Results 31 to 41 of 41
-
27-02-2014, 05:42 #31
Το κλασσικό μπαι πας(γαστρική παράκαμψη) έχει τελική έλικα 150 εκατοστά αν θυμάμαι καλά,η χολοπαγκρεατική εκτροπή με γαστρική παράκαμψη έχει 100. Η χολοπαγκρεατική ενδεικνύεται για μεγάλο δμσ και διατροφικό ιστορικό με γλυκά,τσιμπολόγημα κτλ και ενδεχομένως και ιατρικούς παράγοντες(ινσουλινοαντίσ� �αση κτλ)
Υπάρχει το μπαι πας, το μίνι μπαι πας(που έχει μία αναστόμωση λιγότερη χωρίς να σημαίνει ότι είναι λιγότερο αποδοτικό) και η χολοπαγκρεατική εκτροπή με γαστρική παράκαμψη(κατά Μαρσώ, κατά Σκοπινάρο,κατά Καλφαρέντζο).
Άλλοι την κάνουν ανοιχτά(με τομή) και άλλοι λαπαροσκοπικά.
- 27-02-2014, 14:57 #32
kalispera ke apo emena ego ekana prin dhio xronia xolopankreatiki apo ton oktomvri ke mexri tora exo pari 7 kila ke thelo ke pio perisotero na troo dhen ksero ti jinete ke patheno ke sixnes ipoglikemies mou ftani to zaxaro sto 30
27-02-2014, 22:03 #33
Originally posted by kwnstantina
kalispera ke apo emena ego ekana prin dhio xronia xolopankreatiki apo ton oktomvri ke mexri tora exo pari 7 kila ke thelo ke pio perisotero na troo dhen ksero ti jinete ke patheno ke sixnes ipoglikemies mou ftani to zaxaro sto 30
27-02-2014, 22:05 #34
Originally posted by stelios
Το κλασσικό μπαι πας(γαστρική παράκαμψη) έχει τελική έλικα 150 εκατοστά αν θυμάμαι καλά,η χολοπαγκρεατική εκτροπή με γαστρική παράκαμψη έχει 100. Η χολοπαγκρεατική ενδεικνύεται για μεγάλο δμσ και διατροφικό ιστορικό με γλυκά,τσιμπολόγημα κτλ και ενδεχομένως και ιατρικούς παράγοντες(ινσουλινοαντίσ� �αση κτλ)
Υπάρχει το μπαι πας, το μίνι μπαι πας(που έχει μία αναστόμωση λιγότερη χωρίς να σημαίνει ότι είναι λιγότερο αποδοτικό) και η χολοπαγκρεατική εκτροπή με γαστρική παράκαμψη(κατά Μαρσώ, κατά Σκοπινάρο,κατά Καλφαρέντζο).
Άλλοι την κάνουν ανοιχτά(με τομή) και άλλοι λαπαροσκοπικά.
01-03-2014, 13:56 #35
Δεν νομίζω,για την ακρίβεια στα κιλά αυτά,η χολοπαγκρεατική,είναι μονόδρομος...εκτός αν έχεις 2,5 μέτρα ύψος
01-03-2014, 21:06 #36
Κι εγώ αυτό αρχίζω να πιστεύω, αλλά θα το συναποφασίσω με τους γιατρούς. Για να δούμε τί θα μου πουν.....
02-03-2014, 13:09 #37
Originally posted by kwnstantina
εγώ είμαι σε φάση που έχω καταθέση τα χαρτιά μου και περιμένω την επιτροπή. θα κάνω χολοπαγκρεατική μια και έχω ιστορικό ινσουλινοαντίτασης. στο παρελθόν έκανα πολλές υπογλυκιμίες αλλά σταμάτησαν γιατί παίρνω μετφορμίνη. εαν ξεχάσω να πα΄ρω για μερικές μέρες τότε θα μου ξαναυμβεί. η αληθεια είναι ότι μετά την επέμβαση και διαβάζοντας σε κάποια site είδα ότι η υπογλυκεμίες είναι τα επακόλουθα της επέμβασης. οπότε διαβάζοντας και τώρα εένα βλέπω ότι είναι αλήθεια. μπορείς να μου πεις πόσο συχνές είναι? είδα επίσης ότι κατά μαρσώ είναι πολύ καλύτερη από ότι κατά σκοπινάρο. ο γιατρός μου όμως ακόμη δεν μου ανέφερε την μέθοδο που θα ακολουθήσει. κανονικά δεν έπρεπε να μου το πει? ή περιμένει να πα΄ρω την έγκριση πρώτα?
02-03-2014, 17:28 #38
Υπογλυκαιμία συμβαίνει όταν μείνεις πολλές ώρες χωρίς τροφή ή προσλάβεις ζάχαρη σε κάποια μορφή ή μέσα από κάποιο τρόφιμο και θα συμβεί λόγω της γρήγορης προώθησης της τροφής στο έντερο,είναι το σύνδρομο ντάμπινγκ που μπορεί να συνοδεύεται και από εφίδρωση,ταχυπαλμία,τάση για λιποθυμία.
Η Μαρσώ αν θυμάμαι καλά,κάνει το στομάχι σαν μανίκι,οπότε θεωρητικά ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο επιπλοκών λόγω της λιγότερης αιμάτωσης στο άνω μέρος του στομάχου και μπορεί να υπάρξει διαφυγή όπως και η αναστόμωση πριν τον πυλωρό πάλι είναι σε 'επικίνδυνη' περιοχή. Η κατά 'Καλφαρέντζο' εκδοχή της χολοπαγκρεατικής έχει μειώσει κατά πολύ αυτά ενδεχόμενα επιπλοκών.
Ο τύπος επέμβασης μπορεί να αλλάξει τελικά,ανάλογα την κλινική εικόνα του ασθενή.
17-04-2014, 09:24 #39
ήρθε επιτέλους η πολυπόθητη έγκριση της επιτροπής
αλλά το ραντεβού που μου έκλεισαν στο Παπαγεωργίου με πίκρανε λιγάκι
στις 6 Αυγούστου είναι. υπομονή όμως. μετράω τις μέρες σαν στρατιώτης
29-04-2014, 21:51 #40
Kι εγώ εκανα το Μίni γαστρικό bypass πριν 7 μήνες και είμαι ήδη 50 κιλά πιο ελαφριά ! :starhit:
Ολα πάνε καλύτερα !
30-04-2014, 06:22 #41
Originally posted by Mairh
Kι εγώ εκανα το Μίni γαστρικό bypass πριν 7 μήνες και είμαι ήδη 50 κιλά πιο ελαφριά ! :starhit:
Ολα πάνε καλύτερα !
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....