Θέλω τη βοήθεια της Μαντζουράνας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12
    Junior Member

Θέλω τη βοήθεια της Μαντζουράνας

Καλημέρα σας, με λένε Ελένη και είμαι 37 χρονών. Προσπαθώ εδώ και 9 μήνες να χάσω 15 κιλά που με βαραίνουν (ίσως και 20) μετά από τρεις εγκυμοσύνες αλλά κάνω το γνωστό. Προσπαθώ 1-2 βδομάδες, χάνω 2-3 κιλά, κάτι τυχαίνει και βγαίνω εκτός προγράμματος, τα παίρνω πίσω, ξαναρχίζω, ξανά κάτι τυχαίνει κ.ο.κ. Τώρα ειδικά το καλοκαίρι τυχαίνει κάθε λίγο και λιγάκι. Όταν είχε πορωθεί η Μαντζουράνα και έγραφε συνέχεια με βοηθούσε απίστευτα να την διαβάζω και να την ακολουθώ στη δίαιτα που έκανε. Τότε είχα χάσει κι εγώ 7-8 κιλά. Μετά η Μαντζουράνα μας εγκατέλειψε για αρκετό καιρό. Τώρα λοιπόν που την είδα ότι ξαναμπήκε στο φόρουμ είπα να γραφτώ κι εγώ και να την παρακαλέσω να μας γράφει πιο συχνά γιατί εγώ προσωπικά παίρνω πολύ δύναμη από τα γραφόμενα της. Αυτά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους έκαναν τον κόπο να με διαβάσουν.

Πω πω!!!!
    Θα κοκκινίσω! Αλήθεια! :starhit:
    Όταν είδα τον τίτλο σκέφτηκα:
    "μπα, αποκλείεται να εννοεί εμένα, είναι δυνατόν να έχω καταφέρει να βοηθήσω κάποιον; μάλλον θα εννοεί ότι θέλει τη βοήθεια του φυτού μαντζουράνα που γίνεται τσάι! :tumble: "

Μετά μπήκα και σε διάβασα και τολμώ να πω ότι με συγκίνησες!
    Πραγματικά σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

Κατ' αρχάς να χαίρεσαι τα παιδάκια σου! Η εγκυμοσύνη είναι ο πιο ευλογημένος λόγος για τον οποίο παίρνει μια γυναίκα κιλά και χαλάλι η ταλαιπωρία!

Αυτό το γιο-γιο, που χάνουμε λίγα κιλά, μετά σταματάμε, τα παίρνουμε πίσω, και με ενοχές προσπαθούμε ξανά να τα χάσουμε, είναι κοινό σε όλους μας τους στρουμπουλούληδες! :smug:

Μπορεί να έφυγα για κάποιους μήνες, όμως ξανάρθα!
    Και είμαι πάλι αποφασισμένη να πετύχω (ακόμα πιο αποφασισμένη από την άλλη φορα!).
    Και ειδικά τώρα που μου έγραψες ότι σε βοήθησα, αυτό είναι ένα επιπλέον τεράστιο κίνητρο να συνεχίσω την προσπάθεια!

Είμαι σίγουρη ότι εσύ θα γίνεις πολύ πιο γρήγορα στυλάκι! Τί είναι 15-20 κιλάκια; Τίποτα!! :wink1:
    Εγώ πρέπει να χάσω 50 κιλά, και ακόμα και τότε θα είμαι σύμφωνα με τους γιατρούς υπέρβαρη. Αλλά βέβαια τότε δεν θα με νοιάζει!!

Αν δίνουμε κουράγιο η μία στην άλλη και με τα παιδιά εδώ στο φόρουμ, θα τα καταφέρουμε σίγουρα! Το πιστεύω! :thumbup:

Όσο για την διατροφή....
    Να ξέρεις ότι δεν είμαι κανένας διαιτολόγος ή επιστήμονας.
    Τρώω σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει ότι κάνουν καλό στο σώμα μας και ειδικά βλέπω τί με κάνει να νιώθω χορτασμένη και ενεργητική. Κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις.

Γενικά, θέλω να τρώω αρκετά φρούτα και λαχανικά, γιαούρτι, όσπρια, αυγά, κρέας (με μέτρο) και κανένα ψάρι αν το θυμηθώ, γιατί βαριέμαι το καθάρισμα και είναι και ακριβούτσικα γαμώτο! (Βέβαια είναι από τις καλύτερες τροφές το ψάρι!)
    Γενικά προσπαθώ να αποφεύγω το άμυλο γιατί και με φουσκώνει και με κάνει νευρική. Προτιμώ μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες, δηλαδή αυτούς που δεν ανεβάζουν απότομα την ινσουλίνη στο αίμα και έτσι σε χορταίνουν. Πχ τα δημητριακά φλοιού σιταριού που έχουν πολλές φυτικές ίνες. Ακόμα και αυτά όμως θα προτιμήσω να τα φάω μέχρι και το μεσημεριανό.

Επίσης προσπαθώ να τηρώ κάποιες συμβουλές όπως το να μην τρώω γαλακτοκομικά και κρέας στο ίδιο γεύμα (για να παίρνω το σίδηρο) και να μην συνδυάζω 2 ειδών πηγές πρωτεινών στο ίδιο γεύμα.

Αυτά. Ελπίζω να μη σε ζάλισα! :spin:

Junior Member
    Έλα βρε μαντζουράνα, thanx για τις απαντήσεις σου. Λέω να ξεκινήσω την προσπάθεια αύριο με κάθε επιφύλαξη γιατί κάθε σαβ/κο μέχρι και 21 Σεπτεμβρίου έχω γάμους, βαφτίσια, όλο τυχαίνουν παρέες κλπ. Βλέπεις μένουμε Κρήτη και είναι ο μήνας που έρχονται όλοι διακοπές (ξαδέλφια, φίλοι...). Τέλος πάντων, σκεφτόμουνα να ακολουθήσω ένα πρόγραμμα του τύπου :
    ΠΡΩΙΝΟ : Γάλα με all bran
    ΜΕΣΗΜΕΡΙ και ΒΡΑΔΥ: Κρέας ή Ψάρι ή Κοτόπουλο ή 2 Αυγά + Σαλάτα (βραστή ή ωμή) + 1 Κουταλια της σούπας ελαιόλαδο+ 50γρ (φέτα ή ανθοτυρο ή μανούρι ή φρέσκια μυζήθρα)+ 1 Φρούτο. Κάπου τη βρήκα, είναι από ενδοκρινολόγο και η κοπέλα που την έκανε έχασε 25 κιλά σε τρεις μήνες. Γενικά απ' ότι έχω καταλάβει πρέπει να περιορίζουμε υδατάνθρακες και να αυξάνουμε πρωτεΐνες. Οπότε υποθέτω ότι είναι μια καλή δίαιτα ειδικά αν λάβω υπόψη και το γεγονός ότι δεν έχω μέτρο και δεν αρκούμαι σε λίγο αν κάτι μου αρέσει. Οποιαδήποτε γνώμη θα ληφθεί σοβαρά υπόψη!!! Α! ξέχασα να σας πω ότι είμαι 1,70 και 84 κιλά. Ο τρίτος γιος μου είναι εννέα μηνών. Όταν βγήκα από το μαιευτήριο ήμουν 95 κιλά.

Junior Member
    Όπως καταλάβατε είχα καβατζάρει τα 100 πριν γεννήσω!

Επειδή έχω καταγωγή από Κρήτη, ξέρω πολύ καλά τί σημαίνει αυτό!
    Όταν ήμουν μικρή και πηγαίναμε κάθε καλοκαίρι Κρήτη, γυρνούσα πίσω τουλάχιστον 5 κιλά παραπάνω! :starhit:

Το πρόγραμμα που αναφέρεις ακούγεται πολύ καλό. Δες πώς λειτουργεί σε σένα και προσάρμοσέ το στις ανάγκες σου.

Μπράβο για τα 11 κιλά που κατάφερες να χάσεις! Δεν είναι λίγο πράγμα. Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις!

Ελένη μου,
    βλέπω ότι δεν μας έχεις ξαναγράψει από τότε, ούτε εδώ, ούτε στο topic "τι έφαγα σήμερα" που γράφουμε αρκετές κοπέλες.

Ελπίζω να είσαι καλά!

Απλά θα ήθελα να σου πω ότι θα μας βοηθούσες αν ερχόσουν και εσύ στην "παρέα" μας και παίρναμε δύναμη και από εσένα.

Δεν έχει νόημα να μπαίνουμε σε ένα φόρουμ που δεν υπάρχουν άνθρωποι να επικοινωνήσουμε.
    Ένας από τους λόγους που είχα αποχωρήσει πριν μήνες ήταν ότι δεν ερχόντουσαν αρκετοί άνθρωποι στο φόρουμ και δεν γίνονταν συζητήσεις...

Junior Member
    Έλα βρε Μαντζουράνα καλησπέρα! Μην κοιτάς που δεν γράφω, σας διαβάζω ανελλιπώς, μπορεί να μπαίνω και 10 φορές την ημέρα να δω αν γράψατε τίποτα και να πάρω θάρρος! Πάντως έχεις δίκιο, πρέπει να γράφω πιο συχνά. Εσύ απ' ότι βλέπω τα πας πολύ καλά! Άλλωστε μην ξεχνάς ότι έχεις αναλάβει την ευθύνη να χάσω βάρος οπότε δεν πρέπει να τα παρατήσεις για το επόμενο εξάμηνο!!!! Εγώ γενικά τα πάω καλά, έχω κόψει τις σαχλαμάρες που έτρωγα και νιώθω καλύτερα. Φυσικά δεν βλέπω καμία διαφορά στο σώμα μου ακόμα. Απόψε κλασσικά έχουμε γάμο οπότε σίγουρα θα φάω παραπάνω. Καλό Σαββατόβραδο να έχουμε και αύριο πρώτα ο Θεός θα σας πω τι μασαμπούκιασα!!

Originally posted by mangioste
    Άλλωστε μην ξεχνάς ότι έχεις αναλάβει την ευθύνη να χάσω βάρος οπότε δεν πρέπει να τα παρατήσεις για το επόμενο εξάμηνο!!!!
    Χαχαχαχα! Έχεις δίκιο! Εδώ θα μείνω! :wink1:

Χαίρομαι που πας καλύτερα διατροφικά!

Μην μας πεις τί έφαγες στο γάμο γιατί θα ζηλεύουμε!

mangioste, καλησπέρα!

Αν μπαίνεις ακόμα στο φόρουμ και δεις αυτό το μήνυμα, συνδέσου αν μπορείς (και αν θες φυσικά) γιατί θα ήθελα να σου δείξω κάτι σε u2u.

Ευχαριστώ! :wink2:

Junior Member
    Καλημέρα σε όλους! Μαντζουράνα μπαίνω καθημερινά και διαβάζω και χαίρομαι γιατί βλέπω ότι έχουν αυξηθεί τα παιδιά που γράφουν και έχει ενδιαφέρον το φόρουμ!! Και εσύ πάντως πας πάρα πολύ καλά απ' ότι βλέπω στο τικεράκι σου. Εγώ σταθερή, δεν έχασα αλλά δεν πήρα κιόλας! Προσπαθώ να προσέχω. Τι u2u θέλεις να μου στείλεις?

mangioste, καλησπέρα!

Είναι πολύ σημαντικό που δεν έχεις πάρει βάρος! Μην το υποτιμάς καθόλου αυτό!!

Εγώ είχα κολλήσει στα ίδια κιλά για 8 μέρες, κι όμως δεν το έβαλα κάτω! Συνέχισα ακάθεκτη και η ζυγαριά με αποζημίωσε!

Σου έστειλα το u2u πριν λίγα λεπτά!

Μπαίνε κι εσύ να γίνουμε ακόμα περισσότεροι!! :thumbup: