Originally posted by Anotherme
Καλώς σας βρήκα.Είμαι γυναίκα, 41 ετών και όσο θυμάμαι τον εαυτό μου παλεύω με την παχυσαρκία.
Σε ηλικία 10 ετών η μητέρα μου με ξεκίνησε Weight Watchers και έχασα 20 κιλά (ασχολίαστο αυτό...).
Τα τελευταία 15 χρόνια ξέφυγα κυριολεκτικά και πέρσι τέτοιο καιρό ήμουν 157,5 κιλά με ύψος 1,70...!!!
Δεν ξέρω τί ακριβώς συνέβη μέσα μου, δεν μπορώ να το προσδιορίσω όμως αποφάσισα να αδυνατίσω. Δεν είχα ένδειξη κακής υγείας (διότι δεν έκανα εξετάσεις ποτέ....) όμως ένιωθα χάλια και φυσικά ήμουν δυστυχής.
Ξεκίνησα να μετράω θερμίδες μέσω του MFP και για πρώτη φορά στη ζωή μου γυμναζόμουν. Ξεκίνησα με στατικό ποδήλατο μόλις 10 λεπτά την ημέρα (δεν άντεχα παραπάνω), έκανα Jillian Michaels, Leslie Sansone στη συνέχεια (αεροβική και περπάτημα) και έφτασα να τρέχω 85 λεπτά την ημέρα.
Μέσα σε περίπου 11 μήνες έχω χάσει 70 κιλά. Ξεκίνησα με 1400 θερμίδες την ημέρα και έφτασα μέχρι 1100-1200 θερμίδες την μέρα. Και κσθημερινή άσκηση περίπου 1 ώρα (περισσότερη τα ΣΚ).
Σας γράφω διότι αρκετοί από το περιβάλλον μου με έχουν φοβίσει. Λένε ότι κάνω κακό στον εαυτό μου, ότι θα πάθουν τα νεφρά μου, ότι τα έχασα πολύ γρήγορα τα κιλά και θα έχω κακά ξεμπερδέματα.
Εγώ φυσικά νιώθω άλλος άνθρωπος! Κινούμαι, κάνω όλα όσα είχα στερηθεί!Όμως τρέμω μήπως όλο αυτό έχει συνέπειες στον οργανισμό μου...
Θα ήθελα να χάσω μερικά κιλά ακόμη, αν και νιώθω μια χαρά όπως είμαι και τώρα, αφού έχω να φτάσω τα 87 κιλά πάνω από 20 χρόνια.
Έκανα εξετάσεις αίματος και είναι φυσιολογικές, πλην λίγο τσιμπημένου ουρικού οξέως και φερριτίνης. Θα δω και ενδοκρινολόγο τις επόμενες ημέρες για να μου ρυθμίσει τον θυρεοειδή (είχα υποθυρεοειδισμό από παλιά).
Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία;
Συγχαρητήρια για την απώλεια που κατάφερες!Θα μπορούσες να δώσεις ένα υπόδειγμα της διατροφής που ακολούθησες και της άσκησης ;