ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΒΟΗΘΕΙΑ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 27
    Junior Member

ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΒΟΗΘΕΙΑ

Καλησπέρα και απο μένα!Είμαι καινούργια στην παρέα σας, αλλά έφτασα στο σημείο που είπα πως δεν πάει άλλο.Καταστρέφω τον εαυτό μου και δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Παλεύω εδώ και 1,5 με 2 χρόνια με την βουλημία.Έχω επιπτώσεις πια στην καθημερινότητα μου.Δεν έχω δυνάμεις να κάνω δραστηριότητες που αγαπάω, να μπορέσω να διαβάσω για τις σπουδές μου, να βγώ έξω με τους φίλους μου. Τα μάτια μου είναι μονίμως πρησμένα και έτσι, όσο μπορώ, αποφεύγω να βγαίνω έξω. Πολλές φορές δεν καταφέρνω να αποβάλλω τις τροφές που καταναλωνω και έτσι αισθάνομαι χειρότερα μετά.Γενικότερα ήμουν και είμαι ένα άτομο που γυμνάζεται και πρόσεχε τι έτρωγε, αλλά μάλλον αυτό σε συνδυασμό με διάφορες καταστάσεις τις οποίες πέρασα και περνάω με οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Χρήματα, τη δεδομένη στιγμή, για να μπορέσω να ζητήσω βοήθεια απο κάποιο ειδικό δεν έχω. Γι αυτό θα ήθελα αν μπορείτε να μου δώσετε κάποιες συμβουλές.. τι μπορώ να κάνω για να βοηθηθώ;

Καλησπέρα girl22 και καλώς ήρθες στην παρέα μας!!

Κατ' αρχάς μπράβο που έχεις συνειδητοποιήσει ότι καταστρέφεις τον εαυτό σου!
    Η συνειδητοποίηση είναι η μισή λύση!

Αν και δεν είχα ποτέ βουλιμία (υπερφαγία είχα),
    θα σε συμβούλευα να προσπαθήσεις να αγαπήσεις τον εαυτό σου!
    Εκεί βρίσκεται η λύση!
    Μ' αυτό που κάνεις τον τιμωρείς. Γιατί;
    Ψάξε μέσα σου να βρείς τί είναι αυτό που σε οδηγεί στην βουλιμία και καταπολέμησέ το!
    Η βουλιμία είναι το σύμπτωμα, όχι το πρόβλημα!

Καλή επιτυχία,
    και πάλι, καλώς ήρθες! :)

Junior Member
    Σε ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα και την απάντηση Μαντζουράνα!

Αναρωτήρηθηκα πολλές φορές γιατί οδηγήθηκα εδώ. Νομίζω πως πια ξέρω τους λόγους, οι καταστάσεις, θέματα υγείας που προκύπτουν απο το πουθενά, οικονομικά, πίεση λόγω του ότι δεν δουλεύω, πίεση απο τις μεταπτυχιακές σπουδές, άνθρωποι που με πληγώνουν και δεν αξίζει να είναι στη ζωή μου..Όλα αυτά τα ωραία. Καποιές στίγμες είπα δεν γίνεται, είμαι 23 χρονών τι κάνω; το σταμάτησα 1-3 μέρες το πολύ. Μετά μόλις συνέβαινε κάτι άσχημο ξανακυλούσα, πιο λίγο βέβεαια, αλλά..Τώρα λέω κάθε μέρα να το σταματήσω αλλά δεν τα καταφέρνω. Αυτές τις μέρες με πιάνει μια φορά την ημέρα και τρώω ότι βρώ μπροστά μου αλλά χωρίς να το αποβάλλω. Αν συνεχιστεί όμως αυτό δεν ξέρω πως θα καταλήξω

girl 22 καλώς ήρθες. πιστεύω οτι η γνώση είναι δύναμη. προσπάθησε να ζητήσεις χρήματα από κάποιον δικό σου,κ γενικά να μαζέψεις όσα μπορείς για να επισκεφτείς έναν γιατρό κατά προτίμηση ενδοκρινολόγο για να κάνετε κάποιες εξετάσεις. επίσης έναν καλό διατροφολόγο να σου μάθει να τρως φυσιολογικά και να ξέρεις πότε η πείνα σου είναι ψυχολογικής φύσεως κ πότε σωματικής. πολλές φορές από περιόδους αφαγίες,πολλούς εμετούς κτλ έχουν διαταραχτεί οι ισορροπίες κ γιαυτό έχεις ανάγκη από τροφή. το ζητάει το ίδιο σου το σώμα. μετά ένας ψυχολόγος θα σε χειρίζεσαι αλλιώς τα συναισθήματά σου.

εν τω μεταξύ προσπάθησε κ μόνη σου, διάβασε ψάξε και μελέτησε τι σου συμβαίνει. υπάρχουν κ κέντρα που βοηθούν κ υποστηρίζουν δωρεάν ή με μικρό ποσό. καλή δύναμη στην προσπάθειά σου ,εδώ είμαστε να συζητάμε κεγώ περνάω μια δύσκολη περίοδο ανάλογη.

Junior Member
    Σε ευχαριστώ και σένα Μαντάμ σου σου για την απάντηση σου! Ήδη ξεκίνησα και διαβάζω κάποια πράγματα και προσπαθώ να το χειριστώ. Σήμερα τα πήγα καλά, μέχρι στιγμής, αν και η ψυχολογία μου είναι πολύ χάλια. Αν καταφέρω να μαζέψω χρήματα για να επισκφτώ έναν ειδικό θα ήταν πολύ καλό, αλλά προς το πάρον πρέπει να προσπαθήσω μόνη μου. Καλή δύναμη και στην δική σου προσπάθεια..

Girl22 καλημέρα! Καλώς ήρθες και εσύ και γω (νέο μέλος) Είμαι κοντά στην ηλικία σου και πριν ένα χρόνο βιωσα κάτι αντίστοιχο. Το καλύτερο για σένα θα ήταν να αναζητήσεις βοήθεια από ειδικούς αλλά εφόσον τώρα δεν μπορείς προσπαθησε σιγά σιγά να το αντιμετωπισεις μόνη σου! Καταρχήν θέσε ως πρώτο στόχο να σταματήσεις τους εμετούς. Δεν πειράζει αν θα φας πολύ ... Θα το αντιμετωπισεις και αυτό στην πορεία! Άλλωστε με τους εμετούς δεν γλιτώνεις θερμίδες ότι είναι να πάρει ο οργανισμός θα το πάρει. Επιπλέον μη κάνεις στερητικες δίαιτες... Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο! Μπορεί να πάρεις μερικά κιλακια αλλά αν δεν ηρεμήσεις και δεν απαλλαχτεις από τις δίαιτες δεν θα ξεφυγεις από αυτόν το φαύλο κύκλο ! Θέσε λοιπόν ως πρώτο στόχο να σταματήσεις τους εμετούς και σιγά σιγά θα λυθούν και τα υπόλοιπα!

Junior Member
    Γειά σου Mitsaki! Καλώς ήρθαμε και οι δυο! έχω πάρει κάποια κιλά αλλά ευελπιστώ σταδιακά να φύγουν. Ξεκίνησα εδώ και δυο μέρες μια διατροφή με μικρά και συχνά γεύματα, κάνω και λίγη γυμναστική και το σημαντικό είναι ότι αυτές τις δυο μέρες δεν έχω κάνει εμετό. Με έχει πάρει πολύ απο κάτω γι' αυτό είπα να το προσπαθήσω και να μην αφήσω άλλο τον εαυτό μου να υποφέρει. Ελπίζω να τα κατέφερω...εσύ προσπάθησες μόνη ή πήγες σε κάποιον ειδικό;

Θα τα καταφέρεις! Να σαι σιγουρη! Λύση υπάρχει... Αρκεί να το πιστέψεις και πάνω απ όλα να αγαπήσεις τον εαυτό σου... Έστω και με τα παραπάνω κιλακια! Μπράβο που δεν έκανες εμετό.. Οι 2 μέρες θα γίνουν 20 και πάει λέγοντας! Εγώ έχω να κάνω εμετό από τον Ιούνιο! Ξέρεις πόσο χαίρομαι που ξεπέρασα αυτό το κομμάτι.. Σιγά σιγά κόβω και τα υπερφαγικα! Αρχικά ξεκίνησα μόνη μου αλλά επειδή ζω μακρυά από τους δικούς μου και δεν έχω τη στήριξη που θα θελα απευθύνθηκα σε ειδικό... Και ψυχολόγο και διαιτολόγο με εξειδίκευση στις διατροφικες διαταραχές!

Κορίτσια να ξέρετε οτι ο εμετός παχαινει,γιατί καταστρέφει τον μεταβολισμό κ η στέρηση λόγω Εmετών οδηγει σε επεισόδια υπερφαγίας.μπράβο μητσακι για την περίοδο που εχεις καταφέρει να απεχεις. Τα μικρά κ συχνα γεύματα είναι οτι καλυτερο θα εξισορροπήσει ο μεταβολισμός κ τα ενα δυο κιλάκια που ενοχλούν με γυμναστήριο(σε φυσιολογική συχνοτητα) δεν θα φαίνονται θα γίνουν μυϊκός ιστος

Μαντάμ σου σου σε ευχαριστώ! Έχεις απόλυτο δίκιο για τα γεύματα.. Αυτό προσπαθώ να κάνω τώρα και μπορώ να πω ότι δουλεύει καλά! Με το θέμα της γυμναστικής έχω θέμα όμως.. Ποτέ μου δε γυμναζομουν συστηματικά! Τώρα προσπαθώ αλλά πολύ ήπια! 3 φορές τη βδομάδα 45 λεπτά!

http://www.flashnews.gr/page.ashx?pi...=55608&cid=323 για του λόγου το αληθές.

μιτσακη να μην καταπιέζεις τον εαυτό σου οτι σου αρέσει. 3 φορές 45 λεπτά είναι υπέραρκετό,μια χαρά καθόλου ήπιο δν το βρίσκω.κ μπράβο που το έχεις καθιερώσει,μακάρι να το έκανα κεγώ που υποτίθεται μου αρέσει η γυμναστική. με τον καιρό, θα δεις που θα βρεις ένα είδος άσκησης που θα σου αρέσει πολύ κ θα το κάνεις και ευχάριστα όχι αγγαρεία

Σε ευχαριστώ πολύ.. Είναι ένα βήμα αυτό για μενα! Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο..! Μιας και σου αρέσει η γυμναστική έχεις να μου προτείνεις κάτι που έχεις δοκιμάσει και σου ήταν ευχάριστο! :bouncy:

εμένα μαρέσει οτιδήποτε σε χορογραφία κ αερόβιο όπως:στεπ, αερόμπικ, ταε μπο.

επίσης αθλήματα όπως πινκ πονκ,μπάσκετ
    το σκι!!!!

ομαδικά προγράμματα με βάρη (παιρνω πολύ ελαφριά στην ουσία μόνο την βέργα.χαχαχα)

πεζοπορία στην φύση

χορός!

ουουο έχει πολλά που μαρέσουν αλλά όλα μπορώ να τα κάνω 3 φορές το χρόνο.
    για το γυμναστήριο πάντα επιλέγω 2 προγράμματα αερόβια κ 1 με βάρη την εβδομάδα όταν πάω με συνέπεια.(δηλαδή ή τρεις φορές την εβδομάδα όπως πας εσύ ή δύο κ κάνω διπλό την μία φορά. είχα δει έτσι πολύ καλό αποτέλεσμα ,οπότε γιαυτό πιστεύω οτι φτάνει όσο κάνεις)
    μπορείς να δοκιμάσεις ζούμπα,πιλάτες αρέσει σε πολύ κόσμο. εγώ λίγο τα βαριέμαι.

γενικά νομίζω οτι το γυμναστήριο ,να πας εκεί να κάνεις μισή ώρα διάδρομο κ μετά να περνάς απόλα τα όργανα είναι τρελά βαρετή διαδικασία.(δικό μου γούστο, σε άλλους αρέσει) ενώ στα προγράμματα είναι άλλη φάση,πολύ πιο ωραία. σε ένα πρόγραμμα που πήγαινα αερόβιο με στεπ, ο γυμναστής έβαζε δυνατά την μουσική κ αρχίζαμε ρυθμικά και σε χορογραφία ,μπουνιές κλωτσιές στον αέρα κ ήταν σαν ρειβ πάρτυ. το αγόρι μου με τον κολλητό του μια ζωή ήταν κάτω στα όργανα(διόροφο γυμναστήριο) κ εγώ πάνω στα προγράμματα. τους παρακαλούσα να ρθούνε για να δουν την διαφορά, αλλά αυτοί το παίζανε σφίχτερμαν. ε κάποια στιγμή τους έπεισα, ξανά κάτω στα όργανα από τότε δν κατέβηκαν. εγώ σταμάτησα το γυμναστήριο γιατί δν είχα χρόνο κ αυτοί ακόμα πάνε στα αγαπημένα μου προγράμματα κ βγάζουν γούστα.

επίσης αν μου πεις τώρα ,πάνε κ τρέξε 5 κμ θα σε αγριοκοιτάξω. αλλά αν βγω να περπατήσω σε ένα ωραίο μονοπάτι ή στην παραλία με το mp3 μου γεμάτο ωραία τραγούδια,όσο να πεις είναι πιο ωραία.

γενικά σε ότι αποφασίσεις να κάνεις δώσε χρόνο. από απλό περπάτημα ,μέχρι πρόγραμμα σε γυμναστήριο, θα χρειαστείς 5-6 φορές να το κάνεις για να καταλάβεις αν θα σου αρέσει.
    σε έπριξα αλλά μου έλειψε η γυμναστική. ανέκαθεν ήμουν παχουλοκομψή κ όχι ιδιαίτερα γυμνασμένη αλλά με τις αθλοπαιδιές τα πήγαινα καλά.περίεργο πράμα. δν ήμουν σε όλα καλή αλλά με έπιανε πείσμα κ κάτι κατάφερνα στο τέλος
    εσύ τώρα τι κάνεις?

Αχ πόσο τυχερή που τα χεις κάνει όλα αυτά! Και το καλύτερο που κάνατε γυμναστική με το αγόρι σου! Μ αρέσει αυτό! Σε αντίθεση με σένα εγώ στη γυμναστική δεν έχω καθόλου πείσμα! Έχω γραφτεί πολλές φορές με μεγαλύτερο διάστημα τους δύο μήνες! Τώρα επειδή δεν έχω χρόνο τρέχω σε ανοιχτό γήπεδο! Ένα μισάωρο τρέξιμο και μετά ασκήσεις ενδυνάμωσης! Από το τπτ καλό είναι και αυτό! Σκέφτομαι τώρα να κάνω και μερικές ασκήσεις στο σπίτι με dvd! Δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει αλλά λέω να το δοκιμάσω! Το χεις κάνει; τώρα γιατί δεν ασχολείσαι με κατι; λόγω χρόνου;

όχι μωρέ καλά έχω κ κάτι προετοιμασίες απλά το έριξα στον κόκκορα γιαυτό. από το 2015 όμως θα ξαναρχίσω είμαι αποφασισμένη. τώρα ξέρω οτι δν θα πάω κ θα ναι τζάμπα λεφτά.
    ναι έχω κάνει με dvd. μια χαρά είναι κ μια χαρά δουλειά κάνουν,μπορείς να κάνεις κ από αυτά 1 με 2 φορές την εβδομάδα όταν θα χεις χρόνο. καλό είναι κ αυτό που κάνεις , δν το βρίσκω λίγο πάντως.
    α προτιμώ να πηγαίνω γυμναστήριο μόνη μου κ όχι με παρέα ,ε εντάξει έχει κ αυτό την πλάκα του στην αρχή αλλά κάνω καλύτερη δουλειά μόνη μου.

Page 1 of 2 12 LastLast