για να χάσει κιλά και να βελτιώσει την φυσική της κατάσταση. Δεν την παρέπεμψε να πάει σε ψυχίατρο την κοπέλα για να πάρει αντικαταθλιπτικά.
Επειδή όμως ίσως και να μην είναι και πλήρης η εικόνα που μας δίνεις minaspap, μήπως υπάρχει και κάποια ψυχική διαταραχή, εκτός του πανικού και της αγοραφοβίας; Πιστεύω ότι ένας γιατρός (πόσο μάλλον ένας ψυχίατρος) δεν δίνει έτσι αυθαίρετα μια θεραπεία. Όπως και να'χει τα αντικαταθλιπτικά δημιουργούν την αίσθηση της πείνας. Άρχισε γυμναστική έστω και μέσα στο σπίτι. Στο youtube θα βρεις πολλά προγράμματα εξάσκησης. Πιστεύω ότι θα βοηθήσουν κάπως ώστε να μην βάλεις άλλα κιλά.
Επίσης να συνεργάζεσαι με τον γιατρό σου για οτιδήποτε, να μην το ξεχνάς αυτό.
09-05-2014, 07:55 #8
αφού καλέ παίρνει 45mg seroxat. ήδη τον παρακολουθεί ψυχίατρος.
09-05-2014, 09:37 #9
Έγραψα εγώ το αντίθετο, βρε συ; :tumble:
09-05-2014, 10:14 #10
α δν κατάλαβα καλά τι έγραψες.μπαρντόν. πάντως δν είναι εδώ για να ρίξει φως σε κάποια αναπάντητα ερωτήματά μας. για νακαταλάβουμε δηλαδής. πάντως υπάρχουν πολύ ψυχίατροι που δίνουν κατευθείαν αντικαταθληπτικά για αγοραφοβία κ κρίσεις. δν ξέρω αν θα πρεπε
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή