Και τωρα τι???
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Junior Member

Και τωρα τι???

Ολα πηγαν κατα διαολου!!!! Τα 2 τελευταια χρονια κατστρεψα οτι με κοπο πετυχα τα προηγουμενα 2 και ολα αυτα με την βοηθεια και ψυχολογου!!!! Απο 134 κιλα με πολυ ποδηλατο και λιγη σχετικα διατροφη καταφερα να φτασω στα 121 σε 2 χρονια μεσα... Θα μου πεις σιγα το κατορθωμα.... Και γω αυτο ειπα και ειπα να παω σε ψυχολογο να δω γιατι δεν μπορω να κανω και διαιτα μαζι με το ποδηλατο ωστε να χασω πιο πολλα ..... Πλεον λογο συνθηκων απο 121 εφτασα 140 μεσα σε 1 χρονο, καθολου ποδηλατο, καθολου γυμναστικη, εννοειται καθολου διατροφη, ουταν καν υποψια διαιτας και με τον ψυχολογο να σηκωνει τα χερια ψηλα και να λεει οτι αν δεν μπω σε μια σειρα θα σταματησουμε.... Ορια καταθλιψης με ρουχα να μην μπαινουν, κορδονια να μην μπορουν να δεθουν... και πολλα αλλα που δυστηχως με εχουν κανει να θελω να εξαφανιστω απο προσωπου γης!!! Και τωρα τι???? Τι θα κανατε εσεις στην θεση μου????

Senior Member
    Εχεις μπει σε διαδικασία ψυχοθεραπείας. Μπράβο σου. Απο αυτά που μου λες όμως, και ως μελλοντικός ψυχολόγος, μπορώ να σου πω πως ίσως ο θεραπευτής στον οποίο έχεις απευθυνθει να μην είναι ο κατάλληλος. Ψάξε για κάποιον κλινικο ψυχολόγο, ή ψυχολόγο υγείας, και ακόμα καλύτερα με ειδικευση στις ΔΠΤ. Ταυτόχρονα μίλα με κάποιον διατροφολόγο. Ξέρω πως νιώθεις απαίσια, και ειναι απόλυτα λογικό. Αλλά μην τα βάλεις κάτιω Θα τα καταφέρεις, απλά όταν το παραπανίσιο βάρος είναι καθαρα θέμα ψυχολόγιας, που υποψιάζομαι πως ειναι απο αυτα που μας είπες, τότε πρέπει πρώτα να δούλεψεις αυτό, σε συνδυασμό φυσικα με τα υπόλοιπα. Καλή επιτυχία σου εύχομαι!!!!

Senior Member
    Αρχικα μην αφησεις την απογοητευση και το συναισθημα να σε κυριευσει και μπες σε δραση...

1. Αλλαγη ψυχολογου απευθυνσου σε ενα ψυχολογο εξιδικευμενο σε διατροφικες διαταραχες ή σε ψυχιατρο με ειδικευση παλι σε διατροφικες διαταραχες (μην σε τρομαζει η λεξη πολλες φορες οι γιατροι ειναι καλυτεροι και πιο πιστοποιημενοι απο τους ψυχολογους) ή σε ενδοκρινολογο παλι με ειδικευση

2. Μην σε παιρνει απο κατω σε καμια περιπτωση, ακομα κι αν δεν λειτουργει η διατροφη υπαρχει ως τελευταια λυση η βαριατρικη, δεν ειναι πανακεια αλλα αποτελει λυση κατα της παχυσαρκιας και μαλιστα με καλα αποτελεσματα οποτε αν καμια αλλη μεθοδος δεν λειτουργει, εξετασε και αυτο το ενδεχομενο

Ολοι μας εχουμε και τα πανω και τα κατω μας και με την διατροφη και με την ψυχολογια μας... οπως σωστα ειπε ο Τασος ολοι στο ιδιο καζανι βραζουμε οποτε μην κατηγορεις τον εαυτο σου οτι δεν τα καταφερες η προσπαθεια απωλειας οσο και συντηρησης δεν ειναι αγωνας ταχυτητας δεν ειχε αρχη μεση τελος ειναι μαραθωνιος ... σιγα-σιγα θα γινουν οι αλλαγες και αυτες οι αλλαγες θα πρεπει να ακολουθηθουν εφ ορου ζωης. Οποτε μην αγχωνεσαι δες θετικα την αλλαγη και ψαξε καλα ποιοι ανθρωποι ψυχολογος, διατροφολογος, γιατρος, φιλοι μπορουν να σε στηριξουν στο νεο σου ξεκινημα!!! Ολοι εδω ειμαστε στον ιδιο αγωνα...

Junior Member
    Φίλε Ovelix εγώ αυτό που ξέρω είναι πως "Όταν έχεις πρόβλημα, το πρόβλημα είσαι εσύ"

Στρατιές Ψυχολόγων να έχεις, αν δεν το πάρεις απόφαση να αλλάξεις τρόπο ζωής δεν υπάρχει σωτηρία.

Και στο λέω εγώ που είμαστε ακριβώς στην ίδια "κατηγορία"

Εννοείται πως δεν είναι εύκολο αλλά δεν γίνεται αλλιώς

Junior Member
    Originally posted by Pad
    "Όταν έχεις πρόβλημα, το πρόβλημα είσαι εσύ"
    Ετσι ακριβως οπως το λες!!!!!! Το ξερω και το εχω καταλαβει πληρως ποιο ειναι το προβλημα... ομως δεν εχω την δυναμη μεσα μου να παω κοντρα στον εαυτο μου...

Junior Member
    Originally posted by Scarllet_D
    Εχεις μπει σε διαδικασία ψυχοθεραπείας. Μπράβο σου.
    Τι εννοεις εχω μπει σε διαδικασία ψυχοθεραπείας??? 2 χρονια τωρα το κανω αυτο... κοντευω να βγω σε λιγο......

Junior Member
    Επισης να διευκρινησω οτι η δουλεια του ψυχολογου μου ( ο οποιος ειναι κλινικος ψυχολογος με ειδικευση στις διατροφικες διαταραχες) υπαρχει και περιπτωση να το ειπε οτι θα σταματησει, μηπωε και σοκαριστω και αρχισω διατροφη... λεω εγω τωρα!!! Αλλα δεν νομιζω οτι εκανε λαθος την δουλεια του... Βρηκαμε οτι δεν ειμαι βουλιμικος και οτι ανηκω στους Emotional eaters και 2 χρονια τωρα αλλαξα συμπεριφορα ως προς το τροπο που εβλεπα το φαι παρα πολυ... το θεμα ειναι οτι εχω ολα τα εφοδια απο τις ατελειωτες συζητησεις μας απλα δεν μπορω να τα εφαρμοσω....

Senior Member
    Οβελίξ καλησπέρα, όλοι εδώ μέσα έχουμε βρεθεί στη θέση σου μετά από μια σημαντική προσπάθεια με μικρό ή μεγαλύτερο αποτέλεσμα να ξεκινάμε ξανά απο την αρχή. Και οσοι ειμαστε αυτή τη στιγμή στην απέναντι μεριά, να έχουμε πετύχει κάτι μικρό ή μεγαλύτερο πάντα ζούμε με τον κίνδυνο να τα γκρεμίσουμε όλα και να βρεθούμε ξανά από την αρχή. Αυτή είναι η μοίρα μας, για πάντα να πρέπει πέρα από ό,τι συμβαίνει στη ζωή μας να έχουμε ένα έξτρα άγχος, φόβο, έννοια. Ζούμε με αυτό και θα ζούμε με αυτό, είμαστε παχύσαρκοι ανεξαρτήτως βαρους.

Το τι πρέπει να κάνουμε το ξέρουμε όλοι, το θέμα είναι να βρεθεί ο τρόπος για τον καθένα να τα εφαρμόσει αλλά και το κατάλληλο timing και νοοτροπία ώστε να το κάνει με τον πιο αποδοτικό και μόνιμο γι'αυτόν τρόπο. Εύχομαι, με την επιπλέον βοήθεια που λαμβάνεις από τον ειδικό, να βρεις το δικό σου τρόπο γρήγορα. Δυστυχώς εγω συμβουλές, πέρα από τα πρακτικά ζητήματα που ειναι και τα πιο εύκολα, αδυνατώ να δώσω πρώτον γιατί δεν είμαι καθόλου βέβαιος πως έχω λύσει το θέμα μου έστω και προσωρινά και δευτερον γιατί παρότι κάποια κομμάτια τα καταλαβαίνω ολο το μηχανισμό που διανοητικά και ψυχολογικά με κινητοποίησε να έχω το όποιο αποτελεσμα έχω δε τον έχω κατανοήσει.

Δε ξέρω αν βγάζει νοημα αυτό που έγραψα, αυτή τη στιγμή δε μπορώ να το εκφράσω καλύτερα...

Junior Member
    Ξέρω ακριβώς πως νιώθεις, όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα. Πήγα 2 χρόνια σε ψυχολόγο, πήρα κατά την διάρκεια της θεραπείας 20 κιλά και τελικά σταμάτησα, όχι γιατί εκείνη δεν έκανε καλά τη δουλειά της, αλλά γιατί είχαμε φτάσει σε θέματα που πόναγαν πολύ και δεν μπορούσα να τα αντιμετωπίσω. Θα ξέρεις ότι αυτή η διαδικασία γίνεται και επώδυνη κάποια στιγμή και κουραστική γιατί θέλει πολύ πολύ χρόνο.
    Εμένα η ψυχοθεραπεία με βοήθησε σε πολλά πράγματα αλλά όχι στο βάρος κατευθείαν. Τώρα που αναγκάστηκα και έκανα χειρουργείο μπορώ και εφαρμόζω πολλά από αυτά που είχα συζητήσει με την ψυχολόγο εκείνη την περίοδο αλλά δεν μπορούσα να τα εφαρμόσω. Μην πανικοβάλλεσαι, όλα θα λυθούν. Εδώ, όλοι εμείς έχουμε υπάρχει με δεκάδες ρούχα που δεν κουμπώνουν και κορδόνια που δεν δένουν.