ντρεπομαι για τα συναισθηματα μου - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 42 of 42
    Senior Member
    Ευχαριστώ!!!! οχι μάλλον δεν μπορώ γιατί δεν τα βλέπω συνέχεια αλλά στιγμιαία μαλλον. Παλιότερα τα αγνοούσα εντελώς αλλά με τη ψυχοθεραπεία κάπως τα έχω ξεφοβηθεί μαλλον...- πάλι το μάλλον

Έχω δει ξέρω γω κάπως οτι το να φοβάσαι δεν είναι και τόσο τρομερό πράγμα. Δεν σημαίνει οτι θα αδρανοποιηθείς από το φόβο σου, είναι ενέργεια... Το αντίθετο όμως μπορεί να συμβεί, δλδ το να φοβάσαι να νιώσεις και να δεχτείς το φόβο σου μπορεί να σε αδρανοποιήσει

Senior Member
    oh mon dieu! να φοβασαι να φοβηθεις? μα κι αυτος φοβος ειναι! και ο φοβος ειναι το αντιθετο της πιστης, της δυναμης, και της αγαπης. Ο,τι φοβος και να ειναι. εσυ ετσι δικαιολογεις τον φοβο σου, οτι καλα κανεις που φοβασαι, γιατι αμα φοβοσουν να φοβηθεις θα εχες προβλημα, αλλα πεφτεις σε φαυλο κυκλο. Τι να φοβασαι να φοβηθεις, τι να φοβασαι τις σαυρες και τα υψη. Φοβοι με φοβικα συναισθηματα και οι δυο. Δεν ειναι λογικο. Ειναι ενα φαινομενα λιγοκα τριπακι που εχεις φτιαξει προσπαθωντας να αισθανθεις ωραια με τους φοβους σου. Δηλαδη να πεις μπραβο μου που φοβαμαι.

Senior Member
    Και αλλο οι λογικοι φοβοι, που μας κρατανε στη ζωη, πχ. δεν τρεχω με 200 χμ την ωρα γιατι φοβαμαι μην σκοτωθω, και αλλα οι παραλογοι φοβοι=φοβιες που μας εμποδιζουν να ζησουμε τη ζωη μας, πχ. δε μπαινω μεσα σε αυτοκινητο γιατι φοβαμαι οτι θα σκοτωθω. Αλλο το ενα, αλλο το αλλο.

Senior Member
    Παντως περασα μια φαση που σκεφτομουνα υπερβολικα.Προσπαθουσα με τη σκεψη να λυσω το προβλημα μου,ειδα κ ειμαι σιγουρη γι\'αυτο οτι μια πραξη βοηθαει πολυ πιο πολυ απο την πολυωρη σκεψη.Μερικες φορες η πολυωρη σκεψη κ συζητηση πανω σ\'ενα θεμα μπορει να τα χειροτερεψει κιολας τα πραγματα.Μπορει να ονειρευεσαι,να φανταζεσαι,να αναλυεις κ ομως το να κανεις κατι απλο π.χ.να βγεις για εναν καφε η να διαβασεις ενα βιβλιο,να παρεις ενα τηλ.,να ξεκινησεις ενα χομπι μπορει να σου δωσουν χαρα κ ενεργεια που δε θα τα εβρισκες αλλιως.Μια απ\'αυτες τις μερες μαλιστα ηθελα να κατεβασω θεμα:σκεψεις η πραξεις?Αρα ας το παμε εκει.Ερωτηση carrie(στο αλλο θεμα)

Κι εγώ χάρηκα φίλε που μίλησες. Το να εκφραστείς έστω και με γραπτό λόγο θέλει θάρρος! Όλοι στο ίδιο τερέν μαχώμαστε και ο καθένας μόνος του. Άλλες φορές λες οτι δειλιάζεις ενώ άλλες έχεις διάθεση για μάχη. Κράτα το δεύτερο και μην μασάς απο κανέναν και απο τίποτα. Αλλά χρειάζεται και ο ειδικός για να σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις ποια απο τα \'\'πρέπει\'\' ισχύουν και ποια όχι

Δεν υπάρχει άνθρωπος GreenPeyote που να μην εχει φόβο μέσα του. Ο \'\'ατρόμητος\'\' είναι αυτός που υπερνικάει τους φόβους του!!

Senior Member
    Ολοι φοβομαστε,αλλοι πιο πολυ,αλλοι πιο λιγο,αλλοι λογικα κ αλλοι παραλογα.Κ γω εχω παραλογους φοβους κ τους εχω εκθεσει τους πιο πολλους.Αυτο που πιστευω πως δεν πρεπει να κανουμε ειναι να τους δικαιολογουμε οταν ειναι παραλογοι αλλα να τους αντιμετωπιζουμε.

Arsi! Τις ιδέες και τις φοβίες τις έχεις συνέχεια ή όταν είσαι μεσα σε κόσμο μόνο;

Senior Member
    Οχι tsifti δεν τις εχω συνεχεια ουτε κ οταν ειμαι αναμεσα σε κοσμο.Ειναι καποιες στιγμες κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες που το νιωθω.Απ\'οτι καταλαβα πιο πολυ ντρεπομαι για τα ασχημα συναισθηματα μου οταν εχω νιωσει-γινει θυμα κ προκληθηκαν,οσο για τη φοβια για την ευτυχια κ τους ανθρωπους ειναι λογω του οτι εχω πληγωθει παρα πολυ,κακοποιηθηκα στο παρελθον.Οποτε εξαρταται καθε φορα ποτε θα το νιωσω.Αλλα δεν ειναι τοσο εντονα ωστε να μη μπορω να λειτουργησω απλα χανω ομορφα κομματια της ζωης.Ελπιζω να τα ξεπερασω,τι να πω...

Δύσκολες καταστάσεις.. Αλλά όχι για εμάς. Είμαστε υπεράνθρωποι. Αυτά που νοιώθουμε και περνάμε, άλλοι ούτε τα φαντάζονται. Τώρα έπιασα την ψυχολογία σου. Κεφάλι ψηλά ακόμη και όταν ο εχθρός σε έχει ρίξει. Πίεσε τον εαυτό σου να τα βλέπει όλα θετικά και θωράκισε τον εαυτό σου με αυτοπεποίθηση. Πώς θες να είσαι;(σε λογικά πλαίσια πάντα) Έτσι θα πολεμάς να είσαι. Αν πατάς γερά στα πόδια σου οι γνώμες των άλλων θα σου φαίνονται πολύ αστείες και μικρές. \'\'Ουδείς αναμάρτητος\'\'. Πώς θα πιστέψω εγώ την γνώμη του; Τόσο τέλεια άποψη έχει;

Senior Member
    Originally posted by tsiftis
    Δύσκολες καταστάσεις.. Αλλά όχι για εμάς. Είμαστε υπεράνθρωποι. Αυτά που νοιώθουμε και περνάμε, άλλοι ούτε τα φαντάζονται. Τώρα έπιασα την ψυχολογία σου. Κεφάλι ψηλά ακόμη και όταν ο εχθρός σε έχει ρίξει. Πίεσε τον εαυτό σου να τα βλέπει όλα θετικά και θωράκισε τον εαυτό σου με αυτοπεποίθηση. Πώς θες να είσαι;(σε λογικά πλαίσια πάντα) Έτσι θα πολεμάς να είσαι. Αν πατάς γερά στα πόδια σου οι γνώμες των άλλων θα σου φαίνονται πολύ αστείες και μικρές. \'\'Ουδείς αναμάρτητος\'\'. Πώς θα πιστέψω εγώ την γνώμη του; Τόσο τέλεια άποψη έχει;
    Στον στρατό τα έμαθες αυτά?

Senior Member
    Originally posted by Arsi
    ...Αρα ισως η ουσια ειναι αυτοπεποιθεση,σεβασμος στον εαυτο μου κ προσπαθεια να υπερασπιζομαι τα δικαιωματα μου,τις επιθυμιες μου,τα συναισθηματα μου κ.. τον εαυτο μου!thnx!
    Εμ!αυτο ειναι ολο tsifti!Μερικες φορες δυσκολευουν τα πραγματα αλλα τι να κανουμε...ο αγωνας συνεχιζεται...Σ\'ευχαριστω παντως!

Page 3 of 3 FirstFirst 123