Results 1 to 15 of 27
-
29-03-2014, 22:17 #1
Πρέπει επιτέλους να πάρω τον κατήφορο
Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα,
Είμαι 29 και κάτι ψιλά και με ύψος 1.63 έχω φτάσει πλέον τα 72 κιλά. Μέχρι τα 18 μου ήμουν πολύ αδύνατη, 48 κιλά τελείωσα το σχολείο (μόνο στήθος είχα). Από εκεί και πέρα ξεκινώντας τις σπουδές μου (στην πληροφορική, ολοκληρώνω τώρα το διδακτορικό μου..) ξεκίνησε η καθιστική ζωή και συσσώρευα κιλά μέχρι που έφτασα στα σημερινά. 25κιλά περίπου σε 11,5 χρόνια δεν το λες και λίγο, ειδικά εφόσον τα 10 τα πήρα τα τελευταία 4-5......
Δεν είναι μόνο η καθιστική ζωή βέβαια, αλλά και η έλλειψη εκγύμνασης αλλά και η διέξοδος που βρίσκω στο φαγητό.. Δυστυχώς ακόμα και σήμερα σπουδάζω, πριν 3μηνες έχασα τον πατέρα μου, το στήριγμα μου και την αδυναμία μου... και τώρα ξέρω ότι οφείλω γιατί είναι και θέμα υγείας κακά τα ψέματα να κόψω τις βλακείες και να μπω σε πρόγραμμα.. Περνάω περισσότερες από 10 ώρες την ημέρα στο πανεπιστήμιο και δυστυχώς δεν μένει ιδιαίτερος χρόνος και όρεξη για άθληση.. Πριν δύο χρόνια περίπου πήγαινα κολυμβητήριο άσκηση που μου άρεσε πολύ αλλά και με αδυνάτιζε, όμως χρειαζόταν τουλάχιστον 3 ώρες την φορά (μαζί με τα πήγαινε-έλα) ώστε να πραγματοποιηθεί... Γυμναστήριο δεν έχω δοκιμάσει ποτέ...
Θέλω την βοήθεια σας για το πως και από πού να ξεκινήσω γιατί κουράστηκα και άρχισα να μην μου αρέσω πια..
Να συμπληρώσω πως άλλες εξαρτήσεις όπως ποτό, τσιγάρο δεν έχω.. Φίλους έχω όπως και σχέση από τα φοιτητικά μου χρόνια με την οποία
βέβαια υπάρχει ασυμφωνία χαρακτήρων..
Ευχαριστώ
- 29-03-2014, 23:45 #2
Γειά σου!!!! Καταρχήν θερμά συλληπητήρια για την απώλεια του πατέρα σου. Εύχομαι ο Θεός να σου δίνει πάντα κουράγιο και δύναμη. Επίσης συγχαρητήρια για το διδακτορικό σου!!! Ειλικρινά, σε θαυμάζω. Ξεκίνησα μόλις προχτές ταχύρυθμα μαθήματα για ecdl και τα έχω βρει σκούρα...
Λοιπόν, όσο για τα κιλά... Πάνω κάτω όλοι ξέρουμε τα βασικά μιας υγιεινής διατροφής, κι ας έχουμε παραπάνω κιλά. Απλά δεν το αποφασίζουμε ή κάνουμε ατασθαλίες.
Οι βασικοί κανόνες είναι:
Μικρά και συχνά γεύματα (κάθε 3 ώρες)
Φρούτα, σαλάτες, φρέσκα λαχανικά.
Μείωση τηγανητών, γλυκών, λιπαρών φαγητών, junk food κλπ.
Τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα.
Γαλακτοκομικά 1,5% λιπαρά.
Τουλάχιστον μισή ώρα άσκηση την ημέρα.
Κατανάλωση άπαχης πρωτεϊνης.
Ο,τι θες, εδώ είμαστε!!!!:cul:
30-03-2014, 00:12 #3
Σ'ευχαριστώ afratoulini για τα συλλυπητήρια και τα καλά σου λόγια, η αλήθεια είναι πως θεωρητικά ξέρω τι πρέπει και τι δεν πρέπει αλλά δυστυχώς λόγω στεναχώριας και στρες ξεσπάω στο φαγητό...
Όσο για το διδακτορικό, αν ήξερα πόσο ψυχοφθόρο θα ήταν, δεν θα το ξεκινούσα ποτέ ειλικρινά και ακόμα και τώρα αν και στα τελειώματα θα τα παρατούσα αν δεν υπήρχαν 2-3 σημαντικοί λόγοι με τον κορυφαίο ότι ο πατερούλης μου φοβόταν μην πεθάνει και δεν το τελειώσω..
Ααααααααρα καταλαβαίνεις την πίεση....
Για το ECDL μην μασάς.. Εξάσκηση θέλει και μόνο από όσο ξέρω... Αν το έχεις στόχο θα το καταφέρεις πάει και τελειώσε.
Άσε που φιλία με τις σαλάτες δεν είχα ποτέ μου... Όλα ανάποδα τα κάνω κι αναρρωτιέμαι γιατί το γευστικό να είναι πάντα παχυντικό οεο;;;; Λέγε με σουβλάκια, γλυκά κτλ... Ουφ!! Έψαξα στο internet και βρήκα βιντεάκια για γυμναστική.. Ίσως ξεκινήσω με αυτό ή κάτι αντίστοιχο με μπάλα, βλέπεις έχω αγοράσει και την έχω και κάθεται πάνω στην ντουλάπα... Και σε κάνα τρίμηνο πρώτα ο Θεός να επιστρέψω στο κολυμβητήριο...
Ουφ, βλέπω κι εσύ είσαι νέα στο forum, θες να ξεκινήσουμε τον αγώνα για μια καλύτερη υγεία μαζί;
30-03-2014, 00:47 #4
Υπομονη, ειλικρινα, δεν ξερω τι αλλο να πω...
Μακαρι να το παρω... απλά αγχωθηκα γτ νομιζα οτι θα ηταν πιο ευκολα. Τελος παντων...
Ναίιιιι, θελω παρα πολύ να ξεκινησουμε μαζι, για αυτο τον λογο γραφτηκα στο forum!! Aφρατεψα και δεν μ αρεσω...Ανεβηκε το σπλαχνικο μου λιπος μιση μοναδα.
Εγω είχα αρχίσει zumba αλλά έτρωγα γλυκά και αρκετο φαγητο και αντι να χασω, πηρα κιολας...Αλλά σε συνδυασμο με σωστη διατροφη ειναι καλη αεροβια και εχει και σχετικα βιντεακια στο ιντερνετ!!
Eίσαι κι εσυ γλυκατζου?? Εγω ο, τι εχει σοκολατα το εξαφανιζω, δυστυχως....
Σκεφτομουν που λες να αρχισω απο Δευτερα (οπως παντα) μια νηστησιμη διατροφή, τίποτα συγκεκριμενο...Και να μειώσω και οσο μπορω τη ζαχαρη. Τωρα απο ασκηση, δεν το βλεπω με το ecdl, εχω πολυ πηξιμο, και δεν θα γραφτω καν zumba αυτο το μηνα, οποτε ίσως κάνω λίγο περπάτημα όταν έχει καλό καιρό. Και οπως λες, βιντεακια.
Εσυ σκεφτεσαι κατι συγκεκριμενο για διατροφη??
30-03-2014, 01:12 #5
Ίσως αν είχα πρόγραμμα διαιτολόγου να το ακολουθούσα, αλλά επειδή δεν έχω και δεν παίζουν και χρήματα για να πάω σε διαιτολόγο θέλω απλώς να κόψω τις ατασθαλίες.. Πχ, όχι γλυκά, όχι σοκολατάκια, όχι κέικ για τουλάχιστον 6 από τις 7 μέρες τις εβδομάδας και το αντίστοιχο με τα αλμυρά εννοείται..... Αν έχει κάποιος από το forum κάποια διατροφή κατάλληλη για εμένα θα ήμουν ευγνώμον αν την έγραφε ή μου την έστελνε.
Διαφορετικά σκέφτομαι αν παραγγέλνω φαγητό στο γραφείο να είναι οπωσδήποτε σαλάτα (αυτό το έχω ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα) και όχι σάντουιτς.. Να έχω πάντα μπάρες δημητριακών στο συρτάρι μου, νομίζω και 2-3 να φάω αντί για μεσημεριανό είναι καλύτερο από σοκολάτα ή από το να φάω αρκετά το βράδυ. Το freddo μου (τον πίνω μέτριο γιατί σκέτο δεν μου αρέσει) να τον ελαττώσω και να το γυρίσω σε τσάι... Βέβαια με τις βραδυνές εξόδους μετά την σχολή στις οποίες πεινάω θα πρέπει οπωσδήποτε να μην τρώω..
Σίγουρα δεν πρόκειται να χάσω πολλά κιλά έτσι αλλά θα είναι μια καλή αρχή... Τώρα για άτκινς ή χάσε 5 κιλά σε 10 μέρες δίαιτες δεν είμαι πεπεισμένη ότι βοηθάνε, το αντίθετο θα έλεγα.....
Είδα αυτό το βιντεάκι https://www.youtube.com/watch?v=RjfGL2bLaaE και πραγματικά νομίζω πως και το στρούντελ που έχω δίπλα μου πρέπει να το πετάξω.... Μα είναι δυνατόν να χτυπιέται κάποιος για 20-30 λεπτά για να κάψει 200-300 θερμίδες; Μα μια σοκολάτα έχει σχεδόν 400 και αρκούν 6-7 σοκολάτες το μήνα και άλλα τόσα σουβλάκια για να πάρεις 1 κιλό το μήνα........ Και ένα κιλό το μήνα είναι 12 το χρόνο!!! Κομμένα όλα λοιπόν όσο γίνεται..!!!
Όσο για την Jumba μου έχουν πει τα καλύτερα και θα σου πρότεινα όσο κι αν φαίνεται ότι δεν χωράει στο πρόγραμμα σου να την συνεχίσεις και αυτό το μήνα καθώς θα σου ανεβάζει την ψυχολογία και θα σε βοηθήσει πλάγεια και στο στόχο σου να πάρεις το ECDL.
Όσο για μένα θέλω να περπατάω τουλάχιστον 3 φορές την βδομάδα και θα προσπαθήσω να κάνω και καμιά άσκηση από βίντεο.. Έτσι κάνα 15λεπτο την ημέρα γιατί από ό,τι είδα είναι αρκετά απαιτητικές.....! Και κολυμβητήριο σε κάνα τρίμηνο που δεν θα είμαι και πια τόσο φάλαινα (ευελπιστώ)...
Καλή μας αρχή!!!
30-03-2014, 16:22 #6
Ωραία!!!! Καλή μας αρχή λοιπόν!!!! Ας αρχίσουμε περιορίζοντας κάποια "απαγορευτικά" φαγητά και ας εντάξουμε λίγη άσκηση στη καθημερινότητα!!!! Να κάνουμε εβδομαδιαίο ζύγισμα, λες?? Σκεφτόμουν μήπως έβαζα έναν ρεαλιστικό στοχο -2 κιλά μέχρι το Πάσχα...
31-03-2014, 01:37 #7
ΓΕΙΑ ΣΟΥ SPIRITAKI ΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΑΠΕΝΕΧΟΠΟΙΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΕ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΨΥΧΙΚΑ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΘΛΙΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΩΡΑΙΑ ΣΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΦΑΙ ΟΚ ΜΗ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΝΟΧΕΣ ΓΕΥΣΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΕΝΟΧΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΘΕΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙ? ΦΑΤΟ ΠΑΡΕ ΟΜΩΣ ΕΝΑ!! ΜΕ ΑΛΑΔΩΤΗ ΠΙΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ ΕΔΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΑΝ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΩΣ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΓΕΥΜΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΣ ΘΡΕΠΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΘΕΛΕΙΣ ΓΛΥΚΟ? ΦΑΤΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ. ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΛΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΟΥΤΕ ΧΟΝΤΡΗ ΟΥΤΕ ΑΦΡΑΗ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΛΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΕΒΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΕΝΟΧΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ? ΟΧΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥ. ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ 72 ΚΙΛΑ ΗΜΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΑ ΠΩΣ ΗΜΟΥΝ ΧΟΝΤΡΗ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΠΟΣΟ ΣΤΡΕΒΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΡΙΜΑ
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ 42 ΜΕ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝ 10 ΚΙΛΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΦΗΣΕ ΚΑΘΕ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΣΥΝΟΛΟ 30 ΚΙΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΙ ΕΝΟΧΕΣ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΕΡΦΑΓΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΣΧΕΙΣ
ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΟ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΕΜΙΣΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΕΥΦΥΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΖΩΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΠΑΡΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΣΚΕΨΟΥ ΘΕΤΙΚΑ, ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ
ΠΑΡΕ ΒΑΘΙΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
31-03-2014, 07:55 #8
γεια σας! κεγώ νέο μέλος και μάλλον παίζω πάνω κάτω ίδια κυβικά μιας κ μετράμε τον εαυτό μας με το βάρος μας, 164 77 κιλά.
γνώμη μου είναι οτι το τόπικ τρίωρα τριάδες είναι ιδανικό για μας ρίξτε το μια ματιά.
όπου σταθώ κ όπου βρεθώ το διαφημίζω!
31-03-2014, 15:44 #9
Που ειναι αυτο το τοπικ τριωρα τριαδες? Δεν το βρισκω....
31-03-2014, 15:48 #10
31-03-2014, 15:53 #11
Ααα πολυ σ ευχαριστω baklavadaki!!
31-03-2014, 15:58 #12
Το όλο κονσεπτ συνοψιζεται εδώ σε αυτή την σελίδα
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...id=3090&page=9
31-03-2014, 16:02 #13
Μανταμ σου σου νασαι καλα!!! Ευχαριστω!
Ειμαι φαν αυτου του στυλ πλεον! Τριαδες τριωρα δλδ, και το καλο, περα απο ποντους που χανω ειναι οτι δεν πειναω!!
31-03-2014, 16:10 #14
Originally posted by chrys
Μανταμ σου σου νασαι καλα!!! Ευχαριστω!
Ειμαι φαν αυτου του στυλ πλεον! Τριαδες τριωρα δλδ, και το καλο, περα απο ποντους που χανω ειναι οτι δεν πειναω!!
κεγώ προσπαθώ κ όποτε αφήνομαι σε αυτό το πρόγραμμα και δν με πιάνουν τα νευρικά με θερμίδες κ γραμμάρια πραγματικά βλέπω αποτέλεσμα.
31-03-2014, 16:17 #15
Mανταμ σου σου, εγω πλεον δεν ξερω τι σημαινουν οι λεξεις θερμιδες και γραμμαρια...εδω και χρονια...Πριν ακομη δλδ, ξεκινησω την αλλαγη στη διατροφη μου! Με αγχωναν πολυ και τελικα ειχαν χειροτερο αποτελεσμα αποτι αντιληφθηκα τελικα...
Και , ενω το μυαλο μας, κολλαει στο θεμα ζυγαρια(αφου κανω διατροφη, γτ δε χανω?) τελικα, αυτο που μετραει ειναι να χανουμε ποντους...αργα σταθερα...
Εγω εδω και 2 μηνες τα κιλα που εχασα ειναι το πολυ 2.5, αλλα στα ρουχα βλεπω διαφορα!
Καλη συνεχεια σε ολες!!!
Θα αγορασω και το βιβλιο του Ζουμπανεα, γτ μου αρεσει ο τροπος σκεψης του απο τα λιγα που διαβασα στο σχετικο τοπικ!:thumbup:
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια