Results 181 to 195 of 263
Thread: Η ιστορία της Μαντζουράνας.
-
12-10-2015, 19:00 #181
Originally posted by Mak
Ράνα, σου βγάζω το καπέλο! Είσαι-ως διατροφική προσωπικότητα- πρότυπο και σε θαυμάζω απεριόριστα!
Με τιμάς πραγματικά!
:starhit:
- 12-10-2015, 19:07 #182
Originally posted by kokkinoskoufitsa
Εντάξει Μαντζουράνα, όλα οκ όταν μιλάμε για τους ενηλικους εαυτούς μας, αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με παιδάκια είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα... Είναι κυριολεκτικά έγκλημα να ταϊζεις ένα μωρό όπως σ'αρέσει να τρέφεσαι εσύ και όπως θα ήθελες να τρέφεται αυτό μελλοντικά. Η διατροφή των μωρών τους πρώτους μήνες (κυρίως) της ζωής τους, καθορίζει την ανάπτυξή τους, και θέλει εξαιρετικά μεγάλη προσοχή !
Μην ξεχνάμε πχ το μωράκι χορτοφάγων γονέων που πέθανε από υποσιτισμό πριν καν κλείσει χρόνο! Πέθανε από έλλειψη βιταμίνης 12, παρ'όλο που θήλαζε κανονικά, επειδή η μάνα δεν έτρωγε τίποτα με βιταμίνη 12 (ζωικά προϊόντα και δημητριακά) , είχε έλλειψη η ίδια, και σκότωσε και το παιδί! Για μας μια έλλειψη βιταμίνης 12 μπορεί να προκαλέσει απλώς μια υπερκόπωση ή αναιμία κλπ, αλλά για τα βρέφη δεν είναι το ίδιο...
Το άλλο μωράκι στη γερμανία που πέθανε επειδή οι γονείς έκαναν δατροφή τύπου άτκινς, και έκαναν το ίδιο και στο παιδί ! Που πέθανε από αφυδάτωση, γιατί και τις πρωτεϊνικές εμείς τις χειριζόμαστε αλλιώς, δηλ έχουμε τη δυνατότητα να κατεβάζουμε 2 εξάδες κορπή τη μέρα (όπως και του λόγου μου) και να πάμε και στο νοσοκομείο όταν καταλάβουμε ότι δε μας κρατάνε τα πόδια μας. Το καημένο το βρέφος τι να πει και πώς να δείξει ότι καταρρέει ;;
Και άλλο παιδί χορτοφάγων πέθανε από έλλειψη ψευδαργύρου κ ασβεστίου, που μετέτρεψε ένα απλό κρύωμα σε θανατηφόρα πνευμονία! Γιατί ο ψευδάργυρος κ το ασβέστιο παίζουν το μεγαλύτερο ρόλο στην ενίσχυση των οστών κ του ανοσοποιητικού.
Ένα παιδί που έχει τραφεί μόνο με εντελώς ελλιπές μητρικό γάλα και πολτούς καρότων, κολοκυθιών και μπρόκολου, είναι ένα κινούμενο δυστύχημα!
Προφανώς Μαντζουράνα δε λέω ότι θα σκοτώσεις το παιδί σου στο μέλλον!
:roll: Απλά πήρα αφορμή για να σχολιάσω το θέμα, σε περίπτωση που μας διαβάζει καμιά αυστηρά χορτοφάγα μαμά!
Έχεις δίκιο ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή όσον αφορά την διατροφή των παιδιών.
Χαίρομαι που επισημαίνεις ότι η απάντησή σου αυτή δεν απευθύνεται σε μένα, αλλά σε ανθρώπους με ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες.
Γιατί δεν νομίζω να πάθουν τίποτα τα παιδιά μου (αν ποτέ κάνω) αν δεν φάνε τρόφιμα με επεξεργασμένους υδατάνθρακες και ζάχαρη. Ίσα-ίσα, θα γίνουν πολύ πιο υγιή, έξυπνα, δραστήρια και με πιο χαρούμενη διάθεση.
14-10-2015, 13:33 #183
Originally posted by Μαντζουράνα
...δεν υπάρχει περίπτωση -με την γνώση που έχω αποκτήσει σχετικά με το πόσο επικίνδυνοι και καταστροφικοί είναι οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες- να δίνω στο παιδί μου τροφές που τους περιέχουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν στην καθημερινή μας διατροφή ψωμιά, κέικ, μακαρόνια, τηγανητά, γλυκά με ζάχαρη. Δεν θ' αφήσω το παιδί μου να περάσει τα ίδια που πέρασα εγώ. Θέλω το παιδί μου (αν ποτέ κάνω) να είναι υγιές, δυνατό, έξυπνο και με ενέργεια. Όλα αυτά δεν μπορούν να υπάρξουν με τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Όσον αφορά τον μελλοντικό (αν υπάρξει ποτέ!) μπαμπά του παιδιού, αν δεν του αρέσουν αυτά που θα φτιάχνω, μπορεί πολύ απλά να μαγειρεύει αυτά που θέλει ο ίδιος! :P Δεν πρόκειται να το παρεξηγήσω!! :smilegrin:
14-10-2015, 18:46 #184
Originally posted by baklavas
Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις!
Και βασικά δεν το κόβω να κάνω παιδιά ούτως ή άλλως...
Αυτό που με έχει προβληματίσει τελευταία είναι πώς θα κόψω τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες από την γάτα μου,
χωρίς να ξεπαραδιαστώ...
uzzled:
:spin:
14-10-2015, 19:16 #185
Χαχαχαχα! Μαντζουράνα, το ίδιο θα πω κ εγώ... Δεν ξέρεις ποτέ πως έρχονται τα πράγματα, οπότε άσε τον χρόνο να δείξει..
14-10-2015, 22:24 #186
Καλα λεει η Ελένη.
Είσαι μικρή ακόμα για τέτοια γιαυτό σου φαίνεται μακρινό κ απίθανο σενάριο... κ το λογικό αυτό είναι.
Όσο για την διατροφή θα μπορείς πάντα να δίνεις το καλό παράδειγμα κ αυτό είναι το παν( για τα παιδιά όχι για τα γατιά)
18-10-2015, 11:37 #187
Η αληθεεια ειναι οτι το θεμα με τα παιδια ποναει πολυ. Οταν ειχα την κορη μου μικρη ημουν στη φαση που εκανα διατροφη προτυπο. Στο σπιτι δεν εμπαινε γλυκο η μερεντα ουτε για δειγμα ουτε οτιδηποτε επεξεργασμενο. Δεν υπηρχε τηγανι ουτε στο ντουλαπι, ετρωγε τα παντα με μεγαλη προσοχη: τρια χρονων ετρωγε ο,τι ειδους σαλατα μπορεις να φανταστεις, οσπρια τα παντα. Στον παιδικο οι δασκαλες μου εδιναν παντα συγχαρητηρια για τη διατροφη της. Και φυσικα της ειχα εμφυσησει το πνευμα της υγιεινης διατροφης και τα ειχε σημαια της. Ουτε χυμο σε κουτακι δεν επινε!
Δυστυχως ομως υπαρχουν και τα σαββατοκυριακα στο χωριο με τα ξαδερφια τα παιδικα παρτυ και ολα τα σχετκα. Και οταν το παιδι ανακαλυπτει τη σοκολατα ειναι λες και ανκαλυψε την Αμερικη. Και απο εκει αρχιζουν τα δυσκολα. Δεν ζουνε σε γυαλα δυστυχως.
18-10-2015, 12:18 #188
Μαντζουρανα, φυσικα και θα διαβαζα την απαντηση σου οσο μεγαλη και να ηταν αφου απο καθαρο ενδιαφερον μπηκα στη διαδικασια να σου γραψω και γω. Αργησα να απαντησω γιατι ειχα πολυ αρρωστο το γιο μου (στο τσαφ γλιτωσαμε το νοσοκομειο) και δεν μπηκα καν στον υπολογιστη.
Εχεις δικιο. Μιλησα για υδατανθρακες και οντως εκφραστηκα λαθος μια και οντως τα φρουτα εχουν πολυ φρουκτοζη, ειδικα τα συκα που καταναλωνεις παρα πολλα . Σκεψου οτι απαγορευονται στους διαβητικους λογω του υψηλοτατου γλυκαιμικου τους δεικτη!!! Εννουσα οτι αν παρατηρησεις οποιαδηποτε διατροφικη πυραμιδα, η βαση ειναι τα δημητριακα καθε ειδους που εσυ τα αποφευγεις τελειως. Δε μιλησα για ασπρα αλευρια και μακαρονια φυσικα, αλλα υπαρχουν και το κριθαρενια παξιμαδια, η βρωμη, το κεχρι και τοσα αλλα που τα ενζυμά τους ειναι ,μοναδικα για την πεψη. Βαλε κανενα παξιμαδακι στη σαλατα....χανεις ενα πολυ σημαντικο τμημα της βιταμινης του συμπλεγματος Β που βρισκεται στον φλοιο των δημητριακων!!!
Επισης παιρνεις πρωτεινη απο τα αυγα. Τα αυγα και γω τα λατρευω, αλλα το να τρωει κανεις 4 αυγα τη μια μερα και την επομενη αλλα 4 οδηγει τη χοληστερινη στο κοκκινο. σκεψου οτι για τους ενηλικες θεωρουνται καλο τα μεχρι 3 αυγα τη βδομαδα. Το ιδιο και με το αρνι που ειναι ενα παρα πολυ παχυ κρεας
Ξερω φαινομαι επικριτικη αλλα δεν ειμαι. Απλα σου επισημαινω καποια πραγματακια που αν τα διορθωσεις η υπεροχη προσπαθεια σου θα απωγειωθει πραγματικα!!! Παρε τη γνωμη ενος ειδικου, εστω και με τη μορφη μιας απλης επισκεψης για ενημερωση μια φορα ωστε να τελειοποιησεις την προσπαθεια σου... Ο οργανισμος σου και κυριως το μυαλο σου δεν πρεπει να κουραστουν απο την υπερπροσπαθεια.
18-10-2015, 12:41 #189
ΠΩ ΠΩ ΜΟΛΙΣ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ BLOG ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ!!!
δΑΝΕΙΖΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ:
#Υπάρχουν μέρες που σκέφτομαι όλη την ώρα το φαγητό, πότε θα είναι το επόμενο γεύμα μου και από τί θ' αποτελείται. Λες και η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από το φαγητό! Αυτό το διάτημα (δυστυχώς) δεν έχω δουλειά αλλά ούτε και ιδιαίτερες δραστηριότητες μέσα στην εβδομάδα και έτσι έχω πολύ ελεύθερο χρόνο. Όμως αυτό δεν δικαιολογεί την συνεχόμενη ενασχόλησή μου με την τροφή.
Έχω παρατηρήσει επίσης, ότι τις περισσότερες φορές τρώω λαίμαργα, λες και παραμονεύει κάποιος να μου φάει το φαγητό! Και αν φάει κάποιος απ' το πιάτο μου εκνευρίζομαι. Σαν να έχω κτητική σχέση με το φαγητό που είναι στο πιάτο μου! Το σημαντικότερο που έχω παρατηρήσει, και είναι αυτό το οποίο με έχει προβληματίσει περισσότερο, είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν ευχαριστιέμαι πραγματικά το φαγητό που τρώω. Μου αρέσουν πολύ οι γεύσεις και μου φτιάχνουν την διάθεση οι τροφές που τρώω (όπως έχω περιγράψει κατά καιρούς και στο Ημερολόγιο), όμως δεν ε υ χ α ρ ι σ τ ι έ μ α ι το φαγητο.Δεν έχω υγιή σχέση με το φαγητό.#
ΑΚΡΙΒΩΣ!!! ΓΙ, ΑΥΤΟ ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΕΣ ΜΥΝΗΜΑ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ. ΟΛΑ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΕΛΗΓΕ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΦΑΣΗ. ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΣΕ ΟΔΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΟΥ. ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ!!! η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ. εΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΞΕΚΙΝΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΖΟΥΜΠΑΝΕΑ... ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ. ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ!!! ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΜΜΟΝΗ!!!!!!!!!!. ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ: ΤΡΩΩ ΟΤΑΝ ΠΕΙΝΑΩ, ΟΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ, ΔΕΝ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Ναι, άλλαξα τελείως την ποιότητα της διατροφής μου. Από άκρως επικίνδυνες σκουπιδο-τροφές, τώρα τρώω ποιοτικές και πολύ θρεπτικές τροφές! Αυτό είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα για το οποίο είμαι πραγματικά υπερήφανη! (Και ίσως είναι και ο λόγος που με τις ποσότητες που τρώω δεν παίρνω κιλά.)
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΙΛΑ. ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΙΦΑΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ.
Με δυο λόγια, το να βελτιώσουμε την ποιότητα της διατροφής μας και να χάσουμε τα παραπανίσια μας κιλά είναι κάτι πολύ σημαντικό και ευλογημένο. Όμως αυτό δεν λύνει πάντα το πρόβλημα της συναισθηματικής υπερφαγίας και της όποιας διατροφικής διαταραχής μπορεί να έχουμε. Όπως λέω πάντα, το πρόβλημα είναι βαθύτερο και εκεί χρειάζεται να στοχεύσουμε.
Και είναι απολύτως εφικτό το ν' απαλλαγούμε για πάντα από την διατροφική μας διαταραχή! Αυτό το πιστεύω ακράδαντα! Προχωράω ακάθεκτη λοιπόν!
ΑΚΡΙΒΩΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΠΡΑ-ΓΜΑ-ΤΙ-ΚΑ τον οργανισμο σου αλλα και τις συναισθηματικες σου αναγκες. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ:ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΕΛΕΓΧΕΙ!!! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ!!! ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΠΟΔΑ. ΑΠΟΚΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΥΓΙΕΣ ΒΑΡΟΣ!!!
ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΣΩ!!! ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΑΡΧΗ!!!
18-10-2015, 14:26 #190
Originally posted by EFIANA100
Μαντζουρανα, φυσικα και θα διαβαζα την απαντηση σου οσο μεγαλη και να ηταν αφου απο καθαρο ενδιαφερον μπηκα στη διαδικασια να σου γραψω και γω. Αργησα να απαντησω γιατι ειχα πολυ αρρωστο το γιο μου (στο τσαφ γλιτωσαμε το νοσοκομειο) και δεν μπηκα καν στον υπολογιστη.
Εχεις δικιο. Μιλησα για υδατανθρακες και οντως εκφραστηκα λαθος μια και οντως τα φρουτα εχουν πολυ φρουκτοζη, ειδικα τα συκα που καταναλωνεις παρα πολλα . Σκεψου οτι απαγορευονται στους διαβητικους λογω του υψηλοτατου γλυκαιμικου τους δεικτη!!! Εννουσα οτι αν παρατηρησεις οποιαδηποτε διατροφικη πυραμιδα, η βαση ειναι τα δημητριακα καθε ειδους που εσυ τα αποφευγεις τελειως. Δε μιλησα για ασπρα αλευρια και μακαρονια φυσικα, αλλα υπαρχουν και το κριθαρενια παξιμαδια, η βρωμη, το κεχρι και τοσα αλλα που τα ενζυμά τους ειναι ,μοναδικα για την πεψη. Βαλε κανενα παξιμαδακι στη σαλατα....χανεις ενα πολυ σημαντικο τμημα της βιταμινης του συμπλεγματος Β που βρισκεται στον φλοιο των δημητριακων!!!
Επισης παιρνεις πρωτεινη απο τα αυγα. Τα αυγα και γω τα λατρευω, αλλα το να τρωει κανεις 4 αυγα τη μια μερα και την επομενη αλλα 4 οδηγει τη χοληστερινη στο κοκκινο. σκεψου οτι για τους ενηλικες θεωρουνται καλο τα μεχρι 3 αυγα τη βδομαδα. Το ιδιο και με το αρνι που ειναι ενα παρα πολυ παχυ κρεας
Ξερω φαινομαι επικριτικη αλλα δεν ειμαι. Απλα σου επισημαινω καποια πραγματακια που αν τα διορθωσεις η υπεροχη προσπαθεια σου θα απωγειωθει πραγματικα!!! Παρε τη γνωμη ενος ειδικου, εστω και με τη μορφη μιας απλης επισκεψης για ενημερωση μια φορα ωστε να τελειοποιησεις την προσπαθεια σου... Ο οργανισμος σου και κυριως το μυαλο σου δεν πρεπει να κουραστουν απο την υπερπροσπαθεια.
τα δημητριακά που αναφέρεις βοηθούν στο να πάνε όλα τα υπόλοιπα αμινοξέα στο πάγκρεας κ εκεί να δημιουργήσουν ινσουλίνη ενώ αφήνουν ανενόχλητη την τρυπτοφάνη να φτάσει στον εγκέφαλο κ να φτιάξει σεροτονίνη. έτσι έχω καταλάβει πάνω κάτω δν είμαι ειδικός
http://www.healthyliving.gr/2012/11/...-%CE%BA%CE%B1/
18-10-2015, 15:12 #191
Έχω εντυπωσιαστεί από τα πόσα πράγματα γνωρίζετε! Επιστήμονες έχετε γίνει!
19-10-2015, 01:01 #192
Καλησπέρα κορίτσια!
Εφιάννα ελπίζω ο γιος σου να είναι καλά τώρα.
Σ' ευχαριστώ για τα μηνύματά σου!
Με κάποια από αυτά που λες συμφωνώ και με κάποια όχι.
Εκτιμώ αφάνταστα την διάθεσή σου να με βοηθήσεις!
Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ότι μου προτείνεις να σταματήσω να ενημερώνω το blog!
Μου έκανε εντύπωση γιατί εδώ και μερικές ημέρες έχω πάρει την απόφαση όντως να κάνω ένα διάλειμμα από τις καταγραφές! Μέσα στο μυαλό μου είσαι!
Σκέφτομαι να κάνω ένα διάλειμμα 2 εβδομάδων που να ξεκινάει από αύριο!
Να δούμε πώς θα πάει...
Σχετικά με τα δημητριακά... το ρύζι και η βρώμη μου προκαλούν δυσκοιλιότητα, και τα τρόφιμα ολικής άλεσης, αφενός δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι είναι ολικής, και αφετέρου, όταν έχω δοκιμάσει μου φάνηκαν όπως τα επεξεργασμένα (αίσθηση ότι περιέχουν πολύ άμυλο, του οποίου η γεύση επισκιάζει τις πιο ήπιες γεύσεις των άλλων φυσικών τροφίμων). Επίσης έχω την αίσθηση ότι τα δημητριακά δεν είναι καλό να βρίσκονται στην διατροφή του ανθρώπου.
Άρθρα προς προβληματισμό: http://www.huffingtonpost.com/mark-s...b_3468528.html
http://wellnessmama.com/575/how-grai...ng-you-slowly/
Όσο για την χοληστερίνη, αφενός πλέον έχει αποδειχθεί ότι τ' αυγά δεν είναι τόσο ένοχα όσο νομίζαμε. Αφετέρου, όσον αφορά εμένα, έκανα πριν αρκετούς μήνες εξετάσεις αίματος, μια περίοδο που έτρωγα και πάλι πολλά αυγά. Η χοληστερίνη μου βρέθηκε να είναι κάτω από τα κατώτερα φυσιολογικά όρια! Αυτό από τη μία δεν είναι φυσιολογικό, όμως από την άλλη μου δείχνει ότι μπορώ να τρώω όσα αυγά θέλω και όσο αρνί μπορώ να βρω!
Προχωράω ακάθεκτη προς την απόκτηση υγιούς σχέσης με το φαγητό!
Να είμαστε όλοι καλά!
:-)
19-10-2015, 01:34 #193
το 1ο αρθρο ειδα γιατι το αλλο δε μου το ανοιγει. Αλλα σοβαρα ;
Ο sisson ειναι πρωην αθλητης που εχει καταναλωσει δισεκατομμυρια τονους υδατανθρακων, καλων, κακων, ασπρων, μαυρων, και πλεον ιδιοκτητης τεραστιου κοφτηριου, εταιρειας πωλησης συμπληρωματων διατροφης. Ο τυπος λεει οτι τον βολευει! Στο ενα βιβλιο του εκθειαζει τον υδατανθρακα, στο αλλο αποκαλει θανατηφορα τα αμυγδαλα και το μελι, στο αλλο υποκλινεται μπροστα στην ''ατκινς της προϊστορικης περιοδου'' κλπ. Η διατροφη για τον κυρ Μαρκο ειναι αποκλειστικα και μονο εμποριο, και οι αποψεις του αλλαζουν αναλογα με τις περιστασεις. Παντως ναι, ενας ιδιοκτητης εταιρειας συμπληρωματων διατροφης και ντοπας, μπορει ανετα να υποστηριξει οτι καποια διατροφικη ομαδα δν εχει κανενα λογο υπαρξης, και δικαιως, αλλα το προβλημα ειναι οτι ο καθε πικραμενος που θα τον διαβασει, απλα θα κοψει μαχαιρι μια σημαντικη τροφη-ομαδα τροφων, χωρις να σκαει τα κατοσταρια στα φαρμακεια του καθε μηνα...
Οσο για τη χοληστερινη, ισχυει ο,τι με ολα τα σχετικα (ζαχαρο, χοληστερινες, τριγλυκεριδια κλπ). Μπορει να κανει και χρονια να γινει εμφανης στις εξετασεις μια διατροφικη καταχρηση.
Αλλα ναι τα αυγα ειναι παρεξηγημενα, δηλ ειναι υπερβολη το ''απαγορευονται πανω απο 1-2 τη βδομαδα η 4-5 το μηνα''.
Τριτον, η βρωμη δε σου προκαλει δυσκοιλιοτητα, δυσκοιλιοτητα σου προκαλουν οι τεραστιες ποσοτητες φυτικων ινων που παιρνεις καθημερινα, οταν συνδυαζονται μεε βρωμη που εχει επισης τεραστια ποσοτητα φυτ.ινων. = Αν τρως καθε μερα ως 3κσ βρωμη/πιτουρο βρωμης και δεν τρως τοσα πολλα φρουτα-λαχανικα, θα εισαι στα λογικα πλαισια φυτικων ινων και δε θα εχεις κανενα προβλημα.
Πολλα φρουτα + πολλα λαχανικα + δημητριακα ολικης = κλυσμα. χαχαχα!
19-10-2015, 08:15 #194
καλημέρα μαντζ
συμφωνώ με τις κοπέλες απάν γιατί κ εμένα τα δημητριακά ολικής με έχουν βοηθήσει στην πράξη. νιώθω περισσότερη ενέργεια κ με κρατούν περισσότερο. στην αρχή μετά από τόσους τόνους μακαρόνια, άσπρου αλευριού ,ζυμαριών κ σφολιάτας κτλ κλτ η γεύση τους δν με τρέλαινε αλλά τώρα μου φαίνεται πιο γεμάτη κ πιο ποιοτική.
τα κρίθινα παξιμάδια, τα ψωμιά dinkel ,η βρώμη, το ψωμί (μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου με αλεύρι ολικής για να είσαι σίγουρη) ,όπως κ τα ζυμαρικά ολικής ή ζέας θεωρώ οτι είναι αρκετά ασφαλή αλλά κ ωφέλιμα. θα σε βοηθήσουν να φτάνεις πιο γρήγορα στον κορεσμό κ να μην χρειάζεσαι μεγάλες ποσότητες λαχανικών κ φρούτων για να χορτάσεις. γιατί θέλει μέτρο σε όλα.
δν λέω να εντάξεις τεράστιες ποσότητες από αυτά. 3-4 κουταλιές βρώμης στο πρωινό, 1 φέτα ψωμί ή κρίθινο παξιμάδι στο μεσημεριανό αν δν έχεις πατάτες ή καρότα ή παντζάρια ή όσπρια. 1 φέτα στο βραδινό. μια φορά στις 2 βδομάδες μία μικρή κουπίτσα ζυμαρικά ολικής, λίγο ρύζι την εβδομάδα (μια κούπα).
εντάξει δν είναι όλα τα προιόντα ολικής που θα βρεις στον φούρνο ότι καλύτερο (βασικά τίποτα) ,όπως την πάτησα εγώ με τα κριτσίνια αν θυμάσαι. αλλά τα κρίθινα παξιμάδια σε μανάβικα ή ντέλι ας πούμε, εμένα ποτέ δν μου δημιούργησαν εξάρτηση, ούτε δυσκοιλιότητα ούτε έφαγα ποτέ παραπάνω απόσο πρέπει.
με τα αυγά δν το έχω ψάξει ιδιαιτέρως , κ εκεί με την λογική του μέτρου δν χρειάζεται να ξεφεύγουμε στις ποσότητες. 2-3 σε μια μέρα κ όχι κάθε μέρα μου φαίνονται αρκετά. κ πάντα με την προϋπόθεση οτι είναι βιολογικά. δν ξέρω αν το έχω ξανα αναφέρει αυτό ,ούτε το παραθέτω σαν σοβαρή πηγή ,πιο πολύ για την ιστορία, η γιαγιά μου( η γνωστή) μας έλεγε: το πρωί το αυγό να το τρως εσύ, το μεσημέρι να το δίνεις στον φίλο σου κ το βράδυ στον εχθρό σου.
καλό θα ήταν να κάνεις ένα διάλειμμα από το μπλογκ σου γιατί κυκλοφορούν ταλιμπάνια που αρχίζουν να λένε το μακρύ κ το κοντό τους (γκουχ γκουχ
)
αστειάκι
γράφω τόσα πολλά κ ασχολούμαι τόσο με το θέμα σου(είσαι το εξιλαστήριο θύμα) γιατί την ψάχνω κεγώ κ προσπαθώ να βάλω το μυαλό μου σε τάξη να δω τι πρέπει να βελτιώσω κ τι να διορθώσω.
αυτό μου το έδωσε η διαιτολόγος μου προκειμένου να με πείσει να το ψάξω το θέμα κ αλλιώς κ όχι μόνο διατροφικά. αλλά κεγώ δν θέλω να δαπανήσω κ άλλα λεφτά σε ειδικούς κ μου την έχει δώσει. anyway πάλι φλυαρώ ακατάσχετα
19-10-2015, 15:26 #195
Μανταμ Σουσου, το εχω κι εγω αυτο το διαγραμμα, λες να πηγαινουμε στην ιδια;
Μαντζουρανα, οτι και να γινει, δες λιγο προσεκτικα αυτο το διαγραμμα.
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή