Results 1 to 15 of 41
-
18-02-2014, 22:01 #1
Νοσοκομείο Παπαγεωργίου/ Επέμβαση Γαστρικό Μπάι Πας : Ξέρει κανείς κάτι?
Καλησπέρα σε όλους.
Σας παρακαλώ εάν κάποιος γνωρίζει κάτι για την Βαριατρική Χειρουργική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, ας με ενημερώσει.
Είμαι στην τελική επιλογή για το γαστρικό μπάι πας και μόλις έμαθα ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα και το Παπαγεωργίου.
- 19-02-2014, 17:32 #2
Κάνουν κατά κύριο λόγο σληβ,μικρή εμπειρία σε μπαι πας και όχι λαπαροσκοπικά. Πρόσφατα ένας που έχουμε κοινό γνωστό που το έκανε εκεί πριν 2 χρόνια,μας είπε ότι έχει πάρει 15 κιλά...τη στιγμή που στα 2 χρόνια ακόμη χάνεις όχι και να πάρεις....προφανώς του έκαναν το 'απλό' μπαι πας ενώ ήταν για χολοπαγκρεατικό(τουλάχιστ� �ν με τα κιλά που είπε στο κοινό μας γνωστό ότι είχε),δηλαδή ένα τύπο επέμβασης 'λιγότερο' απ'ότι του ταίριαζε...και του είπαν ότι μετά το εξάμηνο δεν χρειάζεται να ξαναπάει:crazy: Δική σου η απόφαση...Δεν είναι παντού το ίδιο ώστε να πεις 'δεν βαριέσαι' θα πάω όπου είναι πιο κοντά ή πιο φθηνά
19-02-2014, 21:49 #3
Στέλιο, ευχαριστώ θερμά για την πληροφορία. Δεν τίθεται (για μένα τουλάχιστον) θέμα φθηνού ή ακριβού. Προσπαθώ να συλλέξω πληροφορίες αναφορικά με το θέμα, και έμαθα ότι εκεί γίνονται επεμβάσεις εδώ και 6 χρόνια. Σε κάθε περίπτωση θερμά ευχαριστώ. Υπάρχει κάποιος άλλος που να ξέρει κάτι? Αναφέρομαι σε γαστρικό μπάι πας.
19-02-2014, 22:28 #4
Δεν εχω προσωπική άποψη, αλλά κι εγώ δεν έχω ακούσει τα καλύτερα για το συγκεκριμένο νοσοκομείο!
Καλή επιτυχία Άκη
20-02-2014, 10:39 #5
Στη Θεσσαλονίκη για μπαι πας μόνο ιδιωτικά από χειρουργό που έχει εκπαιδευθεί στο Πανεπιστημιακό του Ρίο που είναι η κορυφή του είδους ή στο 424 αν έχει σχέση με το Στρατό. Αλλιώς για Δημίσιο,στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα.
20-02-2014, 22:29 #6
Αν αναφέρεσαι στο Σδράλη, είναι μόλις 35 χρονών....
20-02-2014, 23:26 #7
Με επιτυχημένα περιστατικά μόνο όμως...Δεν λέω,ακούγεται κάπως η ηλικία,αλλά λόγω του χώρου και του καθηγητή που εκπαιδεύθηκε,είναι στα συν. Δεν χάνεις απολύτως τίποτα να μιλήσεις όπως και με οποιονδήποτε άλλον. Εν πλήρη γνώση στο λέω,γιατί είδα ή μάλλον καλύτερα άκουσα κάτι 45άρηδες-60άρηδες μεγαλοονόματα χειρουργούς,να λένε κάτι μπαρούφες, που και γνώστης να μην είναι κάποιος,μόλις τα άκουγε θα καταλάβαινε...και αυτά που λέγανε,τα είχαν εφαρμόσει σε ασθενείς τους...Επέτρεψε μου να πω πως ξέρω και έχω δει 2-3 πράγματα παραπάνω στο χώρο της παχυσαρκίας...
Μπορείς να μιλήσεις και με τον savvas στο τόπικ του 'Πανεπιστημιακού του Ρίο' που τον χειρούργησε πριν 1 εβδομάδα να σου πει την άποψη του
21-02-2014, 21:33 #8
Καλησπέρα σε όλους είμαι το έτερον ήμισυ η Χαρά σας παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό απο τότε που αποφασίσαμε με τον άντρα μου να κάνουμε και οι δύο εγχείρηση ,ενημερωθήκαμε μέσω ιντερνετ όσο γινόταν και απο εσάς πήραμε πολλές πληροφορίες να είστε καλά όλοι που βοηθάτε με την εμπειρία σας εμας τους νεώτερους .
Είμαστε απο Βόρεια Ελλάδα και ψάχνοντας είδαμε οτι γίνονται επεμβάσεις και στο Παπαγεωργίου , κλέισαμε ραντεβού και μιλήσαμε με εναν χειρούργο και ειμαστε στην φάση της επιτροπής ο άντρας μου δηλαδή που θα κάνει πρώτος είναι επείγον η κατάσταση του .
Διάβασα αυτα που λέτε θα σας παρακαλούσα αν ξέρατε κατι σχετικά με τους χειρούργους εκει να μας πληροφορουσατε γιατι δεν εχουμε μιλησει ακομα με ατομο που εγχειρήστηκε εκει αλλα εχουμε δει αρκετα εκει στην αναμονη οταν περιμεναμε τον γιατρο .
Σέβομαι οτι οι περισσοτεροι απο οτι βλέπω εγχειρηστήκατε στην Πάτρα και έχετε άποψη σχετικά με τον χειρούργο εκεί αλλα αν ξέρετε κάποιες πληροφορίες θα θέλαμε να μας τις πείτε και εμάς για το Παπαγεωργίου θετικές ή αρνητικές φυσικά .
Ευχαριστώ
21-02-2014, 22:25 #9
Ισχύει ότι και παραπάνω,τα σχόλια δεν είναι θετικά.Πρόσκαιρη απώλεια βάρους λόγω 'λάθος' τύπου επέμβασης ή όχι σωστής εκτέλεσης της και επανάκτηση βάρους.Μέγα θέμα η μη παρακολούθηση μετά,που κανονικά είναι εφ όρου ζωής σε τέτοιες επεμβάσεις,όπως και οι οδηγίες διατροφής που δεν είναι συμβατές με τέτοια επέμβαση.Αν αυτό ψάχνεται,καλή τύχη....
21-02-2014, 22:39 #10
Originally posted by Άκης
22-02-2014, 22:57 #11
h
Εγώ έκανα σληβ στο Παπαγεωργίου πριν 5 μήνες.Εξαιρετικός ο χειρούργος που κάνει τις επεμβάσεις αυτές κατ εμέ!
Έχω χάσει 35 κιλά,με παρακολουθεί ο χειρούργος μου κ η διαιτολόγος του νοσοκομείου κ ειμαι απόλυτα ευχαριστημένη με το νοσοκομείο.
Η επέμβαση πήγε πολύ καλά,μόλις βγήκα από το χειρουργείο δεν πίστευα πως ειχα τελειώσει επειδή δεν είχα καθόλου πόνο.
Ο ίδιος ο διευθυντής της χειρουργικής μ επισκέφτηκε κ με ρώτησε αν είχα κανένα παράπονο..Απίστευτο ενδιαφέρον κ από το νοσηλευτικό προσωπικό.Η α' χειρουργική κλινική του Παπαγεωργίου είναι από τις καλύτερες κλινικές κ όχι μόνο του ίδιου του νοσοκομείου!
23-02-2014, 00:25 #12
Καλησπέρα.
Θα μπορούσες να μας πεις περισσότερα για το Παπαγεωργίου? Είναι μεγάλη ομάδα? Το όνομα του γιατρού σου? Είναι οργανωμένη σαν κλινική?
23-02-2014, 00:27 #13
Originally posted by savvas
Originally posted by Άκης
23-02-2014, 11:54 #14
Άκη μιας και έχει θέσει το θέμα ηλικίας που δεν είναι αμελητέο αλλά δεν είναι το απόλυτο κριτήριο,όταν πριν 7 χρόνια ψαχνόμουν για δακτύλιο-τότε νόμιζα πως μόνο αυτή η επέμβαση υπάρχει- μίλησα με διευθυντή χειρουργικής δημόσιου νοσοκομείου στη θεσσαλονίκη. 60άρης τότε, διευθυντής,είχε τις περγαμηνές θεωρητικά δηλαδή...Όμως, είχε κάνει όπως είπε 'και μερικούς δακτύλιους' λόγω του ότι αργούσαν οι εγκρίσεις κτλ και ο κόσμος πήγαινε ιδιωτικά. Δεν θα σταθώ στο 'μερικούς δακτύλιους' ούτε στην ηλικία του, όσο το ότι μου 'μετέφερε΄με τα λεγόμενα του την σχετική απλότητα των περιστατικών και σε 2η φάση τον μικρό αριθμό. Όσο πιο 'απλά' είναι τα περιστατικά, τόσο λιγότερη εμπειρία έχει χειρουργός. Παίζει ρόλο βέβαια και η επανάληψη των ίδιων επεμβάσεων στην καμπύλη εκμάθησης του κάθε χειρουργού,όπως και το αν κάνει σωστά τεχνικά την επέμβαση,πέρα από τις περγαμηνές. Αν πχ κάνει σληβ και αφήνει μεγάλο θύλακο ώστε να μειώσει την πιθανότητα διαφυγής, σε βγάζει στις 2 μέρες από το νοσοκομείο και ο ασθενής πλέον εκθειάζει τον καλό γιατρό που τον έβγαλε γρήγορα και ανώδυνα...Όταν όμως έρθει το πλήρωμα του χρόνου το οποίο είναι μετά από 3-4-5 χρόνια και όχι στους πρώτους 7-8 μήνες που όλα είναι ρόδινα και ο ασθενής βλέπει ότι δεν υπάρχει πλέον φρένο,τότε είναι που θα ανακαλύψει ότι έχει μεγαλύτερο στομάχι,περισσότερη όρεξη και η αντίστροφη μέτρηση για το επερχόμενο νέο χειρουργείο έχει αρχίσει..Το ίδιο θα συμβεί αν γίνει άλλο μπαι πας από το ενδεδειγμένο κοκ.. Επίσης,επειδή πολλοί προβάλλουν ότι έχουν 1000 πχ χειρουργεία παχυσαρκίας και πιστοποιήσεις κτλ, να ξέρεις ότι ο αριθμός δεν δίνει στοιχεία για τα αποτελέσματα αυτών των 1000 ασθενών πως πάνε μετά από μερικά χρόνια κτλ-αν έβαλαν βάρος και πόσο,αν είχαν δυσκολίες, αν έγινε η ενδεδειγμένη επέμβαση κτλ...Είναι μόνο ένα νούμερο που παίζει μεν το ρόλο του στην καμπύλη εκμάθησης αλλά μόνο νούμερο....
23-02-2014, 16:07 #15
Κατανοώ όσα μου γράφεις, όμως οφείλω να σου πω ότι μου δημιουργούν περισσότερη σύγχυση και πανικό, μιας και η πληθώρα των γιατρών είναι μεγάλη και οι επιλογές πολλές. Κάθε περίπτωση είναι μοναδική, σίγουρα, αλλά και η εμπειρία παίζει πάντα ρόλο. Τί να πω...αρχίζω να χάνω τη μπάλα με τις τόσες επιλογές. Και αρχίζω να νιώθω ότι χάνεται η ουσία, που είναι η απόφαση και η θέληση να χιερουργηθώ, όταν εξαντλούμαι από τις αμέτρητες παραμέτρους , που πολύ σωστά κάνεις και μου τις επισημαίνεις. Θα το συνηθίζω, πού θα πάει..και θα βγω στο ξέφωτο..
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία