mini γαστρικό by-pass. Να το κάνω??? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 118
    Senior Member
    Όλα όσα ανέφερε διεξοδικά η Ναταλία είναι και τα όσα θα έπρεπε να ξέρεις για μια πρώτη εκκίνηση. Η βασική σου προτεραιότητα είναι πλέον ο Γιατρός και οι οδηγίες του (κι εγώ στον ίδιο χειρουργήθηκα φέτος και είναι κορυφαιοκορυφαίος, δεν λέω ονόματα για ευνόητους επίσης λόγους) επομένως ξεκίνα συστηματικά την προετοιμασία σου αναφορικά με την απόφασή σου και σιγά σιγά προχώρα. Έχεις ήδη στο πλάι σου μια ομάδα που θα σου λύσει με απλό τρόπο τις βιωματικές σου απορίες και έναν Γιατρό που είναι εξειδικευμένος απόλυτα στο είδος αυτών των επεμβάσεων.Καλή σου επιτυχία.

Senior Member
    Μαρία, Άκη ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας.

Άκη από όσο ξέρω για τον ίδιο γιατρό μιλάμε και ελπίζω και μετά την επέμβαση να έχω την ίδια καλή γνώμη όσο και στην πρώτη μου επίσκεψη. Το μόνο πουμε προβληματίζει είναι το διπλό χειρουργείο. Ειχα προετοιμαστεί ψυχολογικά για ένα χειρουργείο, μια νάρκωση, ένα λαπαροσκοπικό σφάξιμο. Τώρα αυτά διπλασιάζονται, μάλλον για να τα εμπεδώσω φαίνεται!

Αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα την επόμενη βδομάδα λέω να κάνω το πρώτο, να πετάξω τον δακτύλιο μετά από 8 χρόνια ανεπιτυχούς συμβίωσης.

Junior Member
    καλησπερα και απο εμενα!13/9 μπαινω για MGB.οταν με το καλο βγω θα σας πω εμπειριες....

Καλή επιτυχία κορίτσια! :thumbup:

Senior Member
    Originally posted by flirim
    Το μόνο πουμε προβληματίζει είναι το διπλό χειρουργείο. Ειχα προετοιμαστεί ψυχολογικά για ένα χειρουργείο, μια νάρκωση, ένα λαπαροσκοπικό σφάξιμο. Τώρα αυτά διπλασιάζονται, μάλλον για να τα εμπεδώσω φαίνεται!

Αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα την επόμενη βδομάδα λέω να κάνω το πρώτο, να πετάξω τον δακτύλιο μετά από 8 χρόνια ανεπιτυχούς συμβίωσης.
    καλή επιτυχία flirim! Σοφό να απαλλαχθείς από τον καταραμένο δακτύλιο, όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο για την υγεία σου! Εγώ στη θέση σου δεν θα κολλούσα πουθενά προκειμένου να αποκαταστήσω την υγεία μου που εν μέρει έχει επηρεάσει αρνητικά και το δακτυλίδι , και δεν είσαι η μονη δυστυχώς! Η λαπαροσκόπηση δεν είναι σφάξιμο, έγω έχω κάνεις 3 παρακαλώ (μια ωοθήκες, μια σληβ και μια χολη) και μια χαρά είναι η εμφάνιση της κοιλιάς μου, η ανάρρωση μετά από λαπαροσκόπηση είναι ταχεία και όχι τόσο επώδυνη όσο το ανοιχτό.
    Εύχομαι να πάνε όλα καλά με την αφαίρεση του δακτυλίου και οι επόμενοι μήνες να περάσουν γρήγορα μέχρι το bypass. Από όσα έχω ακούσει , ο γιατρός που απευθύνθηκες είναι ικανός και προσιτός άνθρωπος.

Senior Member
    Να ξέρεις ότι και η δική σου εσωτερική προετοιμασία διαδραματίζει συμπρωτεύοντα ρόλο στην όλη διαδικασία. Επομένως, με προοπτική την ίδια τη ζωή σου και την ποιότητά της, οπλίσου με όλες εκείνες τις δυνάμεις για την απόφασή σου. Όσο για τα υπόλοιπα, απλά θα σου ξαναπώ ότι το φόρουμ δίνει πολλές ευκαιρίες για να μάθεις όλα όσα με απλό τρόπο χρειάζεσαι. Για το Γιατρό, η γνώμη σου θα αλλάξει ακόμη πιο πολύ όσο τον προσεγγίζεις και τον γνωρίζεις. Όλοι όσοι είχαμε την εμπειρία νιώθουμε ευλογημένοι και ανέλπιστα τυχεροί που μας χειρούργησε. Επομένως προχώρα συστηματικά και μεθοδικά!!

Άκη από όσο ξέρω για τον ίδιο γιατρό μιλάμε και ελπίζω και μετά την επέμβαση να έχω την ίδια καλή γνώμη όσο και στην πρώτη μου επίσκεψη. Το μόνο πουμε προβληματίζει είναι το διπλό χειρουργείο. Ειχα προετοιμαστεί ψυχολογικά για ένα χειρουργείο, μια νάρκωση, ένα λαπαροσκοπικό σφάξιμο. Τώρα αυτά διπλασιάζονται, μάλλον για να τα εμπεδώσω φαίνεται!

Senior Member
    Originally posted by Άκης
    Να ξέρεις ότι και η δική σου εσωτερική προετοιμασία διαδραματίζει συμπρωτεύοντα ρόλο στην όλη διαδικασία. Επομένως, με προοπτική την ίδια τη ζωή σου και την ποιότητά της, οπλίσου με όλες εκείνες τις δυνάμεις για την απόφασή σου. Όσο για τα υπόλοιπα, απλά θα σου ξαναπώ ότι το φόρουμ δίνει πολλές ευκαιρίες για να μάθεις όλα όσα με απλό τρόπο χρειάζεσαι. Για το Γιατρό, η γνώμη σου θα αλλάξει ακόμη πιο πολύ όσο τον προσεγγίζεις και τον γνωρίζεις. Όλοι όσοι είχαμε την εμπειρία νιώθουμε ευλογημένοι και ανέλπιστα τυχεροί που μας χειρούργησε. Επομένως προχώρα συστηματικά και μεθοδικά!!

Ακη σ' ευχαριστώ για τη συμπαράσταση! Είναι πολύτιμη. Την απόφαση την έχω πάρει και είμαι προετοιμασμένη να μπω αύριο αν ήταν δυνατό για χειρουργείο. :yes:

Senior Member
    Originally posted by Mak
    Το μόνο πουμε προβληματίζει είναι το διπλό χειρουργείο. Ειχα προετοιμαστεί ψυχολογικά για ένα χειρουργείο, μια νάρκωση, ένα λαπαροσκοπικό σφάξιμο. Τώρα αυτά διπλασιάζονται, μάλλον για να τα εμπεδώσω φαίνεται!

καλή επιτυχία flirim! Σοφό να απαλλαχθείς από τον καταραμένο δακτύλιο, όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο για την υγεία σου! Εγώ στη θέση σου δεν θα κολλούσα πουθενά προκειμένου να αποκαταστήσω την υγεία μου που εν μέρει έχει επηρεάσει αρνητικά και το δακτυλίδι , και δεν είσαι η μονη δυστυχώς! Η λαπαροσκόπηση δεν είναι σφάξιμο, έγω έχω κάνεις 3 παρακαλώ (μια ωοθήκες, μια σληβ και μια χολη) και μια χαρά είναι η εμφάνιση της κοιλιάς μου, η ανάρρωση μετά από λαπαροσκόπηση είναι ταχεία και όχι τόσο επώδυνη όσο το ανοιχτό.
    Εύχομαι να πάνε όλα καλά με την αφαίρεση του δακτυλίου και οι επόμενοι μήνες να περάσουν γρήγορα μέχρι το bypass. Από όσα έχω ακούσει , ο γιατρός που απευθύνθηκες είναι ικανός και προσιτός άνθρωπος.
    Mak σ' ευχαριστώ πολύ!
    Εύχομαι να πάνε όλα καλά (γιατί δεν τα πάω και πολύ καλά με τα χειρουργεία) :wow:

Senior Member
    Μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος? Ετοιμάζω τα χαρτιά μου για το γαστρικό by pass και χρειάζομαι γνωμάτευση από ενδοκρινολόγο και ψυχίατρο. Δεν έχω όμως υπόψη μου ούτε ενδοκρινολόγο, ούτε ψυχίατρο.
    Μπορεί κάποιος να μου συστήσει κανέναν στη Θεσσαλονίκη για τις γνωματεύσεις?

Senior Member
    Θα ρωτήσεις το Γιατρό σου και θα σε παραπέμψει. Εκείνος ξέρει.

Μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος? Ετοιμάζω τα χαρτιά μου για το γαστρικό by pass και χρειάζομαι γνωμάτευση από ενδοκρινολόγο και ψυχίατρο. Δεν έχω όμως υπόψη μου ούτε ενδοκρινολόγο, ούτε ψυχίατρο.

Junior Member
    Originally posted by Μαντζουράνα
    Καλή επιτυχία κορίτσια! :thumbup:
    ευχαριστω πολυ μαντζουρανα!!!!!!πλησιαζουν οι μερες!!!!!!:smilegrin:

Senior Member
    Originally posted by Άκης
    Θα ρωτήσεις το Γιατρό σου και θα σε παραπέμψει. Εκείνος ξέρει.

τον ρώτησα αλλά ήξερε μόνο στρατιωτικούς.

Senior Member
    Σου στέλνω σε u2u τα στοιχεία της ψυχιάτρου που πήγα,αλλά σε προειδοποιώ πως δεν ήταν ξεπέτα.
    Εμείς τα λέγαμε μιάμιση ώρα κι αυτό επειδή βιαζόμουν.Δεν έθιξα κανένα θέμα από όσα θα με ενδιέφεραν...
    Από ενδοκρινολόγο εμένα δε μου χρειάστηκε γνωμάτευση κι ένας που πήγαινα ήταν πριν μια άλλη ζωή,
    οπότε πιάσε κατάλογο και βρες κάποιον στην περιοχή που σε βολεύει.Έτσι κάνε και με ψυχίατρο καλύτερα
    να μην παιδεύεσαι με τις αποστάσεις...Εξάλλου διαδικαστικό είναι το θέμα.Δεν είναι πως πάσχεις από ασθένεια.

Senior Member
    Το θέμα "ενδοκρινολόγος" Ναταλία μου δεν είναι καθόλου "διαδικαστικό'. Το πιστεύεις ότι εγώ αυτή την στιγμή καθυστερώ να καταθέσω τα χαρτιά μου στο ΙΚΑ για αυτό τον λόγο; Κι εγώ νόμιζα -βασισμένη στις εξετάσεις του Απριλίου- πως οι ορμόνες μου είναι φυσιολογικές κι όταν ο χειρουργός μου είπε να κάνω νέες λόγω του ΙΚΑ, να ένα 8άρι στην TSH και ήρθα κι έπιασα άπατα!
    Ευτυχώς ο χειρουργός μου είχε δώσει ένα χαρτί με γιατρούς που συνεργάζεται (για τα χειρουργεία παχυσαρκίας) -εξού κι ο Άκης λέει πως ο γιατρός ξέρει, αλλά μάλλον όχι όλοι- και το θέμα ενδοκρινολόγος λύθηκε αμέσως (στο νοσοκομείο καθώς και στο ΙΚΑ εδώ στη Χαλκίδα δεν υπάρχει ενδοκρινολόγος κι έτρεξα στο Ιπποκράτειο). Απλά τώρα καθυστερώ γιατί μου έδωσε αγωγή με χάπι κι αύριο θα κάνω μια επανάληψη να δω σε τι επίπεδο είναι η τιμή της ορμόνης.

Δεν ξέρω πόσων ετών είσαι, αλλά εγώ στα 46 μου και με εμμηνόπαυση έχω ορμόνες που όποτε θέλουν δείχνουν φυσιολογικές κι όποτε θέλουν "τινάζουν την μπάνκα στον αέρα"! Άστα...

Senior Member
    Λυπάμαι,Μαρία,για την ταλαιπωρία σου,η οποία απ' ό,τι θυμάμαι κρατά κάμποσο καιρό...
    Είμαι λίγο μικρότερή σου κι ευτυχώς ακόμη έχω εμμηνόρροια...Δεν ξέρω βέβαια για πόσο ακόμη!
    Δεν υποτιμώ τη σοβαρότητα της ειδικότητας και όσων ασθενειών άπτονται αυτής.
    Αυτό που ήθελα να πω-θεωρώντας ομολογουμένως πως πρόκειται για εξετάσεις ρουτίνας
    προεγχειρητικού ελέγχου,που δε θα δείξουν κάτι ανησυχητικό- είναι πως όταν πάσχουμε
    από κάτι ψάχνουμε -και καλά κάνουμε- τον καλύτερο γιατρό να μας αναλάβει.
    Για μένα η προτεραιότητα στην αντίστοιχη περίπτωση,που πέρασα τον χειμώνα,
    δόθηκε στο ποιός είναι κοντά και με βολεύει.Ποιος γιατρός ιδιώτης,ποιό διαγνωστικό κέντρο.

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast