Results 1 to 15 of 15
Thread: διατροφή χωρίς υδατάνθρακες
-
24-05-2014, 09:39 #1
διατροφή χωρίς υδατάνθρακες
Καλημέρα!
έχει κάνει κανείς αποχή από υδατάνθρακες;Μια εβδομάδα δοκίμασα κι έχασα 5 κιλά.Λέω να ξεκινήσω πάλι μιας και τα κιλά αυξάνονται
- 24-05-2014, 13:15 #2
εγώ λέω να μην κάνεις αποχή. οι καλοί υδατάνθρακες είναι πηγή ενέργειας. έχω δει πολλές κοπέλες να κάνουν άτκινς ή ντουκαν κ να χάνουν μαλλιά, μυικό ιστό, κ διάφορα άλλα προβλήματα κ μετά από ένα μήνα να τα ξαναβάζουν εις διπλούν
24-05-2014, 13:19 #3
Διατροφή χωρίς ζάχαρη, αλεύρι, άντε και αμυλούχα... πολύ καλή επιλογή!
Χωρίς καθόλου υδατάνθρακες, όχι και τόσο... σαλάτες, φρούτα, όσπρια, ξηροί καρποί δε πρέπει να αποκλειστούν.
24-05-2014, 13:23 #4
κ ίσως ψωμί κ ζυμαρικά ολικής άλεσης
24-05-2014, 14:17 #5
σκεφτόμουν να τρώω μόνο κρέας,λαχανικά και φρούτα,ίσως δεν το έγραψα καλά
24-05-2014, 14:55 #6
δν φτάνει.χρειάζονται λίγα ξηροκάρπια κ όσπρια.
γνώμη μου είναι οτι επίσης για ναναι πιο πετυχημένη η διατροφή κ για να νιώθεις λιγότερη στέρηση χρειάζεται να συνοδεύεις το φαγητό σου με λίγο ψωμί ολικής,καμιά βραστή πατάτα ,ρύζι κ μακαρόνια ολικής σε πολύ μικρές ποσότητες. για να διατηρείς σε καλό επίπεδο την γλυκόζη κ την σεροτονίνη .αλλά αυτή είναι η δική μου άποψη
24-05-2014, 15:25 #7
Αυτού του τύπου η διατροφή nera λέγεται "χημική" και είναι ίσα ίσα να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου από τυχόν κραιπάλες, για καμιά βδομάδα μόνο. Κάτι τέτοιο μου έδινε διαιτολόγος. Δεν υπήρχαν υδατάνθρακες αλλά υπήρχε απεριόριστη πρωτείνη κυρίως ψάρι κι από κρέας μου επέτρεπε κοτόπουλο, όλα με μπόλικη σαλάτα με ελάχιστο λάδι. Μετά την εβδομάδα κι αφού φεύγαν οι τοξίνες και επανερχόταν ο οργανισμός μου στα κιλά του με ξανάβαζε στο πρόγραμμα μου το κλασσικό.
Το σωστό είναι να μην στερήσεις τον οργανισμό σου από υδατάνθρακες. Κάνε μια ισορροπημένη διατροφή, τρώγοντας από όλα και με μέτρο.
Η εμπειρία μου με έχει διδάξει πως όσο απομονώνεις τον οργανισμό σου από μια συνηθισμένη διατροφή, τόσο πιο γρήγορα επανέρχεσαι σε αυτή βάζοντας διπλάσια κιλά.
Κράτα ισορροπία λοιπόν. Απ' όλα και με μέτρο.
24-05-2014, 15:48 #8
έχω 2 γνωστές που έχουν κάνει τέτοια δίαιτα.
η μια έχασε γύρω στα 25 κιλά, δεν ξέρω σε πόσο διάστημα, αλλά που την είδα είχε γίνει χάλια στο σώμα, χαλάρωση πολλή.
η άλλη, που είναι φίλη μου οπότε γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες, στον 3 μήνα είχε χάσει ήδη 18 κιλά. την ρώτησα για παρενέργειες, αλλά δεν είχε πάθει τίποτα.
είπα να την δοκιμάσω και εγώ. από 104-105 κιλά που ήμουν πήγα στα 100 σε διάστημα 2,5 βδομάδων. ακούγεται ωραίο όμως δεν είναι. μέσα σε αυτό το διάστημα είχα συνέχεια πονοκεφάλους. έμαθα πως οι κετογενικές δίαιτες δημιουργούν παρενέργειες, όπως οι πονοκέφαλοι, και δεν ξαναασχολήθηκα με δαύτην. οι πονοκέφαλοι είναι μία από τις παρενέργειες που προκαλούνται με τέτοιες διατροφές, υπάρχουν και άλλες, πιο σοβαρές.
σίγουρα χάνεις κιλά με την συγκεκριμένη μέθοδο, το δεύτερο ερώτημα είναι αν είσαι διατεθειμένη να χάσεις και την υγεία σου. εννοείται πως δεν σου συνιστώ να την ξεκινήσεις. τέτοιες δίαιτες είναι επικίνδυνες, και ακόμα και να μην σου παρουσιαστούν άμεσα παρενέργειες, είναι σίγουρο πως θα επηρεάσει αρνητικά την υγεία σου στο μέλλον.
26-05-2014, 02:04 #9
Δεν κανω διατροφη 'χωρις' υδατανθρακες, κανω χαμηλων υδατανθρακων, μεταξυ 10-60 υδατανθρακες που δεν ειναι φυτικες ινες.
Απο το 2010 τη κανω, σε εναμιση χρονο εριξα 72 κιλα, γυμναστηριο δεν πηγαινα αλλα περπαταγα πολυ και παντου, το ιδιο κανω και τωρα. Για αποστασεις μεχρι 5χμ το κανω ανετα με τα ποδια, για παραπανω μεχρι και 25χμ, αναλογα ποση ωρα εχω στη μερα που, το κανω και αυτο, οχι καθημερινα, απλα αν τυχει να'χω χρονο δεν ιδρωνω καν να τα κανω. Αλλα 1-5χμ, πολυ ανετα.
Το βαρος δεν το ξαναπηρα, ειχα παρει καπου 10 κιλα που χρειαστηκα να κανω μια αγωγη για γονιμοτητα οταν προσπαθουσαμε για παιδι (clomiphen + HCG ενεσεις για 3 κυκλους), αλλα φυγανε κατευθιαν.
Οι τροφες ομως που τρωω ειναι καθαρες. Δεν τρωω 'προιοντα κουτιου' πλεον. Στη αρχη επαιρνα κατι λοου-καρμπ σοκολατες και τα συναφη αλλα τις βαρεθηκα και αυτες στο τελος. Ο,τι τρωω ειναι στη φυσικη του μορφη και μαγειρεμενο απο μενα. Αν παω εξω, θα παρω κανα καλαμακι κρεας ή χωριατικη σαλατα με μπριζολα. Σπανια ομως.. καλυτερα μαγειρευω εγω XD
Τωρα, αναλογα τι πιθανων προβληματα εχεις εσυ, μπορει να σου κανει ή να μη σου κανει μια τετοια διατροφη. Εμενα με βολεψε απειρα. Σαφως εχω χαλαρωση, 72 κιλα ηταν αυτα... αλλα δε με ενοχλουν ιδιαιτερα, οχι σε σημειο να κανω χειρουργειο τουλαχιστον.
Απλα μη πεσεις στη παγιδα των 'λοου καρμπ' προιοντων. Θα σου παρει καμποσο καιρο να μπεις στη νοοτροπια του καθαρου φαγητου αν ερχεσαι απο παρελθον με πολλα ετοιματζιδικα και ευκολα φαγητα και προχειρα.
Ο,τι χρειαστεις, πες μου.
04-06-2014, 19:12 #10
10-60 εννοείς γραμμάρια?Κι εγω ακολουθώ παρόμοια διατροφή.Καθημερινά έχω 2-3φρυγανιες ή ψωμι.Σαλάτα και φρούτα κάθε μέρα 2 φορές τη μέρα.Θεωρείται λίγο?
Πάντως όσες φορές έχασα κιλά έγινε επειδή μέιωσα το ψωμί και τους υδατάνθρακες.Μ αρέσει πολύ και δυσκολεύομαι.Αλλά δεν έχω άλλες παρενέργειες.
04-06-2014, 20:30 #11
καλά κάνεις κ κόβεις το ψωμί.δν κάνεις κάτι κακό.αφού τρως κ φρούτα κ φυτικές ίνες μια χαρά είσαι.απλά η δικιά μου γνώμη είναι να μη αποκλείουμ όσπρια καμιά βραστή πατάτα κ κανα ξηροκάρπιο μια στο τόσο.
05-06-2014, 00:07 #12
Προσωπικα το αμυλο μου κανει φουσκωμα και τα γλυκα φρουτα μου κανουν καουρες οποτε τα αποφευγω.
10-60 γρ υδατανθρακες εννοω. Ειναι χρονια που κανω αυτη τη διατροφη και δεν χρειαζομαι να τα ψαχνω πλεον. Γινονται ολα αυτοματα. Σπανια θα ξεφυγω, σε καμια γιορτη, σε κανα γλεντι κτλ.
Γενικοτερα τρωω :
Απο λαχανικα:
κουνουπιδι
μπροκολο
σελερυ
πρασσινα χορτα
μαρουλι
Απο φρουτα/λαχανοφρουτα:
αβοκαντο
καρυδα
ελιες
αγγουρι
μελιτζανα
κολοκυθακια
τοματα (σπανια, με πειραζει)
τοματινια
πιπεριες (κυριως πρασσινες)
απο ζωικα:
Ολα τα κρεατα
Ολα τα ψαρια
αυγα
γιαουρτι 10%
τυρια, κιτρινα και λευκα
(το γαλα με πειραζει μονο του, μονο σε τσαι/καφε αν βαλω)
κρεμα γαλακτος 35%
Απο λιπαρα:
Βουτηρο αναλατο (ολα τα ειδη αρκει να'ναι 100% απο γαλα)
ελαιολαδο
Ινδοκαρυδελαιο (coconut oil)
ταχινι και λιναροσπορο που κανω τα δικα μου faux-ψωμοειδη μερικες φορες, αν τυχει.
το ταχινι το'χω για πολλες χρησεις βασικα.
Ολα τα μπαχαρικα
Ολα τα βοτανα
Αυτη τη στιγμη δουλευω σερβιτορα και τρεχω ακαταπαυστα για 7 ωρες τη ημερα χωρις να χρειαζομαι διαλλειμα/να κουραζομαι. Ειμαι κουρασμενη μονο οταν δε κανω τιποτα και μαλλον οφειλεται στη βαρεμαρα παρα σε σωματικη κουραση.
ΟΜΩΣ!!
Δεν καπνιζω, δεν πινω καφε παρα μονο σπανια, τα αναψυχτικα τα'χω σαν 'treat' και αν πιω, θα'ναι απο αυτα με τη στεβια. Οχι κοκα-κολα.
Παρατηρησα και σε αλλους οτι το καπνισμα τους ριχνει πολυ.
Κανω ομως εξετασεις 1-2 φορες το χρονο, προς το παρον, ολα καλα και ξαστερα. Μπορω να περπαταω για ωωωωωωρες. Σκεφτομουν να κανω μια προπονηση για τρεξιμο, για αυτο και γυρισα στο φορουμ, ειχα δει παλαιοτερα μερικους που κανανε 5Κ "μαραθωνιο" και ηθελα να ρωτησω πληροφοριες, αλλα τωρα με τη δουλεια, δεν εχω και χρονο για προπονηση.
Δεν ξερω κατα ποσο μπορω να τρεξω , με τη εννοια του 'τρεχω σαν τον διαολο', παντως απο περπατημα κανω 1χμ σε 8-9 λεπτα. Οταν καπνιζα δεν μπορουσα να περπατησω πανω απο μιση ωρα χωρις να πιαστει η ανασα μου.
Τωρα, αν βλεπεις οτι εχεις αποτελεσματα με αυτο που κανεις, συνεχισε, μια χαρα εισαι. Οσο αισθανεσαι καλα και εισαι και καλα και μπορεις να λειτουργισεις στα ανωτατα σου, και λιγο-λιγο να χανεις, συνεχισε το.
Καλιο λιγο-λιγο αλλα συνεχως και χωρις να πεινας για 1 χρονο, παρα να προσπαθεις να χασεις γρηγορα για 2 χρονια και να μη γινει τιποτα.
Το παν ειναι, να μην καταπιεζεσαι. Ειτε στο να τρως πολυ λιγο, ειτε στο να τρως παρα πολυ. Φαε μεχρι να σου φυγει η πεινα.
Προτεραιοτητα να δωσεις στο νερο.
Ενας μεσος ανθρωπος αντεχει πανω-κατω 20 μερες χωρις φαι, αλλα χωρις νερο σε μια μονο μερα εχει προβληματα. (Δεν σου λεω μη φας 20 μερες, απλα δινω εμφαση στο ποσο σημαντικο ειναι να ενυδατωνεσαι).
Αν σημερα πεινας και φας μονο 500 θερμιδες, φαε μονο 500, αν αυριο πεινας και φας 5000 θερμιδες, φαε 5000 θερμιδες. Η πεινα σου θα σου πει ποσο να φας, το παν ειναι να μην καταπιεζεσαι, φαε οσο πεινας, μην παραφας και μην ολιγοφας. Οσο χρειαζεσαι.
14-08-2014, 19:26 #13
hellooooooooooooooooo
αρχιζω και γω διατροφη χωρις υδατανθρακες,εστω για λιγο και βλεπουμε...:bouncing::bouncing::bouncing:
21-08-2014, 11:16 #14
MerryMaker_Misery από τότε που γράφτηκα στο forum παρακολουθώ τα posts σου και πάντα βρίσκω απολύτως λογικά όσα γραφείς. Μου αρέσει εξαιρετικά η διατροφή σου (ίσως γιατί θυμίζει τη δική μου). Γράφε πιο συχνά όταν βρίσκεις χρόνο. Εγώ παίρνω κουράγιο πάντως.
21-08-2014, 16:08 #15
οντως κ μενα μου λειπει,,αντε καλε που εισαι????????????????//
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία