Πρέπει επιτέλους να πάρω τον κατήφορο - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27
    Senior Member
    Επισης, θα συμφωνησω απολυτα με τα λεγομενα της Dimitamil1 -στο ποστ της Μανταμ σου σου -καθοτι και συνομηλικη μου!!
    Απολυτα συμφωνω!!

δν θα μπω στην διαδικασία να πάρω το βιβλίο γιατί θα αραχνιάσει στην βιβλιοθήκη. ενώ το τόπικ το έχω ξεζουμίσει!

μπράβω σου ρε chrys πραγματικά σε θαυμάζω. αν θες να τα λέμε από το τόπικ τρίωρα τριάδες για να το βγάλουμε κ στην επιφάνεια!

πλάκα κάνεις!έχω να χάσω 2,5 κιλά εδώ και 2 χρόνια σίγουρα. δν είναι λίγα μια χαρά είναι!
    όσον αφορά αυτό με τους πόντους ισχύει ισχύει ισχύει!
    χάνεις 1 κιλό κ είναι σαν να έχεις χάσει 4!

Senior Member
    Αχ βρε Μανταμ σου σου....Πολυ με ενθαρρυνες τωρα, αληθεια στο λεω! Γτ, να ειμαι ειλικρινης, στενοχωριομουν κι ελεγα, μα καλα...2 μηνες κι εχασα 2 κιλα ρε παιδι μου?
    Αλλα, αν συμπεριλαβω την ηλικια, τον αργο μεταβολισμο μου και τις κακιστες συνηθειες τοοοσων ετων, θα επρεπε να χαιρομαι εστω και με αυτα τα 2 κιλα!
    Σ ευχαριστω παρα πολυ!!! Ευχομαι απο την καρδια μου και σε σενα, τον...κατηφορο! Αργα, σταθερα μεν, τον κατηφορο δε!
    Θα χαρω να τα λεμε φυσικα, απλα να ξερω σε ποιο τοπικ...και..πώς μπαινουμε!:spin:

Senior Member
    Μανταμ σου σου εχουμε τις ιδιες αναλογιες σε κιλα και υψος!:wink2:

εννο'ω το τοπικ των τριωρων τριάδων.
    http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=3090
    πας στην τελευταία σελίδα κ γράφεις στο ρεπλυ όπως κ εδώ.
    απλά για να μην κάνουμε κατάχρηση το τόπικ της spiritaki!

φυσικά μπορούμε να τα λέμε παντού σε όλο το φόρουμ απλά προτείνω το τρίωρα τριάδες γιατί κάνουμε την ίδια διατορφή κ μπορούμε να δίνουμε η μία στην άλλη τιπσ
    κ για να συμμετέχουν κ άλλες κοπέλες που θέλουν να κάνουν παρόμοια διατροφή!!!!

αφού έχουμε τα ίδια κιλά μπορούμε να κάνουμε πάλη μιας κ είμαστε ίδια κατηγορία!χαχαχ!

Senior Member
    Mανταμ σου σου, ευγενης άμιλλα! Δεν το συζητω!
    Παμε βουρ!!
    Ηδη εγραψα στο τοπικ τριωρα τριαδες!
    (Δεν το εβρισκα γτ ηταν εκει που λεει βουλιμια κι εγω εψαχνα στο παχυσαρκια)

Junior Member
    Σας ευχαριστώ όλες κορίτσια. Έμπαινα στο φόρουμ, σκεφτόμουν να γράψω πρόοδο, ότι έστω η προσπάθεια ξεκίνησε, αλλά δεν ήθελα να γράψω ψέματα οπότε έβγαινα αλλά δεν είχα πάρει απόφαση όντως ότι μπορώ να το πετύχω αν το θέλω... Είχα αφήσει πολύ τον ευατό μου.. Πολύς ο πόνος, πολύ το στρες...
    Όμως έχω κουραστεί πάρα πολύ, πλέον λαχανιάζω και χάνω αναπνοές πολύ εύκολα και είναι κρίμα... Καταστρέφω τον εαυτό μου, αδικώ εμένα, την εικόνα μου, την Ειρήνη.... Μπορεί να είναι πολλά τα βάρη μου, αλλά δεν πρέπει να με αδικώ.. Κι όπως λέει και ένας φίλος.. Αν δεν λάμπεις τώρα, σ'αυτήν την ηλικία, τότε πότε;

Το λένε όλοι και ναι ισχύει... Οπότε αφού το γυμναστήριο το προσπαθήσαμε και πατήσαμε μόνο 3 φορές σε τρεις μήνες (μάλιστα τέλος Ιουνίου έκανα και λιπομέτρηση... 78+... τώρα είμαι ξανά γύρω στα 73.. η ζυγαριά μου είναι αναλογική οπότε δεν ξέρω ακριβώς) αφού λίγο μετά την εγγραφή αποφάσισα να ξεκινήσω και μαθήματα οδήγησης οπότε δεν προλαβαίναμε..... Το γυμναστήριο δεν μας ενέπνεε κιόλας.. μόνο τα ομαδικά ήταν καλά αλλά δεν ήταν ακατάλληλες ώρες...
    Σκέφτηκα να το πάω αλλιώς.. Γράφτηκα κολυμβητήριο -κάποτε μου άρεσε πολύ, τώρα το παλεύω απλά και από σήμερα άρχισα να κρατάω ημερολόγιο διατροφής... Μπορεί να φταίει ο θυροειδής μου και η κορτιζόνη που έχω πάρει λόγω άσθματος.. αλλά λογικά κάπου κάνω λάθος.. Ελπίζω να το ανακαλύψω!

Σας ευχαριστώ για όλα και θα σας κρατάω ενήμερους.. Εσείς πώς τα πάτε;

Senior Member
    Γεια σου spiritaki. Μοιάζουμε σε πολλά, ηλικία, κιλά, κολυμβητήριο, πληροφορική.. χαχα σαν να διαβάζω για μένα.
    Έχω περάσει και εγώ διάφορα σκαμπανευάσματα και πολλές δίαιτες, μέχρι που κατάλαβα πως αυτό που λένε "να το πάρεις απόφαση" ισχύει. Προσωπικά εκτός από την κολύμβηση, με βοήθησε πολύ το να "μορφωθώ" γύρω από τις τροφές. Που βοηθάει τι, πόσο χρειαζόμαστε και τι είναι για πέταμα. Μπορείς να ξεκινήσεις αντικαθηστώντας τις περιττές για τον οργανισμό σου τροφές με καλύτερες επιλογές:

Λευκό ψωμί και λευκά ζυμαρικά -> Ολικής αλέσεως.
    Λιπαρά γάλατα και γιαούρτια -> Γάλα σόγιας ή αμυγδάλου & στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά με πολλή πρωτεΐνη.
    Κόκκινο λιπαρό κρέας -> Κοτόπουλο ή ψάρι, αυγά και αμύγδαλα.
    Άσπρο ρύζι -> Καστανό ρύζι ή κινόα.
    Δημητριακά υποτίθεται διαίτης -> Βρώμη ή σπόρους chia.
    Γλυκά -> Φρούτα (αποξηραμένα ειδικά βοηθούν πολύ να ξεπεράσεις τη λιγούρα για γλυκό) ή smoothies.
    Συσκευασμένους χυμούς και αναψυκτικά -> Τσάι και καφέ.
    Ζάχαρη -> Στέβια.
    Μαγιονέζες-Κέτσαπ κλπ -> Σπιτικά dressing με βάση το γιαούρτι και μυρωδικά.
    Τηγανιτά -> Αντικολλητικό χωρίς λάδι, ψητά, βραστά.

Ακόμα και αν δεν μπορείς να κάνεις κανονική δίαιτα, κάνοντας αυτές τις αλλαγές έχεις γλυτώσει πάρα πολλές άχρηστες και κενές θερμίδες και έχεις προσθέσει θρεπτικά συστατικά. Αν το συνδιάσεις με συχνά μικρά γεύματα (που θα ξεκινάν με καλό πρωινό και θα τελειώνουν με ελαφρύ βραδινό νωρίς), πολλές σαλάτες, ΠΟΛΥ νερό και ελαφριά γυμναστική όσο μπορείς, ενεργοποιείς το μεταβολισμό και σταδιακά μαθαίνεις να τρέφεσαι σωστά, να απολαμβάνεις και να χάνεις.

Μην πιέζεις το κορμί σου και την ψυχή σου, κάν' το για την υγεία σου πάνω από όλα και όχι για τα μάτια των άλλων Καλή αρχή και καλές βουτιές :starhit:

Senior Member
    Περπάτημα κι ανέβασμα σε σκάλες μπορείς να κάνεις; Όσο κι αν σε δυσκολεύει στην αναπνοή σου προσπάθησε το. Δεν έχεις υπερβολικά κιλά. Βασικά είσαι 10-12 κιλά πάνω απ'το κανονικό σου. Να βάλεις καλά στο μυαλό σου πως τα ιδανικά καλά για μας είναι αυτά που μας δίνουν υγεία, όχι αυτά που λένε ότι πρέπει να είσαι 10 κιλά πιο κάτω ανάλογα του ύψους δηλαδή αφού είσαι 1,63 να ζυγίζεις 53 κιλά. Ο οργανισμός σου μπορεί να είναι μια χαρά και στα 60 γιατί εσύ να του επιβάλεις να χάσεις πολλά παραπάνω, επειδή έτσι το λέει ο οργανισμός παγκόσμιας υγείας.
    Εγώ καλό μου κορίτσι σε κιλά κουβαλάω έναν άνθρωπο παραπάνω μου, κάνω και χάλια ύπνο λόγω κιλών, το περπάτημα όμως πάντα μου φτιάχνει την φυσική κατάσταση. Όταν το αφήνω βαριανασαίνω, κάνω μικρά βήματα και πάντα κοντοστέκομαι να πάρω ανάσες πριν προχωρήσω. Άρχισα να περπατάω αναγκαστικά για πολλά πράγματα, που τελικά κάπως οφελεί εμένα (άσχετα αν το οστεοαρθριτικό μου γόνατο με σουβλίζει λόγω κούρασης ή αλλαγής καιρού).

Junior Member
    mpumpuki μεγάλη επιτυχία!!! Πήγες σε διαιοτολόγο ή τα κατάφερες μόνη σου; Σε κάθε περίπτωση συγχαρητήρια και εύχομαι να επιτευχθεί ο στόχος σου με το καλό σύντομα και να είσαι πάντα υγιής και αδύνατη.. Έχουμε τόσα πολλά κοινά!!!
    Ευχαριστώ για τις συμβουλές.
    Λευκό ψωμί και λευκά ζυμαρικά -> Ολικής αλέσεως. -Ψωμί τρώω ελάχιστο λευκό και θα το αντικαταστήσω όπως και τα ζυμαρικά με ολικής
    Λιπαρά γάλατα και γιαούρτια -> Γάλα σόγιας ή αμυγδάλου & στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά με πολλή πρωτεΐνη. - Το γάλα όντως πρέπει και αυτό να το αντικαταστήσω, έχω διαβάσει τόσα για την "ποιότητα" του που μάλλον περισσότερο κακό κάνει παρά καλό... (1.5% πίνω.. μ'αρέσει η γεύση)
    Κόκκινο λιπαρό κρέας -> Κοτόπουλο ή ψάρι, αυγά και αμύγδαλα. - Το προσπαθώ κι αυτό
    Άσπρο ρύζι -> Καστανό ρύζι ή κινόα. - Στα to do.
    Δημητριακά υποτίθεται διαίτης -> Βρώμη ή σπόρους chia. - Πρόσφατα πήρα μούσλι χωρίς ζάχαρη.. Έχει διάφορους σπόρους μέσα. Καλή ή λάθος επιλογή λες;
    Γλυκά -> Φρούτα (αποξηραμένα ειδικά βοηθούν πολύ να ξεπεράσεις τη λιγούρα για γλυκό) ή smoothies. - Σωστό κι αυτό...
    Συσκευασμένους χυμούς και αναψυκτικά -> Τσάι και καφέ. - Το κάνω ήδη
    Ζάχαρη -> Στέβια. - Κι αυτό το ξεκίνησα πρόσφατα
    Μαγιονέζες-Κέτσαπ κλπ -> Σπιτικά dressing με βάση το γιαούρτι και μυρωδικά. - Ομοίως..
    Τηγανιτά -> Αντικολλητικό χωρίς λάδι, ψητά, βραστά. - Ελάχιστα τηγανιτά τρώω.. Το πρόβλημα είναι ότι η μαμά τα μαγειρεύει όλα τα φαγητά με πολύ λάδι.. Έχουμε μόνιμο καυγά.. Της πρότεινα να πάρουμε ατμομάγειρα μπας και απαλλαγώ από το λάδι..

Το πρόβλημα μου είναι με τις σαλάτες.. Δεν έχω μάθει να τρώω και δύσκολο να το αλλάξω αυτό Οπότε μάλλον θα το γυρίσω σε μπόλικα βραστά/ατμίσια λαχανικά..

-Αλήθεια, Αθήνα μένεις; Αν ναι, κολυμβητήριο πού πηγαίνεις;

------------------------

Μαράκι σ'ευχαριστώ για την απάντηση.. Ναι μπορώ να περπατάω αλλά και να ανεβαίνω σκάλες.. Μόνο που κάνω σαν σκυλί... Θα προσπαθήσω να εντάξω έστω και ένα εικοσάλεπτο στην μέρα μου το περπάτημα.. Ο στόχος είναι τα χριστούγεννα να έχω αξιοπρεπή φυσική κατάσταση και γιατί όχι ένα αρκετά καλύτερο σώμα
    Όντως, επειδή έχω μεγάλο στήθος -τα πέντε κιλά- παίζει να είναι εκεί :P και στα 60 κιλά μια χαρά θα είμαι λογικά, όπως ακριβώς το αναφέρεις..
    Εύχομαι καλό κουράγιο και καλή συνέχεια και σε σένα!

Senior Member
    Spiritaki ευχαριστώ πολύ και εύχομαι και σε 'σένα δύναμη και πειθαρχία για τέλεια αποτελέσματα
    Έχω περάσει από αρκετούς διαιτολόγους στη ζωή μου, αλλά πάντα έχανα και μετά ξαναέβαζα. Κάποια στιγμή έκανα τεστ δυσανεξίας (που έχω ξαναπεί εδώ μέσα ότι δεν το συνιστώ σε κανέναν), έχασα 7 κιλά και ήταν πρώτη φορά στη ζωή μου που δεν τα ξαναπήρα ποτέ πίσω (όχι όμως λόγω του τεστ, απλώς ήταν η περίοδος που ψάχτηκα γύρω από τις τροφές και πειθάρχησα τόσο μεγάλο διάστημα). Από εκεί και πέρα μόνη μου.. χωρίς όμως να κάνω βλακείες τύπου αφαγία κλπ. Είχα μάθει πλέον τι πρέπει κ τι δεν πρέπει να τρώω κ σε ποιες ποσότητες. Κατά καιρούς μπαίνω σε πρόγραμμα, βγαίνω.. οι συνήθειες δεν αλλάζουν εύκολα, ειδικά αν έχεις μεγαλώσει με μια μαμά που τα έκανε όλα παχυντικά. Αλλά προσπαθώ.
    Ξέρω κάποια κολυμβητήρια στην Αθήνα, αλλά λίγα πράγματα, γιατί μένω Θεσσαλονίκη. Αν θες λεπτομέρειες μπορώ να σου στείλω σε pm.

Junior Member
    Ευχαριστώ και πάλι. Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι ότι πάλι θα αποτύχω..
    Νομίζω ότι πρέπει να έχω κανονικό μπούσουλα μπροστά μου για να επιτύχω... :/

Σε ρώτησα που μένεις γιατί μπορεί να είχαμε και κοινή σχολή... :P Κολυμβητήριο πάω στο Γουδή. Καλά είναι -50m ανοιχτή πισίνα με 10 διαδρομές, το θέμα είναι ότι μπορώ βράδυ και πλέον δεεεεεεεεν βρίσκεις πάρκινγκ να παρκάρεις... (και οι μισές διαδρομές δίνονται σε συλλόγους... οπότε σκέψου γονείς που φέρνουν τα παιδάκια τους κτλ...!!! Χαμός!!! Παλιότερα που πήγαινα χρησιμοποιούσα το λεωφορείο, αλλά τώρα πετάγομαι με το αμάξι φεύγοντας από την σχολή καθώς είναι <10' απόσταση.

Page 2 of 2 FirstFirst 12