Results 46 to 60 of 75
Thread: Μοναξιά...
-
27-09-2014, 00:45 #46
Originally posted by Μαντάμ σου σου
Ματζουράνα κεγω οποτε εχω μοναξιες αποζητω την παρέα του φόρουμ.αλλά καμια φορά αποθαρρυνομαι απο το να γράψω .
Αν αποθαρρυνόμαστε και εμείς οι 6-7 που γράφουμε, πάει το φόρουμ, πάει και η παρέα μας..
Ποτε δεν κατάλαβα το νόημα του τι έφαγα σήμερα ειδικα όταν βλέπω οτι μπορεί να μπει κάποιος μετα απο ενα μήνα ,να αδιαφορήσει για οτιδήποτε άλλο έχει γραφτεί(απο μια απο καρδιας εξομολογηση μεχρι έστω κ ενα ανέκδοτο η μια κλισεδουρα) αλλά να γράψει τι έχει φαει. Καταλαβαίνω ,μέχρι ενα σημείο,οτι με την καταγραφη μπορείς να πάρεις μια συμβουλή απο κάποιο μέλος αλλά μέχρι εκεί άλλο νόημα δεν πιανω αλλά μπορεί κάτι να μην αντιλαμβάνομαι.
Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται ότι η διατροφική διαταραχή είναι το ΣΥΜΠΤΩΜΑ και όχι η ΑΙΤΙΑ του προβλήματος.
Και εγώ δεν το αντιλαμβανόμουν παλιότερα.
Μα και όλη η κοινωνία, οι γιατροί, η τηλεόραση, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι για το πάχος φταίμε εμείς που δεν το "ράβουμε".
Ότι το πρόβλημα ξεκινά από το τί τρώμε.
Άρα μας κάνουν να νιώθουμε ενοχές και να επικεντρωνόμαστε μόνο στο τί τρώμε και πώς μπορούμε να ελέγξουμε το τί τρώμε.
Κανένας δεν μας είπε ότι το τί τρώμε δεν είναι καν μέρος του προβλήματος (εννοώ του πραγματικού, βαθύτερου προβλήματός μας).
Συνεπώς, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που θέλουν να χάσουν κιλά, επικεντρώνονται στο τί τρώνε, στις θερμίδες, στα κιλά, στις αναλογίες πρωτεινών-υδατανθράκων, στις μετρήσεις του σώματος.
Καλά είναι όλα αυτά, αλλά είναι το 5% μόνο της λύσης του προβλήματος!
Τέλος πάντων... αυτό που ανέλυσα εξηγεί το γιατί ασχολούμαστε (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) τόσο πολύ με δευτερεύοντα πράγματα.
Το γιατί κάποιος μπαίνει 1 φορά το μήνα και γράφει μόνο στο "τί έφαγα" ενώ αγνοεί όλα τα άλλα του φόρουμ...
...πιστεύω ότι είναι ίσως επειδή χρησιμοποιεί το φόρουμ σαν διαδικτυακό "διαιτολόγο" ή διαδικτυακό "έλεγχο", κάτι τέλος πάντων που τον/την βοηθάει να ελέγχει καλύτερα τη διατροφή του, χωρίς να ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τους υπολοίπους.
Είτε τα γραφε στο word του/της, είτε εδώ, το ίδιο και το αυτό.
Αλλά αυτό δεν πρέπει να μας επηρεάζει!
Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει..
- 27-09-2014, 09:42 #47
Βασικά κορίτσια, το φόρουμ λόγω του δημόσιου του χαρακτήρα του, προσελκύει οποιονδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να ωφεληθεί από τη συμμετοχή του σε αυτό. Επειδή λέγεται φόρουμ αυτοβοήθειας, ο καθένας επιλέγει πως θα αυτο-βοηθηθεί στον αγώνα του να ισορροπίσει. Για κάποιους αυτό επιτυγχάνεται με την καταγραφή θερμίδων και διαιτολογίων. Για άλλους μέσα από ανταλλαγή σκέψεων και συναισθημάτων. Για άλλους από την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με χειρουργεία. Όλα θεμιτά. Εγώ μάλλον αδιαφορώ για θέματα που ασχολούνται με θερμίδες, δίαιτες κτλ αλλά καταλαβαίνω την ανάγκη κάποιου να κάνει καταγραφή του αγώνα του , έστω και αν προσωπικά δεν βρίσκω ενδιαφέρον. Έγραφα και εγώ μια εποχή στο τόπικ "Σληβ και διατροφή", κυρίως για να ανταλλάσσω πληροφορίες με όσους είχαν περάσει τις διατροφικές δυσκολίες της ίδιας επέμβασης και μπορούσαν να με ξεμπλοκάρουν. Ή αργότερα όταν έστρωσα , να βοηθήσω εγώ να ξεμπλοκάρει κάποιος φρεσκομανικωμένος. Μέχρι εκεί.
Θα προτιμούσα να προέκυπταν πιο ενδιαφέροντα τόπικς με θέματα ψυχολογίας , γιατί συμφωνώ μαζί σας, το βάρος μας και η υπερφαγία/ανορεξία/βουλιμία είναι το σύμπτωμα και όχι η νόσος. Αλλά ΟΚ, μπαίνουμε και διαβάζουμε και να συμμετέχουμε σε ό,τι μας κάνει κλικ, όσο περιορισμένο και αν είναι αυτό και πάμε παρακάτω!!
Καλημέρα σας!
27-09-2014, 10:38 #48
τι να πω.. ελπίζω να μην με παρεξήγησε κάποιος φαν του "τι έφαγα σήμερα" δν το λέω κακοπροαίρετα.
και φυσικά ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. αλλά μια τέτοια απήχηση δν μπορώ να την εξηγήσω εγώ με το δικό μου το μυαλό. έχει πάρει τέτοια έκταση που φαντάζομαι οτι κάποια εντύπωση κ κάποια σχόλια αρνητικά η θετικά είναι φυσικό να γίνονται επι τούτου. αλλιώς θα σημαίνει οτι το φόρουμ πια δν έχει κανένα παλμό.
μπορεί κάποιος συντονιστής να σκεφτεί τι τους νοιάζει κ γκρινιάζουν κ δημιουργούν δυσάρεστο κλίμα. τι να πω καμιά φορά καλύτερα δυσάρεστο κλίμα από την ανυπαρξία. έπειτα δν μπορούμε όλα να τα βρίσκουμε τέλεια κ να λέγονται μόνο τα καλά. ειδικά όταν για κάτι νοιάζεσαι.
μακ μην συγκρίνεις τόπικ με συμβουλές για βαριατρική επέμβαση ή ειδική διατροφή. αυτά είναι πολύ σημαντικά σύμφωνα τουλ με την δικιά μου αντίληψη πάνω στην αντιμετώπιση του βάρους.
27-09-2014, 15:34 #49
μακ μην συγκρίνεις τόπικ με συμβουλές για βαριατρική επέμβαση ή ειδική διατροφή. αυτά είναι πολύ σημαντικά σύμφωνα τουλ με την δικιά μου αντίληψη πάνω στην αντιμετώπιση του βάρους.
Η μνεία μου για το τόπικ δεν ήταν συγκριτικής διάθεσης τόσο όσο για να επισημάνω ότι όλοι κατά καιρούς νιώθουμε διάφορες ανάγκες.
27-09-2014, 16:58 #50
ο προς θεού για την δικιά σου αντίληψη δν αμφέβαλλα λεπτό, απλά για την δικιά μου είχα αρχίσει να αμφιβάλλω
28-10-2014, 23:12 #51
Πολλή μοναξιά εδώ, πραγματικά από τότε που πήρα τα κιλά έχω αποκτήσει κόμπλεξ και κατάθλιψη!!!!!!!!! Οι φίλοι ανύπαρκτοι, μόνο όποτε με θυμούνται αυτοί ή όποτε θέλουνε βοήθεια, και από παρέες μόνο ένα παιδί το οποίο σχολιάζανε ότι δεν είναι καλός και τέτοια!!! Δεν ξέρω τι να κάνω, με έχει πάρει πολύ από κάτω όπως και όλες τις περιόδους που είχα κιλά, βγαίνω έξω και δεν έχω τι να πω, μόνο στο φέισμπουκ μπορώ και εκφράζομαι γιατί εκεί δεν με βλέπουν και αισθάνομαι άνετα, αλλά επειδή τους μιλάω με λένε κουραστική!! Πραγματικά ζούμε σε πολύ σκληρό κόσμο που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να απομονώνει ανθρώπους!!!!!!!!!
29-10-2014, 01:46 #52
Όντως υπάρχει μοναξιά στον κόσμο...
Δεν πρέπει ν' απογοητευόμαστε!
Χρειάζεται να κινητοποιηθούμε να ψάξουμε ανθρώπους είτε μέσα από κάποια δουλειά, είτε από κάποια δραστηριότητα/χόμπυ ή και από εθελοντισμό!
Ν' αρχίσουμε να γινόμαστε δραστήριοι και όλο και κάποιος θα βρεθεί να ταιριάξουμε!
Και πάντα να 'μαστε αισιόδοξοι!
Να σκεφτόμαστε ότι σύντομα θα γνωρίσουμε πολλούς και ενδιαφέροντες ανθρώπους! :wink1:
29-10-2014, 08:14 #53
rain μου, όλοι περνάμε φάσης απομόνωσης. από την μία μπορεί να φταίει το περιβάλλον μας που είναι κλειστό και από την άλλη οι ίδιοι που δεν νιώθουμε αρκετά καλά με τον εαυτό μας ,αν δν μας ελκύουμε εμείς πως θα ελκύσουμε φίλους?
προσπάθησε να πάρεις με διάφορους τρόπους(όχι μονομανίa με τα κιλά) πόντους αυτοπεποίθησης στον εαυτό σου. θα δεις μεγάλη διαφορά στον τρόπο που θα σε αντιμετωπίζουν αλλά κ θα είσαι η ίδια πιο ανοιχτή σε γνωριμίες κ φιλίες.
αλλά θέλει χρόνο κ υπομονή. να επενδύσεις σε αυτό. αν νιώσεις καλά με τον εαυτό σου τα κιλά θα φύγουν νεράκι. σε περίπτωση που περιμένεις για το αντίθετο μπαίνεις σε φαύλο κύκλο.
είμαι κεγώ σε παρόμοια φάση, νιώθω οτι δεν έχω αρκετούς φίλους κ αυτούς που έχω τους βλέπω να χάνονται κεγώ να κουνάω μαντίλι. προσπαθώ να αδιαφορήσω κ να τα βρω με τον εαυτό μου. κάποιες μέρες είναι καλές κάποιες άλλες βυθίζομαι στην μοναξιά κ στην κατάθλιψη διογκώνοντας μια κατάσταση που δεν είναι τόσο υπερβολική όσο νομίζω.
αυτό το παιδί τι έχει κ λένε οτι δεν είναι καλός?
29-10-2014, 13:38 #54
Ματζουράνα όσους ανθρώπους και να γνωρίζω όλοι ίδιοι μου φαίνονται, όλοι με απογοητεύουν στο τέλος. Γι' αυτό από τη μία δεν θέλω να γνωρίσω καινούριους ανθρώπους, γιατί ίσως γίνω χειρότερα άμα χωριστούμε μετά. Από την άλλη θέλω να γνωρίσω αλλά δεν είναι εύκολο. Δηλαδή να περάσω όλη αυτή τη διαδικασία της γνωριμίας και του τεστ αν ταιριάζω με τον άλλον να κάνω παρέα και στο τέλος να μου τη φέρει ή να με εγκαταλείψει! Ίσως φταίω κι εγώ που είμαι πολύ δοτική δεν ξέρω. Είτε με αισιοδοξία είτε χωρίς, δεν βλέπω να λειτουργεί το θέμα σχέσεων σε μένα. Ίσως πρέπει να δω ψυχολόγο να με κάνει να είμαι πιο σκληρή και πιο απότομη και να βάζω τα όριά μου σε μια σχέση φιλική.
Μαντάμ σου σου, η αλήθεια είναι ότι δεν αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου. Αλλά πως αλλάζει αυτό; Δεν πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει, εκτός και αν με βοηθήσει ένας ψυχολόγος. Από μόνη μου έχω προσπαθήσει πολλές φορές να δω τι φταίει αλλά ποτέ δεν βρίσκω τη λύση! Καλύτερα ένας ειδικός που ξέρει, αλλά πρέπει να είναι καλός γιατί αν δεν είναι, θα απογοητευτώ και σ'αυτό το θέμα.
Λες να πάρω πόντους αυτοπεποίθησης. Πως γίνεται αυτό; Θεωρητικά ακούγεται σχετκά εύκολο αλλά στην πράξη ειδικά όταν έχεις κόμπλεξ είναι πολύ δύσκολο.
Λυπάμαι που νιώθεις έτσι κι εσύ, αλλά εγώ δεν θεωρώ ότι διογκώνεις κάτι! Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, και όταν απομονώνεται είναι λογικό να πληγώνεται και να νιώθει άσχημα. Πραγματικά είχα μια σχέση που μέσα σ' αυτή ένιωθα πολύ ωραία, αλλά ίσως ήταν ψεύτικη! Τελικά το ψέμα είναι πιο ωραίο από την αλήθεια πολλές φορές, η αλήθεια μας δίνει χαστούκια!!
29-10-2014, 13:55 #55
εγώ γενικά από φίλους αυτό που έχω να πώ είναι πως έρχονται και παρέρχονται και βρίσκεις άλλους μετά, έτσι είναι σε μένα τουλάχιστον... δεν νομίζω πως φταίμε εμείες.. το χω δει σε πολλούς αυτό να συμβαίνει.. Εγώ εχω 2 φίλους σταθερούς χρόνια και οι υπόλοιποι πάνε κ έρχονται και πλέον το έχω αποδεχτεί
29-10-2014, 14:00 #56
Originally posted by baklavadaki
εγώ γενικά από φίλους αυτό που έχω να πώ είναι πως έρχονται και παρέρχονται και βρίσκεις άλλους μετά, έτσι είναι σε μένα τουλάχιστον... δεν νομίζω πως φταίμε εμείες.. το χω δει σε πολλούς αυτό να συμβαίνει.. Εγώ εχω 2 φίλους σταθερούς χρόνια και οι υπόλοιποι πάνε κ έρχονται και πλέον το έχω αποδεχτεί
29-10-2014, 14:04 #57
κοίτα ,μόνο από τις εμπειρίες θα μάθουμε να αποκτάμε αντίληψη για τους ανθρώπους, ποιοι είναι καλοί ,ποιοι κακοί κτλ κτλ. κ χαστούκια θα φάμε, κ θα εκτεθούμε, thats life. ναι πρέπει να την δεις λίγο πιο κουκουρούκου. 'ενας ψυχολόγος θα σε βοηθήσει αλλά θέλει χρόνο ,δν θα σου δώσει ένα χαπάκι κ κατευθείαν όλα θα τα βλέπεις με άλλη ματιά. οπότε σίγουρα είναι βοηθός στην προσπάθειά σου, αλλά πρέπει να πιέσεις κ εσύ τον εαυτό σου. με την καλή έννοια να πιέσεις. καμιά φορά για κάποια πράματα έρχεται τρώγοντας η όρεξη.
για πόντους στην αυτοπεποίθηση θέλει μάχες, κάποιες θα χάνεις κάποιες θα κερδίζεις, ακόμα κ αν χάνεις όμως θα δεις οτι πάλι θα κερδίζεις αυτοπεποίθηση. γιατί θα λες το τόλμησα κ ας έχασα.
όταν λέω για μάχες μιλάω για προσωπικό επίπεδο, στην δουλειά σου στις σπουδές σου, στην μόρφωσή σου. κ όχι στην ζυγαριά σου. μας έχει φάει επιτέλους!!!
29-10-2014, 14:17 #58
Εγώ μέχρι τώρα δεν έχω γνωρίσει έναν καλό άνθρωπο που να κράτησα τη γνώμη μου ως το τέλος. Έχω βαρεθεί να πιέζω τον εαυτό μου για να κάνω και να γίνω αυτό που θέλουν οι άλλοι. Μόρφωση έχω αλλά δεν είναι ποτέ αρκετή. Τα κιλά σίγουρα θα με αλλάξουνε σαν άνθρωπο έτσι και τα χάσω. Γίνομαι άλλος άνθρωπος. Γι' αυτό έγραψα κι εδώ. Το θέμα είναι πως χάνονται τα κιλά όταν δεν είσαι έτοιμος! Και τι να κάνω; Να περιμένω μια ζωή για το πότε θα νιώσω έτοιμη;
29-10-2014, 14:46 #59
αν έχεις πάρτο ως πόντο αυτοπεποίθησης. εγώ πάντα νιώθω ανασφάλεια σε αυτό το θέμα ειδικά από τότε που τελείωσα πανεπιστήμιο ,νιώθω οτι δν καλλιεργώ το μυαλό μου αρκετά πια γιαυτό το ανέφερα ως παράδειγμα.
εσύ που έχεις πρέπει να νιώθεις καλά γιαυτό κ όχι να λες οτι δεν φτάνει.
εγώ σε ζηλεύω ,κάτι δεν αξίζει κ αυτό???
το οτι δν υπάρχουν καλοί άνθρωποι ,ε εντάξει τώρα μιλάνε οι κλειστές σου και τα κέφια σου κ οτι νιώθεις αδικημένη.
φυσικά δν υπάρχουν ούτε καλοί ούτε κακοί άνθρωποι. ο καθένας βάζει συνήθως πάνω απόλα τον εαυτό του, κακά τα ψέματα. όλοι μας το ίδιο κάνουμε.
το οτι είσαι δοτική κ καλή με τους άλλους κ δεν κοιτάς μόνο την πάρτη σου πάλι ως θετικό πόντο πρέπει να το βλέπεις γιατί σημαίνει οτι έχεις βάθος κ δεν κοιτάς μόνο, αχ δν αντέχω θα το πω, τα "π__τσα ,λούσα κ χαβά" και απλά πρέπει να βλέπεις τους άλλους με συγκατάβαση γιατί είναι άνθρωποι απορροφημένοι στην δικιά τους ματαιοδοξία κ στο συννεφάκι τους.
εσύ δν πρέπει να νιώθεις άσχημα γιαυτό που είσαι.αυτοί έχουν το πρόβλημα
όσον αφορά το χάσιμο κιλών ξεκίνα σήμερα κιόλας. άρχισε να περπατάς κάθε μέρα, κόψε πατατάκια σκατάκια φατάκια, γέμισε το ψυγείο με φρούτα κ σαλάτες(αλλά τρώγε τα κιόλας), μαγείρευε κάθε μέρα οτι σου καπνίσει συμπεριλαμβάνοντας όλα τα φαγητά(από σπανακόριζο μέχρι παστίτσιο) κ σταδιακά κ σταθερά θα χάσεις κιλά. αν τρως ένα πιάτο φαί το μεσημέρι , ένα καλό πρωινό, κ λίγη σαλάτα για βραδινό με λίγο πρωτείνη κ λίγο υδατάνθρακα ,κ μερικά φρουτάκια ενδιάμεσα,σίγουρα θα χάσεις κ μάλιστα ταχύτατα.
όταν εφαρμόζω αυτήν την διατροφή μπορεί να χάνω κ 2 κιλά την εβδομάδα.
αλλά αυτά όλα τα ξες. συγγνώμη για το σεντόνι. πάντα γράφω στους άλλους αλλά καταβάθος τα λέω σε μένα
29-10-2014, 16:41 #60
Μαντάμ σου σου μου, σε ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις, όπως και τις άλλες κοπέλες. Λοιπόν, για τη μόρφωση έχω να πω ότι κι εγώ Πανεπιστήμιο έχω τελειώσει, και από τότε δεν καλλιεργώ ούτε εγώ το μυαλό μου, γι'αυτό είπα ότι δεν φτάνει. Πρέπει να διαβάζουμε μια ζωή αλλά ποιός έχει όρεξη; Λίγοι. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να με ζηλεύεις.
Αυτό που λες ισχύει ότι ο καθένας βάζει πάνω από όλα την πάρτη του, αλλά επειδή θα χρειαστεί να σε πατήσει για να κάνει το δικό του, γι'αυτό λέω ότι όλοι είναι κακοί.
Σε ευχαριστώ που λες ότι δεν έχω εγώ το πρόβλημα. Όντως έτσι είναι. Επειδή είμαι ενοχική πάντα ρίχνω το φταίξιμο στον εαυτό μου αλλά όταν κάθομαι και το σκέφτομαι βλέπω ότι δεν έχω φταίξει κάπου, οι άλλοι είναι όπως είπες ματαιόδοξοι και πιάνονται από μια κουβέντα, από μια κακή εμφάνιση (γενικά μιλάω), από ένα κόμπλεξ, από μια αδυναμία που τους έχεις, από το οτιδήποτε για να ανεβάσουν το εγώ τους και να την ψωνίσουν και να σταματήσουν να σε κάνουν παρέα, ή να σε κρατήσουν για να σε πατάνε όπως είπα και πριν.
Όσο για τη δίαιτα ακόμα δεν είμαι έτοιμη, πεινάω πολύ και έτσι δεν μπορώ να τη διατηρήσω για μεγάλο διάστημα. Όταν νιώσω έτοιμη θα την κάνω να δω πότε θα είμαι όμως.
Εύχομαι και εσύ όπως και εγώ να "ακούμε" αυτά σου τα λόγια (ότι δεν έχουμε εμείς πρόβλημα,οι άλλοι έχουν -γιατί αυτοί δεν το παραδέχονται ποτέ-, ότι πρέπει να τρεφόμαστε σωστά, να μορφωνόμαστε, κτλ) και να εξελισσόμαστε σαν άνθρωποι και να περνάμε καλά.
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή